Serie A - preview 7. kola

05.10.2019, 09:12, aktualizováno 06.10.2019, 12:42
Previews
Šlágrem probíhajícího kola italské ligy je bezpochyby večerní střetnutí mezi Interem Milán a Juventusem. Ještě předtím může na oba vytvořit tlak Neapol, která se představí na hřišti Turína FC. Na předchozí dvě výhry chce navázat Fiorentina, která tentokrát vyzve Udinese. Do akce půjdou také AS Řím nebo Atalanta, kteří přivítají Cagliari anebo Lecce...
ACF Fiorentina - Udinese Calcio  (neděle 12:30)
Fiorentina předvedla v minulém kole skvělý výkon a její příznivci doufají v pokračování i proti Udinese. Viola v letošní sezoně vyhrála před vlastními diváky jen jednou, ale Udinese na stadionu Artemia Franchiho pravidelně poráží. Druhou výhru v sezoně zaznamenal v minulém kole i soupeř.

Výhrou v Miláně na San Siru proti AC domácí potvrdili vzrůstající formu a jejich hra konečně začíná sklízet kýžené body. Fiorentina vyhrála dvě utkání v řadě, ve čtyřech kolech po sobě nenašla přemožitele a do dobré formy se dostává i hvězdná posila Franck Ribéry. Vincenzo Montella si tak může alespoň na chvíli oddechnout od svých kritiků, kteří volali po jeho odvolání v úvodu soutěže.

Fiorentina se dostala na desáté místo a to pochopitelně ještě nestačí. Cílem domácích jsou evropské poháry, takže i doma proti Udinese budou chtít získat tři body. Montellův tým bude v pozici favorita i díky tomu, že s Udinese na Artemio Franchi přes jedenáct let neztratilo ani bod. V loňské sezoně mu na tři body stačila jediná branka Marca Benassiho čtvrthodinu před koncem.

Podobný začátek jaký měla Fiorentina postihl i Udinese. Výhra nad AC Milán dostala "Zebry" pod tlak a ty čtyři zápasy v řadě nevyhrály. Tři body se povedlo získat až o víkendu proti nevyzpytatelně hrající Boloni. Utkání rozhodl jednou brankou Stefano Okaka. Ofenziva přitom stále zůstává kamenem úrazu, vždyť Udinese dalo gól po 370 minutách.

Tým Vincenza Montelly je až na jedinou výjimku kompletní, tou je zraněný obránce Jacob Rasmussen. Udinese dokonce žádné potíže s absentujícími hráči nemá a na stadionu Artemio Franchi se představí v plné síle. To znamená i s Rodrigem De Paulem v sestavě. Argentinec svému týmu chyběl tři utkání a s jeho návratem si kouč Igor Tudor slibuje větší údernost v utrápené ofenzivě.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Caceres - Lirola, Pulgar, Badelj, Castrovilli, Dabrel - Chiesa, Ribéry
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Troost-Ekong, Samir - Larsen, Jajalo, Mandragora, Fofana, Sema - De Paul, Okaka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.20 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - US Lecce  (neděle 15:00)
V Serii A se Atalanta posunula už na třetí místo a tam bude chtít setrvat i po domácím zápase s Lecce. Bergamaschi mají za sebou další porážku v Lize mistrů, avšak kouč Gian Piero Gasperini doufá, že to na výkonu jeho svěřenců nezanechá stopy. Body by koneckonců potřebovalo i Lecce, krčící se na poslední nesestupové pozici.

Druhé utkání v milionářské soutěži a druhá porážka. Atalantě se zápas v milánském azylu nepovedl a se Šachtarem Doněck prohrála 1:2. Pro případné postupové plány to znamená zásadní komplikaci, Bergamaschi jsou ve skupině bez bodu poslední a v dalších dvou duelech se střetnou s favorizovaným Manchesterem City.

V domácí soutěži však Atalanta válí, prohrála jen jedno utkání, vyhrála i na půdě AS Řím a před týdnem deklasovala Sassuolo 4:1. navázala tak na úspěšný závěr loňské sezony, díky kterému si historickou účast v Lize mistrů zajistila.

Lecce se po svém návratu do nejvyšší soutěže stále tak trochu rozkoukává. Doma zatím nezaregistrovalo žádný bod, venku však bylo úspěšné hned ve dvou případech. Hosté vyhráli v Turíně nad Granata 2:1 i na hřišti SPALu 3:1. Paradoxně se tak Giallorossi daří více venku, než na domácí půdě a rádi by to potvrdili i na stadionu Atleti Azzurri D'Italia.

Navzdory velkému zápasovému vytížení je na tom Gasperiniho mužstvo dobře a pro utkání s Lecce v kompletním stavu. Neplatí to ale o soupeři, Lapadula, Dell'Orco i Farías mají zdravotní potíže a kouč Fabio Liverani je tak nemůže využít.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Kjaer, Djimsiti - Hateboer, Freuler, De Roon, Gosens - Malinovskyi - Gómez, Zapata
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Gabriel - Rispoli, Lucioni, Rossettini, Calderoni - Majer, Petriccione, Tabanelli - Mancosu - Falco, Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.11 - 14.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - SS Lazio  (neděle 15:00)
Víc jak osm let Boloňa nedokázala v domácím prostředí Lazio porazit a další příležitost bude mít v neděli odpoledne. Stadio Renato Dall'Ara vyloupil po dlouhé době největší rival soupeře AS Řím a totéž se pokusí i Lazio.

Osm domácích zápasů v řadě Rossoblu neprohráli a dokonce neztratili ani bod. Jenomže každá série jednou končí a platilo to i o té boloňské. Stadio Renato Dall'Ara vyloupil po necelých sedmi měsících AS Řím a Boloňu jakoby tato porážka poznamenala i do dalších kol. Remíza v Janově a další ztráta všech bodů na půdě Udinese měla za následek propad na jedenácté místo tabulky.

Svěřenci trenéra Siniši Mihajloviće chtějí zpátky na vítěznou vlnu, ale k tomu musí zlomit černou sérii zápasů proti Laziu. Rossoblu doma nad Biancocelesti víc jak osm let nevyhráli. Poslední výhra se na stadionu Renato Dall'Ara urodila v lednu 2011 a od té doby Boloňa porazila pak Lazio ještě jednou v Římě.

Hosté se na vzájemné utkání dobře naladili. Porazili v minulém kole jak Janov, tak v Evropské lize i Stade Rennes. Stále je však na čem pracovat a do spokojenosti mají všichni v kádru daleko. "Jsme si dobře vědomi toho, že jsme v této sezoně zatím nedosáhli takových výsledků, které jsme si v Serii A i v Evropské lize zasloužili. To pro nás znamená, že musíme lépe využívat naše šance," prohlásil po zápase s Rennes kouč Simone Inzaghi. Lazio s Rennes prohrávalo, ale po změně stran dokázalo výsledek otočit a získat ve skupině první tři body.

Boloňa se musí obejít bez Soriana i Dijkse, nikdo další pak týmu neschází. Lazio je na tom ještě lépe a i po čtvrtečním zápase Evropské ligy je kompletní.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Danilo, Denswil, Krejčí - Medel, Džemaili - Orsolini, Palacio, Sansone - Santander
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Marušić, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Lulić - Caicedo, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.47 - 3.67 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Do boje o další body se zapojí také AS Řím, které na domácí půdě Olympijského stadionu přivítá Cagliari. Celek ze Sardinie se po počátečním vlažném startu zvedl a v současné době ztrácí na AS jen jeden bod.

Už je to poměrně dlouhá doba od chvíle, kdy se sardinské Cagliari vrátilo z Říma po zápase s AS jako vítěz. Konkrétně od února 2013, kdy "Vlkům" nasázelo hned čtyři branky. Byl to právě tento zápas, který z brankáře Maura Goicoechey udělal v myslích fanoušků AS téměř vulgární slovo. První branku utkání tehdy dával mladý záložník Radja Nainggolan, který rostl po boku Contiho a Cossua.

O více než šest let později se do Cagliari vrátil, aby mu pomohl dostat se na vyšší úroveň a aby sám našel klid po nevydařeném angažmá v Interu. A protože velkou část své kariéry spojil Nainggolan právě s AS Řím, které je jeho srdeční záležitostí, bude pro něj další zápas na Olimpicu opravdu emotivní událostí.

"Je to veřejně známá věc, že mám AS Řím v srdci. Pro mě je to víc než jen klub, je to rodina. Netajil jsem se tím, že jsem právě v AS chtěl uzavřít kariéru. Kdyby to bylo jen na mě, zůstal bych až do konce. Ale teď jsem v Cagliari, jsem tu proto, abych mu pomohl a abych se i já osobně zlepšoval. A za tento klub budu dýchat, protože mu za mnohé vděčím. Římané se přes léto hodně změnili a nebude to snadný duel, ale jsem si jistý, že při maximálním nasazení uhrajeme dobrý výsledek."

Celek ze Sardinie prohrál v úvodních dvou duelech Serie A, ale od té doby udělal velký pokrok. Tři z minulých čtyř zápasů vyhrál, jen naposledy mu gól Joãa Pedra proti Hellasu Verona nestačil. Trenér Rolando Maran ale může být vesměs spokojený s tím, co jeho hráči předvádí. Zvlášť, když vezmeme v úvahu, že stále nemá k dispozici brankáře Cragna nebo schopného kanonýra Pavolettiho.

Zranění pronásledují i Římany. Pro zápas s Cagliari budou scházet dlouhodobě zranění Perotti, Pellegrini a Ünder, menší potíže má stále ještě Henrik Mchitarjan. Aby toho nebylo málo, tak si čerstvě uzdravený obránce Zappacosta poranil vazy v koleni. Kapitán Alessandro Florenzi musel vynechat utkání Evropské ligy kvůli chřipce a není jisté, zda se stihne dát do kupy.

Tenhle duel Římanům moc nevyšel, protože na půdě rakouského Wolfsbergeru byli jasnými favority. Přesto se v hodně obměněné sestavě zmohli jen na bod. V Serii A se týmu trenéra Paula Fonsecy daří líp - Giallorossi jsou před sedmým kolem na výborném pátém místě a na příčky Ligy mistrů ztrácejí jen dva body. Měli by ale zlepšit obranu, která dostala o tři branky víc než protivníci z Cagliari.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
López - Florenzi, Smalling, Mancini, Kolarov - Cristante, Veretout - Zaniolo, Pastore, Spinazzola - Džeko
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Olsen - Cacciatore, Pisacane, Ceppitelli, Pellegrini - Nandez, Cigarini, Rog - Nainggolan - J. Pedro, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.26 - 8.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Těžké utkání má před sebou Neapol. Svěřenci Carla Ancelottiho se představí na horké půdě Turína FC, který zatím podává hodně nevyrovnané výkony. Granata bude chtít využít úbytku sil Parthenopei, ti totiž v týdnu hráli náročné utkání Ligy mistrů v Genku.

Už se zdálo, že se Turín obratem nad AC Milán dostane na vítěznou vlnu, ale hned o pár dní později přišlo vystřízlivění. V Parmě Granata prohrála 2:3 a místo postupu na pohárové pozice zůstala na osmém místě. Herně už se to však přibližuje tomu, co chce Walter Mazzarri s Turínem hrát, tedy ofenzivní fotbal plný gólů. Přesně takovým stylem si totiž udělal jméno v Neapoli. Pro něho bude zápas s Azzurri ozvláštněn, na druhou stranu proti svému bývalému zaměstnavateli nenastoupí poprvé.

Neapol po domácím výpadku s Cagliari porazila Brescii, ale v týdnu na půdě Ligy mistrů znovu zaváhala. "Je politování, že jsme nevyhráli, ale musíme se dívat dopředu. Bod je užitečný a pevně ho držíme," konstatoval Ancelotti. Remíza 0:0 v Genku je pro ní ale málo, zvláště když v prvním zápase dokázala porazit Liverpool. Podle Carla Ancelottiho se zase tolik neděje, skupina je rozehraná dobře a i v Serii A zůstává v kontaktu s čelem, byť na vedoucí Inter už ztrácí šest bodů.

Parthenopei potřebují v Turíně nutně uspět už proto, že ve stejném kole se střetne vedoucí Inter s druhým Juventusem. Tedy minimálně jeden z nich ztratí a to je příležitost pro Neapol. Jak moc ji zápas s Genkem ovlivní zůstává otázkou. "Teď se musíme soustředit na nedělní zápas v Turíně. Čeká nás obtížný soupeř, který má hlad po bodech. Pracujeme ale velmi dobře, abychom ze sebe dostali maximum a vrátili se na naší cestu," prohlásil hostující Gianluca Gaetano.

Turín se musí obejít bez Bremera i Pariginiho, kouč Walter Mazzarri má ale dostatečně široký kádr aby oba absentéry nahradil. Stejný počet hráčů schází i hostující straně. Zdravotní potíže měli Tonelli a Maksimović.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Lyanco - De Silvestri, Baselli, Rincón, Meité, Ansaldi - Verdi - Belotti
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Hysaj, Manolas, Ghoulam - Callejón, Allan, Fabian Ruiz, Zielinski - Llorente, Mertens
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.06 - 3.87 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Juventus FC  (neděle 20:45)
Konečně je to tady! Sedmé kolo Serie A uzavře ten nejočekávanější duel. Poslední mistr a dlouhodobý vládce Itálie přijede z Turína na San Siro, kde se proti němu postaví jeho aktuálně největší konkurent. Konkurent, na jehož lavičce sedí někdejší modla fanoušků Juventusu, Antonio Conte.

Od prvních povedených zápasů se o Interu mluví jako o největším vyzyvateli turínského Juventusu a všichni s napětím očekávají, až se spolu tyhle dva týmy poperou. Ta chvíle nadejde v neděli večer, jak se na tradiční šlágr dvou odvěkých rivalů sluší. Letošní první Derby d‘Italia však bude mít kromě všech tradičních soubojů další pikantní příchuť. Na lavičce Inter totiž sedí muž, který se v Juventusu stal symbolem úspěchu.

Fanoušky velmi oblíbený dřívější hráč i trenér Antonio Conte. Pomáhal Juventusu vzchopit se po pádu do druhé ligy a reputaci mu napravoval i následně mezi nejlepšími mužstvy v Lize mistrů. Pomáhal mu vytvořit prostředí, které se v italském fotbale stalo pravidelným přísunem mistrovských titulů. Velký dříč jako hráč a skvělý motivátor coby trenér. Starou dámu trénoval ve více než 150 zápasech a jeho úspěšnost přesahovala 67%. Získal si navíc srdce fanoušků i hráčů.

A teď má pod palcem vývoj Interu, z něhož hodlá udělat podobně úspěšný tým jako Juventus. Conte často opakoval, že pro něj je trénování především práce a jako správný profesionál bude vždycky největším fanouškem toho klubu, který zrovna trénuje. Přesto se na obou stranách najdou fanoušci (a není jich málo), kteří mu jeho minulost/přítomnost nemůžou zapomenout a vnímají jej jako zrádce.

Teď navíc velmi úspěšného. Pod jeho vedením totiž Inter roste s každým zápasem. V rámci ligy je na prvním místě oprávněně a hádejte před kým. Serie A pro něj zůstává soutěží, ve které je jako jediný tým stále ještě stoprocentní, což se třeba o Juventusu už říct nedá. V minulém kole si Inter poradil s janovskou Sampdorií a dostal od ní svou teprve druhou letošní branku, takže se pořád pyšní nejlepší obranou v lize.

Minulé kolo nebylo zcela šťastné pro Alexise Sáncheze, který sice dal gól, ale byl také vyloučen, takže o ostře sledovaný duel s gigantem přijde. Otázkou bude, co s Interem udělá poslední náročné klání Ligy mistrů. V ní se Nerazzurri střetli se samotnou Barcelonou a od začátku nehráli vůbec špatně. Šli dokonce do vedení díky brance Lautara Martíneze. To však nakonec nestačilo na skolení slavného soka a Inter prohrál 2:1.

S Juventusem už toho Inter sehrál opravdu požehnaně. Celkově se oba týmy potkaly už v 248 případech a Nerazzurri byli úspěšní sedmasedmdesátkrát. Juventus už si připsal 110 výher a diváci viděli už 674 branek. Nejvíc jich dali tři hráči - Giuseppe Meazza za Inter, Omar Sívori za Juventus a také Roberto Boninsegna, který působil v obou týmech.

Juventus na rozdíl od svého soka ještě ani jednou v sezoně neprohrál, byť se od Sarriballu čekal asi větší kolotoč. Stará dáma si naposledy poradila se SPALem a dařilo se jí i na mezinárodní úrovni. Bayer Leverkusen se v Turíně neprosadil ani jednou a po gólech Higuaína, Bernardeschiho a Ronalda odjížděl potupen. V základní sestavě Interu bychom měli vidět Romelua Lukakua, který proti Barceloně nenastoupil. Trenér Sarri by měl vsadit na zkušenost i um Ramseyho, který bude zřejmě podporovat duo Ronaldo - Higuaín.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Godin, De Vrij, Škriniar - Candreva, Barella, Brozović, Sensi, Asamoah - Lautaro Martinez, Lukaku
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Khedira, Pjanić, Matuidi - Ramsey - Higuaín, Cristiano Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.17 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SPAL 2013 - Parma Calcio  (sobota 15:00)
Parmě se povedly poslední dva duely a bude chtít ve sbírání bodů pokračovat. V sobotu k tomu bude mít ideální příležitost ve Ferraře, kde se představí na půdě SPALu. Ambiciózní domácí ekipa totiž strádá a předvádí výrazně horší výkony než v minulé sezoně.

Trenér Fabio Semplici nemá jednoduché a snadné spaní, protože na jeho hlavu se snáší vlna kritiky. A to především za výsledky, které SPAL v letošní sezoně hodně trápí. Tým, který je zvyklý pohybovat se kolem středu tabulky a postupně si vybudoval určitý respekt svých protivníků, letos strádá. Aktuálně se usadil až na předposledním místě a doposud za šest kol posbíral jen tři body!

V sezoně se mu povedlo jednou vyhrát, když si SPAL trochu překvapivě poradil s favorizovaným Laziem. A trenér Semplici si zřejmě myslel, že od té doby se jeho svěřenci chytnou a věci se zlepší. Nezlepšily. SPAL totiž další tři duely prohrál a v každém z nich dostal minimálně dvě branky. Obrana je celkově jeho velkou slabinou, což dokládá 13 inkasovaných gólů - druhé nejvyšší číslo v celé lize.

Zkušený obránce Nenad Tomović ale věří, že se výkony defenzivní linie brzy zlepší. "Myslím, že se jen potřebujeme sehrát. Obrana není jen povinností brankáře nebo čtyř mužů před ním, ale každého, kdo vyběhne na trávník. Máme zde hodně nových tváří, takže to chvíli trvá, než se dostaví výsledky a než si na sebe na trávníku zvykneme. Je pravda, že poslední dobou se nám nedaří, ale přesto prosíme fanoušky o trpělivost."

Parma naopak předvádí právě poslední dobou skvělé výkony a zlepšuje se každý týden. Aktuálně je už na výborném 9. místě a chce výš. Po Sassuolu si tři body vzala také z duelu proti Turínu, což nedokáže každý.

V duelu se SPALem se ale trenér Roberto D‘Aversa bude muset obejít bez zraněného obránce Mattea Darmiana. Domácí trenér Semplici má naopak z marodky dobré zprávy. Dohromady se totiž dali Slovinec Kurtić a také obránce Felipe, který se pokusí uzmout místo v základu zkušenému Tomovićovi.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Berisha - Cionek, Vicari, Tomović - Sala, Murgia, Missiroli, Kurtić, Reca - Petagna, Floccari
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo, Pezzella - Kucka, Hernani, Barillà - Kulusevski, Inglese, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hellas Verona - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Sobotní podvečer nás zavede do Verony, kam se dostaví Sampdoria. Na první pohled nudný zápas dvou nepříliš sledovaných (a sledovatelných) týmů. Oba ale zoufale potřebují body, především pak hosté, takže se minimálně z jejich strany dá čekat boj o všechno.

Krize janovské pýchy pokračuje. Námořníci sjednocení pod názvem Sampdoria se totiž stále nemohou odlepit ode dna tabulky. Měli k tomu už šest pokusů, ale jen v jednom z nich dokázali bodovat naplno. Poradili si sice s Turínem, což není zrovna jednoduchý úkol, ale k čemu jim to bylo? Všech pět ostatních duelů prohráli a herně pod trenérem Eusebiem Di Francescem také zrovna nepřesvědčují.

Jejich ofenziva nasázela jen čtyři branky, což je druhá nejhorší produkce v celé lize. A obrana je na tom ještě hůř, protože dostala už 14 gólů. Nikdo jiný tolik branek neinkasoval. Naposledy Doria v podstatě ani netrápila favorizovaný Inter, který si i přes branku českého záložníka Jakuba Jankta poradil a třemi góly si podrobil domácí tým.

Dobrou zprávou (i když to je zatím spíš relativní) je návrat obránce Jeisona Murilla, který už si "odpracoval" svůj karetní trest. V útoku domácího Hellasu by se znovu měl objevit polský útočník Mariusz Stępiński, na kterého trenér Ivan Jurić spoléhá.

Hellas se nachází v lepší pozici než jeho sobotní sok, ale že by si mohl vyloženě pískat, to taky není pravda. Jeho současné 14. místo je výsledkem jen dvou porážek, jediné výhry a tří remíz. Body si Hellas se svým oponentem rozdělil také v minulém kole, když využil chyby lepšího Cagliari a srovnal díky obránci Davidu Faraonimu.

Vzhledem k jeho delší absenci v první lize se proti Sampdorii nestaví tak často. Za posledních dvacet let došlo ke třinácti oficiálním duelům a drtivou většinu z nich (celkem 8) vyhrála Sampdoria. Hellas se radoval naposledy koncem října 2013, kdy na Stadio Marc'Antonio Bentegodi úřadovali hráči jako Jorginho, Luca Toni, Rômulo nebo Emil Hallfredsson. Doria tehdy vyšla střelecky naprázdno a je dost možné, že se situace bude opakovat i nyní.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Rrahmani, Dawidowicz, Gunter - Faraoni, Amrabat, Miguel Veloso, Lazović - Zaccagni, Verre - Stępiński
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Murillo, Colley, Depaoli - Bereszyński, Ronaldo Vieira, Ekdal, Jankto, Murru - Rigoni, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.35 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - AC Milán  (sobota 20:45)
Těžké časy prožívá AC Milán a nic jednoduchého ho nečeká ani v Janově. Rossoneri tam sice při posledních dvou návštěvách vyhráli, ovšem aktuálně se potýkají s mizernou formou. Dobře na tom není ani Janov, ten je po šesti kolech na sestupovém osmnáctém místě. V ohrožení jsou oba trenéři, jak Andrea Andreazzoli, tak i Marco Giampaolo.

Na stadionu Luigi Ferraris dojde k souboji dvou týmů, které se herně a výsledkově trápí. Janov sice začal dobře, ale ve třetím kole padl s Atalantou a od té doby čeká na vítězství marně. Před týdnem navíc schytal pořádnou nadílku od Lazia. Brankář Radu inkasoval celkem čtyřikrát a kouč Andreazzoli po utkání zuřil. A nebyl sám, velmi nespokojen byl i prezident Enrico Preciozi, který dokonce nabídl trenérské místo Gennaru Gattusovi. Někdejší milánský záložník a trenér odmítl a Andreazzoli tak na svém místě setrval.

AC na tom není o moc lépe, však od osmnáctého Janova ho dělí pouhý bod a také tady byla nabídnuta trenérská pozice nové tváři. Současný trenér ukrajinské reprezentace Andrej Ševčenko měl prozatím odmítnout, neboť se chce soustředit výhradně na svojí aktuální práci.

Rossoneri před týdnem prohráli doma s Fiorentinou 1:3, když znovu předvedli mizerný výkon. Od letního příchodu Marca Giampaola se hra Milána nikam neposunula a rozhořčení fanoušci musejí při pohledu na tabulku jen nevěřícně kroutit hlavou. Po šesti kolech je na tom Milán nejhůře od konce třicátých let minulého století. "Pracujeme na tom, abychom si vedli lépe. Říkáte, že pracuji hodně, ale špatně? Najdeme řešení, nikdy však nebudu rezignovat," prohlásil kouč Giampaolo, jenž přiznal, že od mládí fandil spíše Interu. "Říkal jsem, že sem Inter podporoval, když mi bylo deset let. Nejsem ale žádný trojský kůň, nemám žádný budget na špatný výsledek proti Janovu," dodal rozhořčený Giampaolo.

Na místo činu se vrátí nejen Krzysztof Piatek, ale i Marco Giampaolo, který na Marassi působil v barvách rivala Sampdorie. Na druhé straně se proti bývalým spoluhráčům postaví Cristian Zapata.

Janov se musí obejít bez Sturara a Goldanigy. Kompletní není ani Milán. Matteo Musacchio uviděl proti Fiorentině červenou kartu a v Janově tak dostane šanci nová posila Léo Duarte. Stále zraněný je stoper Caldara.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Romero, Zapata, Criscito - Ghiglione, Schöne, Radovanović, Lerager, Pajac - Kouamé, Pinamonti
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Duarte, Romagnoli, Hernández - Krunić, Bennacer, Calhanoglu - Suso, Piatek, Leao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.31 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán660013:218
2.Juventus FC651011:516
3.Atalanta Bergamo641115:913
4.SSC Neapol640215:1012
5.AS Řím632111:911
6.SS Lazio631211:410
7.Cagliari Calcio63129:610
8.Turín FC630310:109
9.Parma Calcio63038:99
10.ACF Fiorentina622211:108
11.Bologna FC62227:78
12.Udinese Calcio62133:57
13.US Sassuolo620411:126
14.Hellas Verona61324:56
15.Brescia Calcio62047:96
16.AC Milán62044:86
17.US Lecce62046:126
18.Janov CFC61237:135
19.SPAL 201361055:133
20.UC Sampdoria61054:143

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (572)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele