Serie A - souhrn 21. kola

23.01.2010, 19:58, aktualizováno 24.01.2010, 22:46
Komentáře a souhrny
Dlouho očekávané milánské derby se podařilo lépe Interu, který ač dohrával v devíti, zvítězil 2:0. Juventus v důležitém utkání s AS Řím nakonec svému soupeři podlehl a znovu ztratil. Giallorossi naopak drží třetí místo před Neapolí, která nezaváhala v Livornu. Palermo porazilo Fiorentinu vysoko 3:0.

Inter Milán - AC Milán 2:0

24.01.2010 20:45

Góly: 10. Diego Milito, 65. Goran Pandev

Milánské derby nakonec přineslo téměř vše, co by měl dobrý fotbal obsahovat. Branky, šance, vyloučení i neproměněnou penaltu. Derby della Madonnina ovládl Inter Milán, který, ačkoliv hrál dlouhou dobu v početní nevýhodě, vyhrál 2:0. O branky se postarali Milito a Panděv. Nerazzurri si tak pojistili první místo a směřují za další obhajobou Scudetta.

Velmi sledované utkání začalo ve velkém tempu a hned v úvodu bylo k vidění několik zajímavých situacích. Vůbec první gólovou šanci si na své konto připsal Wesley Sneijder, jenž se dostal ke střele z velmi dobré vzdálenosti, jeho rána však jen těsně minula Didovu branku. AC tolik nebezpečné nebyl, kombinace Ronaldinha, Antoniniho a Borriella sice byla pohledná, nicméně italský útočník hodně přestřelil. Diváci nemuseli na první branku čekat příliš dlouho, už v 10.minutě si Milito zpracoval přesný Panděvův centru a střelou na zadní tyč nedal Didovy šanci - 1:0 pro Inter. Při této brance trošku zaváhal Abate, jenž argentinského střelce neuhlídal. Milito byl i v další velké šanci Nerazzurri, z mírného úhlu však pouze vyprášil Didovo rukavice. Inter byl o něco více aktivnější, další střelecký pokus zaznamenal Panděv ale Dida s jeho střelou neměl výrazné potíže.

Ve 26. minutě došlo k velmi diskutabilní situaci, nejprve Lucio evidentně přifilmoval pád a byl po zásluze potrestán žlutou kartou, na to zareagoval Wesley Sneijder, jenž hlavnímu sudímu cynicky zblízka zatleskal, to se panu Rocchimu nelíbilo a Sneijderovi na oplátku udělali červenou kartu. Záložník Interu byl z verdiktu velmi překvapený a jeho odchod do šaten doprovázeli četné emoce. Jestliže tato situace zvedla Morattiho ze židle, o chvíli později tomu bylo jinak. Maicon totiž zahrál v pokutovém území rukou a klidně se mohla pískat penalta ve prospěch AC Milán, hlavní sudí však ukázal aby se hrálo dál.

Početní převaha pochopitelně nutila AC Milán k ofenzivní snaze, přímý kop Pirla byl tečovaný a změnil tak směr, ovšem i tak šel jen těsně nad. Také na druhé straně se mohla pískat penalta, Abate tak trochu "rukama nohama" zastavoval v pokutovém území Panděva a pokud by Gianluca Rocchi odpískal penaltu, byť přísnou, nemohl by se Abate divit. První poločas ukončila nebezpečná střela Pirla, která šla nad, brankář Interu Julio Cesar tak nemusel v průběhu prvního poločasu výrazně zasahovat.

Druhý poločas odstartovala šance Interu, Panděv skvělou prací vyslal do šance Milita ale Dida byl na místě. Problémy neměl ani na druhé straně Cesar po hlavičce Borriella, Rossoneri vytěžili pouze roh. Doposud největší šanci AC v celém zápase měl Borriello, který se dostal po centru Beckhama k velmi nebezpečné hlavičce, naštěstí pro Inter ale přestřelil. Inter sice hrál o deseti ale byl to on, co mohl zvýšit vedení. Dvojice Panděv - Milito si poradila s celou obranou AC a prvně jmenovaný nastřelil tyč ! Někdejší útočník Lazia si vše vynahradil o chvíli později, když se trefil krásný přímým kopem - 2:0. Pro AC Milán to byla velká rána, ten se sice tlačil více dopředu ale obrana Interu ho víceméně nepouštěla do zakončení.

V závěru utkání se přece jenom mohlo konat drama, Huntelaar v pokutovém území trefil ruku Lucia, a jelikož to byla jasná gólová pozice, tak obdržel brazilský stoper červenou kartu. K nařízené penaltě se postavil Ronaldinho a už při pohledu na něj bylo jasné, že něco není v pořádku. Ronaldinho byl skutečně nějaký pobledlý a svojí penaltu nasměroval přesně do míst, kam sebou "švihl" Cesar. Milán tak přišel o možnost vrátit se zpět do utkání. V nastaveném čase se zaskvěl i Dida, jenž zastavil v jisté šanci Maicona. Inter Milán nakonec vyhrál 2:0 a míří za obhajobou.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Atalanta Bergamo 2:0

24.01.2010 15:00

Góly: 18. Rodrigo Palacio, 42. Hernán Crespo

Je až neuvěřitelné, co pro Janov znamená domácí prostředí. Grifové hodili za hlavu výsledkovou krizi a přehráli před vlastním publikem Atalantu. Důležitou výhru zařídili Palacio s Crespem.

Přitom Rodrigo Palacio neměl k zápasu vůbec nastoupit. Všeobecně se očekávalo, že ho zranění do hry vůbec nepustí, ale Gasperini nakonec překvapil a nasadil ho do základní sestavy. Palacio se mu odvděčil v 18. minutě, kdy otevřel skóre. Palacio si zpracoval dlouhý Zapaterův pas a následně přehodil vyběhnutého gólmana.

Rossoblu byli v prvním poločase jasným pánem a před šestnáctkou soupeře předváděli hodně zajímavé kreace. Gólman Coppola měl co dělat, aby stihl míč sebrat před Mestem, kterého lobem přes brankáře našel Crespo. Přesto nakonec Janov do poločasu ještě zvýšil vedení. Tři minuty před koncem se hlavičkou po trestném kopu prosadil Hernán Crespo.

Po změně stran byla sice mírně lepší Atalanta, ale žádné výraznější šance si nevybojovala. Naopak mohla být ráda, že ještě neinkasovala. Střídající David Suazo se totiž dostal do několika slibných příležitostí, ale na gólmana Coppolu nevyzrál.

Více informací k zápasu

Bologna FC - AS Bari 2:1

24.01.2010 15:00

Góly: 54. Henry Gimenez, 73. Henry Gimenez - 40. Barreto

Bari v Bologně zásluhou Barreta vedlo, ale pak se na hřiště dostal Herny Gimenez a dvěma góly rozhodl o porážce vysoko létajících Galletti. Bologně naopak mohlo vzdálit se od sestupových vod.

Je však pravdou, že podobný výsledek se dal očekávat, protože statistika Bari na hřišti Bologně je hodně tristní. Pouhé tři výhry, devět remíz a 22 porážek. Poslední výhra byla před sedmnácti lety (Serie B), v nejvyšší soutěži se výhra Bari datuje do roku 1935.

Jako první musel zasahovat gólman hostů Jean-Francois Gillet, aby zlikvidoval střelu Marca Di Vaia. Další práci měl Gillet po Adailtonově centru, který nepříjemně tečoval Moras. Ve 34. minutě mohli hosté využít velké chyby Portanovy, ale Barreto terč netrefil.

O pár minut později však potvrdil ohromnou formu a parádním gólem poslal Galletti do vedení. Na hranici vápna se napřáhl a míč se od břevna odrazil do branky, Colombo neměl sebemenší šanci. Almiron poté zkoušel štěstí z dobrých 40 metrů a míč neletěl vůbec špatně, ale předtím, než stihl překročit brankovou čáru, zakročil Colombo.

Pár minut po změně stran poslali domácí do hry Henryho Gimeneze a nemohl nastat nic jiného než gól. Ten nyní přišel po pěti minutách jeho pobytu na hřišti, když Gimenez vyskočil nekompromisně nejvýše na rohový kop a hlavou zakončil. S Gimenezem na hřišti se stal z Bologně úplně jiný tým a mladý útočník dokonal neuvěřitelný obrat v 71. minutě. Další rohový kop našel hlavičku Raggiho, který sice trefil tyč, ale míč se nakonec odrazil ke Gimenezovi, pro kterého již nebylo těžké zakončit. Bari tak ztrácí v boji o poháry, Rossoblu se naopak přibližují středu tabulky.

Více informací k zápasu

AC Siena - Cagliari Calcio 1:1

24.01.2010 15:00

Góly: 78. Emanuele Calaió - 80. Alessandro Matri (pen.)

Poslední Siena po několika zápasech opět bodovala, ovšem konečná remíza 1:1 je ztrátou, byť tento tým doma hostil silné Cagliari. Domácí vedli od 78. minuty 1:0, ovšem sardinský celek dokázal za dvě minuty vyrovnat. V utkání byli k vidění dvě červené karty, na každé straně po jedné.

Siena začala utkání aktivně a kdo jiný by mohl zaměstnávat hostující obranu více než útočník Massimo Maccarone. Ten se cpal do zakončení mezi dvěma obránci, ti ho však s vypětím všech sil zastavili. Na druhé straně se dostal ke střele Matri a brankář Pegolo, jenž se mezi tři tyče postavil místo svého suspendovaného kolegy Curciho, si se střelou poradil. Dalším střelcem byl domácí Codrea ale podobně jako Matri neskóroval.

Ve 31. minutě došlo k zajímavé události, jeden z elektronických reklamních panelů totiž explodoval a způsobil jednomu z pořadatelů sluchové potíže. Zpět však k samotné hře, Maccarone z dobré pozice minul a ve druhém poločase chytře našel Dodala ale ten jeho nabídky nevyužil, neboť se dobrým zákrokem prezentoval Marchetti. Hrál se zajímavý fotbal a v 62. minutě přišel první klíčový okamžik zápasu, druhou žlutou kartu obdržel Larrivey a Sieně se naskytla dobrá možnost přesilové hry. Hned o pár minut později jí mohl využít Maccarone ale opět mířil těsně vedle, v 78. minutě už domácí mohli skandovat. Emanuel Calaio se vyhnul ofsajdové pasti a dobrou střelou z první poslal Sienu do jednobrankového vedení - 1:0 pro Sienu.

Domácí se ale z úvodní branky příliš dlouho neradovali, po 120 sekundách fauloval v pokutovém území Cribari Cossua a rozhodčí nařídil pokutovým kop. K tomu všemu se navíc vyrovnali síly, neboť Cribari byl za svůj počin odměněn červenou kartou. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Matri a zajistil konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Chievo Verona 1:1

24.01.2010 15:00

Góly: 18. Guglielmo Stendardo - 77. Sergio Pellissier

Římské Lazio nedokázalo v domácím prostředí zdolat Chievo a po remíze 1:1 se opět přiblížilo k obávanému sestupu, Biancocelesti teď mají náskok pouhé dva body. Lazio se dostalo do vedení díky brance Stendarda, jenomže čtvrthodiny před koncem vyrovnal hostující Pellissier.

Lazio si dokázalo vytvořit první velkou šanci až v 18. minutě, nicméně okamžitě z toho byl úvodní branka. Roberto Baronio zahrával rohový kop a ten přetavil v úvodní branku Guglielmo Stendardo - 1:0 pro Lazio. O chvíli později se dostal individuální akcí do další šance Mauro Zarate, ale na brankáře hostí nevyzrál. Před koncem prvního poločasu na sebe upozornilo i Chievo, Mario Yepes se dostal k nebezpečné hlavičce a brankář Nando Muslera skvělým zákrokem uchránil vedení Římanů. Vyrovnávací branky se nedočkal ani Simone Bentivoglio, jehož opět vychytal Muslera.

Druhý poločas byl tomu prvnímu dost podobný, vše nasvědčovalo tomu, že si Lazio výsledek nějakým způsobem pohlídá, jenomže čtvrt hodiny před koncem se hostům podařilo vyrovnat. Rohový kop se dostal k Sardovi, ten ještě namazal Pellissierovi a bylo to 1:1. Pro Pellissiera to byla již šestá branka do sítě Lazia v kariéře. Lazio přeci jenom mohlo tři body urvat, to by však musel rozhodčí nařídit pokutový kop za ruku obránce Yepese uvnitř pokutového území.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - ACF Fiorentina 3:0

24.01.2010 15:00

Góly: 28. Abel Hernández, 36. Abel Hernández, 58. Igor Budan

Palermo zařídilo, že se Fiorentina bude nadále topit v problémech a zároveň si výrazně přilepšilo v boji o Evropu. Dnešní výhru Rosanero zařídil mladík Abel Hernandez.

Nebýt Sebastiena Freye, mohla Viola prohrávat už po dvou minutách. Hostující gólman ale Cassaniho pokus z pod břevna vyškrábl. Cassani se ukázal znovu, když pálil z hranice šestnáctky levačkou, ale ani tentokrát na Freye nevyzrál. Palermo mělo start jasně lepší, ale ani ve třetí šanci neuspělo. Abel Hernandez proběhl kolem Felipeho, ale před brankou vyhořel.

Palermo se nakonec dočkalo po téměř půlhodině. Fabrizio Miccoli sice ještě trefil břevno, ale hbitý Hernandez dorazil a poslal domácí do vedení. Frey se poté musel činit proti Miccoliho nebezpečné ráně, ale na všechno sám nestačil a ve 37. minutě inkasoval podruhé. Pastore pasem mezi obránci vyslal Hernandeze a teprve 19letý fotbalista zvýšil na 2:0.

Fiorentina se dokázala probrat až po poločase a v prvních čtyřech minutách měla několik slibných šancí. Střídajícímu Marchionnimu se ale branku trefil nepodařilo. Vše nakonec rozhodla 58. minuta a třetí rozhodující branka Palerma. Liverani prodloužil Miccoli trestný kop, aby mohl Igor Buda skvělým volejem vstřelit gól. Jedinou dobrou zprávou pro fialové tak byl jen fakt, že po dvou měsících se do hry vrátil Stevan Jovetič.

Více informací k zápasu

AS Livorno - SSC Neapol 0:2

24.01.2010 15:00

Góly: 45. Christian Maggio, 90. Luca Cigarini

Fotbalisté Neapole pokračují v honbě za Ligou mistrů, v dnešním utkání si Napolitani připsali tři body na půdě zachraňující ho se Livorna a nadále drží čtvrtou příčku. Hosté se prosadili pokaždé před koncem poločasu.

Livorno se dostalo pod tlak už v sedmé minutě, German Denis vymyslel brankovou příležitost pro slovenského reprezentanta Marka Hamšíka ale zaskvěl se brankář De Lucia. Domácí měli také dobrou šanci, Cristiano Lucarelli velmi nebezpečně hlavičkoval, nicméně brankář Neapole nemusel zasahovat, přesnější nebyl ani jeho spoluhráč Mozart, který také mířil těsně vedle. Před koncem prvního poločasu se začali na stadionu Picchi dít velmi zajímavé věci. German Denis vstřelil branku ale rozhodčí jí správně neuznal. Hosté si však gólovou radost vynahradili o pár minut později, to totiž otevřel skóre utkání nádhernou brankou Cristian Maggi, celou akci ale vymyslel přesnou přihrávkou Salvatore Aronica - 1:0 pro Neapol.

Dobrý poločas neodehrál Mozart, a proto byl o přestávce nahrazen Filippinim, změna alespoň na úvod pomohla, Lucarelliho přímý kop zneškodnil De Sanctis. O chvíli později měli domácí velkou šanci na vyrovnání, rozhodčí totiž odpískal pokutový kop, ačkoliv hosté silně protestovali, s verdiktem rozhodčí nic nezmohli. Nicméně Lucarelli penaltu neproměnil, De Sanctis jeho pokus kryl nohou. Brankář De Sanctis se stal úřední postavou i závěru celého utkání, neboť fantasticky zlikvidoval stoprocentní hlavičku Perticoneho i dorážku Tavana.

Domácí šanci nevyužili, a tak následoval trest v podobě druhé branky Neapole. V nastaveném čase se totiž krásně trefil z přímého kopu Cigarini a bylo to 2:0. Neapol tak znovu vyhrála a její ligová neporazitelnost pod trenérem Mazzarrim pokračuje.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - UC Sampdoria 2:3

24.01.2010 15:00

Góly: 7. Antonio Di Natale (pen.), 44. Mauricio Isla - 26. Giampaolo Pazzini (pen.), 57. Nicola Pozzi, 66. Franco Semioli

Udinese se mělo proti Sampdorii konečně chytit, ale stal se pravý opak. Přitom vše vypadalo dobře, Friulani dvakrát vedli, ale ani jednou vedení nedokázali udržet a nakonec Sampdorii dovolili, aby si překvapivě odvezla všechny tři body.

Hostům přitom navíc chyběla největší hvězda Antonio Cassano. První šance připadla domácím, Di Natale poslal za obranou naběhnutého Alexise Sancheze, ale mladý čilský fotbalista zklamal. V sedmé minutě se do vápna vydal sám Di Natale a vyplatilo se, protože byl faulován Cacciatorem. Penaltu proměnil sám postižený, poslal Udinese do vedení a připsal si již 13. gól v sezoně.

Během 60 sekund to mohlo být už o dvě branky, když Sanchez obešel dva obránce, ale jeho zpětná přihrávka na Di Natale nakonec neprošla. Storari se musel činit i po další akci soupeře, Inler našel Di Nataleho, který ale na brankáři ztroskotal. Po necelé půlhodině musel sudí Russo odpískat druhý pokutový kop, Simone Pepe totiž fauloval Pozziho. Pazziniho střela sice trefila břevno, ale nakonec se odrazila za Handanovičova záda.

Dorii vyrovnávací branka nakopla a Samir Handanovič měl plné ruce práce. Nejprve musel vyrážet hlavičku Franca Semioliho a poté zakročit proti dorážejícímu Pazzinimu. Udinese ale nakonec ještě do poločasového hvizdu stihlo strhnout vedení zpět na svoji stranu. Mauricio Isla přijal přesný Lukovičův pas a skvělou ranou si připsal vůbec první branku v Serii A.

Sampdoria znovu vyrovnala ve druhém poločase, a to za hodně šťastných okolností. Semioli totiž chtěl vystřelit, ale vůbec se mu to nepovedlo. Měl ale štěstí a míč se dostal k Pozzimu, který využil překvapené obrany soupeře a zavěsil. Neuběhlo ani deset minut a k překvapení všech se dostali Blucerchiati do vedení. Střídající Tissone připravil míč pro Semioliho, který utekl obraně a rozjásal hostující fandy. A ač se Udinese snažilo v závěru sebevíc, k brance to nevedlo a překvapení bylo na světě.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AS Řím 1:2

23.01.2010 20:45

Góly: 51. Alessandro Del Piero - 68. Francesco Totti (pen.), 90. John Arne Riise

Juventus si musí kalich hořkosti vypít až do úplného dna, jinak to asi prostě nepůjde. Stará Dáma dnes vedla nad AS Řím a měla zápas pod kontrolou, jenže pak přišlo penaltové vyrovnání a ve třetí minutě nastavení mohli černobílí brečet, ztratili totiž klíčový duel.

Zápas, v němž šlo o hodně, měl dlouho pod svoji kontrolou Juventus. Soupeře prakticky do ničeho nepouštěl, leč svých šancí měl také pomálu. Přitom chybělo málo, stačilo jen, aby se Amauri jednou trefil do branky.

Na Stadio Olimpico v Turíně nepanovaly zrovna fotbalové podmínky, -5 stupňů Celsia přeci jen není úplně ideálních. Zápas navíc začal hodně špatně pro Lucu Toniho, od kterého se čekalo, že by dnes mohl Vlkům vystřílet výhru. Už po čtyřech minutách totiž opustil hřiště s poraněným kolenem a k nečekaně rychlé návratu naskočil Francesco Totti, ikona Římanů.

Střelecký účet zápasu načal Hasan Salihamidžič, který po zajímavé kombinaci vypálil z uctivé vzdálenosti, vedle. Na druhé straně troufale pronikl do šestnáctky přes Grossa Vučinič, ale trefil pouze boční síť. Hra se poté přesunula zpět před hostující branku, kde na Marchisiův centr jen těsně nedosáhl Amauri.

Ve 26. minutě si Marchisio seběhl na přesný Del Pierův pas, ale ve vápně klopýtl a nakonec pod dotírajícím Juanem ztroskotal. K hlavičkám se pak postupně dostali Amauri a Legrottaglie, jenž naskočil místo zraněného Cannavara, ale ani jeden z nich branku netrefil.

Druhý poločas už Juventus začal o mnoho lépe. Po šesti minutách se po senzační trefě Alessandra Del Piera ujal vedení. Nešťastníkem celé situace se stal římský Juan, jenž tečoval Diegovu přihrávku, což zapříčinilo to, že Del Piero nebyl v ofsajdu. Domácí kapitán sice byl ve velkém úhlu, ale levačkou z voleje se nebál vystřelit a míč se nakonec od tyče odrazil do sítě.

Del Piero mohl vzápětí přidat druhou branku, ale jeho trestňák Julio Sergio vychytal. Na druhé straně domácím zamrazilo, když šel sám na branku Vučinič, ale nakonec byl zastaven zdviženým praporkem. Římané ale zápas nevzdali a odměnou jim byla v 68. minutě akce Taddeie, který v pokutovém území oklamal Grossa, jenž ho následně fauloval. Pokutový kop nemohl kopat nikdo jiný než Totti a také ji bezpečně proměnil. Pro Tottiho to byl vůbec první gól v Turíně do sítě Juventusu v kariéře.

Del Piero se jako správný kapitán snažil strhnout vedení zpět na svou stranu a srdnatě se dral do vápna, kde byl však sestřelen Juanem. Juve by chtělo penaltu, ale sudí Tagliavento rozpřáhl, protože Juan zasáhl míč. Na druhé straně opět uháněl sám na bránu Vučinič, ale i tentokrát mu stopku vystavil ofsajd. Když už konečně trefil Amauri branku, našel uprostřed branky postaveného Julia Sergia.

O chvilku později šlo AS do brejku, Taddei dlouhým pasem vyslal Riiseho, který šel od půlky sám na Buffona. Ten proti němu vyběhl a když se ho Riise snažil obhodit, neměl italský brankář jinou šanci než ho faulovat. Zkušený gólman se pak ani nedivil, když mu Tagliavento ukázal červenou kartu. Buffon ale jen dělal to, co kázala situace. Do branky místo Del Piera naskočil Manninger.

To se psala 83. minuta a zápas mířil do finále. Bojovalo se spíše o střed hřiště, Juventus se už příliš nevysouval, v desíti spíše bránil remízu. A ani Římané nevypadali, že by chtěli v závěru pořádat ofenzivní hody. Jenže co osud nechtěl, ve třetí minutě nastavení nadělil Juventusu hořký dárek. David Pizarro poslal do vápna centr a John Arne Riise nechytatelnou hlavičkou nechal vypuknout na římské lavičce obrovskou radost, turínské pak poslal do kolen.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Parma FC 3:0

23.01.2010 18:00

Góly: 15. Giuseppe Mascara, 71. Mariano Izco, 77. Takayuki Morimoto

Catania si lehce poradila s Parmou, která se nepotýká s dobrou formou. Domácí zvítězili i přesto, že si dovolili zahodit penaltu. Góly Mascary, Martineze a Morimota nakonec znamenají výhru 3:0.

Na první větší příležitost se muselo čekat do patnácté minuto, ale za to byla rovnou gólová. Po rohovém kopu se hlavičkou přesně trefil Giuseppe Mascara. Ne zrovna vysoký útočník těžil z práce spoluhráčů a připsal si první gól od prvního listopadu. Standardní situace dělali Parmě velké problémy a po dalším rohu fauloval Spolliho Panucci a kopala se penalta. Mascara ale branku netrefil a vykřesal pro Parmu naději.

Catania se poté dožadovala druhé penalty, ale Lunardiniho zákrok na Mascaru se udál ještě před šestnáctkou, což viděl i sudí Gervasoni. Siciliští fotbalisté byli blízko druhé brance ve 38. minutě po skvělé týmové spolupráci. Mascara, zády k brance, poslal míč rozeběhnutému Ricchiutimu, který z hranice vápna vyslal nepříjemnou ránu. Mirante ho však skvěle vychytal. Emocemi to na Stadio Massimino jen hýřilo a vše vyvrcholilo v závěru prvního dějství, kdy se do potyčky dostali Bojinov s Biagiantim. Oba z toho vyvázli se žlutou kartou.

Po změně stran mohl šťastně vyrovnat Panucci, jehož trestný kop z 35 metrů se nakonec proměnil ve střelu, ale Mariano Andujar nakonec dobře zakročil. Catania vzápětí navýšila z protiútoku své vedení. Martinez utekl obraně, když využil přihrávky Izca a pravačkou přesně zakončil. O chvilku později to bylo málem už 3:0, když znovu zakombinovali Izco s Martinezem, ale akce nakonec skončila nezdarem.

Šance přišla i na druhé straně, Amorusa ale vychytal dobrý Andujar. V 76. minutě definitivně rozhodl o výhře domácích střídající Morimoto, který se dostal ze sevření svých strážců a po další chytré přihrávce upravil na konečných 3:0. V 88. minutě mohl ještě přidat čtvrtou branku Mascara, ale z trestňáku trefil břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán21154245:1949
2.AC Milán20124435:2140
3.AS Řím21115535:2538
4.SSC Neapol21107431:2437
5.Città di Palermo2197527:2134
6.Juventus FC21103833:2833
7.Cagliari Calcio2094732:2431
8.Janov CFC2194835:3631
9.ACF Fiorentina2093826:2230
10.UC Sampdoria2186726:3030
11.AS Bari2178626:2229
12.Parma FC2185824:2929
13.Chievo Verona2184922:2228
14.Bologna FC21651023:3023
15.SS Lazio2149816:2221
16.AS Livorno21631213:2921
17.Udinese Calcio20551022:2720
18.Calcio Catania21471021:2919
19.Atalanta BC21451220:3217
20.AC Siena21341422:4213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1405)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele