Primera Division - preview 24. kola

27.02.2010, 10:19, aktualizováno 28.02.2010, 10:56
Previews
Atletiko Madrid i Valencia postoupily do osmifinále Evropské ligy, v domácí soutěži nyní změří síly v hlavním městě Španělska. Sevilla přivítá Athletic a bude si chtít minimálně pojistit čtvrtou příčku. Dalším zajímavým duelem bude souboj Villarrealu s Deportivem...
Racing Santander - UD Almería  (neděle 17:00)
Útočník domácího celku Xisco zatím odmítá jakékoli náznaky paniky, na druhou stranu ale burcuje svůj tým k tomu, aby utkání s Almerií zvládl a pomalu se začal odpoutávat od sestupové zóny.

Po příchodu trenéra Portugala začal Racing šlapat skvěle. Rychle se ze dna vytáhl do klidnějších vod, teď ovšem od 24. ledna stále čeká na vítězství. Xisco, který je v Santanderu na hostování z anglického Newcastlu, ale poměrně výrazně oroduje na své spoluhráče. Pro klubové stránky řekl: "Chceme potvrdit formu, kterou jsme prokázali například v nedávném pohárovém utkání. Nemějte obavy z toho, že jsme dvakrát prohráli. Stále máme recept na vítězství," ujišťuje sebevědomě.

Zároveň však varuje před tím, že výhra nad Atleticem Madrid, o kterou se postaralo mužstvo Almerie, dodá nedělnímu soupeři Racingu čerstvou krev do žil. "Budou určitě hodně namotivovaní. My se ale musíme koncentrovat a podat pokud možno stoprocentní výkon," myslí na výkon svého týmu Xisco.

Portugal už pro nedělní bitvu může počítat s několika navrátilci. Colsa, Tchite nebo Munitis už mohou na rozdíl od stále zraněného Torrejona vyběhnout na trávník. Almeria je v poněkud odlišné situaci. Nový lodivod Lillo probudil v týmu nového bojovného ducha, což pochopitelně přináší ovoce. Almeria prohrála od začátku roku jen jedinkrát, a to na horké půdě Sevilly. V tabulce se navíc posunula už na 14. pozici a v této úspěšné sérii bude chtít zcela jistě pokračovat i na hřišti Santanderu. "Samozřejmě každému z nás se hraje mnohem lépe, pokud šlape celý tým. Jedeme si pro další body," vyhlásil před výkopem peruánský záložník Vargas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
Real Valladolid čeká další důležité klání v boji o udržení. Pucela na svém domovské stadionu José Zorilly přivítá venku nikterak silnou, přesto nebezpečnou Mallorcu, která by si ráda napravila chuť po první domácí ligové porážce v této sezóně proti Seville a která by ráda zvýšila své naděje na evropské poháry, které v silách Manzanových svěřenců jsou.

Byl to úchvatný rekord. Byl - už není. Sevilla vše zmařila, pokazila, prostě zaslouženě vyhrála. ONO Estadi nahánělo soupeřům hrůzu, nižádný tam od začátku soutěže neuspěl, tedy kromě Getafe, které ukázalo cestu ostatním soupeřům před měsícem ve čtvrtfinále Copa del Rey. Seville se to podařilo a po skvělém výkonu jako první v sezóně dobyla ONO Estadi, ještě před týdnem Opravdu Nedobytný Ostrov. Jak se Manzanovi hoši poperou s o holé přežití bojujícím Valladolidem?

Nový trenér Realu Valladolid Onésimu neudělal mnoho změn v sestavě, rozestavení a stylu hry, přesto se Pucele začalo alespoň trošku dařit a po nešťastné remíze s úhlavním nepřítelem v boji o udržení Zaragozou uhráli další plichtu, tentokrát na horké navarrské půdě. V Pamploně se Valladolidu nedařilo podle představ, zato dobře bránil a podnikal rychlé a nebezpečné kontry. Krásnou a bod zajišťující brankou se prezentoval Harris Medunjanin, který nebude v sestavě chybět ani dnes. To neplatí o další opoře mužstva Diego Costovi, který už je dva týdny mimo hru a ještě se neví, kdy opět vlétne na trávník. Dlouhodobá zranění trápí Jacoba Sanze či Sisiho, zranění krátkodobějšího charakteru pak Nivalda a Pedra Lopéze.

Na druhé straně bychom v sestavě marně hledali sice náhradního, přesto důležitého útočníka Alhassane Keitu, který je asi nejpodstatnější Manzanovou absencí. Jinak mužstvo z Mallorcy nastoupí kompletní, což je jeho velkou výhodou a z čehož takřka v celém průběhu sezóny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - CA Osasuna  (neděle 17:00)
Severské derby je nachystáno na nedělní podvečer na stadion Sportingu Gijon, kam zavítá Osasuna. Obě mužstva navíce od sebe v tabulce dělí pouhé dva body a lze tak očekávat více než zajímavou podívanou.

Před sezónou se očekávalo, že Gijon i Osasuna budou bojovat o záchranu v nejvyšší španělské soutěži, ale opak je pravdou a oba celky se pohybují v relativně klidném středu tabulky. Rozdíl mezi osmým a sedmnáctým týmem soutěže ale činí pouhých osm bodů a po několika kolech může být situace úplně jiná.

Gijon sice má za sebou sérii čtyř proher, v posledních čtrnácti dnech získal čtyři body a zase si své postavení v tabulce vylepšil. Osasuna na tom také není zrovna špatně, naposledy remizovala s Valladolidem a prohrála v Seville. Předchozí čtyři zápasy ale dotáhla do vítězného konce.

"Pokusíme se tam zvítězit, ale víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Bude to bitva se vším všudy," nechal se slyšet lodivod hostů Camacho, který se rozhodl nechat odpočívat kapitána týmu Patxi Puñala. Zranění vyřadilo hned pětici hráčů, do utkání nezasáhnou Sanjurjo, Delporte, Rodriguez, Esparza a Dady.

Domácí se s tak rozsáhlou marodkou nepotýkají, mimo hru je pouze Carmelo Gonzalez.

Stejně jako trenér hostů Camacho, tak i domácí kouč Preciado nebere nic jiného než vítězství. "Dvě nebo tři výhry by nás velmi povzbudily a vylepšily naše postavení v tabulce. Doufám tedy, že v neděli získáme tři body," řekl odhodlaně Preciado a pokračoval: "Osasuna byla v dolní části tabulky a po sérii výher se vyhoupla nahoru. Chceme se pokusit o něco podobného."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Xerez CD - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Poslední Xerez hostí o něco lépe postavený Espanyol Barcelona. Hosté se musí obejít bez záložníka Nakamury, který za 1,5 milionu eur odešel do japonského klubu Jokohama Marinos.

Nakamura přišel do Španělska s nálepkou nejlepšího hráče skotské ligy, ve které strávil čtyři roky. V nejvyšší španělské soutěži se ale neprosadil, a pokud by pravidelně nehrál, pravděpodobně by přišel o místo v reprezentaci. Prezident Espanyolu Dani Sanchez Llibre připustil, že si japonský záložník nikdy nezvykl na život v Katalánsku. "Je to škoda, ale není to drama. Myslím si, že to je nejlepší řešení pro oba kluby. Mám dobré vzpomínky na jeho příchod, ale bohužel se tady nedokázal aklimatizovat. Neměl to jednoduché, problémem byl jazyk, jeho rodina a děti bylo daleko, navíc se má stát znovu otcem."

Espanyol nezvládl poslední utkání v Málaze a prohrál 2:1 i přesto, že byl po většinu utkání lepším týmem. V Xerezu se tak očekává "povinné" vítězství.

Hostům bude chybět Pareja, Corominas, De La Pena. Samostatnou kapitolou je Tamudo, který vede dlouhodobý spor s klubem. Podle posledních informací rozvázal smlouvu, a jak se zdá, jeho kariéra bude mít hořký konec.

Xerez poslední tři utkání prohrál a nálada v týmu rozhodně není ideální. "Musíme zatnout zuby a hrál od prvních minut. Viděl jsem pár zápasů soupeře a vím, že nás nečeká jednoduché utkání," řekl kouč domácích Gorosito.

Ten bude mít k dispozici kompletní kádr, na lavičce ovšem bude chybět on, protože byl v minulém zápase vykázán na tribunu, kde si v neděli bude odpykávat jednozápasový disciplinární trest.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.25 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Zraněními zmítané, ale novou jistotou posílené Deportivo La Coruña si vyjede do castellónského kraje, kde se nachází městečko, v němž sídlí přední španělský klub Villarreal. Tomu se v této sezóně nedaří podle představ a v tomto týdnu potvrdil chabou formu dvěma inkasovanými knock-outy, po nichž by si rád zpravil chuť a přiživil naděje na poháry.

Evropské poháry se však s každým špatným výsledkem a dalším a dalším zaváháním vzdalují. Poté, co Villarreal utržil půltucet na San Bernabeú, dojel si pro další čtyři na půdu německého mistra z Wolfsburgu. Místní Vlci neváhali a trestali každičké zaváhání, kterých bylo požehnaně, přespříliš. Stejně tak tomu bylo i minulý týden proti Realu Madrid, kdy mohlo celé mužstvo děkovat skvělému Diego Lopézovi, který uchránil svůj celek ještě od větší potupy, kterou představovalo již šest obdržených branek. Je čas na změnu. Je čas na návrat do starých kolejí prošláplých nepochopitelně odvolaným Ernestem Valverdem.

Deportivo není lehký soupeř na nový rozjezd, přesto není nepřekonatelnou překážkou. V posledních týdnech měl galícijský klub potíže se zraněními, která se postupně dávají do obvyklého pořádku. Mužstvo sílí, začíná mít opět výsledky a opět se hlásí do boje o Evropskou ligu, která v silách Lotinových svěřenců rozhodně je. Celé mužstvo navíc může být v klidu, neboť Miguel Angel Lotina dlouho neotálel a podepsal novou dlouholetou smlouvu. To je pro Depor a jeho příznivce hodně dobrá zpráva, o tom nepochybujte.

Dvaašedesátiletý sympaťák, který vede Depor od roku 2007, má i tentokrát menší potíže se zraněními. Nemůže nastoupit Riki, jehož místo na hrotu zaujme Bodipo. Zraněný je Lassad, pochroumaní Guardado, Alvaréz a Juca, kteří by však do zápasu měli zasáhnout a zasáhnou, pokud se nestane nic neočekávaného. Na druhé straně bychom v sestavě marně hledali Giuseppe Rossiho, kterému zemřel otec a není ještě schopen nastoupit. Pochopitelné. Dále nenastoupí opět a stále zraněný Santi Cazorla, kterého nahradí Cani. Přiblíží se Villarreal vysněným pohárům? Anebo to bude Depor, který bude držet krok s Valencií a Sevillou a odběhne svým soupeřům?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Athletic Bilbao  (neděle 19:00)
Šlágr kola bude na programu až po skončení utkání mezi Sevillou a Athleticem Club, i přesto stojí i toto utkání za pozornost a jsem přesvědčený, že nás čeká pohledné a napínavé fotbalové představení. Oběma soupeřům jde o hodně - Sevilla se potřebuje dotáhnout blíž k třetí Valencii a Athletic Club nesmí ztratit krok v táhlém souboji o Evropskou ligu. Každý bod z podobného utkání se počítá!

V lepší formě a rozpoložení vstupuje do zápasu favorit utkání ze Sevilly. Svěřencům Manola Jiméneze se poslední dobou celkem daří - v ligové soutěži stále pomýšlejí na třetí příčku, v poháru postoupili do květnového finále proti Atléticu Madrid a v Lize mistrů, což je nejaktuálnější téma, mají velkou šanci postoupit do další fáze, neboť ve středu dokázali uhrát cennou remízu na půdě moskevského CSKA a přivést si do Sevilly více, než jen nadějný výsledek. V utkání na stadionu Sáncheze Pizjuána půjdou za postupem stejně jako dnes za třemi důležitými body.

Athletic patří mezi nejnevyzpytatelnější mužstva celé soutěže a tento "fakt" potvrzují zápas od zápasu, týden od týdne. Minulý týden svěřenci Joaquína Caparróse přejeli Tenerife a zdálo se, že mají na to potrápit Anderlecht Brusel a poprat se o vítězství, jenže průběh utkání ukázal pravý opak. Už od úvodních minut baskičtí Lvi nestíhali a prali se ze sebou více, než se soupeřem, který jim nakonec nadělil čtyři branky na zpáteční cestu. Nyní mají hráči Athleticu šanci napravit tuto blamáž a potěšit své fanoušky alespoň bodem z Andalusie.

Do zápasového dění nezasáhnou zranění Koikili, Ocio či de Cerio na straně Athleticu a Sebastian Squillaci, Luis Fabiano a Diego Capel na straně Sevilly. Sestava hostí by proto mohla vypadat následovně - v brance nastoupí tradiční opora Gorka Iraizoz, před nímž budou operovat Koikiliho nahradivší Castillo, stopeři Amorebieta a San José a pravý bek Andoni Iraola. V záloze pravděpodobně najdeme mladíka Andreu Detreana, Javimara a Gurpegiho, před nimiž se bude pohybovat Toquero s Igorem Gabilondem. Na hrotu útoku nastoupí Fernando Llorente.

V brance Sevilly nebude chybět Andrés Palop, v obraně pak čtveřice Navarro, Dragutinovič, Stankevičius a Escudé. Záloha nastoupí ve složení Perotti, Romaric, Renato, Fazio a Navas, před nimiž se bude pohybovat střelec branky proti CSKA Álvaro Negredo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Valencia CF  (neděle 21:00)
Atletiko Madrid a Valencia spolu měly bojovat o příčky zajišťující start v příštím ročníku Ligy mistrů, bodový rozdíl mezi nimi ale v současné době činí devatenáct bodů. Domácím se vůbec nedaří, jak ale ukázali proti Barceloně, proti silným týmům umí a Valencia to tak nebude mít vůbec snadné...

Atletiko i Valencia se v týdnu představily v Evropské lize a zůstaly jedinými zástupci španělského fotbalu v soutěži. Klub z hlavního města uspěl proti Galatasarayi, Valencia zase vyřadila Bruggy.

"Fanoušci nám hned od začátku pomáhali k postupu. Takové noci se nezapomínají a chci poděkovat všem za krásný zážitek," řekl po utkání s Bruggami Carlos Marchena. Valencia v Belgii prohrála 0:1 a toto manko smazal hned v první minutě odvety Mata. Další góly přišly až v prodloužení, padly dva a oba dal Pablo Hernandez. Valencia si tak v osmifinále zahraje proti Werderu.

"Werder je silný, my ale nyní musíme myslet na Atletiko. Na to přemýšlet o Evropské lize bude ještě dost času. Do nedělního zápasu půjdeme v dobrém rozpoložení, důležitá bude obrana," ví Marchena.

Valencia je v tabulce stále na třetím místě a dotažení někoho z vedoucího dua Barcelona, Real Madrid by se rovnalo velké senzaci. I tak je ve hře hodně, Liga mistrů znamená zisk velkých finančních prostředků a Valencia by v ní v příští sezoně jistě nechtěla chybět.

V sestavě Valencie se neobjeví zranění obránci Mathieu a Navarro, k tomu všemu je vykartovaný Alexis a k dispozici není ani Albelda.

Fanoušci a především hráči Atletika se ve čtvrtek večer již připravovali na prodloužení duelu Evropské ligy s Galatasarayem, proti tomu ovšem byl Diego Forlán, ten se trefil v poslední minutě, odmítl remízu 1:1 a zajistil svému týmu postup do osmifinále, kde ho čeká lisabonský Sporting. "Byl to pěkný gól. Potřebovali jsme vyhrát a postoupit a jsem moc rád, že se nám to povedlo," pochvaloval si Forlán.

Atletiko do letošní sezony odstartovalo tragicky a na Ligu mistrů může prakticky již nyní zapomenout, reputaci si ovšem vylepšuje v pohárech - o Evropské lize řeč už šla, v Copa del Rey pak svěřenci kouče Florese dokráčeli do finále, kde je čeká Sevilla.

Atletiko se v lize prezentuje hodně nevyrovnanými výkony. Doma dokáže prohrát s Malagou, stejně jako porazit Barcelonu. Venku naposledy nezískalo ani bod v Almerii.

Před utkáním je otázkou, kdo se postaví do domácí svatyně - zda znovu nastoupí Asenjo, nebo se stihne zotavit De Gea. Hrát určitě bude Sergio Agüero, jehož v duelu v Istanbulu kopl do obličeje jeden z protihráčů a argentinský útočník nakonec zápas nedohrál. "Hodně jsme se báli a mysleli si, že jde o nějakou zlomeninu, nakonec ale šlo jenom o naraženou čelist," řekl trenér Quique Sanchez Flores.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.30 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Getafe CF - Real Zaragoza  (sobota 18:00)
Getafe přivítá na svém domovském stadionu Coliseum Alfonza Peréze o udržení bojující Zaragozu, která má po třech výsledkově dobrých zápasech opět co napravovat po domácí porážce se Sportingem Gijón. Nedařilo se ani Getafe, které prohrálo na půdě silné Valencie, a tak chtějí oba soupeři opět zabrat a posunout se v případě Getafe blíže evropským pohárům, v případě Realu Zaragoza dál sestupovým příčkám.

El Geta mají letos formu jako hrom, což potvrzovali jak v Copa del Rey, v němž došli až do semifinále, tak v nejvyšší soutěži, kde jim patří více než uspokojivá osmá příčka. Mezi velké klady patří relativně pevná defenzíva vedená Danielem Díazem a dobře hrající ofenzíva, v níž hrají nejdůležitější roli Mané, kterého bychom tentokráte v sestavě hledali marně, Pedro León a hlavně nejlepší střelec týmu Roberto Soldado, jenž se do základní jedenáctky vrací po jednozápasovém trestu. Krom Maného nechybí žádná opora mužstva.

V sestavě by neměl chybět poslední dobou jistý Codina, před nímž budou operovat Miguel Torres, Rafa, již zmiňovaný Cata Díaz a Cortéz. Vystužená záložní řada by měla vypadat následovně - nalevo uvidíme Manu del Morala, ve středu pak trio Boateng, Juan Albín a Javi Casquero, které na pravé straně doplní výborný Pedlo León. Místo již dvanáctibrankového španělského útočníka Roberta Soldada na hrotu je pak neochvějné.

Zaragoza přijíždí s cílem urvat alespoň bod, protože i jeden jediný bodík má pro aragonské mužstvo cenu zlata, obzvláště pak po trošku smolné a výchovné porážce od Sportingu Gijón. Asturijský celek smetl Zaragozu třemi brankami, ačkoli se takřka v celém průběhu utkání jen bránil. Zaragoze zápas nevyšel hlavně v ofenzívě, která ne a ne prostřeli fantastického Juana Pabla v brance opět zvedajícího se Sportingu Gijón.

Teď mají svěřenci José Aurelia Gaye ještě těžší oříšek, a to prosadit se přes dobou obranu Getafe. Ani Gay nebude mít výrazné potíže s poskládáním základní sestavy, v níž se toho oproti minulým utkáním nic moc nezmění, nepočítaje návraty Pulida a mladíka Andera Herrery do sestavy. Mezi třemi tyčemi nastoupí opora Carrizo následován čtveřicí Pulido, Jarošík, Contini a Ponzio. Velmi dobře hrající záloha minulý týden postrádala přihrávky a lehkost Andera Herrery, který tento týden chybět v základu nebude. Okolo něj se rozestaví Gabi, Lafita a Eliseu, kteří budou podporovat útok ve složení Chilan Humberto Suazo a Španěl Adrián Colunga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.50 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Tenerife - Real Madrid  (sobota 20:00)
Real nemá na ostrov Tenerife právě dobré vzpomínky, protože na počátku 90. let zde ztratil dva ligové tituly. Tohoto možného psychického bloku budou chtít ostrované využít k získání bodů, které potřebují k záchraně. Bílý balet jako tradičně stíhá lídra z Barcelony.

Domácí kouč Oltra nemá z Realu obavy: "Hlavně se nesmíme nechat zastrašit jménem našeho soupeře," potvrdil. K tomu mu nepomůže Culebras, který je v trestu. V brance bude chytat Aragoneses, před ním obranná čtyřka Bertrán - Manolo - Luna - Sicilia. Do zálohy se postaví Ricardo a Mikel Alonso - bratr Xabiho Alonsa - jako středový blok, po křídlech budou útočit Juanlu a Ayoze, v útoku pak Alfaro a Nino.

Hosté z Madridu budou postrádat potrestaného Arbelou, poté zraněné Gutiho a Benzemu a dlouhodobého rekonvalescenta Pepeho. Hájit gólovou svatyni bude Casillas, Ramos se posune na pravého beka, od začátku bude hrát vedle Albiola Argentinec Garay, na levém kraji nastoupí Marcelo. Ve středové formaci záložní řady se objeví Lass a Xabi Alonso, doplní je v záloze Granero. Útok bude mít podobu Ronaldo - Kaká - Higuaín.

Utkání mezi Tenerife a Realem začíná ve 20.00 CET a rozhodovat ho bude Ramírez Domínguez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.50 - 5.70 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Málaga CF  (sobota 22:00)
Sobotní večer bude v Barceloně patřit fotbalu, neboť nejlepší a nejznámější tamní celek hostí v zápase čtyřiadvacátého kola zlepšující se andaluské mužstvo z Málagy. Trápící se favorit versus výborně hrající outsider - kdo si připíše důležité body do tabulky?

Účel světí prostředky, a proto nedělejme z herního úpadku Barcelony žádnou vědu. Jistě - média mluví o krizi, fanoušci hořekují nad zbídačeným stavem defenzívy či již delšího výpadku formy Zlatana Ibrahimoviče a Thierry Henryho, ale pořád se mají katalánští válečníci o co opřít, nepočítaje trošku se unáhlivšího Johanna Cruyffa. Stav není ideální, ale používat slova jako krize a recese v době, kdy si Barca přivezla skvělou remízu ze Stuttgartu a má dvoubodový náskok na čele tabulky před Realem Madrid, je trošku unáhlené.

Barca stále může uspět na dvou frontách, a to jak v Champions league, tak v domácí soutěži. V Copě del Rey už ale se soupeři nezápolí, neboť vypadla v lednovém osmifinále. Kdo by také mohl očekávat, že po bláznivém a historickém roce přijde další? A další? Snad jen fanatický Culés...

Asi nejlépe mé nikterak zajímavé myšlenky vyjádřil Yaya Touré: "Všichni si myslí, že jsme neporazitelní, ale to není pravda. Jsme jen lidé a týmy, které proti nám hrají, se na nás chtějí vytáhnou," řekl a já kývám na znamení souhlasu s dovětkem, že se chtěly vytáhnout vždycky. Podobně se bude chtít ukázat i k udržení kráčející Málaga.

Málaga se od začátku listopadu pěkně rozjela a prohrála pouze jedinkrát z posledních čtrnácti zápasů, a to na půdě Realu Madrid. Muñízovi svěřenci jsou na tom moc dobře a dokázali se z poslední příčky propracovat na krásnou a o mnoho klidnější dvanáctou pozici, ze které se andaluští nájezdníci pokusí urvat kořist na Camp Nou. Nic není při formě andaluského mužstva nemožné, avšak proti úspěchu hovoří absence tří důležitých opor.

Katalánci již mohou počítat s Danim Alvésem, mimo hru jsou nadále Éric Abidal a Seydou Keita. V tradiční obranné čtveřici tak s Danim Alvésem, Carlesem Puyolem a Gérardem Piquém nastoupí Maxwel. Další jména v sestavě jsou všem moc dobře známá. Ve středové řadě nastoupí Xavi, Busquets a Iniesta, kteří budou svými přihrávkami podporovat ofenzívu ve složení Lionel Messi a kritizovaní Zlatan Ibrahimovič a Thierry Henry.

Trenér hostí bude postrádat kapitána Jesuse Gámeze, který byl v minulém kole vyloučen a odpykává si zasloužený jednozápasový trest. Zranění trápí posilu Caiceda, stejně tak Apoña, Mtiligu či Rosaria. Málaga tedy přijíždí do Barcelony bez tří opor základní sestavy, která bude zákonitě defenzivněji laděná. V obraně nastoupí Miguel Torrés, na stoperu tradičně Weligton a Stěpanov, napravo Gaspar, před nimiž budou operovat Juanito a odchovanec katalánské kopané, jednadvacetiletý Dani Torobio. Podporu útoku budou mít na starosti Duda, Fernando a taktéž jednadvacetiletý Javi Lopéz. Na hrotu nastoupí Obinna, který v minulém kole zařídil brankou vítězství 2:1 nad Espanyolem. Uspěje i na Camp Nou? Podaří se jeho týmu uhrát alespoň bod?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.00 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona23184157:1358
2.Real Madrid23182359:1756
3.Valencia CF23137341:2246
4.Sevilla FC23133736:2542
5.Deportivo La Coruña23115726:2538
6.RCD Mallorca23114836:2737
7.Athletic Bilbao23113932:3036
8.Getafe CF231021131:3032
9.CA Osasuna2386922:2330
10.Villarreal CF23851035:3729
11.Sporting Gijón2377925:2728
12.Málaga CF2369828:2727
13.Atlético Madrid23761033:3627
14.UD Almería2368925:3326
15.Espanyol Barcelona23751117:3126
16.Racing Santander23671024:3525
17.Real Zaragoza23561227:4721
18.Real Valladolid23311926:4020
19.CD Tenerife23551319:4420
20.Xerez CD23251613:4311

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
madridcan

zabudol si nalavo spomenut Marcela verim vo vyhru o dva goly,ale bude to tazke...doma sme s nimi nemali lahku pracu

Reagovat
smazaný uživatel

Končim, mějte se lidi...VIVA ESPANA !! HALA MADRID !

Reagovat
smazaný uživatel

Jak... končím?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty chceš jako skončit s komentováním a odhlásíš se?

Reagovat
smazaný uživatel

Budu tu cist.

Reagovat
smazaný uživatel

Což o to nejde ... je tu pár lidí, kteří se alespoň trošku snaží usměrnit diskuze, a ty mezi ně patříš. Co se to děje? Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

On se vrátí,dejte mu čas

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím

Reagovat
blaugrana

Oficiálne ? Či je to len následok prepitej noci ?

Reagovat
smazaný uživatel

A s kým tu budu oslavovat Pazziniho góly jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde to kamaradi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škoda ho

Reagovat
Josifek

Madristi je vždycky škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli takovým věcem se nekončí..., za nějakej čas Tě tady chci vidět zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně se těším na návrat Alvése. Síla po pravé straně vzroste minimálně o 50 %

Reagovat
smazaný uživatel

Velkej souhlas! Ale s lavou stranou nemáte dlouhodobější potíže ... spíš napravo to až tolik nešlape, jak by to mělo, nepočítaje letos skvělýho Abidala ... Mluvím o Henrym no ...

Reagovat
herbage

Nespletl sis teďka strany?

Reagovat
smazaný uživatel

Spletl, ano! Blbnu

Reagovat
herbage

Takhle hloupě se přiznat, když jsi mohl říct že to myslíš z pohledu soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak, radši uznám chybu (ona to není ani tak chyba, jako dezorientace), než abych se tady vymlouval ...

Reagovat
herbage

To není výmluva. Naopak, si nás mohl ještě sprdnout stylem: Copa si myslíte, že jsem tak blbej? Samozřejmě myšleno z pohledu soupeře, to je snad všem jasné

Reagovat
smazaný uživatel

to opravdu k životu nepotřebuju takhle nikomu zbytečně činit...

Reagovat
herbage

Nj, já jen, že to šlo ještě zahrát, než se se vším přiznat. Takhle si může mnoho lidí myslet, že máš problémy s určováním stran, což je třeba při řízení auta celkem podstatný problém

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu určitě nedojde, už asi proto, že by o tom zřejmě nikdo nepřemýšel, nerozjet se tady podobná diskuse ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lidé nejsou tak domýšliví, v těchto případech...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, spletl jsi si strany - Abidal je nalevo

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, samozřejmě ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ještě nenastoupí, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by nastoupit, viděl jsem ho v předpokládaných sestavách snad všude! Pravda, na ofic. strány jsem nekoukal...

Reagovat
smazaný uživatel

no já jsem četl, že ice trénoval, ale ještě nedostal povolení hrát od doktorů.. uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Kde?

Reagovat
smazaný uživatel

fcbarcelona.cz

Reagovat
smazaný uživatel

budu věřit

Reagovat
smazaný uživatel

. No jako zdroj je tam uvedena oficiální stránka klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tomu už se celkem věřit dá ... no nic, uvidíme. Asi nám vše rozřeší až základní sestavy před zápasem ...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by ale trápila jiná věc, a to nástup Henryho, který, nemůžu si pomoct, se mi prostě nelíbí a nelíbí ...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos je to bída, radši bych tam viděl Pedra nebo Bojana..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme. Já bych teda taky asi dal přednost Bojanovi a v průběhu hry Pedrovi.

Reagovat
smazaný uživatel

henryho podle me hrozne zabiji spoluprace s ibrou - jako by nemel radost ze hry nebo duvod makat, kdyz je tam to svedsky poleno. kdyz na hrotu nastoupil nekdo, kdo beha, snazi se, dre pro tym (jako minule bojan), tak byl henry jako vymenenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by Alvés mal nastúpiť píše to ako aj oficiálny web tak aj fcbarcelona.cz takže Lapíz mal pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

ok, nicméně v pátek tam bylo ještě něco jiného :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochybuju o tom, že to Barca letos zvládne a ten titul bude náš, ale máme silnýho soupeře. Bude to boj asi až do konce, ale o to to bude zajímavější.

Budu fandit asi až do smrti, ale po x dlouhých letech tady v diskuzích to taky balim, už prostě neni čas mějte se.

Reagovat
smazaný uživatel

jen PD, nebo celej EF ?

Reagovat
smazaný uživatel

Celej EF, ona PD má už dlouho to nejlepší za sebou, bude mi nejvíc chybět místní Calcio.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda..., odchází jedinej tifoso Violy.

Reagovat
smazaný uživatel

co se to tady kua děje?

Reagovat
smazaný uživatel

Tavo, vole, neštvi mě a vysvětli to.

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě mam moc školy, začíná to bejt hustý a do toho se pokoušim ještě pracovat, takže něco musí jít stranou... Sofiina volba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"pokouším se pracovat"

No, tak všechno dobré do života

Reagovat
madridcan

no tak ciste teoreticky kvoli skole by som to mal aj ja pustit za dva tyzdne maturita

Reagovat
smazaný uživatel

to máte nějak brzo ne? My až 7. dubna

Reagovat
madridcan

tak teraz mame pisomne a uprostred mája(kvetna) ustne

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo... s kým se tu budu bezdůvodně hádat?

Reagovat
madridcan

co vam sviha vsetkym co to tu balite-to tu mam ostat jediny normalny spolu s ehmmmom?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, nedavno zacal Cukrousek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nj, buducnost EF

Reagovat
indy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no vdaka .. ale po sezone som rozmyslal ze to tu zabalim aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nj, od teba kompliment

Reagovat
smazaný uživatel

a viz dole.. ja som neni z tych co odidu ked sa nedari..

Reagovat
indy

mal si to urobit...v najlepsom sa patri skoncit

Reagovat
smazaný uživatel

myslel som po tejto..

Reagovat
smazaný uživatel

travim uz privelu casu na futbalovych strankach..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že dneska k žiadnemu prekvapeniu nedôjde a Barcelona si dvojbodový náskok ustráži. Nasvedčuje tomu hneď viacero faktov 1) Na Nou Campe je v tejto sezóne ťažké urvať bod natož tri 2) Z historického hľadiska Malaga na Nou Camp prišla celkovo 28x a len v troch prípadoch si odviezla nejaké body. 3)Vracia sa Alvés a naše smrteľné trio bude opäť pohromade - pri absencii Alvésa vznikali na pravom krídle miestečka, ktoré by Alvés určite využil narozdiel od nášho El Capitana, ktorému to predsa viac svedčí na stoperu 4) Malaga prichádza vo výbornej forme ale s množstvom absencií. 5) A ak Pep našiel tu chybu, ktorú hľadá v našej hre, tak to dneska s Malagou nevypadá vôbec dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak sa teším na tri nedeľné súboje, ktoré budú pre fanúšika PD velice zaujímavé.

Reagovat
madridcan

vsetky vyzeraju na 1-respektive si prajem

Reagovat
blaugrana

Keby som bol zo západu, tak sa na ne tiež teším.

Reagovat
madridcan

az teraz som si uvedomil,ze v stredu opat pride ta reprezentacna choroba

Reagovat
smazaný uživatel

jj, reprepauzy taky nemám rád. Tím míň, čím hůř hrajeme (repre)

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by sme to měli zvládnout, snad i výkon budel epší než poslední zápasy...

Reagovat
smazaný uživatel

Vandertom, Tavo - klídek. Prvnímu poradím: Vykecat se z toho někde bokem (ne veřejně) - to pomáhá. Druhému - jde o časové rozvržení q jeho dodržování, věř mi, že i při dvanáctihodinové pracovní době si čas na EF najdu. Při představě, že tady budu trávit čas s hejnem rychlokvašek mi není právě dobře, tak s tím něco dělejte...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to tady děje?

Reagovat
smazaný uživatel

No nic ..

Reagovat
T:o:M

mohla by dneska Barca zopakovat výsledek z minulé sezony....

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo jaké jsou poslední zprávy o zdravotním stavu De la Reda?

Reagovat
smazaný uživatel

okolo neho je ticho, dokonca sa naneho zabuda je to skoda...naposledy som o nom pocul spravy ked sa klebetilo ze Real definitivne stratil nadej a chceli rozviazat zmluvu + ponuknut miesto v klube a Ruben sa chystal z toho dovodu zalovat klub...

Reagovat
smazaný uživatel

o tom som nič nepočul ...

Reagovat
smazaný uživatel

mozno je to vymysel samozrejme , cital som to uz davno takze to je nakoniec inak formulovane ako som napisal, ale z mojej hlavy to nie je...konkretne: http://www.real-madrid.cz/muzstvo/2010010048-z-de-la-red-bude-zrejme-invalidni-duchodce-.html

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pipita už len 2 goly na Villu

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by tam ještě jeden fouknout a dostat se tak společně s Davidem na čelo. Skřet se dnes doufejme netrefí.

Reagovat
smazaný uživatel

Bombástico Pipita dúfam, že vandertom má aspoň akú takú radosť

Reagovat
smazaný uživatel

Pipita dneska hraje pro Toma .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

ta jeho efektivita

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně je tabulka ligy taková, jak má vypadat.

Reagovat
blaugrana

Škoda, že len priebežná ....

Reagovat
blaugrana

Škoda, že len priebežná ....

Reagovat
smazaný uživatel

Na můj vkus trochu malý rozdíl mezi prvním a druhým

Reagovat
smazaný uživatel

To si ten sudí dělá prdel?

Reagovat
madridcan

az tak sa musi pomahat tenerife?

Reagovat
madridcan

KAKAAAAAAAAAAAAAA spravodlivost

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Ricky potřebuje, až se dostane do formy, budeme nezastavitelní...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes hrál skvostně.

Reagovat
madridcan

100 pre Real

Reagovat
smazaný uživatel

lopta vyrazena priamo z ikerovych ruk...ale z prveho pohladu to naozaj vyzeralo ze Iker zavahal, ale je to skoda

Reagovat
Al Capone

to snad nemyslí vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Ikeeer

Reagovat
smazaný uživatel

San Iker, te quiero

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka-Ronaldo: krásna pätičkovaná

Reagovat
smazaný uživatel

aj Marcelo dobre zapadol, akurat obranca genialne precital a na presny sklz to zastavil

Reagovat
smazaný uživatel

Co to musí být, když dá gól i vřed 7 střel na bránu a 5 gólů Teď hlavně zvládnout Sevillu a Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

"V záloze pravděpodobně najdeme mladíka Andreu Detreana, Javimara a Gurpegiho,"

Andrea Detreano = Ander Iturraspe (posledni cast jmena, Dertean, se neuvadi)...sem pri pohledu na ten novotvar premyslel kdo by to asi moh byt

jinak jsem rad ze Javi Martíneze pojmenovavas tak familierne

Reagovat
smazaný uživatel

takhle to dopadá, když člověk ráno spěchá na snídani

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě neumím reagovat - jsem fakt pako

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele