21. kolo
23.01.2010 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus je na dně, v klíčovém duelu prohrál s AS Řím

Juventus si musí kalich hořkosti vypít až do úplného dna, jinak to asi prostě nepůjde. Stará Dáma dnes vedla nad AS Řím a měla zápas pod kontrolou, jenže pak přišlo penaltové vyrovnání a ve třetí minutě nastavení mohli černobílí brečet, ztratili totiž klíčový duel.

Zápas, v němž šlo o hodně, měl dlouho pod svoji kontrolou Juventus. Soupeře prakticky do ničeho nepouštěl, leč svých šancí měl také pomálu. Přitom chybělo málo, stačilo jen, aby se Amauri jednou trefil do branky.

Na Stadio Olimpico v Turíně nepanovaly zrovna fotbalové podmínky, -5 stupňů Celsia přeci jen není úplně ideálních. Zápas navíc začal hodně špatně pro Lucu Toniho, od kterého se čekalo, že by dnes mohl Vlkům vystřílet výhru. Už po čtyřech minutách totiž opustil hřiště s poraněným kolenem a k nečekaně rychlé návratu naskočil Francesco Totti, ikona Římanů.

Střelecký účet zápasu načal Hasan Salihamidžič, který po zajímavé kombinaci vypálil z uctivé vzdálenosti, vedle. Na druhé straně troufale pronikl do šestnáctky přes Grossa Vučinič, ale trefil pouze boční síť. Hra se poté přesunula zpět před hostující branku, kde na Marchisiův centr jen těsně nedosáhl Amauri.

Ve 26. minutě si Marchisio seběhl na přesný Del Pierův pas, ale ve vápně klopýtl a nakonec pod dotírajícím Juanem ztroskotal. K hlavičkám se pak postupně dostali Amauri a Legrottaglie, jenž naskočil místo zraněného Cannavara, ale ani jeden z nich branku netrefil.

Druhý poločas už Juventus začal o mnoho lépe. Po šesti minutách se po senzační trefě Alessandra Del Piera ujal vedení. Nešťastníkem celé situace se stal římský Juan, jenž tečoval Diegovu přihrávku, což zapříčinilo to, že Del Piero nebyl v ofsajdu. Domácí kapitán sice byl ve velkém úhlu, ale levačkou z voleje se nebál vystřelit a míč se nakonec od tyče odrazil do sítě.

Del Piero mohl vzápětí přidat druhou branku, ale jeho trestňák Julio Sergio vychytal. Na druhé straně domácím zamrazilo, když šel sám na branku Vučinič, ale nakonec byl zastaven zdviženým praporkem. Římané ale zápas nevzdali a odměnou jim byla v 68. minutě akce Taddeie, který v pokutovém území oklamal Grossa, jenž ho následně fauloval. Pokutový kop nemohl kopat nikdo jiný než Totti a také ji bezpečně proměnil. Pro Tottiho to byl vůbec první gól v Turíně do sítě Juventusu v kariéře.

Del Piero se jako správný kapitán snažil strhnout vedení zpět na svou stranu a srdnatě se dral do vápna, kde byl však sestřelen Juanem. Juve by chtělo penaltu, ale sudí Tagliavento rozpřáhl, protože Juan zasáhl míč. Na druhé straně opět uháněl sám na bránu Vučinič, ale i tentokrát mu stopku vystavil ofsajd. Když už konečně trefil Amauri branku, našel uprostřed branky postaveného Julia Sergia.

O chvilku později šlo AS do brejku, Taddei dlouhým pasem vyslal Riiseho, který šel od půlky sám na Buffona. Ten proti němu vyběhl a když se ho Riise snažil obhodit, neměl italský brankář jinou šanci než ho faulovat. Zkušený gólman se pak ani nedivil, když mu Tagliavento ukázal červenou kartu. Buffon ale jen dělal to, co kázala situace. Do branky místo Del Piera naskočil Manninger.

To se psala 83. minuta a zápas mířil do finále. Bojovalo se spíše o střed hřiště, Juventus se už příliš nevysouval, v desíti spíše bránil remízu. A ani Římané nevypadali, že by chtěli v závěru pořádat ofenzivní hody. Jenže co osud nechtěl, ve třetí minutě nastavení nadělil Juventusu hořký dárek. David Pizarro poslal do vápna centr a John Arne Riise nechytatelnou hlavičkou nechal vypuknout na římské lavičce obrovskou radost, turínské pak poslal do kolen.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

uz teraz sa na to tesim .... :D Uz sme s Juve nevyhrali od roku 2004 tak teraz to pride :D podla sucasnej formy musime vyhrat... a k tomu prazdne tribuny takze plus pre nas... odplatime domacu prehru z leta a vyhrame 0:2 ...:D FORZA ROMA

Reagovat
Slejdy

taktez je tam velka natesenost...snad win

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem odkial mas, že prazdne tribuny na severnú môžu len tí čo majú permanentky, a zbytok bude plný...ak máš dáke zákulisné info, kludne sa pochvál Forza Juve

Reagovat
scr

videl bych to tak na 0:1 Tonik rozhodne po rohu :)

Reagovat
Il Principino

Roma ještě promluví do boje o Scudetto

Reagovat
JuveIt

Hodně mě mrzí vyloučení Buffona, kterej ale nic jinyho dělat nemohl. Buď dostane gol nebo se nechá vyloučit. Kdyby věděl, že beztak prohrajem třeba by to udělal jinak. Byli jsme lepší než AS, ale oni prostě dali goly. Hlavně ať už vyhodí toho Ferraru.

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA ... tak to bol nervak vcera... parada.. Totti zase najlepsi hrac...po zraneny a s akou lahkostou hral... musi ist na MS... a k ostatnym ..strasne sa mi lubil vykon Rissehoa Pizzara... Vucinic nic moc ...a co takeho poveddat ... to je krasa :D jooooo.... konecne sme ich porazili...a mam otazku ... Myslite ze mame sancu este na Scudetto??? to by muselo dnes AC vyhrat... ale ak sa to nepodary tak nech radsej AC vyhra ...

Reagovat
smazaný uživatel

Vucinic zo zaciatku tahal dost utokov po pravej strane ak si si nevsimol...chyba mi stale v zostave Menez...no neviem kde by som ho zaradil ale iba ako nahradu momentalne len za Taddeia len je schopný hrať pravé,lave utocne kridlo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele