21. kolo
01.02.2015 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Cesena - SS Lazio 2:1

Lazio překvapivě nestačilo na lepší Cesenu. Nováček soutěže předvedl velmi sebevědomý a obětavý výkon. První branku vstřelil Defrel, na něj navázal vlastním gólem Cataldi. Trefa Miroslava Kloseho už nic nezměnila.

Problémem Lazia byl post hrotového útočníka. Vedení zareagovalo na kritickou situaci tím, že stáhlo z hostování mladíka Brayana Pereu, který ale dnes nebyl ani na lavičce. Od prvních minut se s obranou Ceseny prali Antonio Candreva, Miroslav Klose a Stefano Mauri.

Lazio se ihned zapojilo do ofenzivních kombinací a pokoušelo se zasypat brankáře Lealiho střelami. Ten ale častokrát situaci zklidnil přesným zákrokem. Také Cesena ale umí zaútočit a Pioliho tým se ocital v ohrožení především po akcích Brienzy. Toho si ale obrana Lazia dostatečně dobře hlídala.

Po patnácti minutách si Lazio muselo dávat pozor na aktivitu Defrela, který si na hranici velkého vápna připravil míč na střelu a tvrdě vypálil. Obrana římského týmu se ale zaskvěla a zablokovala tento projektil. Až po dvaceti minutách se do většího náporu dostala Pioliho parta. Nejprve se Candreva rozhodl ze zhruba pětadvaceti metrů vypálit, balon mu ale nesedl. Napodobit se jej pokoušel Marco Parolo, někdejší hráč právě Ceseny. Jeho dělovku ale chytil brankář Leali.

Cesena byla při útocích hodně bezzubá a brankář Marchetti příliš mnoho práce neměl. Laziu se nedařilo dostat míč do brány, i když snaha mu nelze upřít. Problémem Biancocelesti se stala především finální fáze. Například Antonio Candreva se s míčem dostal do dobré pozice a centroval, ale nenašel žádného spoluhráče. Na opačné straně pálil Giorgi, který však nepropálil obranou tvrz Lazia.

Po půlhodině hry se Candrevův centr snesl do velkého vápna, ale obrana Ceseny míč odvrátila do bezpečí. Lazio vstřelilo branku o dvě minuty později, ale podle názoru sudího Peruzza to bylo z ofsajdu. Lazio se pomalu posouvalo vpřed, ale ani další Candrevův centr svého adresáta nenašel. Muselo si ale dávat pozor na "zadní vrátka", protože Duričovi nechybělo mnoho, aby se dostal k nahrávce ze strany.

Zajímavý projektil si připsal na konto Pulzetti, ale mířil mimo bránu. Na úvod druhé půle se dopředu dostával aktivní Defrel, ale brankář Marchetti vystihl situaci a dobrým vyběhnutím akci zastavil. Následně se Cesena rozhodla zaútočit prostřednictvím Giorgiho, ale ten narazil na dva soupeřovy obránce. Aktivní Cesena zvyšovala obrátky a Lazio mělo hodně co dělat, aby její útoky zvládalo přerušit. Po standardní situaci se k míči postavil Brienza, ale jeho ránu brankář Marchetti vystihl a zneškodnil.

Tolik štěstí ale už neměl při druhém pokusu. Přesně ve chvíli, kdy se hrála 60. minuta, se k ráně z větší vzdálenosti odhodlal Grégoire Defrel a dobře udělal. Míči dal skvělou razanci i umístění, takže brankář Federico Marchetti byl bezbranný. Cesena vedla nad favoritem z Věčného města 1:0!

Favorit pochopil, že musí začít hrát, jenže neměl dostatek sil na zdramatizování. Unaveného Pereirinhu nahradil Cavanda a hned se zapojil do kombinace. Celou akci musel zastavovat až Leali, který však svou práci zvládl. Cesena se pokoušela vstřelit další branky a střely Pulzettiho nebo Defrela vůbec nebyly špatné. Laziu ubíhal čas mílovými kroky, ale Biancocelesti se dnes nedokázali dostat do tempa. Do zakončení se ke konci zápasu tlačil Rodriguez, ale rána mu vůbec nesedla.

K bodům Ceseně pomohlo Lazio samo, když si vlastní branku vstřelil velmi smolně Danilo Cataldi! Alespoň nějakou naději z pohledu Lazia vydřel německý střelec Miroslav Klose, který střelou z velké vzdálenosti trefil přesně prostor u tyče!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
bayern987

0:3 3x Miro!

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele