22. kolo
29.01.2017 15:00 CET
2 : 1
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - AC Milán 2:1

Udinese dokázalo i ve druhém zápase porazit AC Milán a znovu tím potvrdilo, že je nejvíce nevyzpytatelným týmem celé soutěže. Pro Milán je to hořká pilulka a návrat do tvrdé reality. Útok na Ligu mistrů se vzdaluje.

Milán totiž vyhrál z posledních šesti kol pouze jeden zápas, zatímco jeho největší konkurenti povětšinou vyhrávali. Útěchou snad může být v tomto kole jen zaváhání Lazia, AS Řím a de facto i Atalanty.

Rossoneri přitom začali dobře, alfou a omegou byl Giacomo Bonaventura, který si už v 8. minutě zpracoval těžký pas od Susa a akrobatickou koncovkou poslal AC Milán do vedení. Poté potkala hosty "tradiční" ztráta koncentrace a snad i snahy, Udine bylo lepší a Faraoni jen díky své nemohoucnosti nevyrovnal. Ve 27. minutě musel pro zranění odstoupit autor vedoucí trefy Giacomo Bonaventra, jehož nahradila nová akvizice Španěl Deulofeu. Odchodem Bonaventury přestala hra AC prakticky existovat. Po chybě v obraně navíc Théréau srovnal na 1:1 a více už se v prvním poločase nestalo.

Ve druhém poločase mělo o něco více navrch Udinese. Zapatu dobře vychytal Donnarumma a na druhé straně minul Karnezisovu branku Suso. Podobně si vedl i Fofana. Obrana Zeber se proti nájezdům Milána velice úspěšně bránila, zkrátka nebylo jediné skulinky, které by mohl Milán využít. Čtvrthodinu před koncem pak Jankto poslal míč na De Paula a ten z nenápadné střely překonal Donnarummu.

Z tohoto direktu už se Milán nevzpamatoval. U Hallfredssona měl ještě štěstí, že svojí roli sehrála tyč, u Lapaduly zase obrovskou smůlu, neboť ten rovněž napálil jen tyč. Nastavovalo se ještě dlouhých šest minut, ale Udine hru takticky rozkouskovalo a Milánu nedovolilo ale vůbec nic. Vincenzo Montella má o čem přemýšlet, Milán se totiž propadá tabulkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Eldarion

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele