31. kolo
03.04.2011 12:30 CET
4 : 3
(0:1)

Reportáž

Neapol v nádherném zápase přestřílela 4:3 Lazio

Pokud vaší programem dnes po obědě nebyl duel na Stadio San Paolo, pak můžete skutečně litovat. Neapol s Laziem totiž připravily úžasnému publiku famózní představení, které bylo vyšperkováno sedmi góly. Neapol sice prohrávala už o dva góly, ale pak se probudil střelec Cavani a hattrickem římského soupeře sestřelil. Partenopei tak nadále živí naděje na titul.

Neapol měla po včerejší prohře Interu postaráno, protože v případě vítězství by se před něj dostala na druhé místo a zároveň by si udržovala tříbodový odstup od vedoucího Milána. Body však potřebovalo v boji o evropské poháry i Lazio.

Na San Paolo byla opravdu vynikající atmosféra, ve které to muselo hráčům hrát samo. V úvodu duelu kouzlili Marek Hamšík s Ezequielem Lavezzim, ale ze všeho nakonec byl jen rohový kop. Lazio hrozilo z protiútoku, ale Zarateho v šestnáctce zastavil pohotovým zákrokem Aronica. První z brankářské dvojice se musel činit Muslera, se střelou Hamšíka z pravé strany si poradil.

Ačkoliv větší tlak si v úvodu vypracovali Azzurri, byli to Římané, kdo se ujal vedení. Běžela 29. minuta, Stefano Mauri se zmocnil míče, skvěle prokličkoval mezi všemi soupeři a šajtlí přesně mířenou ranou překonal De Sanctise. Neapol doma inkasovala po dlouhých čtyřech hodinách a chtěla rychle vyrovnat.

Zanedlouho to však mohlo být už o dva góly, tentokrát však Brocchiho centr Mauri do branky neusměrnil. Po chybě v domácí obraně mělo Lazio další slibnou příležitost, ale Sculli situaci zmařil nahrávkou do ofsajdu.

Po změně stran testoval Musleru z dálky Hassan Yebda. Ačkoliv si Biancocelesti nevytvářeli vpředu tolik šancí, v 58. minutě znovu udeřili. Dlouhý volný přímý kop Garrida našel ve vápně stopera Diase, který z voleje skvěle zavěsil. Nicméně tentokrát už dokázali domácí bleskurychle odpovědět. Lavezzi posadil trestný kop na hlavu Dosseny a na světelné tabuli po hodině hry svítilo skóre 1:2.

Jenže takový stav nevydržel ani dvě minuty. Další trestný kop domácích našel Hamšíka, který poslal zpětnou přihrávku na Edinsona Cavaniho a domácí ostrostřelec se v zakončení nemýlil. V 66. minutě to mohlo být neskutečných 3:2, ale Muslera pohromu z kopačky Mascary zastavil.

Pak se ujali slova znovu hosté a Brocchi nebyl daleko skórování. Jeho střelu však zastavilo břevno a následné odražení od země rozhodčí jako gól neuznali, ačkoliv opakovaný záběr naznačil, že míč možná brankovou čáru skutečně překročil. Nicméně Lazio nemuselo smutnit, protože zanedlouho se třetí branky stejně dočkalo. V 68. minutě po levé straně unikl Zarate, jeho střelu sice De Sanctis vyrazil, ale jen před sebe, kde dobíhal nešťastník Aronica a míč si srazil do vlastní sítě.

Drama na San Paolo pokračovalo. Deset minut před koncem, kdy napětí gradovalo, fauloval ve vápně Cavaniho Biava a od sudího Bantiho uviděl nekompromisní rozhodnutí v podobě červené karty a nařízeného pokutového kopu. Ten Cavani bezpečně proměnil a vyrovnal na 3:3. Domácí pak v závěrečných minutách vyvinula na soupeře obrovský tlak a nakonec se vyplatilo, v 88. minutě totiž Neapol dokonala skvostný obrat z 0:2 na 4:3. Cavani zbystřil vybíhajícího Musleru a snažil se ho přehodit. Ačkoliv si gólman na míč sáhl, nedokázal ho dostatečně vyvést z dráhy, a tak nakonec doplachtil až do sítě, načež v Neapoli vypuklo hromadné nadšení.

Závěr zápasu příliš neunesl Giuseppe Sculli, jenž se pustil do potyčky právě s Cavanim, za což nakonec oba uviděli žluté karty. To znamená, že Cavani nebude moci nastoupit proti Bologně. Mnohem důležitější ale je, že svým hattrickem dnes pomohl porazit Lazio.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel to vidím na 2:1 (2x cavani - kozák )

Reagovat
mastakillah

Forza Napoli

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Zarate)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0,Lavezzi – Cavani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele