22. kolo
29.01.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SSC Neapol - Città di Palermo 1:1

Překvapení se odehrálo i v Neapoli, odkud si velice cenný bod odváží Palermo. Sicilany poprvé vedl nový kouč Diego López, ale ústřední postavou byl chorvatský brankář Posavec, jenž skvělými zákroky i obrovskou minelou zařídil konečný výsledek 1:1.

Stadion San Paolo v Neapoli zažil hned v úvodních minutách šok. Rispoliho načechraný a naprosto přesný centr našel hlavu Ilji Néstorovskiho a Palermo senzačně vedlo, už v šesté minutě. Právě od této chvíle ale začal hrát již jen jeden tým - Neapol. Parthenopei měli jasnou převahu a už v prvním poločase mohli několikrát vyrovnat. Překážkou byl ale výtečný brankář Posavec. Ten postupně zmařil šance Callejónovi nebo Mertensovi. Obrana Palerma hrála kompaktně a Neapol překonávala její obranný val s obtížemi.

V podání Palerma to bylo klasické catenaccio, tedy taktika rychle vstřelené branky a sázka na totální defenzívu. Otázkou bylo, zdali to takto dokáže sehrát až do konce. Po změně stran nadále pokračovala aktivita domácích, ale Posavec se dál překonával. Proti Insigneho ráně předvedl další fantastický zákrok!

Chorvatský, terpve dvacetiletý, brankář byl ústřední postavou zápasu a nakonec se stal tak trochu smutným hrdinou. V 66.minutě si totiž vybral nejslabší chvilku, když mezi nohami propustil lehkou střelu Mertense! Obrovská hrubice znamenala vyrovnání na 1:1!

Palermo se však nepoložilo, naopak se ještě více semklo a Neapol měla s překonáváním jeho obranného bloku nadále problémy. Čas navíc pro Parthenopei rychle kvapil, ale dalo se čekat, že v závěru to bude pořádné drama. To ještě více vygradovalo v 90.minutě, když uviděl červenou kartu hostující obránce Goldaniga. Neapol si v nastavení vytvořila velké šance, nejprve z přímáku balón od zdi těsně netrefil branku a krátce na to Insigne nepřekonal Posavece. Chorvatský brankář tak v podstatě sám pro Palermo získal remízu a to jak v negativní, tak i pozitivním slova smyslu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele