Serie A - souhrn 22. kola

28.01.2017, 19:56, aktualizováno 29.01.2017, 22:50
Komentáře a souhrny
Palermo překvapivě veze bod ze hřiště Neapole. Juventus uspěl v Sassuolu a navyšuje svůj náskok na čele tabulky, jelikož AS Řím jede s prázdnou ze hřiště Sampdorie. AC Milán neuspěl v Udinese, Inter naopak neměl problémy s Pescarou...

SSC Neapol - Città di Palermo 1:1

29.01.2017 20:45

Góly: 66. Dries Mertens - 6. Ilija Nestorovski

Překvapení se odehrálo i v Neapoli, odkud si velice cenný bod odváží Palermo. Sicilany poprvé vedl nový kouč Diego López, ale ústřední postavou byl chorvatský brankář Posavec, jenž skvělými zákroky i obrovskou minelou zařídil konečný výsledek 1:1.

Stadion San Paolo v Neapoli zažil hned v úvodních minutách šok. Rispoliho načechraný a naprosto přesný centr našel hlavu Ilji Néstorovskiho a Palermo senzačně vedlo, už v šesté minutě. Právě od této chvíle ale začal hrát již jen jeden tým - Neapol. Parthenopei měli jasnou převahu a už v prvním poločase mohli několikrát vyrovnat. Překážkou byl ale výtečný brankář Posavec. Ten postupně zmařil šance Callejónovi nebo Mertensovi. Obrana Palerma hrála kompaktně a Neapol překonávala její obranný val s obtížemi.

V podání Palerma to bylo klasické catenaccio, tedy taktika rychle vstřelené branky a sázka na totální defenzívu. Otázkou bylo, zdali to takto dokáže sehrát až do konce. Po změně stran nadále pokračovala aktivita domácích, ale Posavec se dál překonával. Proti Insigneho ráně předvedl další fantastický zákrok!

Chorvatský, terpve dvacetiletý, brankář byl ústřední postavou zápasu a nakonec se stal tak trochu smutným hrdinou. V 66.minutě si totiž vybral nejslabší chvilku, když mezi nohami propustil lehkou střelu Mertense! Obrovská hrubice znamenala vyrovnání na 1:1!

Palermo se však nepoložilo, naopak se ještě více semklo a Neapol měla s překonáváním jeho obranného bloku nadále problémy. Čas navíc pro Parthenopei rychle kvapil, ale dalo se čekat, že v závěru to bude pořádné drama. To ještě více vygradovalo v 90.minutě, když uviděl červenou kartu hostující obránce Goldaniga. Neapol si v nastavení vytvořila velké šance, nejprve z přímáku balón od zdi těsně netrefil branku a krátce na to Insigne nepřekonal Posavece. Chorvatský brankář tak v podstatě sám pro Palermo získal remízu a to jak v negativní, tak i pozitivním slova smyslu.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Juventus FC 0:2

29.01.2017 15:00

Góly: 9. Gonzalo Higuaín, 25. Sami Khedira

Juventus si nakonec poradil se Sassuolem poměrně snadno a veze si z jeho hřiště pohodlnou výhru 2:0. O jediné trefy utkání se postarali Gonzalo Higuaín se Samim Khedirou, přičemž domácí hráči se trápili po celý zápas a brankáře Buffona pořádně nevyzkoušeli.

Juventus Turín dnes navštívil dobře známý klub, od něhož ale žádné projevy díků čekat nemohl. Sassuolo chtělo ukázat, že si zaslouží respekt a že jeho dobrá forma v posledních týdnech není náhodná. Trenér Eusebio Di Francesco postavil to nejlepší, co mohl, takže jsme se dočkali Acerbiho, Cannavara či Pelusa v obraně, záložníků Pellegriniho s Aquilanim nebo dua Berardi - Politano v útoku.

Juventus měl další šanci trochu navýšit svůj náskok na pronásledující AS Řím či Neapol, čehož hodlalo využít. Změna modulu a více ofenzivní fotbal jsou příčinami toho, že Juventus je ještě dominantnější. Dnes se do základu dostali Dybala, Cuadrado, Pjanić, Higuaín nebo Sandro s oslavencem Buffonem. Nesmírná ofenzivní kvalita Juve byla znát od prvních momentů hry.

Higuaín nejprve akci sám zakončoval, následně ji připravil pro mladšího kolegu Paula Dybalu. Ten ale nepálil přesně. Už v 9. minutě se ale fanoušci Bianconeri dočkali, protože Alex Sandro si narazil míč s rozeběhnutým Mariem Mandžukićem a brazilský bek našel mezi stopery krásným pasem Gonzala Higuaína - 1:0 pro Juve.

Stará dáma se poslední dobou dost specializuje na brzké góly a dnešek nebyl výjimkou. Dybala se tlačil k míči v zakončení, což mu Cannavaro nedovolil. Přímý volný kop z kopačky Miralema Pjaniće mířil na volného Chielliniho, jenže zkušený stoper mířil mimo. Další dobrou šanci spálil Gonzalo Higuaín, který asistenci od Mandžukiće neproměnil.

Prosadili se jiní. Možná ne tak tradiční střelec v podobě Samiho Khediry. Německý reprezentant dostal krásnou nahrávku od Higuaína, čemuž pomohlo i skvělé přepustění od Dybaly. Krásná rána Khediry pak nebyla zastavena ani brankářem Consiglim - 2:0.

Juventus nepolevoval ve své aktivitě - věděl, že vedení o dvě branky nemusí být vždy jednoznačné. Chtěl proto přidat další góly, o což se snažil zejména mladík Paulo Dybala. Domácí byli naopak velmi statičtí a působili dojmem, že s porážkou dopředu počítají. Jedním z mála jeho hráčů, kteří opravdu hráli se zarputlostí, byl mladý záložník Lorenzo Pellegrini. Jeho projektil ke konci první půle ale Buffon lapil bez větších potíží.

Odchod do kabin znamenala poslední akce Juana Cuadrada, který nakonec balon vracel před Consigliho už za brankovou čarou. I nadále byli aktivnější hosté. Alex Sandro se po levé straně prodral do vápna, obehrál dva soupeře, jenže nenahrál přesně. Juan Cuadrado pak poslal míč na mladíka Dybalu, jenž se z hranice šestnáctky opřel do míče a pálil jen do tyče za zády zkušeného Consigliho!

Dvakrát se do šance dostal Mario Mandžukić, který si i přes konkurenci s Higuaínem nijak nevadí. Mladík Matteo Politano se na opačné straně dostal ke střele z pravé strany, jenže brankář Buffon opět potvrdil své kvality a kromě jeho střely si poradil i s dorážkou od zkušeného útočníka Alessandra Matriho!

Na druhé straně se o pár desítek minut později po centru z pravé strany málem prosadil střelec Higuaín, jenže netrefil přesně. Další zajímavou šanci spálil Mario Mandžukić, který mířil mimo po nahrávce od Cuadrada, takže ve druhé půli už Juve neskórovalo. Zásadně mu to ale vadit nemusí.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Janov CFC 3:3

29.01.2017 15:00

Góly: 17. Josip Iličić, 50. Federico Chiesa, 62. Nikola Kalinić - 57. Giovanni Simeone, 59. Oscar Hiljemark, 86. Giovanni Simeone (pen.)

Pořádně divoké utkání se odehrálo ve Florencii. Fiorentina vedla 2:0 a poté ještě 3:2, ale Janov pokaždé dokázal vyrovnat. Grifové nebyli zdaleka lepším týmem, ale za zlepšení ve druhém poločase si konečnou remízu 3:3 asi zasloužili. Dvakrát se prosadil útočník hostů Giovanni Simeone.

Na Artemio Franchi se na branku nečekalo dlouho, pouze čtvrthodinu. Josip Iličič nacentroval směrem na zadní tyč tak dobře, že právě od ní skončil balón v síti. Jen o minutu později se na branku Grifů valila další pohroma, ale ránu Chiesy zastavila branková konstrukce. Viola měla více ze hry, Janov její obranu prakticky vůbec nezaměstnával. Před koncem prvního poločasu vyzkoušel Lamannovu pozornost z volného přímého kopu Iličič, ale druhá změna skóre už se v první pětačtyřicetiminutovce neudála.

Brankový koncert se naplno rozjel až po změně stran. V 50. minutě se ujala přesná Chiesova střela zpoza vápna a Fiorentina vedla už 2:0. Možná až v této době Janov pochopil, že pasivitou rozhodně ničeho nedosáhne, a tak se začal více snažit. Přežil sice ještě šanci Iličiče z 54. minuty, ale pak sám udeřil. Giovanni Simeone před vyběhnutým Tatarusanuem jen tak píchl do míče a byl z toho snižující gól. A vzápětí přišel další šok. Artemio Franchi zmrazil vyrovnávací brankou Hiljemark. Ten využil pěkné akce na hranici ofsajdu a ještě lepší Simeoneho přihrávky.

Po hodině hry byl výsledek nerozhodný 2:2, a to se pochopitelně Fiorentině nelíbilo. Její odpověď byla okamžitá, Nikola Kalinić si ve vápně udělal prostor a přízemní střelou na zadní tyč vrátil vedení na stranu Violy.

Janov se každopádně díky předchozím dvěma brankám přesvědčil, že ofenzíva není nic špatného a snažil o opětovné vyrovnání. Šance se naskytla pět minut před koncem, kdy po velkém závaru zahrál Bernardeschi ve vápně rukou a sudí odpískal pokutový kop. Pro Bernardeschiho navíc následovala červená karta. To ale nebylo tolik důležité, mnohem důležitější byla suverénně proměněná penalta v podání Giovanniho Simeoneho! Janov dokonce vycítil šanci na tři body, ale to by asi chtěl příliš. Utkání skončilo smírem 3:3.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Řím 3:2

29.01.2017 15:00

Góly: 21. Dennis Praet, 71. Patrik Schick, 73. Luis Muriel - 5. Bruno Peres, 66. Edin Džeko

Římské AS padlo na půdě Sampdorie a první Juventus se mu dál vzdaluje. Římané dnes předvedli velmi slabý výkon, takže Sampdoria dokázala otočit vývoj zápasu a vyhrát 3:2!

Sampdoria chtěla hostům z Věčného města oplatit nedávnou porážku a v Janově se jí celkem dařilo. Jenže od nového roku neskórovala, což se proti dobré obraně AS zdálo jako nejtěžší. Trenér Marco Giampaolo sázel na hráče jako Muriel, Quagliarella nebo Fernandes v útočné fázi, zatímco před brankářem Puggionim hráli Silvestre, Škriniar nebo Regini s Bereszyńskim.

AS pronásledovalo první Juventus a chtělo na něj vyvinout tlak. Trenér Luciano Spalletti udělal jednu překvapivou změnu oproti předpokladům, když posadil Manolase a na jeho místo postavil nepříliš jistého Thomase Vermaelena. Do útoku se opět postavil Edin Džeko, kterého podporovala dvojice Nainggolan a Perotti. Pro zkušeného Argentince to vzhledem k jeho minulému angažmá bylo téměř jako derby.

Netrvalo to dlouho a AS se ujalo vedení. Už v páté minutě dalo vzpomenout na minulé utkání s Dorií v rámci poháru, kdy vyhrálo hladce 4:0. Dnešním prvním střelcem se stal Bruno Peres, který počkal na to, až brankář Puggioni vyrazí tvrdou ránu obránce Emersona přímo k jeho nohám. Pak už mu nic nebránilo, aby dostal balon do sítě a slavil - 1:0.

Sampdoria se ale nevzdala a ihned začala útočit. Luis Muriel ještě svou šanci nevyužil kvůli nepřesnosti, ale Bruno Fernandes se o chvíli později mohl oprávněně chytat za hlavu. Ledabylá obrana AS dovolila Portugalci projít až do vápna, kde musel na poslední chvíli vše hasit až brankář Wojciech Szczesny! Následně se do šance opět dostal Luis Muriel, který proháněl zejména duo Peres - Vermaelen, jenže trápila ho nepřesnost.

Hra byla v prvních chvílích hodně kouskovaná a množství faulů na obou stranách značně ubíralo zápasu na kráse. Obránci AS často působili hodně zmateně a Sampdoria se velmi snadno dostávala do pokutového území Vlků. Fernandes ještě pálil nad, ale poté, co si Muriel lehce poradil s Vermaelenem, už nehlídaný Dennis Praet trefil přesně!

AS si vedení mohlo vzít téměř ihned zpět, když se k rychlému míči ve vápně soka dostal Edin Džeko, který zpětnou nahrávkou našel Radju Nainggolana. Jenže belgický záložník pálil z voleje hodně nad! Krátce před koncem prvé půle De Rossiho centr a následnou hlavičku Rüdigera vyškrábl brankář Puggioni z brankové čáry!

Začátek druhé půle scénář nezměnil. AS sice drželo míč, ale zatímco jeho hráči laxně čekali na to, co se bude dít, na Sampdorii byla vidět chuť hrát. Rána Nainggolana mířila po hodině hry z vápna jen doprostřed brány. Nevýrazné řady fandů AS potěšil až Edin Džeko, který dostal na penaltě pas od Emersona a díky nedůraznému Škriniarovi se prosadil - 2:1.

Trenér Marco Giampaolo logicky nechtěl dopustit ztrátu bodů a proto vypustil do hry mladíka Patrika Schicka, jemuž udělal místo záložník Bruno Fernandes. A právě Schick rozhodl! Hráč, o kterého se AS nedávno zajímalo, využil chybu obránců AS a po nahrávce Luise Muriele prostřelil brankáře Szczesnyho - 2:2!

AS si dnes body nezasloužilo a díky Murielovi se jich ani nedočkalo. Lépe hrající Doria totiž měla k dispozici volný přímý kop, kterým Luis Muriel překvapil všechny na stadionu včetně brankáře Wojciecha Szczesnyho! AS pak sice tlačilo a díky střídajícímu duu Totti - El Shaarawy sice pár šancí vymyslelo, leč žádnou z nich neproměnilo. A to ještě musel Szczesny spasit AS v šanci Djuričiće!

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Bologna FC 1:1

29.01.2017 15:00

Góly: 90+2. Marco Borriello - 64. Mattia Destro

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi domácím Cagliari a Boloňou. Sardiňané měli více ze hry, ale do vedení šli po změně stran hosté. Po Krejčího přihrávce se prosadil Destro. Závěr zápasu ale hosté nezvládli a po dvou červených kartách inkasovali z kopačky Marca Borriella.

Do první velké šance se dostali domácí. Přesný pas za obranu obdržel Sau a pelášil si to směrem na branku hostů, dokázal se přitom dostat mimo dosah brankáře a míč poslat směrem na prázdnou brankou, ovšem míč se vytočil ven a tudíž mimo branku. Marco Sau byl vůbec při chuti a nezdar z předchozího momentu se snažil odčinit, měl však smůlu, po jeho další ráně se ozvala tyčka! Na druhé straně se odhodlal ke střele Pulgar a Rafael musel vyrážet na rohový kop. První poločas tedy branku nenabídl a také ve druhé půli to dlouho vypadalo na bezbrankovou bitvu.

Krátce po změně stran totiž pokračoval v nastoleném trendu spalování Marco Sau, Mirante se dobře přesunul k tyči. O něco aktivnější Cagliari šokoval v 64. minutě Mattia Destro. Ladislav Krejčí mu poslal před branku přesnou přihrávku a Destro v pohodě trefil prázdnou branku. Boloňa vedla 1:0 a tento stav trval takřka až do závěrečného hvizdu. Už před nastaveným časem ale přišly komplikace. Viviani byl za ostrý skluz odměněn druhou žlutou kartou. Za chvíli tahal za záchranou brzdu i Krafth a také on byl vyloučen. Kratičkou převahu dvou hráčů v poli dokázalo Cagliari využit. Po Krafthově faulu totiž následoval volný přímý kop a Marco Borriello ranou jako z děla srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AC Milán 2:1

29.01.2017 15:00

Góly: 31. Cyril Théréau, 73. Rodrigo De Paul - 8. Giacomo Bonaventura

Udinese dokázalo i ve druhém zápase porazit AC Milán a znovu tím potvrdilo, že je nejvíce nevyzpytatelným týmem celé soutěže. Pro Milán je to hořká pilulka a návrat do tvrdé reality. Útok na Ligu mistrů se vzdaluje.

Milán totiž vyhrál z posledních šesti kol pouze jeden zápas, zatímco jeho největší konkurenti povětšinou vyhrávali. Útěchou snad může být v tomto kole jen zaváhání Lazia, AS Řím a de facto i Atalanty.

Rossoneri přitom začali dobře, alfou a omegou byl Giacomo Bonaventura, který si už v 8. minutě zpracoval těžký pas od Susa a akrobatickou koncovkou poslal AC Milán do vedení. Poté potkala hosty "tradiční" ztráta koncentrace a snad i snahy, Udine bylo lepší a Faraoni jen díky své nemohoucnosti nevyrovnal. Ve 27. minutě musel pro zranění odstoupit autor vedoucí trefy Giacomo Bonaventra, jehož nahradila nová akvizice Španěl Deulofeu. Odchodem Bonaventury přestala hra AC prakticky existovat. Po chybě v obraně navíc Théréau srovnal na 1:1 a více už se v prvním poločase nestalo.

Ve druhém poločase mělo o něco více navrch Udinese. Zapatu dobře vychytal Donnarumma a na druhé straně minul Karnezisovu branku Suso. Podobně si vedl i Fofana. Obrana Zeber se proti nájezdům Milána velice úspěšně bránila, zkrátka nebylo jediné skulinky, které by mohl Milán využít. Čtvrthodinu před koncem pak Jankto poslal míč na De Paula a ten z nenápadné střely překonal Donnarummu.

Z tohoto direktu už se Milán nevzpamatoval. U Hallfredssona měl ještě štěstí, že svojí roli sehrála tyč, u Lapaduly zase obrovskou smůlu, neboť ten rovněž napálil jen tyč. Nastavovalo se ještě dlouhých šest minut, ale Udine hru takticky rozkouskovalo a Milánu nedovolilo ale vůbec nic. Vincenzo Montella má o čem přemýšlet, Milán se totiž propadá tabulkou.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Empoli FC 4:1

29.01.2017 15:00

Góly: 24. Adrian Stoian, 56. Diego Falcinelli, 90. Diego Falcinelli (pen.), 90+2. Diego Falcinelli - 39. Levan Mčedlidze

Crotone ještě žije! Nováček zvládl životně důležitou bitvu s Empoli, které porazil 4:1. Domácí sice sestupové pozice zdaleka neopouštějí, jejich ztráta na sedmnácté místo se ale o něco zmenší. Hattrickem se blýskl útočník Diego Falcinelli.

Pokud by v tomto duelu zvítězilo Empoli, byl by rozdíl mezi oběma celky už čtrnáctibodový a při vší úctě ke Crotone, byla by to ztráta, která by se už velmi těžko doháněla. Crotone ale zvítězilo a místo čtrnácti bodů ztrácí osm.

Crotone si bylo důležitostí zápasu moc dobře vědomo, navíc hostům chyběla klíčová postava, tvůrce hry Riccardo Saponara, a na hře Empoli to bylo řádně znát. Na hrací ploše se v úvodu zápasu dlouho nic nedělo, až ve 24. minutě prolomil nerozhodný stav Adrian Stoian, jenž rovnou z první na hranici vápna neomylně vypálil a Skorupski byl bez šance! Empoli dokázalo na inkasovanou branku zareagovat , Mčedlidze vypálil a i s pomocí teče se mohl radovat z branky. Bylo to ale na dlouhou dobu to jediné, co Empoli předvedlo.

Po změně stran už bylo Crotone zase lepší, obrovskou tutovku spálil Falcinelli. Naštěstí pro domácí si stejný muž jen o dvě minuty později naběhl na přesný centr Barberise a hlavou vrátil vedení na stranu Crotone.

Domácí se snažili pojistit výsledek, nenechat nic náhodě a to se jim povedlo až v nastaveném čase. Veseli fauloval Stoiana a sudí neměl na vybranou, odpískal penaltu a tu bezpečně proměnil Diego Falcinelli. Empoli rezignovalo a do závěrečného hvizdu inkasovalo ještě jednou. Opět se prosadil Diego Falcinelli, jenž tak zkompletoval hattrick.

Více informací k zápasu

Turín FC - Atalanta Bergamo 1:1

29.01.2017 12:30

Góly: 16. Iago Falqué - 67. Andrea Petagna

Atalanta veze z Turína bod za konečnou remízu 1:1. Úvod sice vyšel lépe domácím Býkům, kteří šli do vedení po brance Falquého, jenže po změně stran se z utkání vytratili. A protože Atalanta zabrala, nakonec se dočkala zasloužené trefy.

Oběma týmům šlo o hodně. Jak před utkáním zdůraznil mladý obránce Mattia Caldara, byl to souboj o pohárovou Evropu, neboť ambice se do ní dostat pozorujeme u obou soupeřů. I proto vyslali oba trenéři to nejlepší, co bylo k dispozici.

Na straně domácích Býků to byli hráči jako Ljajić, Falqué, Belotti nebo Benassi, Hart či Moretti s Barrecou. Atalanta nemá vpředu tak silné individuality a spoléhá se především na dobrou zálohu. Do ní se vešli Spinazzola, Kurtić nebo Grassi, hodně se čekalo také od brankáře Berishy, jenž se v Bergamu dostal do formy. Napadat mělo hlavně duo Gómez - Petagna.

Jak se asi dalo čekat, lépe do utkání vstoupili domácí Býci. Těm se poslední dobou nedařilo úplně podle představ, což chtěl napravit Iago Falqué. První rána mu ale nevyšla podle představ. Napodobit španělského kolegu chtěl také Adem Ljajić, jehož rána ale skončila vedle úplně stejně. Atalanta byla v úvodu utkání až překvapivě laxní a brzy za to pykala.

Po patnácti minutách se totiž k míči v běhu dostal mladý bek Antonio Barreca, který proběhl až k vápnu a naservíroval parádní pas na Iaga Falquého. Někdejší hráč Barcelony, Janova či Juventusu hlavičkoval přesně a domácí vedli!

Pro zranění pak musel odejít Joel Obi, kterého nahradil mladý záložník Daniele Baselli. Dalším téměř úspěšným střelcem se mohl stát Antonio Barreca, který ve snaze o odkop trefil břevno vlastní branky! Pak dvakrát musel čarovat Joe Hart, kterého nejprve vystrašili hosté a donutili ho k zásahu na brankové čáře, zatímco o minutu později jej vyzkoušel tvrdou ranou Alejandro Gómez.

Atalanta potřebovala zvýšit tempo a její záloha nebyla tak nebezpečná, takže trenér Gasperini nasadil Francka Kessiého místo Alberta Grassiho. A Orobici začali zlobit. Nejprve pálil Jasmin Kurtić, po něm hlavičkoval bek Conti. Kessiého rána nebyla přesná, ale o minutu později se po kombinaci s Gómezem málem prosadil Petagna. Ten však příliš dlouho váhal.

Náladu si mladý útočník spravil o deset minut později, když si Petagna našel dobrou nahrávku od Kurtiće a uvolnil se ve vápně. Měl to sice hodně složité, ale i přes obránce nakonec dokázal prostřelit brankáře Harta!

Atalanta byla na koni a v mžiku mohla jít ještě do vedení. Stačilo, kdyby Jasmin Kurtić obrovskou šanci nespálil a po nahrávce do vápna pálil jinam než nad břevno! Stejný hráč dostal patnáct minut před koncem utkání ještě krásný pas do vápna od Alejandra Gómeze, jenže pálil jen do dobře postaveného brankáře Harta!

Více informací k zápasu

Inter Milán - Delfino Pescara 3:0

28.01.2017 20:45

Góly: 23. Danilo D'Ambrosio, 43. João Mário, 73. Éder

Inter Milán dnes s chutí střílel a svého soupeře poslal do Pescary s třígólovým dárkem. Domácí na San Siru utkání jasně ovládali a třebaže spálili hodně šancí, nakonec se mohli radovat po pohodlném vítězství 3:0.

Trenér Stefano Pioli může být na své hochy opět pyšný. Dnes si poradili s Pescarou, nastříleli jí tři branky a ještě udrželi čisté konto. Ozdravná kůra trenéra Pioliho tak nadále sbírá své sladké ovoce, o což se zasloužili především střelci tří branek - Danilo D'Ambrosio, João Mário a Éder, který si nechal jednu branku do druhé půle. Inter je tak náhle na čtvrtém místě a dá se očekávat, že bude první trojce dýchat ještě pořádně na krk.

Inter opět vsadil na kreativní střed hřiště ve složení Gagliardini, Brozović. Brankáře Handanoviće strážila především čtyřka D'Ambrosio, Medel, Miranda a Nagatomo, místo zůstalo i na Perišiće s kapitánem Icardim. Pescara vyběhla na Inter s Verrem, Memushajem, Benalim nebo Codou a Bizzarrim. Právě ten čekal nejvíc práce a třebaže inkasoval třikrát, čaroval.

Nejprve si mohl oddychnout, když Miranda netrefil ideálně krásný pas od Mária. Na další centr se snažil naskočit Icardi, ten byl ale přeskočen Codou. Pak se do šance dostali i Oddovi Delfni z Pescary. Ke střele z dálky napřáhl Kastanos, jeho ránu vyrazil Handanović pouze před sebe. Tam byl číhající Memushaj, jenže balon dostal do sítě v ofsajdu! A opět platilo staré známé přísloví.

Brankář Albano Bizzarri si sice se střelou Joaa Mária poradil a vyrazil ji na roh, jenže z něj domácí hráči udeřili. Přesně se prosadil zadák Danilo D'Ambrosio, jehož pohyb obránci hostí jaksi nezaznamenali - 1:0 pro Inter.

Portugalský kouzelní João Mário hodně zlobil obránce Pescary a často si s míčem dělal, co se mu zachtělo. Ten se dostal k míči také deset minut před koncem první půle, když se zjevil zcela sám před Bizzarrim. Zkušený veterán však rychle vyběhl a ránu Portugalce vyrazil! Přesto následně kapituloval, když si na centr od Ivana Perišiće naběhl právě portugalský záložník Mário a poslal balon z blízkosti do sítě.

Inter dál rozjížděl ofenzivní akce vcelku bez potíží a ve druhé půli rovněž nepouštěl Pescaru k míči. Po hodině hry se ale Pescara mohla vzchopit. Stačilo, kdyby Bahebeck proměnil svůj "samostatný nájezd" na brankáře Handanoviće. Nebo kdyby po Slovincově bezvadném zákroku nepálil Valerio Verre do Mirandy a místo něj do prázdné brány. Ani jedno se ale nestalo, takže Inter dál hlídal dvoubrankové vedení.

Patnáct minut před koncem navíc Inter navýšil své vedení, i když to bylo z dosti sporné akce. Chorvat Brozović totiž našel kapitána Icardiho, který vybíhal z těsného ofsajdu. Rozhodčí ale nechali ve hře pokračovat a asi sami uznáte, že přesila tří na jednoho nemohla skončit jinak, než že se Éder radoval ze třetí branky domácích. A když střídající supertalent Barbosa neproměnil tutovku v závěru, skóre se už nezměnilo.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Chievo Verona 0:1

28.01.2017 18:00

Góly: 90. Roberto Inglese

Celek z Verony se postaral o velké překvapení, protože si z Říma odváží všechny tři body. Domácí Lazio bylo jasným favoritem utkání, ale nakonec prohrálo bez vstřelené branky. Utkání tak rozhodla jediná trefa, o níž se postaral Roberto Inglese v 90. minutě.

Římské Lazio mělo dobré podmínky pro výhru, ale nakonec se jí nedočkalo. Ještě minutu před koncem by se body dělily, jenže to odmítl Roberto Inglese, který Stadio Olimpico utišil překvapivým gólem. Šanci od trenéra Inzaghiho dostali například Djordjević, Lulić nebo brankář Strakosha.

Chievu se v poslední době moc nedařilo a především jeho obrana nebyla tak pevná, jak jsme na ni zvyklí. A dnes to pro hosty mělo být hodně těžké, protože navíc postrádali zkušeného záložníka Castra, shodou okolností přestupový cíl právě Lazia. Lazio bylo od prvních minut přirozeně mnohem aktivnější, zatímco hosté spíše trpělivě čekali na svou šanci a bránili.

Lazio sice velmi dobře kombinovalo a nepouštělo soka do žádných větších akcí, ale k ničemu mu to nebylo. Lulićův přetažený centr trefil Felipe Anderson, který ještě polocentrem hledal nabíhajícího Filipa Djordjeviće, ale k tomu se balon nedostal. Proti hlavičce Marca Parola, jež směřovala pod břevno, se zase předvedl zkušený brankář Stefano Sorrentino.

Lazio pálilo jednu šanci za druhou a všechny do puntíku ztroskotaly na jednom činiteli - skvělých pohybch brankáře Sorrentina, který likvidoval každý pokus o vstřelení branky. První poločas uzavřela rána Jonathana De Guzmána, se kterou Strakosha neměl potíže. A na opačné straně se pokoušel o zajímavý pokus obránce Radu, jenže taktéž neúspěšně. Druhou půli začal aktivně Djordjević s Milinkovićem-Savićem, jenže tentokrát se nepotkali s přesností.

Po hodině hry se Senad Lulić dostal k voleji velmi blízko brance, ale rána mu nesedla a mířila mimo. Další šanci si vytvořil a následně také sám zakončil hbitý záložník Sergej Milinković-Savić, který v dresu Biancocelesti podává velmi dobré výkony. Také dnes mohl být chválen za aktivitu i důraz, nikoli však za přesnost. Poté, co pronikl do vápna, mířil totiž hodně mimo!

Domácí se samozřejmě s bodem odmítali smířit a trenér Inzaghi vyslal na hrací plochu ofenzivně laděné hráče jako mladík Alessandro Rossi nebo Luis Alberto. Ani jeden z nich ale Laziu příliš nepomohl a naopak byli při tom, když domácí inkasovali. Nejprve obrovskou šanci technickým pokusem spálil Cacciatore, na druhé straně pak nevyšla kombinace Felipemu Andersonovi.

Když už se zdálo, že se oba týmy rozloučí s bodem v kapse, hosté najednou udeřili. V poslední minutě totiž domácí nepohlídali na středu vápna volného Roberta Ingleseho, který si naběhl na nahrávku ze strany a s trochou štěstí se mohl radovat z vítězné branky!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC21170444:1651
2.AS Řím22152544:2147
3.SSC Neapol22136348:2545
4.Inter Milán22133637:2342
5.SS Lazio22124635:2540
6.Atalanta Bergamo22123734:2539
7.AC Milán21114632:2637
8.ACF Fiorentina2197536:2834
9.Turín FC2287739:3231
10.Udinese Calcio22841027:2928
11.Chievo Verona22841022:3028
12.UC Sampdoria2276925:2927
13.Bologna FC2176821:2627
14.Cagliari Calcio22831132:4627
15.Janov CFC2267927:3225
16.US Sassuolo22731231:3724
17.Empoli FC22561113:3021
18.FC Crotone21341420:3713
19.Città di Palermo22251518:4211
20.Delfino Pescara21161416:429

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (396)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele