21. kolo
24.01.2010 15:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Sampdoria překvapila Udinese a odváží si tři body

Udinese se mělo proti Sampdorii konečně chytit, ale stal se pravý opak. Přitom vše vypadalo dobře, Friulani dvakrát vedli, ale ani jednou vedení nedokázali udržet a nakonec Sampdorii dovolili, aby si překvapivě odvezla všechny tři body.

Hostům přitom navíc chyběla největší hvězda Antonio Cassano. První šance připadla domácím, Di Natale poslal za obranou naběhnutého Alexise Sancheze, ale mladý čilský fotbalista zklamal. V sedmé minutě se do vápna vydal sám Di Natale a vyplatilo se, protože byl faulován Cacciatorem. Penaltu proměnil sám postižený, poslal Udinese do vedení a připsal si již 13. gól v sezoně.

Během 60 sekund to mohlo být už o dvě branky, když Sanchez obešel dva obránce, ale jeho zpětná přihrávka na Di Natale nakonec neprošla. Storari se musel činit i po další akci soupeře, Inler našel Di Nataleho, který ale na brankáři ztroskotal. Po necelé půlhodině musel sudí Russo odpískat druhý pokutový kop, Simone Pepe totiž fauloval Pozziho. Pazziniho střela sice trefila břevno, ale nakonec se odrazila za Handanovičova záda.

Dorii vyrovnávací branka nakopla a Samir Handanovič měl plné ruce práce. Nejprve musel vyrážet hlavičku Franca Semioliho a poté zakročit proti dorážejícímu Pazzinimu. Udinese ale nakonec ještě do poločasového hvizdu stihlo strhnout vedení zpět na svoji stranu. Mauricio Isla přijal přesný Lukovičův pas a skvělou ranou si připsal vůbec první branku v Serii A.

Sampdoria znovu vyrovnala ve druhém poločase, a to za hodně šťastných okolností. Semioli totiž chtěl vystřelit, ale vůbec se mu to nepovedlo. Měl ale štěstí a míč se dostal k Pozzimu, který využil překvapené obrany soupeře a zavěsil. Neuběhlo ani deset minut a k překvapení všech se dostali Blucerchiati do vedení. Střídající Tissone připravil míč pro Semioliho, který utekl obraně a rozjásal hostující fandy. A ač se Udinese snažilo v závěru sebevíc, k brance to nevedlo a překvapení bylo na světě.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele