21. kolo
01.02.2015 15:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Quagliarella přispěl k debaklu Sampdorie

Turínu se dnes podařilo téměř vše. Kromě čistého konta vyšlo Venturovým hráčům úplně vše. Hlavním hrdinou se stal veterán Fabio Quagliarella, který vstřelil hattrick.

Už ve druhé minutě Turín zahrozil. Veterán Fabio Quagliarella se dostal ke střele, ale jeho rána mířila nad břevno hostující Dorie. Blucerchiati se pokoušeli míč udržet pod svou mocí a poměrně dobře se jí to dařilo. Po pěti minutách hosté vyslali na zteč Stefana Okaka Chuku, který pálil zpoza vápna, ale jeho rána byla zablokovaná. Doria si nedala pozor na útok Turína a pykala za to po patnácti minutách hry.

Špatná obranná práce Dorie zapříčinila to, že od rohového praporku se centr dostal k Morettimu. Zkušený obránce hlavou prodloužil míč dozadu, kde se nacházel úplně volný Fabio Quagliarella. Pro zkušeného střelce už nebylo problémem poslat míč do sítě a Granata vedla.

Brankář Daniele Padelli musel zakročit proti velmi dobrému pokusu obránce Silvestreho, který si naskočil na centr ze strany. Mířil ale jen do míst, kam si Padelli v pohodě došel. Stejný hráč se posléze zapsal do statistik zápasu o dost horším způsobem, když ve vápně fauloval a ještě dostal žlutou kartu. Sudí Giacomelli navíc nařídil pokutový kop, k němuž se postavil Fabio Quagliarella. Ten dnes měl své odpoledne a vstřelil svou druhou branku v zápase.

Turín v této chvíli mačkal svého soupeře a hvězdný útočník Eto’o se musel hodně divit, co předvádějí jeho noví spoluhráči. Ti mohli prohrávat už o tři branky, ale po centru Benassiho Alexander Farnerud pálil hodně mimo. Granata hrála stále lépe a Josef Martinez nebyl daleko další brance. Nakonec se z jeho střely stala dost možná nechtěná přihrávka na Gazziho, ale ten stál v ofsajdu. Krátce před poločasem se dostal do náběhu Marco Benassi, který se řítil sám na branku. Jeho střelu z úhlu ale Padelli chytil.

Nevýrazného Gonzala Bergessia v dresu Blucerchiati zastoupil ve druhém poločase Alfred Duncan a trenér Siniša Mihajlović si od tohoto střídání hodně sliboval. Opět to ale byl Turín, kdo dirigoval tempo utkání. Bruno Peres prokličkoval s míčem u nohy přes dva soupeře a centroval, ale jeho pokus nebyl přesný. Deset minut po změně stran se Turín dočkal zahrávání další nebezpečné standardní situace a ránu ze slibné pozice brankář Viviano vyrážel jen s námahou. Nakonec se mu to ale povedlo a zpětná nahrávka před bránu už adresáta nenašla.

Po hodině hry dostal prostor střídající Maxi López, který v Sampdorii dlouho hrával. Vystřídal unaveného a nepříliš výrazného Josefa Martineze. Hostující útočník Eder zkoušel vystřelit zpoza vápna, jenže jeho rána mířila mimo tři tyče. Jak se střílí důležité branky, to Ederovi ukázal Fabio Quagliarella. Zkušený hráč, kterého Juventus odeslal jako nepotřebného, dnes zářil. Naběhl si na přesný pas Benassiho a krásnou ranou zvýšil na 3:0!

Dvacet minut před koncem reagoval Siniša Mihajlović na nepříznivý stav tím, že stáhl Edera a za velkého potlesku a očekávání se na hřiště dostal Samuel Eto’o! Hvězdu dnešního zápasu Fabia Quagliarellu nahradil Amauri. Ani Eto’o ale nepřinesl Dorii mnoho štěstí. Patnáct minut před koncem se totiž prosadil právě střídající Amauri. Jeho první ránu ještě Viviano vyrazil, ale na dorážku už neměl nárok - 4:0.

Gólové hody ale pokračovaly. O pouhé dvě minuty bylo umazáno čisté konto brankáře Padelliho, protože do vápna přiletěl ostrý centr a Pedro Obiang z první propálil vše před sebou. Deset minut před koncem se ještě mohl prosadit Benassi, ale nezakončil ideálně. Mnohem lépe zakončil obránce Bruno Peres, který kosmeticky upravil skóre na 5:1 pro Býky!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

forza granata, prodlužte sérii ! máte na to sestřelit druhý klub z janova !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele