21. kolo
01.02.2015 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Juventus FC 0:0

Udinese se podařilo zastavit Juventus Turín. S lídrem tabulky sehrálo velmi atraktivní utkání a nakonec dokázalo udržet čisté konto. Juventus může těšit alespoň ztráta druhého AS.

Pod dohledem sudího Gervasoniho na trávník od prvních minut vyběhl domácí celek, který spoléhal na ofenzivní schopnosti Cyrila Théréaua a Antonia Di Nataleho. Obránce Zeber měli zaměstnávat především Carlos Tévez, Fernando Llorente a také francouzský talent Paul Pogba, který je v poslední době ve skvělé formě.

Juventus ukázal velkou sílu v počátcích utkání zejména tím, že ačkoli poměrně často ztrácel míče, téměř okamžitě je zase dostal zpátky pod svou kontrolu. V sedmé minutě míč do vápna posílal Allan, ale brankář Gianluigi Buffon byl včas připraven a míč ukryl do své náruče. Elitního brankáře Staré dámy vyzkoušela také hvězda domácího týmu. Střelec Antonio Di Natale běžel sám na branku, jenže míč si příliš předkopl a těch několik vteřin stačilo Buffonovi k reakci.

Hodně speciální utkání čekalo například Roberta Pereyru, který do Turína přišel právě z Udine. Po faulu na něj se k míči postavil veterán Andrea Pirlo, který ale tentokrát z přímého volného kopu neuspěl. A neuspěl ani Fernandes na druhé straně. Ten prošel středem hřiště a poté vypálil, ale minul pravou tyč. Stejně tak se vedlo také argentinské hvězdě Carlosi Tévezovi, který se dostal k míči a ze zajímavé vzdálenosti tvrdě vypálil. Balon mu ale sjel po kopačce, takže brankář Karnezis zasahovat nemusel.

A málo práce měl také s přímým volným kopem Pirlovým, protože zkušený záložník pálil nepřesně. Následně se dobrou ranou představil Roberto Pereyra, ale ani on nevstřelil branku. Hodně práce dnes měl Gabriel Silva, ale svou úlohu si plnil skvěle. Odkopl míč do zámezí, zlikvidoval centr na Téveze a následně jej tělem odstavil od míče. Jediným hráčem, se kterým se obrana Juventusu v této fázi musela potýkat, byl útočník Cyril Théréau. Jeho akce ale skončila, protože zkušený hráč byl osamocen. První poločas proto gól nepřinesl.

Po změně stran se Juventus vrhl do útoku a diváci se dočkali dvou pádů v šestnáctce. Ani jeden z nich ale sudí Gervasoni neposoudil jako faul ve prospěch Staré dámy. Deset minut po začátku druhé půle se rohový kop od kopaček Di Nataleho snesl k Danilovi, který míč jemně tečoval. S nepočítanou změnou letu si ale Buffon přeci jen poradil. Udinese bylo ve druhém poločas jasně aktivnějším týmem, ale nešla mu kombinace.

Střelu Stephana Lichtsteinera ze střední vzdálenosti brankář Karnezis nechytil, ale mrzet jej to nemuselo - na svém místě stálo břevno, které míč odrazilo. Juventus jednoznačně vládl statistice držení míče, ale ke vstřelení branky mu to příliš nepomáhalo. Udinese výtečně bránilo a znesnadnit mu tuto úlohu dostal za úkol střídající hráč. Tím byl španělský talent Alvaro Morata, který vystřídal Fernanda Llorenteho. Patnáct minut před koncem zápasu se do zajímavé střelecké pozice dostal Antonio Di Natale. Populární kapitán Zeber pálil z dobré vzdálenosti, ale nemířil dobře. Pirlův centr na opačné straně našel Moratu, který se ale nedostal k zakončení.

Udinese remízový výsledek vyhovovalo a jejich aktivita tomu odpovídala. Pět minut před koncem si ale Antonio Di Natale řekl, že tři body proti Staré dámě by rozhodně byly větším úspěchem a z výborné pozice vypálil! Bránu Gianluigiho Buffona však přestřelil. Na opačné straně se jen zastřeloval Carlos Tévez.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Tévez

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbale: jak jste přišli na tu sestavu???

Reagovat
Airus

Jsem rád že se DeCeglie vrací, třeba si i kopne

Reagovat
Airus

zápas jsem nestihl, může mi někdo říct kdo hrál dobře a špatně ze strany Juve? A kde se stala chyba?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele