Primera División - preview 24. kola

19.02.2011, 09:35, aktualizováno 21.02.2011, 08:11
Previews
V dohrávaném utkání tohoto kola se střetnou celky ze středu tabulky. Real Sociedad i RCD Mallorca mají nepříliš vyrovnané výsledky, kdo však v dnešním vzájemném duelu zvítězí, může ještě snít i evropských pohárech...
Real Sociedad - RCD Mallorca  (pondělí 21:00)
V dohrávce čtyřiadvacátého kola španělské Primera Division změří síly domácí Real Sociedad a Mallorca. Jedná se o přímý souboj o první polovinu tabulky, momentálně jsou domácí desátí, Mallorca o skóre jedenáctá, vítěz zápasu by se však mohl posunout až na sedmé místo.

Nahoru, dolů. Přesně takové jsou současné výkony a výsledky domácích, kteří sice v minulém kole zdolali doma Osasunu 1:0, když jediný gól zápasu dal patnáct minut před koncem Raul Tamudo, předtím však přišla jednoznačná prohra na půdě královského Realu. Ještě předtím výhra nad Almeríou, která následovala po prohře s Villarrealem. A takto bychom mohli pokračovat.

Mallorca se po nepříliš přesvědčivých výkonech vrací na slušnou úroveň, před týdnem to odnesl Athletic, který překvapivě prohrál na Baleárách 0:1. Na druhou stranu, před třemi týdny přišel naprosto nepochopitelný domácí kolaps a debakl 0:4 od Sportingu Gijón. Oba týmy si tedy nemají vůbec co vyčítat, ve střídavých výsledcích by se mohli předhánět.

To si však rozhodně nepřeje hostující kouč Michael Laudrup. "Utkání s Realem Sociedad je pro nás velmi důležité. Jednak proto, že bychom se díky bodovému zisku dostali na dobrou vzdálenost od sestupových vod, druhak proto, že nás v příštích kolech čekají zápasy s Barcelonou, Espanyolem či Valencií, ze kterých od nás nikdo výhry čekat nebude. Real Sociedad prožívá velmi dobou sezonu, podle mého názoru je příjemným překvapením ligy," pochválil Laudrup svého pondělního soupeře.

O evropských pohárech sní v domácím týmu, své tajné přání odhalil křídelník Antoine Griezmann. "Je to náš velký sen hrát v příští sezoně Evropskou ligu. Všichni vidíme, jak daleko jsou týmu jako Barcelona, Real nebo Valencia, EL však není zase tak vzdálená a my se o ni stoprocentně pokusíme," odtajnil cíle mladý záložník.

Mírným favoritem zápasu jsou domácí, kteří by chtěli navázat na dobré výsledky z utkání proti Mallorce, v nichž mají kladnou bilanci čtyři výhry a dvě porážky. Dlouhodobě zraněn však je útočník Joseba Llorente, domácí tak musejí zacelit díru pomocí Raula Tamuda, jak se to vyplatí, to uvidíme v pondělí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
V rámci 23. kola nejvyšší španělské ligy přivítá Osasuna na svém hřišti mužstvo Espanyolu. Oba celky vyšly v minulém kole bodově naprázdno, a proto budou chtít získat minimálně bod, ale spíše se jejich myšlenky ubírají směrem k vysněnému tříbodovému zisku.

V minulém kole se jak Osasuna, tak i Espanyol musely spokojit s porážkou, domácí Osasuna zaváhala na hřišti Realu Sociedad a podlehla 0:1, hosté z Espanyolu doma nestačili na Real Madrid, který hrál celý zápas o deseti mužích v poli a i přesto mu podlehli taktéž 0:1.

Oba týmy se pohybují na opačných pólech tabulky, Osasuna zaujímá první příčku zaručující sestup do nižší soutěže, zato hosté urputně braní poslední příčku, která zaručuje start v evropských pohárech v následující sezóně. Můžeme tedy očekávat velkou důležitost tohoto střetnutí, oba celky totiž budou chtít pomýšlet na vítězství.

Osasuna se v této sezoně trápí, ale účast v dalším ročníku nejvyšší španělské soutěže vzdávat nemůže, nic není ztraceno, v posledních dvou kláních s hráči Espanyolu na domácí půdě totiž vyhrálo a hráči budou věřit, že se jim to povede i potřetí. Espanyol zase bude chtít narušit začínající nelichotivou sérii na hřišti Osasuny a dostatečně velká motivace, kterou je vstup do evropských soutěží, by mohla být natolik přínosná, aby hostům přinesla tříbodový zisk.

Domácí v posledních kolech ligy moc nezáří, ale mohou se pyšnit výhrou 1:0 na vlastním hřišti nad slavným Realem Madrid, Osasuna tedy moc dobře ví, že porazit se dá každý, a proto hosté z Espanyolu musí být na pozoru, i když jsou letos asi nejpříjemnějším překvapením sezóny.

Nový trenér domácí Osasuny Jose Luis Mendilibar do zápasu nemůže počítat vinou zranění se službami Rupera a Sergia, tresty za žluté karty si odpykávají Damia a Miguel Flano. Otazník visí na Carlosem Arandou. Hosté přijeli bez Raula Baeny, Ivana De La Peni, Felipeho a Pablo Daniela Osvalda, kteří mají zdravotní problémy a nemohli s týmem do Osasuny odcestovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Zítra v odpoledních hodinách přivítá Almería na svém stadiónu Juegos Mediterráneos Deportivo La Coruña. Sestupem ohrožení domácí doufají, že prodlouží sérií výher nad Deportivem, neboť v této sezóně nad ním dokázali zvítězit již třikrát. Galicijský tým ovšem ve svém posledním zápase porazil Villarreal, čímž přerušil svoji sérii bez výhry a zvedl si sebevědomí, a tak v zítřejším utkání zajisté nebude chtít utrpět již čtvrtou prohru od momentálně předposledního celku španělské La Ligy.

Ačkoli se zatím tyto dva celky v La Lize potkaly zákonitě jen jednou, Almería už nad Deportivem získala tři skalpy. Potkaly se totiž ještě ve čtvrtfinále Copa del Rey, kdy Almería vyhrála doma 1:0, a poté v odvetě dokázala na venkovním hřišti vyhrát 3:2, čímž se poprvé kvalifikovala do semifinále španělského národního poháru.

V Copa del Rey se Almeríi velice dařilo, zato v La Lize okupuje před 24. kolem 19. příčku, přičemž ztrácí 3 body na nesestupové 17. místo. Manko mohla smazat již v minulém kole, ale prohrála v Levente 0:1, čímž si nechala klub s netopýrem ve znaku odskočit na pětibodový rozdíl.

Proto se hráči Almeríe upínají na zítřejší zápas s Deportivem, ze kterého by si rádi odnesli důležité tři body. Alberto Crusat však varuje: "To, že jsme Deportivo už třikrát porazili, nehraje žádnou roli. Do zápasu musíme vstoupit tak, jako vstupujeme do každého jiného. Navíc Deportivo je momentálně mnohem silnější, než když jsme ho poráželi, proto musíme být plně koncentrovaní."

Hráči Deportiva jsou v letošní sezóně jako na horské dráze. Dokazují to i výsledky z posledních tří utkání. Nejprve remizovali ve strhujícím zápase se Sevillou 3:3, poté utrpěli debakl 1:4 od Getafe, ale už o týden později se radovali z nečekaného vítězství 1:0 nad tehdy třetím Villarrealem. Díky či kvůli těmto rozmanitým výsledkům momentálně okupují 14. místo, od sestupových příček je však dělí pouhé 3 body.

Obránce Deportiva Juan Dominguez k nedělnímu zápasu říká: "Nemyslím si, že bychom k Almeríi cítili nějakou nenávist poté, co nás v této sezóně už třikrát porazila, ale samozřejmě bychom ji všichni chtěli konečně porazit. Prohrát se stejným týmem čtyřikrát za sezónu nechce nikdo, to je samozřejmé."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.30 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Racing Santander  (neděle 17:00)
Dnes odpoledne přivítá Getafe na svém stadionu Coliseum Alfonso Pérez Racing Santander, který momentálně okupuje 13. pozici, přičemž s 25 body má náskok tří bodů před sestupovou zónou. To Getafe se sestupu rozhodně bát nemusí, naopak se bude snažit probojovat na 6. místo, které zatím patří Espanyolu a které zajištuje kvalifikaci do Evropské ligy. Zatím však ztrácí 6 bodů, a tak může být nedělní zápas pro svěřence trenéra Michela velice důležitý.

Getafe se posunulo na 7. příčku poté, co z posledních dvou zápasů získalo 4 body a dotáhlo se tak na šestý Espanyol, na který nyní ztrácí 6 bodů. Barcelonský tým navíc v posledních třech zápasech nezískal ani jediný bod, a tak mohou být madridské vyhlídky poměrně optimistické.

Přitom Getafe na tom mohlo být ještě lépe. Na konci roku 2010 předvádělo skvělé výkony, ale v lednu získalo jen 1 bod z možných 15. Proto je útočník Adrian Colunga ohledně plánů o kvalifikaci do předkola Evropské ligy obezřetný.

"Je lepší zůstat nohama na zemi a soustředit se na každý zápas, protože když jsme minule začali spekulovat o Evropské lize, rázem šly naše výkony i výsledky dolů. Nyní se tak soustředíme pouze na zápas s Racingem, ze kterého chceme vytěžit 3 body, a pak se uvidí."

Dále také poznamenává, že v boji o šesté místo jsou stále i některé špičkové španělské kluby: "Jedním z těchto týmů je Atlético Madrid, kterému se přestalo dařit sbírat body, a také Sevilla začíná ztrácet kontrolu nad utkáními. Ale i přes to vše stále zůstávají největšími favority, od kterých se účast v Evropě očekává."

Situace Getafe mohla být lepší, kdyby minulý týden dokázalo udržet vedení 2:0 nad Málagou. V posledních deseti minutách však dvakrát inkasovalo, a tak se muselo spokojit s pouhou remízou.

Skoro identickým vývojem zápasu si v minulém kole prošli i hráči Santanderu, když vedli 2:0 nad Sevillou, která ale dokázala srovnat. Naštěstí pro Racing však Manuel Arana vystřelil důležité vítězství v samém konci zápasu.

Nový trenér Marcelino Garcia Toral tímto triumfem úspěšně započal své další působení na lavičce Racingu.

Do sestavy Racingu se po nemoci může vrátit Ivan Bolado.

V dresu Getafe by mohli nastoupit i Ibramih Kas a Albin, kteří si na začátku února přivodili svalové zranění. Mimo hru bude Jaime Gavilan, který má poraněné stehno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Málaga CF  (neděle 17:00)
Rozjetý vlak jménem Villarreal začal v posledních dvou kolech zpomalovat a nabrat rychlost by chtěl opět v domácím zápase, tentokrát se na půdě Villarrealu představí hosté z Málagy.

Pevnost domácích nebyla dlouho dobyta, ovšem pak přijeli hráči Levante a úctyhodnou sérii Villarrealu přerušili. V minulém kole Villarreal opět zaváhal, tentokrát ale na půdě La Coruni a je tedy jasné, že z tohoto klání si jiný, než tříbodový zisk odnést nechce. Díky těmto zaváháním totiž domácí spadli z příčky zajištující přímý postup do prestižní Ligy mistrů, a aby se vyhnuli předkolu této soutěže, museli by se na předešlé umístění vrátit.

Hosté z Málagy mají úplně opačné starosti, neboť se nacházejí na posledním místě tabulky, jejich obrovskou výhodou zatím je to, že díky vyrovnanosti spodní části mají ještě velmi slušnou šanci s tímto nepříznivým umístěním něco udělat, aby si nejvyšší španělskou soutěž zahráli i v příštím ročníku.

Jednoduchou práci mít ale nebudou, neboť ani oni v posledních zápasech dobrými výsledky neoplývají.

Villarreal nemůže do zápasu počítat z důvodu zdravotních komplikací s Angelem a Juanem Carlosem, hosté přijeli bez Sergia Ansenja, Julia Baptisty, Dudy, Jesuse Gámeze, Javiera Malaguena a Rubena, které postavilo mimo hru zranění, nejisté jsou starty Arnaua, Rosaria a Krise Stadsgaarda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.20 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Hércules CF  (neděle 19:00)
Letos trápící se Sevilla se střetne v rámci 23. kola španělské Primera División s týmem z Herculesu a bude chtít konečně prolomit její tápaní v tomto ročníku ligy, na druhé straně Hercules, trápící se na venkovních hřištích, má příležitost nelichotivou bilanci zlepšit.

Sevilla se nachází v ligové tabulce až na osmém místě, což je vzhledem k dobrým výkonům i výsledkům z předešlých sezon zklamání. Na pohárové příčky by domácí normálně ztráceli šest bodů, vzhledem k obsazení finále Copa del Rey ale zaručí Evropskou ligu i sedmé místo, na němž se stejným bodovým ziskem jako Sevilla trůní Getafe.

Hercules se v tabulce nachází v dolní polovině, stále si však drží přijatelný náskok nad pásmem sestupu, musí ale počítat s tím, že body musí sbírat dál a dál, i když si je moc dobře vědom, že na hřištích soupeřů musí své výkony zlepšit, jinak může mít se záchranou veliké problémy.

Za domácí mužstvo nenastoupí z důvodu zranění Ivica Dragutinovic, Tiberio Guarente a Arouna Kone. Zda se v zápase objeví Frederic Kanoute, zdaleka jisté není. Pro domácího trenéra by to byla obrovská ztráta. Hosté naopak nemohou počítat se službami Roystona Drentheho, otazníky visí nad starty Abrahama Paze, Francisca Peni a Nelsona Valdeze.

Pokud chce Sevilla ještě vůbec pomýšlet na to, že by se v příštím ročníku chtěla objevit alespoň v Evropské lize, musí v tomto utkání bezpodmínečně získat plný bodový zisk. Plány by jí ovšem mohlo trošku pokazit zranění, které sužuje kanonýra Kanouteho, jehož start by pro hosty znamenal další přítěž. Domácí ale věří, že největší hvězda andaluského klubu do klání zasáhne.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 21:00)
Barcelona si po sobotní výhře Realu Madrid nesmí dovolit nějaký neúspěch a doma potřebuje porazit Athletic Club. Pro ten by bodový zisk znamenal příjemný bonus v boji o Ligu mistrů...

Barcelona je zvyklá vyhrávat, nyní je ale v neznámé situaci, jelikož v posledních dvou zápasech nevyhrála ani jednou. Nejprve ztratila dva body na půdě Gijonu, ve středu pak zase ztratila jednobrankový náskok a po výkonu, který měl k ideálu hodně daleko, prohrála v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů na půdě Arsenalu 1:2.

"Porážka bolela, protože jsme si jí nezasloužili. V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, míč jsme od nohou dávali hodně rychle. Je to škoda, že jsme nevyhráli. Jsme ale klidní, víme, že se to může otočit, musíme smazat jenom jednobrankové manko," říká Lionel Messi.

Zdravotní problémy má stále kapitán Barcelony Carles Puyol, který přijde i o zápas s baskickým klubem. Mimo hru zůstává i Jeffren, otazník visí nad startem Davida Villy.

Athletic už proti Barceloně letos nastoupil třikrát a porážku si připsal jenom v domácím ligovém zápase. Katalánskému soupeři pak bude chtít oplatit vyřazení z Copa del Rey, v prvním zápase na Camp Nou se tehdy zrodila remíza 0:0, na San Mamas spolu oba týmy remizovaly 1:1.

V ligovém zápase Athletic v Barceloně naposledy bodoval před více než sedmi lety (1:1), od té doby se do Bilbaa vrací s prázdnou. V posledních zápasech se mu dařilo a vyhrál čtyři duely v řadě, naposledy ovšem podlehl 0:1 na Mallorce.

"Pokud se nám podaří znechutit jim hru a nenechat je skórovat, můžeme spoléhat na naše ofenzivní hráče a soupeři zasadit ránu z brejku," ví záložník Gurpegi.

Gurpegi se vrací po karetním trestu, po zranění by zase už mohl nastoupit Ustaritz. Mimo hru jsou naopak Ibai Gomez a Jon Aurtenetxe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.50 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Sporting Gijón  (sobota 18:00)
Zítra se na stadionu Mestalla utká Valencia proti Sportingu Gijonu. Domácí se budou snažit napravit si chuť vítězstvím poté, co v úterý v Lize mistrů doma pouze remizovala s německým Schalke 04, Gijon by ovšem také znovu rád okusil zisk všech tří bodů, protože v posledních dvou zápasech se mu vyhrát nepodařilo.

Útočník Valencie Juan Manuel Mata se nechal slyšet, že by zítřejší výhrou chtěl odčinit nepříliš vydařený zápas úterní Ligy mistrů, kdy jeho tým uhrál jen remízu 1:1, když se gól podařilo vstřelit Robertu Soldadovi a bývalé legendě Realu Madrid Raúlu Gonzalezovi. Touto remízou si španělský klub trochu zkomplikoval cestu do čtvrtfinále, protože na německé půdě budou muset uhrát lepší výsledek než ten, který se zrodil v úterý.

Mezi touto odvetou ale Valencii čekají tři ligové zápasy a prvním soupeřem bude právě Gijon. "Nemá smysl lamentovat nad zápasem se Schalke. Nyní je důležité plně se soustředit na tři důležitá ligová utkání, a pak se teprve můžeme zaobírat tím, co udělat pro to, abychom se dostali do čtvrtfinále Ligy mistrů," shrnuje situaci Mata. Mladý Španěl zároveň doufá, že jeho tým dokáže navázat na ligovou sérii, neboť v té z osmi zápasů dokázali hned sedmkrát zvítězit. V minulém kole porazili Atlético Madrid 2:1 a dostali se tak před své rivaly z Villarrealu na 3. místo.

"Nad námi jsou nyní dva týmy, Barcelona a Real Madrid, a ty mají obrovský náskok, který již nemůžeme úspěšně stáhnout. Soustředíme se proto na boj o třetí místo, kde nám je zatím největším soupeřem Villarreal. Nyní máme sice výtečnou formu, ale je důležité si ji udržet, protože jsem si jist, že Villarreal se třetí příčky nebude chtít vzdát," vysvětluje Mata. Ten také varuje před podceněním Sportingu. Ačkoli se nejedná o špičkový španělský klub, předvádí solidní výkony. Před týdnem dokázal remizovat s Barcelonou a hráči i fanoušci Valencie si určitě pamatují zápas před dvěma lety, kdy právě postoupivší klub porazil Valencii na jejím domácím stadionu Mestalle.

Gijon sice v posledním venkovním zápase prohrál s Athleticem Bilbao 0:3, ale předtím dokázal třikrát v řadě zvítězit a odskočil tak ze sestupové zóny. Navíc hráče velice povzbudila remíza s Barcelonou z minulého týdne.

"Barcelona je velice kvalitní mužstvo, a tak nám fakt, že jsme s ní dokázali remizovat, zvedl sebevědomí a my jsme nyní mnohem silnější. Uvidíme, jak se nám bude dařit proti dalšímu, velice kvalitní týmu, a to Valencii," prohlašuje záložník Gijonu Miguel de las Cuevas.

Za Gijon budou moci znovu nastoupit Alberto Lora a Gregory Arnolin, kteří byli pro minulý kole suspendováni, naopak David Barral, který dal gól protiBarceloně, nebude moci vběhnout na hřiště kvůli zranění. Start není jistý u Sebastiana Egurena.

V sestavě Valencie se nic nezměnilo, pouze David Albelda, který nemohl nastoupit v zápase Ligy mistrů, budu pro zítřejší zápas k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.90 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Levante UD  (sobota 20:00)
Ve 24. kole se střetne Real s Levante. Bílý balet chce stáhnout náskok Barcelony, tým z Valencie zase definitivně opustit sestupové pásmo. Oba týmy mají v této sezoně naprosto vyrovnanou bilanci.

Výhra, remíza, prohra, taková je letošní vzájemná bilance obou týmů. Hosté mají patrně v paměti vysokou pohárovou prohru 0:8 právě na Santiago Bernabéu. Nicméně poslední zápasy Levante vybízejí k optimismu, neboť už třikrát za sebou vyhrálo. Stejně si vedl i Real, který bude navíc v předvečer zápasu Ligy mistrů šetřit některé hráče základní sestavy.

Trenér Mourinho učinil v nominaci několik změn. Vedle zraněného Higuaína se do ní nedostali Granero, Canales a Pedro León. Pepe, Arbeloa, Ozil a Adebayor začnou patrně utkání na lavičce. Casillas si bude odpykávat trest za vyloučení ze zápasu proti Espanyolu.

Do branky Realu se proto postaví Adán, do obrany se vrátí Sergio Ramos na pravý bek, Albiol a Carvalho nastoupí na stoperu a Marcelo na levém kraji. Střed zálohy zastane Xabi s Khedirou, zatímco útočné kvarteto bude mít složení Ronaldo, Di María na křídlech, Kaká na spojce a Benzema na hrotu.

Kouč Levante Luis García nemůže pro zranění počítat se záložníky Sergio Gonzálezem, Larreou a Pallardóem, zatímco Javi Venta nemůže hrát pro žluté karty a Robusté a Rafa Jordá byli z nominace vyřazeni.

Před gólmanem Munúou se seřadí pětičlenná obrana zprava Cerra, Ballesteros, Juanfran García, Nano a Del Horno. Iborra a Xabi Torres budou hrází mezi útokem a obranou, zatímco Valdo a Xisco Muňoz si zahrají na křídlech. Na špici útoku bude působit osamocený Felipe Caicedo.

Utkání mezi Realem a Levante začne ve 20.00 CET a řídit ho bude Teixeira Vitienes.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.25 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Atlético Madrid  (sobota 22:00)
Dnes se na stadionu La Romareda utká domácí Real Zaragoza s Atléticem Madrid. Zápas bude mít zajímavou příchuť, neboť nynější trenér Zaragozy Javier Aguirre ještě nedávno vedl právě tým Atlética Madrid.

Ten se v posledních zápasech trápí, prohrál již čtyřikrát po sobě a okupuje tak až 11. příčku, což je pro fanoušky rozhodně velkým zklamáním. Zaragoza je na tom v tabulce sice ještě hůř, je totiž až 17., nicméně její momentální domácí forma není zdaleka špatná. Z posledních 5 domácích zápasů třikrát vyhrála, jednou remizovala a jen jednou prohrála.

Sobotní zápas může být klíčový pro trenéra Atlética Madrid Quiqueho Sanchéze Florese, který je momentálně pod obrovským tlakem. Z posledních čtyř utkání si Atlético neodnesla ani jediný bod a propadlo se tak až na 11. místo. Bývalý trenér madridského klubu Javier Aguirre moc dobře ví z vlastní zkušenosti, čímž si Flores prochází.

Mexický trenér dovedl ve druhé sezóně(2007-2008), co koučoval Atlético Madrid, ke 4.příčce, která zajišťovala Ligu mistrů, jenže poté byl v únoru roku 2009 odvolán, když jeho svěřenci nedokázali vyhrát ani jeden ze sedmi zápasů.

Momentální 11. příčka, na které se Atlético nachází, je ještě větší pohroma než ta před dvěma lety, Aguirre přesto věří, že se z toho jeho bývalý klub dostane, a to zásluhou Florese.

"Quique je dovedl k dvěma titulům ( Evropská liga a Evropský Superpohár) v krátkém časovém rozmezí, a to považuji za obrovský úspěch. Zasluhuje si respekt a podporu fanoušků, neboť pod jeho velením je Atlético ve velmi dobrých rukou," podporuje svého nástupce Aguirre.

Co se týče dnešního zápasu, Aguirre apeloval především na důležitost bránění madridských útočníků: "Alético má k dispozici hráče, jejichž gólový potenciál je doslova smrtící. Proto je musíme důsledně bránit a nepouštět je do žádných velkých akcí, z kterých by mohli skórovat."

Mexický trenér bude chtít i přes sympatie k Atléticu doma samozřejmě vyhrát, a tak s otevřenou náručí vítá uzdraveného Ikechukweho Ucheho, který se vrací po dlouhodobém zranění. Naopak se bude obejít bez Andera Herrera, který je potrestán, a Angela Lafity, který se zranil.

To Quique Sanchez Flores spíše řeší problémy se sebedůvěrou svých svěřenců: "V posledních týdnech jsem byl znepokojen jejich rozpoložením. Věřím, že boj o lepší výsledky nevzdají. Tento klub už z historie ví, jak se dostat do problémů. Někdy prostě dosahuje skvělých výsledků a jindy zase přijde razantní útlum. Věřím, že ten ale co nejdříve překonáme."

Do sestavy se můžou vrátit Filipe Luis, Tomáš Ujfaluši a EliasMendes, ovšem do hry nezasáhnou potrestaný Diego Godín a zraněný Mario Suarez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona23202171:1262
2.Real Madrid23183253:1957
3.Valencia CF23145438:2547
4.Villarreal CF23143641:2345
5.Athletic Bilbao23122937:3238
6.Espanyol Barcelona231211030:3137
7.Getafe CF23941035:3731
8.Sevilla FC23941035:3831
9.Real Sociedad231011234:3731
10.RCD Mallorca23941025:3031
11.Atlético Madrid23931132:3130
12.Hércules CF23741224:3725
13.Racing Santander23671020:3325
14.Deportivo La Coruña23671020:3425
15.Levante UD23731324:3424
16.Sporting Gijón23581023:3123
17.Real Zaragoza23581022:3623
18.CA Osasuna23571121:3022
19.UD Almería23481123:3920
20.Málaga CF23541430:4919

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (306)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele