21. kolo
01.02.2015 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Città di Palermo - Hellas Verona 2:1

Palermo sice prohrávalo, ale díky dvěma mladíkům dokázal vývoj zápasu s Hellasem otočit a tři body zůstávají na Sicílii. Veronský tým poslal do vedení řecký záložník Tachtsidis, ale o deset minut později srovnal Paulo Dybala. Hrdinou se stal střídající Andrea Belotti, kterému stačilo devět minut na rozhodnutí.

Stadion Renzo Barbera slaví, protože tři body zůstávají na domácí půdě Rosanero. Sicilský celek byl od začátku utkání lepším týmem a do první šance se dostal oslavovaný mladík Paulo Dybala už po dvou minutách. To se ještě zastřeloval. První velká nepříjemnost pro Hellas nastala už ve třetí minutě, kdy se zranil záložník Jacopo Sala a musel střídat. Jeho místo zaujal Lazaros Christodulopulos. Hosté se pokoušeli jít do útoku, ale vybojovali "pouze" rohový kop. Standardní situaci však využili na maximum, když se míč dostal k vysokému řeckému záložníkovi Panagiotisovi Tachtsidisovi, který důraznou hlavičkou poslal svůj tým do vedení!

O rychlou odpověď se okamžitě pokoušel aktivní Paulo Dybala, ale hráč obletovaný mnoha evropskými top kluby se jen zastřeloval. Jeho průnik po straně byl včas zastaven obránci Hellasu a další jeho střela mířila vedle. Po zajímavém protiútoku Palerma vybojoval přímý volný kop faulovaný Bolzoni a vzdálenost to byla rozhodně příjemná. Trochu netradičně se k míči postavil Paulo Dybala, zvolil krátký rozeběh a napálil míč přesně do míst, kam už brankář Francesco Benussi nedoskočil. Míč navíc v síti skončil za přispění tyče.

Vstřelený gól domácímu týmu hodně pomohl a Verona se k míči prakticky nedostávala. Hosté sice vstřelili druhou branku, ale Nicolás López se nacházel v ofsajdu. Další centr na opačné straně si připsal Barreto, ale brankář Benussi si poradil a střelu vyrazil. Skvělou práci dnes na straně odváděl ofenzivně laděný obránce Achraf Lazaar, který stíhal poctivě bránit a především skvěle útočit. Jeho centry před bránu slibovaly téměř vždy nebezpečí. Deset minut před koncem první půle se do šance vřítil López, který však ztroskotal na Sorrentinovi. Ten míč vyrazil pouze ke Grecovi, který ale napálil pouze obránce před sebou. Ani třetí dorážka Toniho se neujala.

V další zajímavé pozici se objevil krátce před koncem první půle Franco Vazquez. Ofenzivní záložník si naběhl na přízemní míč Barreta a úplně osamocen pálil z malého vápna, ale mířil těsně nad břevno! Hned zkraje druhého poločasu se málem k míči dostal Luca Toni, ale nakonec mu míč odskočil, takže brankář Stefano Sorrentino v pohodě míč zpacifikoval. Práci měl také jeho protějšek oblečený do dresu Hellasu Verona, protože rohový kop Bolzoniho musel boxovat mimo tři tyče. Velmi zajímavou a tvrdou ranou se prezentoval řecký záložník Christodulopulos, který ale Sorrentina nepřekonal.

Po hodině hry Hellas zvýšil aktivitu a vysoký Toni se několikrát dral k zakončení. K nelibosti sektoru hostujících fanoušků ale vždy mířil vedle brány. Poté se málem prosadil Paulo Dybala, kterému radost zkazil výtečný Benussi. Dvacet minut před koncem se na trávníku objevil hráč, který nakonec rozhodl. Unaveného Mateho Jajalu vystřídal Andrea Belotti a vytáhlý útočník nakonec dokonal dílo zkázy. Po centru ze strany od Franca Vazqueze se totiž hbitý Belotti položil do dráhy letu míče a hlavičkou jej dostal za Benussiho - 2:1. Poslední desetiminutovka už nepřinesla ani nápor hostí, takže tři body získalo Palermo. Díky nim je na sedmé příčce!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele