Serie A - souhrn 31. kola

02.04.2011, 19:53, aktualizováno 03.04.2011, 22:37
Komentáře a souhrny
Velké milánské derby zcela jasně ovládlo AC, které konkurenční Inter porazilo 3:0 a přiblížilo se vysněnému Scudettu. Toho však v neděli překonal Cavani, který vsítil další hattrick a byl hlavní hvězdou úžasného zápasu s Laziem, který nakonec Neapol vyhrála 4:3. Juventus dobyl Řím, Udinese prohrálo v Lecce, Catania deklasovala Palermo.

AS Řím - Juventus FC 0:2

03.04.2011 20:45

Góly: 60. Miloš Krasić, 74. Alessandro Matri

Ve večerní dohrávce kola zvítězil Juventus na hřišti římského AS a přiblížil se evropským pohárům. Naopak Římu se opět vzdálila první čtyřka. Utkání se rozhodlo až ve druhém dějství, kdy se nejprve trefil Krasič a po něm pojistil výsledek Matri.

První práci měl brankář Staré dámy Marco Storari, nebezpečnou střelou ho protáhl Mirko Vučinič. Po půlhodině hry zakončil z těžké pozice Totti a míč směřující do branky na poslední chvíli hosté odkopli. Giallorossi byli aktivnější, další De Rossiho střelu vyrazil pozorný Storari.

Skóre se poprvé změnilo po hodině hry, Grosso se rozpomenul na své nejslavnější časy v dobách mistrovství světa v Německu, u lajny zasekl a pak poslal přesný centr, který rovnou z voleje propasíroval za Doniho záda Miloš Krasič - 0:1. Za chvíli bylo před Donim znovu horko, Pepe měl spoustu času rozmyslet si, kam umístí střelu, jenže zaváhal a napálil přímo brazilského brankáře ve službách Říma. Na obhajobu Říma lze říci, že měl i dost smůly. Po střele Menéze se totiž ozvalo břevno. Vzápětí opět upaloval Juventus a Krasič z úhlu nepropálil Doniho.

Juventusu se podařilo vstřelit pojistku, Římu selhala ofsajdová pas a Alessandro Matri se řítil sám na branku, celou situaci zvládl zkušeně a přízemní střelou zvýšil na 2:0 pro Juventus. Giallorossi se ani za tohoto stavu nevzdávali, nicméně Stará dáma bránila dobře a výsledek už nepustila.

Více informací k zápasu

Parma FC - AS Bari 1:2

03.04.2011 15:00

Góly: 80. Amauri - 64. Alessandro Parisi, 90. Édgar Álvarez

Poslední Bari dokázalo senzačně vyhrát v Parmě 2:1 a ještě oživilo naděje na záchranu. Parmě nebylo nic platné, že byla po celý zápas lepším týmem. Hosté rozhodli až v nastaveném čase prostřednictvím Alvareze.

Parma byla po celý zápas lepším a aktivnějším týmem, jenže svojí převahu nedokázala zužitkovat. Centr Candrevy minul Amauri a na přední tyči pro změnu hlavičkoval Angelo, dobře přitom zasáhl brankář Gillet. Gialobllu pokračovali v ofenzivním snažení, Crespo možná trochu hamounil a místo přihrávky volil střelu, která se však mezi tři tyče nevešla. Před koncem prvního poločasu měl na své kopačce vedoucí trefu domácí Angelo, ovšem to by si musel řádně seřídit mířidla.

Obraz hry se po změně stran nezměnil, Amauri v pádu opět minul branku a Candrevu zase vychytal skvělý Gillet. Parma tlačila, ale nic z toho. Angelo trefil jen dobře postaveného obránce a na ukazateli skóre nadále svítilo 0:0.

V 64. minutě dostalo utkání jiný ráz, protože jako blesk z čistého nebe se prosadili hosté. Stalo se tak prakticky z jejich první vážné situace. Parisi si při zahrávání přímého kopu nechal přiťuknout míč a přesnou střelou poslal Bari do překvapivého vedení - 0:1. Pro Parmu to byl velmi krutý výsledek, nicméně nevzdávala se a nadále Bari tlačila. Deset minut před koncem se i ona dočkala branky, ze vzduchu se neomylně trefil Amauri a srovnal na 1:1.

Jenže to ještě nebyl konec. Parma pochopitelně pokračovala v náporu, jenže zapomněla na zadní vrátka. Obraně domácích utekl Alvarez a rozhodl o senzačním vítězství Bari.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Cagliari Calcio 0:1

03.04.2011 15:00

Góly: 16. Robert Acquafresca

Fotbalisté Janova podali další matný výkon a z domácího zápasu s Cagliari nemají ani bod. Ač je vítězství Isolani na Marassi poměrně překvapivým výsledkem, za dnešní výkon si hosté tři body určitě zaslouží. Zápas rozhodl jediným gólem Robert Acquafresca, bývalý hráč Grifů.

Ani poslední vzájemné zápasy v Janově totiž nenasvědčovaly tomu, že by mohlo Cagliari tříbodově uspět. V posledních čtyřech střetnutích na Marassi padlo 19 branek a pokaždé vyhrál Janov.

V úvodu zápasu nejprve zkoušeli štěstí Nainggolan s Acquafrescou, gól padl až z další akce v 15. minutě. Biondini si na pravé straně zvedl míč a parádním stříleným centrem našel hlavu Acquafrescy, který otevřel skóre. Janov se nezmohl na prakticky žádný odpor, útočilo se především na domácí branku. Eduardo si musel poradit s další Acquafrescovou hlavičkou a Pericovou tvrdou ranou.

Po půlhodině hry se ozvala i branková konstrukce, tu po trestném kopu hlavou nastřelil Simone Missiroli. Až ve 33. minutě Grifové poprvé vážněji ohrozili soupeřovu branku, Palaciova dobrá střela ale na Agazziho nestačila, protože i on předvedl skvělý zákrok.

I ve druhém dějství pokračovalo Cagliari v tlaku. Lazzarri šel sám na Eduarda, ale ten stačil vyběhnout a zneškodnit ho. Pak si Eduardo připsal další zaváhání při standardní situaci a na brankové čáře ho musel zastoupit Omar Milanetto. Hosté sice byli jasně lepší, ale nedokázali přidat druhý gól, a tak v závěru ještě doufal ve vyrovnání Janov. Palacio ovšem branku netrefil a gól Flora Florese nemohl být uznán pro jasný ofsajd. Cagliari si tak odváží tři body za vítězství 0:1.

Více informací k zápasu

AC Cesena - ACF Fiorentina 2:2

03.04.2011 15:00

Góly: 18. Luis Jiménez, 86. Fabio Caserta - 35. Alberto Gilardino, 69. Riccardo Montolivo

Remízou 2:2 skončilo utkání mezi Cesenou a Fiorentinou. Domácí obstarali úvodní trefu zápasu, ale Viola dvěma brankami otočila. Poslední slovo měli znovu domácí, kteří vyrovnali na 2:2, ovšem v závěru dokonce mohli vyhrát.

Diváci na stadionu Dina Manuzziho nemuseli na úvodní branku čekat příliš dlouho. V 18. minutě se totiž postavil k volnému přímému kopu Jimenez a s trochou štěstí propálil zeď i brankáře Boruce - 1:0 pro Cesenu. Viola se pokoušela o okamžitou odpověď a byla blízko vyrovnání. Po hlavičce Natalito totiž zazvonila levá tyč Antonioliho branky. I nadále se musela Cesena bránit, přízemní střelu Vargase vyrážel Antonioli, ale ve 35. minutě už byl krátký. Gilardino se položil do Vargasova centru a taktéž s notnou dávkou štěstí srovnal na 1:1. Brankář Antonioli obdržel potupné jesličky. Nic podstatného už se do konce prvního poločasu nestalo, oba celky šly do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Další branky přinesl druhý poločas. Santana přiťukl míč a Montolivova technická a především dobře umístěná rána k tyči skončila v síti. Fiorentina dokonala obrat a vedla v Ceseně 2:1. Zápas ještě nekončil, Cesena za pár minut vyrovnala, ale pro ofsajd nebyla branka uznána. Domácí to nemuselo příliš mrzet, neboť z další akce už dosáhli regulérní branky. Směr střely změnil tečí Caserta a Boruc s tím nemohl nic dělat - 2:2.

Polský brankář ve službách Violy pak svůj tým zachránil, když vychytal jasnou gólovou hlavičku Boghdaniho, ten tak doslova odmítl tříbodový zisk pro Cesenu. Utkání skončilo spravedlivou remízou 2:2.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Città di Palermo 4:0

03.04.2011 15:00

Góly: 48. Federico Balzaretti (vl.), 61. Gonzalo Bergessio, 67. Pablo Ledesma, 76. Simone Pesce

Sicilské derby mezi Catanií a Palermem mělo jasného vítěze, a to sice domácí Catanii. Ta zásluhou skvělého druhého poločasu rozstřílela Cosmiho svěřence 4:0 a v tabulce jí patří čtrnácté místo.

První poločas toho příliš nenabídl, jakési šance sice byly, ale nešlo o nic, co by zvedalo diváky ze sedadel. Snad jen Bačinovičova střela měla gólové parametry, nicméně brankář Andujar nemusel zasahovat.

Branky začaly padat až ve druhém poločase a to výhradně do branky Palerma. Při prvním brance hrubě chyboval reprezentační obránce Balzaretti, jenž sklepl centr jednoho z domácích přímo na protihráče a s cílem zabránit chybě si vstřelil vlastní gól - 1:0 pro Catanii. Za chvíli hrozil Bergessio, jenže obrana Palerma ho znegovala a domácí zahrávali pouze rohový kop. Palermo bylo ve druhém poločase neškodné, jedinou hrozbu představovala střela Hernandeze, která šla však těsně vedle.

V 61. minutě přišla druhá branka Catanie a po ní se obrana a hra celého Palerma totálně sesypala. Při druhé brance domácích překonal ofsajdovou past Bergessio a sám proti Siriguovi nezaváhal - 2:0 pro Catanii. Uběhlo sotva šest minut a už to bylo 3:0. Obrana hostí selhala a Ledesma doslova dotlačil míč za brankovou čáru.

Zlomené Palermo bylo v šoku a do konce zápasu muselo spolknout ještě jednu hořkou pilulku v podobě čtvrtého zásahu. Pesce se dostal před Sirigua a lehkým obloučkem dokonal zkázu Palerma - 4:0. Catania tak potvrdila, že se jí v posledních letech v derby daří a Palermo deklasovala čtyřmi brankami.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - UC Sampdoria 0:0

03.04.2011 15:00

Góly: -

Tak trochu očekávaně skončilo střetnutí Chieva se Sampdorií bez branek. Zatímco veronskému celku bod příliš neuškodil, pro Sampdorii je to stále málo. Její náskok před osmnáctým místem činí pouhé dva body.

Hned z kraje by se slušelo říci, že utkání nenabídlo vůbec nic. Diváci se na stadionu Bentegodi doslova pronudili k remíze 0:0. V prvním poločase vystřelily oba týmy jenom jednou a pokud se nestřílí, těžko se může vyhrát. Nejblíže brance byl určitě Daniel Gastaldello, který málem zužitkoval centr kapitána Angela Palomba. Na druhé straně hlavičkoval kanonýr Sergio Pellissier, ale stejně jako Gastaldello neuspěl.

Druhý poločas byl podobný, Biabiany hlavičkoval vedle a Palombův přímák vytěsnil Sorrentino. Tento okamžik byl vůbec nejzajímavějším v celém utkání. Nic více se nestalo a remíza 0:0 je spravedlivá. Pro Sampdorii je to další ztráta, neboť se opět více přiblížila sestupu, než záchraně. Chievo je s šestatřiceti body třinácté.

Více informací k zápasu

US Lecce - Udinese Calcio 2:0

03.04.2011 15:00

Góly: 48. Andrea Bertolacci, 65. Andrea Bertolacci

Neuvěřitelná série Udinese skončila. Postaral se o to překvapivě výběr Lecce, který favorita skolil dvěma brankami. Dvěma brankami přiblížil Lecce k záchraně Bertolacci.

Lecce se snažilo favorita zaskočit aktivní hrou a to se mu dařilo. Domácí byli lepším a aktivnějším týmem, ale co se týče stoprocentních šancí, těch příliš nebylo. Z dobré pozice těsně netrefil branku Di Michele a na druhé straně trefil z přímého kopu pouze zeď kanonýr Di Natale. Mírnější převaha Lecce v prvním poločase k brance nevedla.

Domácí se dočkali až ve druhém poločase, Di Michele se proháčkoval obranou Udinese až k brankáři a zejména z jeho skvělé práce vytěžil úvodní branku zápasu Bertolacci - 1:0 pro Lecce. Udinese bylo lehce v šoku, ale mohlo vyrovnat. Abdi ale orazítkoval tyč. Lecce ale bylo při chuti, další branka se nesla vzápětí, ale míč směřující do branky na poslední chvíli odkopl obránce Zapata.

Pětadvacet minut před koncem se podařilo domácím vstřelit druhou branku. Jeda zatáhl míč až před svatyni Udinese a zde naservíroval míč před prázdnou branku skórujícímu Bertolaccimu - 2:0 pro Lecce. Udine se nevzdávalo, ovšem domácí výběr hrál velmi dobře a pozorně a nadějný výsledek si pohlídal.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SS Lazio 4:3

03.04.2011 12:30

Góly: 60. Andrea Dossena, 62. Edinson Cavani, 82. Edinson Cavani (pen.), 88. Edinson Cavani - 29. Stefano Mauri, 56. André Dias, 68. Salvatore Aronica (vl.)

Pokud vaší programem dnes po obědě nebyl duel na Stadio San Paolo, pak můžete skutečně litovat. Neapol s Laziem totiž připravily úžasnému publiku famózní představení, které bylo vyšperkováno sedmi góly. Neapol sice prohrávala už o dva góly, ale pak se probudil střelec Cavani a hattrickem římského soupeře sestřelil. Partenopei tak nadále živí naděje na titul.

Neapol měla po včerejší prohře Interu postaráno, protože v případě vítězství by se před něj dostala na druhé místo a zároveň by si udržovala tříbodový odstup od vedoucího Milána. Body však potřebovalo v boji o evropské poháry i Lazio.

Na San Paolo byla opravdu vynikající atmosféra, ve které to muselo hráčům hrát samo. V úvodu duelu kouzlili Marek Hamšík s Ezequielem Lavezzim, ale ze všeho nakonec byl jen rohový kop. Lazio hrozilo z protiútoku, ale Zarateho v šestnáctce zastavil pohotovým zákrokem Aronica. První z brankářské dvojice se musel činit Muslera, se střelou Hamšíka z pravé strany si poradil.

Ačkoliv větší tlak si v úvodu vypracovali Azzurri, byli to Římané, kdo se ujal vedení. Běžela 29. minuta, Stefano Mauri se zmocnil míče, skvěle prokličkoval mezi všemi soupeři a šajtlí přesně mířenou ranou překonal De Sanctise. Neapol doma inkasovala po dlouhých čtyřech hodinách a chtěla rychle vyrovnat.

Zanedlouho to však mohlo být už o dva góly, tentokrát však Brocchiho centr Mauri do branky neusměrnil. Po chybě v domácí obraně mělo Lazio další slibnou příležitost, ale Sculli situaci zmařil nahrávkou do ofsajdu.

Po změně stran testoval Musleru z dálky Hassan Yebda. Ačkoliv si Biancocelesti nevytvářeli vpředu tolik šancí, v 58. minutě znovu udeřili. Dlouhý volný přímý kop Garrida našel ve vápně stopera Diase, který z voleje skvěle zavěsil. Nicméně tentokrát už dokázali domácí bleskurychle odpovědět. Lavezzi posadil trestný kop na hlavu Dosseny a na světelné tabuli po hodině hry svítilo skóre 1:2.

Jenže takový stav nevydržel ani dvě minuty. Další trestný kop domácích našel Hamšíka, který poslal zpětnou přihrávku na Edinsona Cavaniho a domácí ostrostřelec se v zakončení nemýlil. V 66. minutě to mohlo být neskutečných 3:2, ale Muslera pohromu z kopačky Mascary zastavil.

Pak se ujali slova znovu hosté a Brocchi nebyl daleko skórování. Jeho střelu však zastavilo břevno a následné odražení od země rozhodčí jako gól neuznali, ačkoliv opakovaný záběr naznačil, že míč možná brankovou čáru skutečně překročil. Nicméně Lazio nemuselo smutnit, protože zanedlouho se třetí branky stejně dočkalo. V 68. minutě po levé straně unikl Zarate, jeho střelu sice De Sanctis vyrazil, ale jen před sebe, kde dobíhal nešťastník Aronica a míč si srazil do vlastní sítě.

Drama na San Paolo pokračovalo. Deset minut před koncem, kdy napětí gradovalo, fauloval ve vápně Cavaniho Biava a od sudího Bantiho uviděl nekompromisní rozhodnutí v podobě červené karty a nařízeného pokutového kopu. Ten Cavani bezpečně proměnil a vyrovnal na 3:3. Domácí pak v závěrečných minutách vyvinula na soupeře obrovský tlak a nakonec se vyplatilo, v 88. minutě totiž Neapol dokonala skvostný obrat z 0:2 na 4:3. Cavani zbystřil vybíhajícího Musleru a snažil se ho přehodit. Ačkoliv si gólman na míč sáhl, nedokázal ho dostatečně vyvést z dráhy, a tak nakonec doplachtil až do sítě, načež v Neapoli vypuklo hromadné nadšení.

Závěr zápasu příliš neunesl Giuseppe Sculli, jenž se pustil do potyčky právě s Cavanim, za což nakonec oba uviděli žluté karty. To znamená, že Cavani nebude moci nastoupit proti Bologně. Mnohem důležitější ale je, že svým hattrickem dnes pomohl porazit Lazio.

Více informací k zápasu

AC Milán - Inter Milán 3:0

02.04.2011 20:45

Góly: 1. Alexandre Pato, 62. Alexandre Pato, 89. Antonio Cassano (pen.)

Milánské derby tentokrát vyznělo lépe pro AC Milán, který si jednoznačnou výhrou 3:0 pojistil vedení už na pět bodů. Inter si přitom mohl odnést debakl, kdyby několikrát skvěle nezasáhl Julio Cesar. K vidění byly i červené karty, na straně Interu jí viděl Chivu a měla mnohem vážnější následky než závěrečné vyloučení Cassana. Hrdinou zápasu byl dvougólový Alexandre Pato.

Derby della Madonnina mělo začátek jako hrom! Inter se nestačil ani rozkoukat a už prohrával 1:0. Obrana Nerazzurri nedokázala odvrátit první nebezpečí a dorážející Pato měl snadnou úlohu - 1:0 pro AC Milán. Odpovědí Interu byl pouze nepřesný přímý kop v podání Wesleyho Sneijdera a zazděná tutovka Giampaola Pazziniho, při této akci se vyznamenal brankář Abbiati. Ve 36. minutě zachránila Inter branková konstrukce, střílel středopolař Mark van Bommel. Poslední šanci prvního poločasu měl autor první trefy Pato, ovšem tentokrát takové štěstí neměl a branku přestřelil.

Nerazzurri toho v prvním poločase moc neukázali a ani ve druhém to nebyla žádná sláva. Navíc od 54. minuty šel Inter do desíti, neboť Chivu uviděl rovnou z fleku červenou kartu. Stalo se tak poté, co fauloval v tutovce Pata.

S Interem bylo amen po hodině hry, krásnou akci Rossoneri zakončil střílenou přihrávkou Abate a druhou brankou Alexandre Pato - 2:0 pro AC Milán. Allegriho hoši pak měli spousty dalších šancí na třetí branku. Před Robinhem skvěle zasáhl Julio Cesar a tento brazilský minisouboj se za pár minut opakoval se stejný výsledkem, přitom Robinho byl dvakrát před Cesarem úplně sám. Branku nedal ani Boateng, jehož na poslední chvíli zablokoval obránce Ranocchia. Třetí branku se nakonec podařilo vstřelit, Flaminiho zásah ještě nebyl pro těsný ofsajd uznán, ale zákrok Zanettiho na střídajícího Cassana byl penaltový.

Sám Cassano si vzal míč a svojí první brankou v milánském derby stanovil výsledek na 3:0. Branku oslavil sundáním dresu, za což se uděluje žlutá karta, sám Cassano ještě netušil, že to pro něj bude mít fatální následky. Už za pár minut totiž zbytečně fauloval a druhá žlutá znamenala Cassanovo vyloučení. Na průběh výsledku už to nemělo žádný vliv, AC ovládlo derby a vyhrálo 3:0.

Více informací k zápasu

Brescia Calcio - Bologna FC 3:1

02.04.2011 18:00

Góly: 4. Perparim Hetemaj, 9. Davide Zoboli, 66. Andrea Caracciolo (pen.) - 30. Marco Di Vaio

Důležitý krok na cestě za záchranou učinila Brescia, která doma přehrála nevyzpytatelnou Boloňu 3:1. Domácí měli famózní vstup do utkání a během osmi minut rozhodli o třech bodech.

Na centr Zambelliho si v pohodě naběhl nehlídaný Hetemaj a hlavou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Brescii. Obrana Boloni byla nedůrazná i po dalších čtyřech minutách, Brescia udeřila znovu ze vzduchu, tentokrát se dostal k hlavičce Zoboli a tak trochu překvapil brankáře Viviana - 2:0 pro Brescii. Po půlhodině hry vykřesal naději na bodový zisk letošní ostrostřelec Marco Di Vaio. S obranou domácích si udělal co chtěl a pak i s trochou štěstí překonal brankáře Arcariho - 2:1. Do konce prvního poločasu se skóre nezměnilo, nicméně Boloňa měla ve druhém poločase stále o co hrát.

Definitivní konec nadějí udělala 66. minuta. Caracciolo byl uvnitř pokutového území faulován a sám pak proměnil nařízenou penaltu a definitivně stvrdil důležité vítězství domácího týmu nad Boloňou 3:1. Boloňa už se na žádný odpor nezmohla a Brescia si vedení pohlídala. Domácí se tak alespoň do neděle posunuli na nesestupové pozice.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán31198454:2265
2.SSC Neapol31195750:3062
3.Inter Milán31186756:3560
4.Udinese Calcio31175956:3256
5.SS Lazio31166939:2954
6.AS Řím31148947:4350
7.Juventus FC31139947:3848
8.Città di Palermo311341445:5043
9.ACF Fiorentina311012937:3342
10.Cagliari Calcio311261337:3642
11.Bologna FC3111101034:4040
12.Janov CFC311091229:3439
13.Chievo Verona318121130:3236
14.Calcio Catania31981429:4035
15.UC Sampdoria317111325:3432
16.Parma FC317111330:4332
17.US Lecce31871633:5231
18.AC Cesena31791527:4330
19.Brescia Calcio31781627:3929
20.AS Bari31481919:4620
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (418)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele