21. kolo
24.01.2010 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Livorno - SSC Neapol 0:2

Fotbalisté Neapole pokračují v honbě za Ligou mistrů, v dnešním utkání si Napolitani připsali tři body na půdě zachraňující ho se Livorna a nadále drží čtvrtou příčku. Hosté se prosadili pokaždé před koncem poločasu.

Livorno se dostalo pod tlak už v sedmé minutě, German Denis vymyslel brankovou příležitost pro slovenského reprezentanta Marka Hamšíka ale zaskvěl se brankář De Lucia. Domácí měli také dobrou šanci, Cristiano Lucarelli velmi nebezpečně hlavičkoval, nicméně brankář Neapole nemusel zasahovat, přesnější nebyl ani jeho spoluhráč Mozart, který také mířil těsně vedle. Před koncem prvního poločasu se začali na stadionu Picchi dít velmi zajímavé věci. German Denis vstřelil branku ale rozhodčí jí správně neuznal. Hosté si však gólovou radost vynahradili o pár minut později, to totiž otevřel skóre utkání nádhernou brankou Cristian Maggi, celou akci ale vymyslel přesnou přihrávkou Salvatore Aronica - 1:0 pro Neapol.

Dobrý poločas neodehrál Mozart, a proto byl o přestávce nahrazen Filippinim, změna alespoň na úvod pomohla, Lucarelliho přímý kop zneškodnil De Sanctis. O chvíli později měli domácí velkou šanci na vyrovnání, rozhodčí totiž odpískal pokutový kop, ačkoliv hosté silně protestovali, s verdiktem rozhodčí nic nezmohli. Nicméně Lucarelli penaltu neproměnil, De Sanctis jeho pokus kryl nohou. Brankář De Sanctis se stal úřední postavou i závěru celého utkání, neboť fantasticky zlikvidoval stoprocentní hlavičku Perticoneho i dorážku Tavana.

Domácí šanci nevyužili, a tak následoval trest v podobě druhé branky Neapole. V nastaveném čase se totiž krásně trefil z přímého kopu Cigarini a bylo to 2:0. Neapol tak znovu vyhrála a její ligová neporazitelnost pod trenérem Mazzarrim pokračuje.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele