22. kolo
29.01.2017 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

UC Sampdoria - AS Řím 3:2

Římské AS padlo na půdě Sampdorie a první Juventus se mu dál vzdaluje. Římané dnes předvedli velmi slabý výkon, takže Sampdoria dokázala otočit vývoj zápasu a vyhrát 3:2!

Sampdoria chtěla hostům z Věčného města oplatit nedávnou porážku a v Janově se jí celkem dařilo. Jenže od nového roku neskórovala, což se proti dobré obraně AS zdálo jako nejtěžší. Trenér Marco Giampaolo sázel na hráče jako Muriel, Quagliarella nebo Fernandes v útočné fázi, zatímco před brankářem Puggionim hráli Silvestre, Škriniar nebo Regini s Bereszyńskim.

AS pronásledovalo první Juventus a chtělo na něj vyvinout tlak. Trenér Luciano Spalletti udělal jednu překvapivou změnu oproti předpokladům, když posadil Manolase a na jeho místo postavil nepříliš jistého Thomase Vermaelena. Do útoku se opět postavil Edin Džeko, kterého podporovala dvojice Nainggolan a Perotti. Pro zkušeného Argentince to vzhledem k jeho minulému angažmá bylo téměř jako derby.

Netrvalo to dlouho a AS se ujalo vedení. Už v páté minutě dalo vzpomenout na minulé utkání s Dorií v rámci poháru, kdy vyhrálo hladce 4:0. Dnešním prvním střelcem se stal Bruno Peres, který počkal na to, až brankář Puggioni vyrazí tvrdou ránu obránce Emersona přímo k jeho nohám. Pak už mu nic nebránilo, aby dostal balon do sítě a slavil - 1:0.

Sampdoria se ale nevzdala a ihned začala útočit. Luis Muriel ještě svou šanci nevyužil kvůli nepřesnosti, ale Bruno Fernandes se o chvíli později mohl oprávněně chytat za hlavu. Ledabylá obrana AS dovolila Portugalci projít až do vápna, kde musel na poslední chvíli vše hasit až brankář Wojciech Szczesny! Následně se do šance opět dostal Luis Muriel, který proháněl zejména duo Peres - Vermaelen, jenže trápila ho nepřesnost.

Hra byla v prvních chvílích hodně kouskovaná a množství faulů na obou stranách značně ubíralo zápasu na kráse. Obránci AS často působili hodně zmateně a Sampdoria se velmi snadno dostávala do pokutového území Vlků. Fernandes ještě pálil nad, ale poté, co si Muriel lehce poradil s Vermaelenem, už nehlídaný Dennis Praet trefil přesně!

AS si vedení mohlo vzít téměř ihned zpět, když se k rychlému míči ve vápně soka dostal Edin Džeko, který zpětnou nahrávkou našel Radju Nainggolana. Jenže belgický záložník pálil z voleje hodně nad! Krátce před koncem prvé půle De Rossiho centr a následnou hlavičku Rüdigera vyškrábl brankář Puggioni z brankové čáry!

Začátek druhé půle scénář nezměnil. AS sice drželo míč, ale zatímco jeho hráči laxně čekali na to, co se bude dít, na Sampdorii byla vidět chuť hrát. Rána Nainggolana mířila po hodině hry z vápna jen doprostřed brány. Nevýrazné řady fandů AS potěšil až Edin Džeko, který dostal na penaltě pas od Emersona a díky nedůraznému Škriniarovi se prosadil - 2:1.

Trenér Marco Giampaolo logicky nechtěl dopustit ztrátu bodů a proto vypustil do hry mladíka Patrika Schicka, jemuž udělal místo záložník Bruno Fernandes. A právě Schick rozhodl! Hráč, o kterého se AS nedávno zajímalo, využil chybu obránců AS a po nahrávce Luise Muriele prostřelil brankáře Szczesnyho - 2:2!

AS si dnes body nezasloužilo a díky Murielovi se jich ani nedočkalo. Lépe hrající Doria totiž měla k dispozici volný přímý kop, kterým Luis Muriel překvapil všechny na stadionu včetně brankáře Wojciecha Szczesnyho! AS pak sice tlačilo a díky střídajícímu duu Totti - El Shaarawy sice pár šancí vymyslelo, leč žádnou z nich neproměnilo. A to ještě musel Szczesny spasit AS v šanci Djuričiće!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (Džeko a Strootman)

Reagovat
Frantszek

Chtit muzou. 2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Môžu a dokázali to!!!!! Forza DORIA! Grazie Blucerchiati

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Eldarion

0:2

Reagovat
kopajda

malá poznámka k komentáři: Doria uršitě nebyla lepší!

jinak bych upřesnil ten poslední gol: Schick šel sám 70 metrů a spadl, žádnej kontakt nic, prostě už nemohl, simulant. a ta rána z trestňáku byla tečovaná zdí, proto byl golman překvapen

Reagovat
Beči

Ono tomu Schickovi snad opravdu nejvíc sedí ta role žolíka Každopádně si to dal jako pán, parádní gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele