Rychlý a zběsilý obrat aneb Události 18. kola FORTUNA:LIGY

04.12.2019, 22:33
Aktuality
Na góly nepříliš bohaté osmnácté kolo je minulostí. Na rozdíl od toho předchozího si tentokráte favorité povětšinou odnesli tři body. Lídr tabulky Slavia po dominantním výkonu porazila celek z opačného konce, slezskou Karvinou. Trochu více se nadřela Plzeň, Klokanům ale body odvézt nepovolila.

Nejbližším pronásledovatelem Západočechů je Mladá Boleslav, jíž tři body proti Teplicím vynesl gólový uragán. O vítězství za ní jsou hned dva celky. Sparta v Příbrami udržela těsné vítězství a dotáhla se tak na Jablonec, který zklamal a doma dovolil Českým Budějovicím odvézt všechny body.

Dynamo se tak bodově dotáhlo na šestý Baník, jenž hrál více než poločas v deseti a slezské derby tak skončilo bezgólovou remízou. V dalším duelu rivalů, tentokráte těch z jihu Moravy, uspěl Zlín, který si vyšlápl na Slovácko. Tabulkoví sousedé se zase střetli v Olomouci, kde domácí Sigma přetrhla šňůru neúspěchu a porazila Liberec.

Zápas kola


Mladá Boleslav-Teplice

Po bezbrankové první půli to na žádnou ofenzivní smršť nevypadalo, natož v podání Mladé Boleslavi. Ta krátce po přestávce prohrávala, když se do její sítě trefil Žitný. Jenže skláři si vybrali čtyřminutovku hrůzy, během té Grigara postupně překonali střídající Klíma, Budínský a Komličenko a tři body zůstaly doma.

Gól kola


1. Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň)

Alespoň trochu pěkných gólů padalo v uplynulém kole poskrovnu. Za zmínění stojí snad jen tři trefy, z nichž asi nejlepší byla ta v podání plzeňského Kalvacha. Spolu s Krmenčíkem vybojoval míč, potáhl si jej do vápna a kopem přes brankáře jediným gólem rozhodl o vítězství Viktorie.



2. Patrik Žitný (Teplice)



3. Lukáš Budínský (Mladá Boleslav)



Jedenáctka kola



Brankář - Jaroslav Drobný (Dynamo České Budějovice)

Dalším čistým kontem pomohl k nečekanému vítězství Dynama na Střelnici. V první půli vychytal Chramostovu i Břečkovu hlavičku. Ve druhé půli ve velké šanci zastavil Doležalův pokus, celkově si připsal deset zákroků.

Pravý obránce - Libor Holík (Jablonec)

Zejména na začátku utkání působil velmi aktivně směrem dopředu. Dvakrát poslal nebezpečný centr na útočníky, zanedlouho ohrozil ranou i Drobného. Druhá půle od něj už tolik povedená nebyla, nicméně svou obrannou práci si i nadále plnil na jedničku.

Střední obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

Po většinu utkání nebyl příliš vidět, a to ani v pozitivním, ani v negativním slova smyslu. V závěru jediným gólem týmu vykřesal mužům z Uherského Hradiště naději na bod když se po standardní situaci zorientoval nejlépe a rozvlnil síť.

Střední obránce - Ladislav Takács (Slavia Praha)

Znovu si výrazně řekl o místo v základní sestavě vedle Ondřeje Kúdely. Směrem dozadu příliš práce neměl, jistým výkonem ovšem přispěl k zatlačení Karviné. Byl to také on, kdo zlomil odpor Slezanů. Po Stanciově standardce se vyšplhal nejvýše a hlavou otevřel skóre utkání.

Levý obránce - Michal Vepřek (Sigma Olomouc)

Pyšní se stejnou bilancí jako Takács - gólem a čistým kontem. Chytilova střela překonala Nguyena, avšak zřejmě mířila mimo tři tyče, Vepřek ji vša ve skluzu dopravil do brány. Po pauze zachránil situaci na druhé straně hřiště, když z brankové čáry vykopl Musovu střelu.

Pravý záložník - Petr Ševčík (Slavia Praha)

Hýřil aktivitou, několikrát se do šance dostal sám, jindy ji zase vytvořil. V úvodu šikovně přenechal míč na tyč pálícímu Hušbauerovi. Po přestávce zase dvakrát pobídl Škodu, jehož pokus nejprve mířil těsně nad, podruhé selhal tváří v tvář Pastornickému.

Střední záložník - Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň)

Jediným gólem rozhodl utkání proti Bohemians ve prospěch nepříliš dobře hrající Viktorky, když šikovně zakončil přes Le Gianga. Ve druhé půli dvakrát dobře odcentroval do vápna, spoluhráči z toho však nic nevytěžili.

Střední záložník - Martin Hašek (Sparta Praha)

Podobný příběh jako Kalvach. I on se po půlhodině stal jediným střelcem utkání, když po Hanouskově pasu poslal míč na přední tyč. Ještě před poločasem to zkoušel podruhé, tentokráte uspěl gólman. Ve druhé půli znovu rozvlnil síť, kvůli předchozímu Tettehově ofsajdu ale jeho trefa nebyla uznána.

Levý záložník - Jiří Klíma (Mladá Boleslav)

Jako střídající hráč potřeboval jen sedm minut na to, aby rozvlnil síť a srovnal tak stav utkání. Komličenko ani Ladra nedokázali Grigara překonat, ze druhé dorážky už se to ale Klímovi povedlo.

Útočník - Nikolaj Komličenko (Mladá Boleslav)

Ústřední postava mladoboleslavského obratu. Právě on šikovně rozjel akci, po níž Klíma srovnal, sám ruský šutér dal svému týmu dvougólové vedení, když si naběhl na Matějovského pas, potáhl si míč kolem obránce a po zemi překonal gólmana.

Útočník - Tomáš Poznar (Fastav Zlín)

Gólem a asistencí dovedl ševce za vítězstvím v derby. Ve dvaatřicáté minutě si našel Džafićův centr a hlavou uklidil balón za Trmalova záda. Nedlouho poté, co mohl skórovat podruhé, nahrával Petru Jiráčkovi před prázdnou bránu, s čímž ten již nepohrdl.

Co by vám nemělo uniknout


Milan Škoda naskočil do zápasu proti Karviné jako střídající hráč, přičemž se jednalo už o jeho 300. start v nejvyšší soutěži. Z nich 88 odehrál za Bohemians, kde nastřílel 17 branek, po přesunu o pár stovek metrů východněji vsítil 74 gólů

Poslední z nich se nerodil lehce, kvůli předčasnému vběhnutí spoluhráče musel Škoda penaltu opakovat, navíc ani jeden z jeho pokusů nebyl zrovna přesvědčivý.



Sešívaní mohli o dvě branky vést už o něco dříve, jenže Hušbauerův gól nebyl po konzultaci s VAR uznán vinou domnělé ruky. Ta však na dostupných záběrech příliš viditelná není.



Tři góly během necelých čtyř minut inkasovali fotbalisté Teplic za příznivého stavu od Mladé Boleslavi. Na dvou gólech nesl vinu stoper Shejbal, jehož si také kouč Hejkal po zápase pěkně podal. Pro ty, co si nepustili celý sestřih zápasu, na videu od času 2:40.



Velkou hloupostí přivedl ostravský Baník do problémů v podobě více než poločasového oslabení Adam Jánoš. Ten na zemi vrazil facku faulujícímu Součkovi a po zásluze viděl kartu červené barvy.


Nejprve však dostal druhou žlutou, načež si jej na cestě do kabin sudí na základě videa zavolal zpět, aby mu udělil přímou červenou kartu. To se příliš nelíbilo Marku Jankulovskému, který si tak trochu zahrál na Adolfa Šádka.


Zachyceno na sociálních sítích


Jakubu Dvořákovi se 12 000 lidí na zápas prvního s posledním v prosinci zdálo málo. Lidem v komentářích ne.


Proti spekulacím deníku Sport se zase ohradil Jaroslav Tvrdík.


A co by řekl JT na tohle?


FDF má názor jasný.


Dlouho o něm nebylo vidu ani slechu, za poslední týden ale stihl rozvířit vody pořádně.


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha18153038:348
2.Viktoria Plzeň18114333:1637
3.FK Mladá Boleslav18102635:2432
4.Sparta Praha1885534:2429
5.FK Jablonec1885530:2429
6.Baník Ostrava1883728:2327
7.Dynamo České Budějovice1883730:2927
8.1. FC Slovácko1875622:2426
9.Slovan Liberec1873830:2724
10.Sigma Olomouc1858523:2323
11.Bohemians Praha 19051854919:2919
12.FK Teplice1847715:2719
13.Fastav Zlín18531013:2818
14.SFC Opava1835108:2714
15.1. FK Příbram18341114:3013
16.MFK Karviná18261012:2612

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (68)

Přidat komentář
$$CaptainKokotko

V Liberci pískne 3penalty a teď tohle nepískne.

Reagovat
andrew96

"Co vidí, to píská".

Reagovat
John Obi Mikel

hezký článek

Reagovat
kilobyte

Deník Sport je možná nejlepší ve zjišťování cen hráčů. Stačí aby napsali nějakou blbost a Tvrdík by jim poslal i kopii smlouvy.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
db18

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
John Obi Mikel

Jinak teda v článku isportu se objevil jako možná náhrada Koláře i Reichl. Myslím, že to fakt nehrozí.

Reagovat
Kang & Kodos

Jestli by nešli po Trmalovi, tak jsou blbý.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Já myslím, že se půjde po Nguyenovi.

Reagovat
mistr129

Doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš, ten zachytal nadprůměrně jen proti Slavii.Já ho od tý doby neviděl odchytat jedinej zápas kvalitně, ještě jsem si říkal, kterýho vola napadlo ho tahat do Slavie...

Reagovat
John Obi Mikel

Já ho teda moc v Liberci nesleduju, minulou sezónu byl dost chválený, tuhle sezónu o něm moc neslyším.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš pokud bysme šli. Pokud si chceme zachovat současnej styl, kdy se od brankáře očekává rozehrávka, tak je Trmal hrozná volba, jelikož mu balon na noze vadí.

Reagovat
meno

Spíš Staněk

Reagovat
smazaný uživatel

Mě Staněk od pohledu připadá jako tlustý vemeno z okresního přeboru. Jasně, vím, že chytá/chytal ligu...

Reagovat
meno

Tuším, že ho pod sebou Trpiš měl, když byl ještě u mladých na Spartě, taky se dostal do Evertonu a pomohl Budějkám z druhý ligy. Navíc má nohy 100x lepší než Trmal. Trochu sebevědomí a bude zase skvělej

Reagovat
pingla

však ho posadil i 40letý Drobný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
meno

Protože Budějky hrajou to samé, co my

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
andrew96

Když člověk pozoruje vývoj Vantruby, tak to dává smysl.

Reagovat
Kang & Kodos

Asi málo nasával atmosféru

Reagovat
sosna

Reagovat
Losinho

Měl by na to?

Reagovat
Frank Lampard 8

Ne

Reagovat
sosna

Jasně. Pošlete tak 20 míčů a já ho osobně naberu ráno před Varnou a dovezu vám ho.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
andrew96

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Losinho

Divil jsem se

Reagovat
ratusek

Však s tebou souhlasí

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

ve Varne potkáš max Ujfalušiho ,kterej se těší druhej den na golf a Heinze kterej je smotanej na kurvy na hajzlu..

Reagovat
lubik

Chudák dítě, ta matka by si zasloužila nakopat prd*l... U nás taky žije dost Romů a ty jejich tak 10lete děti mají stejné výrazy a ještě možná horší, kor když pak přijde jejich máma nebo táta na dětský hřiště a nadává cizím dětem.

Reagovat
andrew96

Kvalitativně snad nejhorší kolo podzimu. Sparta, Plzeň i Slavia měly štěstí, že proti nim stály fakt slabé týmy, a Bolce stačilo na 5 minut zabrat. Jinde ale taky celkem kopaniny.

Reagovat
Kang & Kodos

Slavie aspoň tlačila a my jsme taky měli dost šancí, i když mě z toho bolely oči. Ale v Plzni to byla vyložená katastrofa

Reagovat
Kang & Kodos

https://twitter.com/i/status/1201480651620409344

Nejlepší moment kola byl trestuhodně opomenut

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Losinho

Proč to udělal?

Reagovat
kilobyte

Protože je lepší než Nita.

Reagovat
meno

Hraje si na Koláře

Reagovat
mistr129

Bohužel jsem zapomněl, na jaký stránce jsem to viděl.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

no do prdele...

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

proč to kurva udělal?

Reagovat
ttopi

Reagovat
anarchochuligan

Jablka s budkama ticket v háji...

Reagovat
hodjohn

Kuzma! Pizza dole

Reagovat
Stannis Baratheon

Petře, pls

Reagovat
Coutinho10

to se celkem povedlo, jak tam mel ten typek ty krabice

Reagovat
hodjohn

Reagovat
ttopi

Ví se, co Jankul opravdu řekl?

Reagovat
Blasphemer

Ty góly jsou fakt strašný. Na to, že to mají být nejhezčí branky kola.

Reagovat
Shevchenko

to byla fakt příšernost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele