Primera Division preview - 24. kolo

16.02.2008, 08:44, aktualizováno 17.02.2008, 08:00
Previews
Ve Španělsku se v sobotu hrálo o titul, nedělní zápasy budou mít zcela jiný nádech. O Ligu mistrů budou hrát Villarreal se Santanderem a Atletiko proti Bilbau. O evropské poháry se poperou Getafe s Valencií, v dalších zápasech půjde především o záchranu. Jedním z klíčových soubojů v tomto ohledu může být duel Huelva - La Coruňa...
Espanyol Barcelona - Sevilla FC  (sobota 20:00)
V jednom ze tří sobotních duelů čtyřiadvacátého kola španělské nejvyšší soutěže se na Estadio Olimpico de Montjuic představí Espanyol a Sevilla.

Katalánskému klubu došel v posledních kolech dech. Los Pericos v minulých pěti kolech uspěli jen jednou (výhra v Getafe 2:1) a z třetího místa se propadli na pátou pozici. Naposledy Espanyol překvapivě podlehl na domácím stadionu Huelvě. Prezident barcelonského týmu Dani Sanchez Llibre vyjádřil před sobotním utkáním důvěru v trenéra Ernesta Valverdeho: "Toto je jedna z nejlepších sezon (pod mým vedením), a proto Valverde bude trénovat Espanyol i v příští sezoně." Valverde se bude v utkání i nadále muset obejít bez kapitána Tamuda, jenž se zotavuje po operaci zlomené ruky. K dispozici nebude ani Jesus Maria Lacruz, David Garcia, Inaki Lafuente a Marc Torrejon.

Sevilla je na tom s formou lépe než její sobotní sok. Andalusané v minulém kole ve šlágru kola remizovali na domácím stadionu s Barcelonou. Sevilla sice byla po většinu utkání lepší, nakonec se však musela spokojit s remízou. Před utkáním s Barcelonou si na své konto připsali sevillští fotbalisté dvě vítězství za sebou, v tabulce patří svěřencům Manola Jimeneze sedmé místo, na čtvrté Atlético ztrácejí osm bodů. Kouč Jimenez k utkání řekl:"Je to dvojnásobně nebezpečné utkání, protože Espanyol v posledních dvou domácích utkání neuspěl. Je to dobrý tým, který nás dokázal v prvním vzájemném utkání porazit. Mají velmi rychlé a silné hráče. I když nejdůležitejší hráč (Tamudo) je zraněný, tak stejně budou velice nebezpečnými soupeři." Jimenez bude v utkání postrádat suspendované duo Dani Alves - Seyda Keita.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Carlos Kameni, Pablo Zabaleta, Daniel Jarque, Moises Hurtado, Javier Chica, Angel Martinez, Ivan De La Pena, Francisco Rufete, Albert Riera, Luis Garcia, Ewerthon
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Andres Palop, Adriano Correia, Aquivaldo Mosquera, Julien Escude, Ivica Dragutinovic, Jesus Navas, Christian Poulsen, Enzo Maresca, Diego Capel, Fredi Kanoute, Luis Fabiano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Real Madrid  (sobota 20:00)
Prozatimní lídr tabulky Real Madrid se představí v 24.kole La Ligy na horké sevillské půdě. Jeho soupeřem bude Real Betis, který balancuje těsně nad hranicí sestupu, proto by uvítal jakýkoli bodový zisk, přes neveselou bilanci na vlastním hřišti. Ale jako všechna mužstva La Ligy i zelenobílí se budou chtít proti Bílému baletu vytáhnout.

Real čeká po zimní přestávce příští úterý důležitý zápas Ligy mistrů proti římskému AS, nicméně nebude chtít kvůli tomu ztratit bodový náskok ani v nejvyšší španělské soutěži. Domácí Betis naproti tomu dělí jediný bod od sestupových příček a bodovat je pro něj takřka životně důležité. A právě Realu mají "verdiblancos" v lize co oplácet. Od 15. září 2001 ho neporazili a od podzimu roku 2005 mu v Primera División nevstřelili ani branku! Možná i proto povolal trenér Chaparro oproti zápasu s Valencií nové ofenzivní hráče.

Domácí kouč se může poučit z vítězství "trpaslíků" nad bílým obrem, totiž Mallorky v poháru a Almeríe v La Lize, nicméně vyhlásil, že v žádném případě nechce hrát defenzívně. Proto připravil pro základní sestavu řadu změn. V brance zůstane osvědčený Ricardo, ale změn dozná stoperská dvojice, kde se ke kapitánovi Juanitovi postaví Melli, který nehrál v minulém kole proti Valencii kvůli karetnímu trestu. Kraje obrany budou stejné, zastanou je Damiá a Vega. Totéž platí i pro dvojblok ve středu zálohy ve složení Arzu – Rivera. Na křídlech se představí nejlepší hráč zápasu proti Valencii Edú a nově povolaný Mark González. Jako náhrada bude připravený německý rychlík Odonkor. Pozici podhrotového útočníka vyplní Capi a na špici útoku pak další navrátilec Pavone, zvaný Tank.

Ani trenér Schuster nebude moci postavit ideální jedenáctku. Na marodku Realu přibyl nově Wesley Sneijder, který si zlomil na tréninku žebro a přidal se tak na marodku k Pepemu, Metzelderovi, Robinhovi a Saviolovi. Naopak Argentinec Heinze už je téměř fit, ale německý kouč ho šetří na Ligu mistrů. Obranná čtveřice bude mít před Casillasem, kterému byla v tomto týdnu prodloužena smlouva do roku 2016, tuto podobu: na stoperu budou hrát Cannavaro s Ramosem, na levé straně Marcelo a na pravé dostane zřejmě přednost uzdravený Torres před Salgadem, kterému se příliš nevedou zápasy na hřištích soupeřů. Ani složení středové řady není jasné. Bude záležet, zda se trenér Schuster rozhodne pro variantu s Diarrou, aby čelil silnému středovému bloku Betisu rovněž silou, nebo jestli dá přednost techničtějšímu Gagovi. Mladého Argentince by měl doplnit Guti s Baptistou. Na levém křídle bude mít při nepřítomnosti Robinha další příležitost k vyniknutí Robben, v útoku má pak jistý start Raúl, naproti tomu účast nizozemského kanonýra Van Nistelrooye není stoprocentní a nahradí ho buď Higuaín nebo se ze zálohy vysune Baptista a středovou formaci doplní buď druhý z dvojice defenzivních záložníků nebo klasický křídelník jako je Drenthe či Balboa.

Zápas na stadionu Manuel Ruiz de Lopera začíná ve 20.00 CET a řídit ho bude Undiano Mallenco.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Damia, Melli, Juanito, F.Vega - Edú, Arzu, Rivera, M.González - Capi, Pavone
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Torres, Cannavaro, Ramos, Marcelo - Baptista, Gago, Guti, Robben - Raúl, Van Nistelrooy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.85 - 3.30 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Zaragoza - FC Barcelona  (sobota 22:00)
Druhá Barcelona cestuje na stadión La Romareda, kde na ni číhá desátá Zaragoza. Oba týmy přitom potřebují zvítězit – Barca již nyní ztrácí na první místo osm bodů, Zaragoze na pozici zaručující postup do Poháru UEFA schází pro změnu bodů pět.

Zápas začíná jen pár minut poté, co ukončí své utkání Real Madrid, takže Katalánci už budou vědět, na čem jsou. To může zafungovat pozitivně i negativně, každopádně se to jistým způsobem na výkonu hostů projeví, což ostatně nikdo z nich nepopírá.

Na herním projevu se ale projeví hlavně pokračující absence Samuela Eto’oa, který stále zůstává klíčovým mužem barcelonské ofenzívy. Od dob Henrika Larssona nedokázal kamerunského reprezentanta nikdo dostatečně nahradit. Nyní to budou mít na starosti pravděpodovně Henry s Bojanem, na pravé straně je bude doplňovat Lionel Messi.

Do zálohy se po zranění vrací Deco a po návratu z APN také Yaya Touré, což by mělo kvalitu barcelonského středu pole několikanásobně zvýšit. Obrana by měla být posilněna Carlesem Puyolem, což je důležitá zpráva zvláště s ohledem na absence Oleguera a Gianluca Zambrotty.

Domácí zažívají docela divokou sezónu. Po obrovských ambicích z úvodu sezóny přišly herní neúspěchy, které vyvrcholily odvoláním trenéra Fernándeze a nástupem Javiera Irurety. Momentálně jsou tedy desátí, nicméně na svém kotně mají jen jedinou domácí porážku, což jim (spolu s výbornými vzpomínkami na dvojnásobné vyřazení Barcelony z Copa del Rey z nedávných let) dává dost důvodů k optimismu.

Optimisticky vypadá i marodka Los Maňos a sice proto, že se na ní nacházejí jen tři jména, z toho jedno patří brankářské trojce. Vedle Miguela to jsou ještě Jose Luis Cuartero a hlavně Pablo Aimar, určitě nejcitelnější absence domácích.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
César - Diogo, Sergio, Ayala, Juanfran - García, Celades, Luccin, Gabi - D. Milito, Oliveira
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Puyol, Márquez, Milito, Abidal - Xavi, Yaya, Iniesta - Messi, Bojan, Henry
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.80 - 3.05 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Recreativo Huelva - Deportivo La Coruňa  (neděle 17:00)
Recreativo Huelva se střetne s Deportivem La Coruňa, duel to bude nasycený bezprostředním bojem o záchranu. Střetnou se totiž sedmnáctý s osmnáctým celkem tabulky.

Ta je ale hodně vyrovnaná, výhra může kterýkoliv z týmů vynést výše. Momentálně jsou na tom lépe domácí, nasbírali doposud více bodů. Pod taktovkou nového kouče Manuela Zambrana se jim zatím daří, důkazem je výhra v posledním kole na hřišti Espanyolu. Byla to vlastně první výhra od 9. prosince a ukončení dlouhé série. Výhra potěšila záložníka Jesúse Vazqueze, ten upozorňuje i na to, že velkou roli na konci sezony může hrát i gólový rozdíl mezi týmy na sesetupových příčkách a vzájemné bilance. Zambrano k prvnímu týmu povýšil z rezervy a zatím tedy Víctora Muňoze nahrazuje úspěšně. Nedělní zápas vynechají Iago Bouzón a José Maria "Pampa" Calvo, po nemoci už ale může hrát stoper Beto. Po trestu se vrací Martin Ersen.

Velkou důležitost připisuje zápasu i hostující kouč Miguel Angel Lotina. Může být ale dobře naladěný. Jeho nové rozestavení 5-4-1 funguje, v posledních třech duelech tým dvakrát vyhrál a jednou remizoval. Remíza s Getafe v minulém kole ale opět uvrhla jeho tým na sestupovou příčku. Pro zápas s Recreativem myslí na možný zisk tří bodů. Slušnou fromu má stoper Pablo Amo a zápas pro něj bude zajímavý i v tom, že minulý rok strávil na hostování právě ve Huelvě. Své spoluhráče před soupeřem varuje, především před šikovným střelcem Sinamou-Pongollem. Mimo hru jsou Andrés Guardado a Cristian Hidalgo, k dispozici jsou ale Alberto Lopo a Christian Wilhelmsson.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.05 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Osasuna Pamplona  (neděle 17:00)
Další ze záchranářských soubojů nabízí španělská Primera División. Patnáctá Osasuna Pamplona cestuje do Valencie, kde na ni čeká beznadějně poslední Levante. Hosté se pokusí svézt na optimistické vlně, kterou nastartovala nedávná výhra nad Zaragozou, domácí udělají vše proto, aby nenechali umřít naději, které se podle všeho velmi líbí na smrtelné posteli, kde leží prakticky od začátku sezóny.

Abychom tak nějak názorně předvedli, v jak špatné situaci se Žáby nachází, uveďme, že Osasuna má dovjnásobný počet bodů a přesto musí řešit záchranářské problémy. Skoro se chce říci, že Levante už je řešit ani nemusí... Ale svěřenci trenéra De Biasiho se nevzdávají, což je potřeba ocenit, a pokud budou mít trochu štěstí, třeba se ještě zrodí překvapení.

De Biasi může oproti předchozímu kolu počítat s Alvarem, což je asi nejpozitivnější zpráva dne. V další pozitivum musí domácí kouč jen tiše doufat, stav brankáře Kujovice je totiž dost nejistý a pokud se včas nezlepší, dostane svou šanci gólman juniorky Tejera. Najisto bude chybět vykartovaný Descarga, po trestu se nopak vrací Juanma Gómez.

Zdá se to až neuvěřitelné, ale Pamplona v průběhu letošní sezóny ještě nebyla schopná vyhrát dva zápasy v řadě, což ji po vítězství nad Zaragozou staví do nepříjemné pozice. Ba co víc, pokud Osasuna nevyhraje, zaznamená nejhorší bodový výdělek po 24. kole od doby, co se zavedl systém tří bodů za vítězství.

Aby toho náhodou nebylo málo, tak Osasuna prohrála všechny čtyři předchozí zápasy na hřišti soupeřů. Možnost změny bude mít již uzdravený Ludovic Delporte, pouze přes televizi bude fandit zraněný Enrique Corrales, který na marodce doplní již dlouhodobě chybějící Nekoumana, Flaňa a Margairaza.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Kujovic - Gaspar, Álvaro, Serrano, Castedo - Juanma, Berson, Ángel, Courtois - Geijo, Riga
Osasuna Pamplona - pravděpodobná sestava:
Ricardo - Azpilicueta, Cruchaga, Josetxo, Monreal - García, Puňal - Juanfran, Plašil, Vela - Dady
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.05 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Racing Santander  (neděle 17:00)
Zajímavé utkání uvidí fanoušci na stadionu El Madrigal, kde se utká třetí Villarreal s šestým Racingem. Žlutá ponorka v posledním ligovém vystoupení zvítězila na hřišti Murcie 1:0, nutno říci, že s velkou dávkou štestí, když po většinu utkání byla Murcia lepší a Villarreal vstřelil gól až v poslední minutě.

Díky této výhře se Villarreal posunul na třetí místo. V týdnu cestoval klub z východu Španělska až do Ruska, kde sehrál první utkání třetího kola Poháru UEFA, na hřišti Zenitu Petrohrad prohrál nejtěsnějším možným rozdílem, do odvety tak není nic ztraceného. "Musíme být silní především mentálně, měnit naši koncentraci z jednoho zápasu na další. Potřebujeme si upevnit naše třetí místo v tabulce, abychom měli co nejdříve zaručeno pohárové místo v příští sezoně," řekl trenér Villarrealu Pellegrini, kterému budou kvůli zranění chybět Marcos Senna, Matias Fernandez a také Fabricio Fuentes. Kvůli kartám nenastoupí Capdevila a Guille Franco.

Racing neprochází lehkým období. Santander v posledních čtyřech utkáních ani jednou nevyhrál, na své konto si připsal jen dva body za dvě remízy. Naposledy prohrál tým trenéra Marcelina na domácí půdě 0:2 s Atlétikem. Na Racing, který stále drží šestou příčku zajišťující účast v Poháru UEFA, se tak začínají tlačit týmy ze středu tabulky. Trenér Marcelino na adresu nedělního soupeře řekl: "Villarreal je tým, který hodně točí se sestavou. Mají silné hráče a mnoho možností na každé pozici. Uvidíme, zda jsme schopni je porazit, byly by to pro nás cenné body." Pedro Munitis, Aldo Duscher, Ebi Smolarek a Luis Fernandez, tato čtveřice je vyřazená ze hry kvůli zranění, naopak se vrací Tono, Tchite a Jorge Lopez.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Lopez - Venta, Cygan, Gonzalo, Capdevila - Cani, Josico, Eguren, Cazorla - Franco, Rossi
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Coltorti - Pinillos, Garay, Navas, Ayoze - Alvarez, Duscher, Colsa, Serrano - Smolarek, Bolado
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.15 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - Real Murcia  (neděle 17:00)
V souboji nováčků hostí Almería Murcii, v posledních kolech je ale osud obou týmů zcela rozdílný. Zatímco Almería bude možná i útočit na evropské poháry, Murcia klesla už na předposlední příčku.

V tabulce to je rozdíl deseti bodů. S Murcií má Almería velkou šanci ještě více zreálnit svůj evropský sen. Navíc ji zdobí výborná forma. Vyhrála čtyři z posledních pěti utkání, porazila Espanyol, Valencii i Real Madrid. Tým kouče Unaie Emeryho je osmý v tabulce. Jen jeden bod za šestým Racingem Santander, se kterým pak hraje příští týden. V roce 2008 je zatím Almería bodově druhým nejúspěšnějším celkem, hned za dosavadním lídrem tabulky Realem Madrid. Emery ale zůstává na zemi a spíše počítá, kolik bodů by mělo stačit pro bezproblémovou záchranu. Týmu nahrává nulová marodka, na třetí zápas v řadě jde se stejným kádrem. Čerstvé posily Guilherme, Iriney a Paunovič si tak na svou šanci budou muset počkat.

To Murcia je naopak s fromou na štíru, z posledních pěti zápasů získala jen pouhý bod. Přitom ještě zhruba před měsícem a půl na tom byly oba celky v tabulce nastejno. Tým Lucase Alcareze si v týdnu zařídil přátelské utkání, v něm porazil Legii Varšava a alespoň částečně si spravil sebevědomí. Rozjetá Almería ale bude určitě těžší soupeř. Tým potřebuje pro svůj klid nutně co nejdříve získat tři body. Chybí ale několik hráčů, Alvaro Mejía a Paco Peňa jsou v trestu, Juan Cruz Ochoa, Mateu Jofre a Fernando Baiano zase zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Real Mallorca  (neděle 17:00)
Na stadiónu El Nuevo Zorilla bude k vidění zajímavý souboj mezi dvěma velmi vyrovnanými celky. Vždyť mezi domácím Valladolidem a hostující Mallorcou je rozdíl pouhopouhého jednoho bodu.

Pucela bude mít slavnostní den, jelikož se bude jednat o její ligový zápas číslo 1300. Svěřenci trenéra Mendilibara mají za sebou ne zrovna vydařená vystoupení, v posledních třech klolech mají skóre 1:12, z toho hned sedm gólů si odvezli ze stadiónu Santiago Bernabeu, kde sídlí Realu Madrid.

Mendilibar má velkou výhodu v tom, že již čtvrté kolo posobě může počítat s celým kádrem (bez jediné absence!), což by se už konečně mohlo na hře nováčka soutěže a loňského suveréna druhé ligy projevit. Domácí fanoušci se budou spoléhat hlavně na kanonýra Llorenteho, s deseti góly nejlepšího střelce týmu. Uvidíme, jak se vyrovná s obranou Ramise, bývalého hráče Valladolidu.

Mallorca potřebuje vyhrát, protože přestože neprohrává, nebezpečně se přibližuje sestupovým vodám. Svěřenci Gregoria Manzana neprohráli od čtvrtého ledna, přesto nemůže v jejich táboře panovat úplná spokojenost, jelikož vyhráli jen jedinkrát z posledních deseti utkání. Ostrované doufají, že se po třízápasovém půstu probere útočná hvězda Dani Guiza.

Dalším klíčovým mužem v základní sestavě bude Varela, jehož úkolem je zajistit pravou stranu a servírovat zní přesné míče do vápna, kde by na měl krom Guizy čekat taktéž Arango. Ty bude mít na starosti hlídat dvojice klíčových mužů Valladolidu – Álvaro Rubio a Vivar Dorado, oba přitom v posledních zápasech nepředvádí zrovna to, na co mají.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo . López, Rafa, Calvo, Marcos - Dorado, Rubio - Sisi, Víctor, Capdevila - Llorente
Real Mallorca - pravděpodobná sestava:
Moyá - Scaloni, Ramis, Nunes, Navarro - Varela, Basinas, Ibagaza, Pereyra - Arango, Guiza
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Valencia CF  (neděle 19:00)
Předposlední duel čtyřiadvacátého kola Primera Division se odehraje na Coliseum Alfonsa Pereze, kde se střetne dvanácté Getafe s devátou Valencií.

Madridský klub má za sebou náročný středeční duel třetího kola Poháru UEFA na půde řeckého klubu AEK Atény, Getafe si do Španělka odvezlo nadějný výsledek 1:1. Svěřenci Michaela Laudrupa tak půjdou do utkání s Valencií pozitivně naladěni. V tabulce La Ligy patří klubu z hlavního města Španělska dvanáctá pozice, náskok na sestupovou osmnáctou pozici Deportiva činí čtyři body. V posledním ligovém vystoupení si hráči Getafe na své konto připsali bod za remízu na hřišti právě sestupem ohroženého Deporu.

Pikatní utkání čeká hráče Getafe Pabla Hernadeze, talentovaný záložník totiž před sezonou přišel do madridského klubu právě z Valencie. "Bude to důležitý zápas pro každého, ale zvláštní utkání je to pro mě samotného. Valencia je klub, kde jsem strávil posledních pět let před příchodem do Getafe, mám zvláštní pocit. Samozřejmě že mým týmem je nyní Getafe a jsem rád, že mohu za tento tým hrát a odevzdávat mu to nejlepší," řekl před utkáním Pablo Hernandez.

Trenéru Laudrupovi bude v nedělním utkání chybět záložník Jaime Gavilán, který přišel do Getafe v zimní přestávce na hostování právě z Valencie. Levonohý fotbalista se ošklivě zranil v již zmiňovaném duelu s AEK Atény, Gavilán byl po srážce s protihráčem v bezvědomí a celou noc ztrávil v nemocnici. Svému klubu bude chybět talentovaný fotbalista dva týdny.

Valencia se podle všeho pomalu, ale jistě začíná zvedat. Tým trenéra Ronalda Koemana vyhrál poslední dvě utkání a v tabulce se posunal na devátou pozici, na šestou příčku zaručující účast v Poháru UEFA má manko jediného bodu, Liga mistrů je poté vzdálená osm bodů.

Kouč Koeman před utkáním připustil, že se těší, až potká svého kamaráda Michaela Laudrupa, nyní trenéra Getafe: "Laudrup je ohromný člověk a vynikající trenér, my jsme opravdu dobří přátelé, ale když přijde na fotbal, tak žádné kamarádství neexstiuje." Holandský trenér se pro deník Marca vyjádřil také k atmosféře v kabině: "Mezi hráči panuje dobrá atmosféra, včera šli všichni hráči na společnou večeři. Nejdůležitější věcí je pro nás porazit Getafe a ukončit tak naši špatnou serií na jeho hřišti."

Koeman se bude v utkání muset obejít bez zraněného obránce Alexise, záložníka Baraji a Vicenteho, a také útočníka Arizmendiho. Otazník poté visí nad starty Morientese a Miguela. K dispozici naopak bude Nikola Žigič a také Brazilec Edu.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Abbondanzieri - Cortés, Cata Díaz, Mario, Licht - Pablo Hernandez, Casquero, De la Red, Granero - Albin, Uche
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Caneira, Albiol, Helguera, Moretti - Marchena, Banega, Silva - Joaquin, Villa, Mata
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Souboj dvou klasiků španělského fotbalu připraví 24. kolo La Ligy na stadionu Vicenteho Calderóna v Madridu. Domácí Atlético se utká s nejtradičnějším klubem Primera División, Athletícem Bilbao. Domácí červenobilí bojují o místo v Lize mistrů pro příští rok, hostující červenobílí zase chtějí dosáhnout klidných vod středu tabulky.

Zápas bude rovněž konfrontací dvou nejtrestanějších mužstev celé soutěže, Atlético a Athletic mají díky svému agresivnímu pojetí hry, vštěpovaném trenéry Aguirrem a Caparrósem, na kontě nejvíce karet. Domácí "colchoneros" nejsou na vlastním hřišti příliš přesvědčiví, z posledních čtyř utkání získali pouhé čtyři body, ale s Bilbaem mají výrazně kladnou bilanci. "Los leones" nezvítězili nad Atléticem v La Lize od 11.12.2004, navíc v posledních čtyřech zápasech na hřištích soupeřů nevstřelili ani gól. Bilbao se drží čtyři body nad první sestupovou příčkou, Atléticu zase na posledním místě zaručujícím Ligu mistrů.

Mexický kormidelník Atlética Javier Aguirre bude mít těžkosti ve středu zálohy a na levém křídle. Na prvním postu je jistotou v dvojbloku červenobílých Raúl García, kterého doplní buď Brazilec Cléber Santana nebo odchovanec Realu Jurado. Na levém křídle Aguirre váhá mezi Reyesem a Luisem Garcíou. Zbytek základní sestavy bude vypadat takto: V brance Abbiati a před ním obrana ve složení zleva Antonio López, Pablo, Eller a Pernía. Na pravém křídle nastoupí kapitán Maxi Rodríguez a v útoku tradiční dvojice Agüero - Forlán

Trenér Basků Caparrós naopak příliš problémů mít se sestavou nebude s výjimkou brankáře Iraizoze, kterého nahradí Armando. Před ním bude působit dvojice stoperů Amorebieta – Aitor Ocio, které po krajích doplní Koikili a Iraola. Defenzivní záložní dvojblok bude směsí zkušeností a mládí v podobě Orbaize a Javi Martíneze. Na křídlech nastoupí zleva Yeste a zprava David López. V útoku se představí veterán Etxeberria a mladík Llorente.

Utkání na stadionu Vicente Calderón začne v 21.00 CET pod taktovkou Mediny Cantaleja.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Pernía, Eller, Pablo, A.López - M.Rodríguez, Cléber Santana, R.García, L.García - Aguero, Forlán
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Armando - Iraola, A.Ocio, Amorebieta, Koikili - D.López, J.Martínez, Orbaiz, Yeste - Etxeberria, Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid23182353:1856
2.FC Barcelona23146342:1548
3.Villarreal CF23133741:3442
4.Atlético Madrid23125638:2341
5.Espanyol Barcelona23116633:2639
6.Racing Santander2397723:2534
7.Sevilla FC231031042:3133
8.UD Almería2396820:2133
9.Valencia CF231031027:3433
10.Real Zaragoza2378835:3629
11.Real Mallorca23610732:3428
12.Getafe CF23841128:3228
13.Real Valladolid23761030:4127
14.Athletic Bilbao2368920:2326
15.Osasuna Pamplona23751124:2826
16.Real Betis23671024:3425
17.Recreativo Huelva23671020:3125
18.Deportivo La Coruňa23661124:3424
19.Real Murcia23581020:3223
20.Levante UD23341617:4113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Viete mi prosim vas niekto poradit, kde si mozem pozriet zapas AS Rim - Real Madrid?

v televizii ho pravdepodobne nidke nedavaju, cize internet

Dakujem

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud máš čt2, tak tam to dávají.Úterý od 20:25.A jestli nemáš,tak na netu na myp2p.eu nebo rojadirecta.com.Musíš mít samozřejmě nainstalovaný nějaký program(Sopcast,Tvants,TVU player,PP mate..)

Reagovat
Slejdy

parada vedel jsem ze to tam daji

Reagovat
smazaný uživatel

diki moc. som netusil, ze budu davat Real v telke, Ct2 mame, takze parada.

som si myslel, ze daju skor loserpool s interom

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool-Inter dávají na čt4 sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis-Madrid se hraje v 20.00 a ne v 19.00.

Reagovat
smazaný uživatel

Jáj bodaj sa zase náskok zvýšil v tomto kole,je to aj dosť pravdepodobné,uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

bodaj by sa

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi,co je s Etoem,kdyt finale dohral.

Reagovat
smazaný uživatel

Má natažený sval z APN. Taky je zbytečné ho zatěžovat před Lm, jestli proti Celticu vůbec nastoupí...

Reagovat
smazaný uživatel

VÝBORNĚ SEVILLA,sakra dobře i bez Daniho,snad dotáhnou na LM,a potvrdí tuhle výhru i doma,protože mají nevyrovnaný výkony :(výbiorně Capel,škoda že sem to neviděl na netu,koukám na Juve:P

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a trápení je konec, to mě tedy zklamali, čekal jsem od nich ve 2. poločase víc

Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

pravda,ale titul ukopete:)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak já se teď nebavím o titulu, mě zklamal tenhle zápas. O titulu není ještě jasno, uvidíme jak dneska Barcelona, ale ještě to máme stále ve svých rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale já se o titulu bavím :D no prostě byla by velká blbost si titul nechat vzít po takovým náskoku..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jistě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele