21. kolo
23.01.2010 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Catania přejela Parmu, vyhrála 3:0

Catania si lehce poradila s Parmou, která se nepotýká s dobrou formou. Domácí zvítězili i přesto, že si dovolili zahodit penaltu. Góly Mascary, Martineze a Morimota nakonec znamenají výhru 3:0.

Na první větší příležitost se muselo čekat do patnácté minuto, ale za to byla rovnou gólová. Po rohovém kopu se hlavičkou přesně trefil Giuseppe Mascara. Ne zrovna vysoký útočník těžil z práce spoluhráčů a připsal si první gól od prvního listopadu. Standardní situace dělali Parmě velké problémy a po dalším rohu fauloval Spolliho Panucci a kopala se penalta. Mascara ale branku netrefil a vykřesal pro Parmu naději.

Catania se poté dožadovala druhé penalty, ale Lunardiniho zákrok na Mascaru se udál ještě před šestnáctkou, což viděl i sudí Gervasoni. Siciliští fotbalisté byli blízko druhé brance ve 38. minutě po skvělé týmové spolupráci. Mascara, zády k brance, poslal míč rozeběhnutému Ricchiutimu, který z hranice vápna vyslal nepříjemnou ránu. Mirante ho však skvěle vychytal. Emocemi to na Stadio Massimino jen hýřilo a vše vyvrcholilo v závěru prvního dějství, kdy se do potyčky dostali Bojinov s Biagiantim. Oba z toho vyvázli se žlutou kartou.

Po změně stran mohl šťastně vyrovnat Panucci, jehož trestný kop z 35 metrů se nakonec proměnil ve střelu, ale Mariano Andujar nakonec dobře zakročil. Catania vzápětí navýšila z protiútoku své vedení. Martinez utekl obraně, když využil přihrávky Izca a pravačkou přesně zakončil. O chvilku později to bylo málem už 3:0, když znovu zakombinovali Izco s Martinezem, ale akce nakonec skončila nezdarem.

Šance přišla i na druhé straně, Amorusa ale vychytal dobrý Andujar. V 76. minutě definitivně rozhodl o výhře domácích střídající Morimoto, který se dostal ze sevření svých strážců a po další chytré přihrávce upravil na konečných 3:0. V 88. minutě mohl ještě přidat čtvrtou branku Mascara, ale z trestňáku trefil břevno.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele