Previews

Duel kanonýrů pokračuje. Bude se radovat ostrostřelec Barcelony? Nebo Neapole?

Plichtou skočil v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů nejen souboj Neapole s Barcelonou, ale také duel dvou vyhlášených kanonýrů. Victor Osimhen i Robert Lewandowski se před třemi týdny prosadili na Apeninském poloostrově jednou. Budou klíčovými postavami i v odvetě? A který ze sledovaných mužů se zaraduje z postupu do čtvrtfinále soutěže?

Liga Portugal - preview 25. kola: Představí se poslední Chaves

Chavez je usazený na dne tabulky a nevymaní se z něho, i kdyby zvítězil na půdě Gil Vicente. Celek z Barcelosu se nachází ve středu průběžného pořadí a bude v tomto pondělním souboji plnit roli favorita.

Serie A - preview 28. kola: Lazio se chce přiblížit evropským pohárům

Naděje Lazia na evropský fotbal v příští sezoně může záviset na vítězství v Coppa Italia, pokud se mu nepodaří rychle změnit svou ligovou formu. Orli, kteří postoupili do semifinále domácího poháru, vypadli v polovině týdne z Ligy mistrů. Teď si budou napravovat reputaci proti Udinese.

LaLiga - preview 28. kola: Almería se pokusí o první výhru

Poté, co se Almería v minulé sezoně těsně vyhnula sestupu o pouhý bod, mává nyní ve své druhé sezóně po návratu do nejvyšší soutěže bílou vlajkou. Je neuvěřitelné, že svěřenci Gaizka Garitana zůstávají v letošním ročníku v lize bez výhry. Teď uvítají Sevillu.

Premier League - preview 28. kola: Souboj sousedů v tabulce

Kouč Chelsea Mauricio Pochettino je stále pod tlakem, jeho tým se potácí v dolní polovině tabulky a po 26 kolech Premier League má na kontě pouhých deset výher. Ví, že vítězství zde by mohlo tento problém zmírnit, a zároveň by snížilo ztrátu na Newcastle United, který má o čtyři body více.

Eredivisie - preview 25. kola: V akci Feyenoord, Alkmaar i Ajax

Feyenoord potřebuje naplnit pozici favorita proti Heraclesu, aby třetímu Twente znovu odskočil na šest bodů. Alkmaar očekává příjezd Excelsioru. Ajax má pro změnu před sebou duel s dobře hrajícím Sittardem. Další pohárový aspirant Nijmegen tentokrát hostí Heerenveen.

Bundesliga - preview 25. kola: Leverkusen odpovídá Bayernu

Leverkusen na závěr 25. kola Bundesligy hostí Wolfsburg, proti němuž musí vyhrát, jestliže chce mít znovu v čele tabulky desetibodový náskok. Frankfurt bude hájit klíčovou šestou příčku směrem k evropským pohárům proti Wolfsburgu.

Ligue 1 - preview 25. kola: Šest nedělních zápasů

Pětadvacáté kolo Ligue 1 pokračuje šesti zápasy. Obhájce titulu PSG bude chtít napravit předešlé dvě ztráty proti Remeši. AS Monaco se představí ve Štrasburku. LOSC Lille čeká střetnutí proti Stade Rennes. Marseille chce večer s Nantes udělat další krok k pohárovým příčkám.

FORTUNA:LIGA - preview 24. kola: Sparta cestuje do Plzně

Sparta nezvládla úvodní osmifinále Evropské ligy s Liverpoolem a před sebou má další těžké vystoupení, čtyřbodový náskok na čele FORTUNA:LIGY, s nímž vstupovala do 24. kola, bude hájit v Plzni. Další účastník osmifinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže Slavia přivítá Teplice. České Budějovice v důležitém utkání hostí Zlín.

Niké liga - preview 1. kola nadstavby: Žilina chce ukončit čekání na výhru

Bez vítězství zůstává ve druhé polovině sezony Žilina, která může nepříznivou statistiku ukončit proti Podbrezové. Trenčín se ve skupině o udržení představí na košické půdě, Banská Bystrica zase ve Skalici. Zlaté Moravce dosud v sezoně na ligové scéně nevyhrály, další šanci mají proti předposledním Michalovcům.

Konferenční liga - preview prvních zápasů osmifinále

Po dlouhých 22 letech se dostal mezi nejlepších 16 týmů v evropském poháru ženevský klub, který se do play-off Konferenční ligy dostal ze třetího místa ve skupině Evropské ligy. Teď ale Servette narazí na tvrdý kalibr v podobě Plzně, která jako jediný tým v soutěži prošla skupinovou fází bez ztráty bodu. Ajax doma přivítá Aston Villu, Bruggy čeká cesta do Norska, v osudí jsou stále ještě dva izraelské kluby.

Evropská liga - preview prvních zápasů osmifinále

Oba pražští giganti se probojovali mezi šestnáctku nejlepších v Evropské lize a stanou nyní proti dvěma evropským velikánům. Sparta vyzve Liverpool, Slavia pocestuje na San Siro kvůli utkání s AC Milán. Aktuálního bundesligového lídra z Leverkusenu čeká daleká cesta do Ázerbájdžánu, vyzve Karabach. Sporting už svůj zápas odehrál ve středu.

Podaří se Slavii zlomit prokletí na italské půdě? V osmifinále Evropské ligy se postaví AC Milán

Slávisté ve čtvrtek úvodním osmifinálovým zápasem v Miláně proti AC vstoupí do vyřazovací fáze Evropské ligy. Pražané jsou před utkáním na slavném San Siru velkým outsiderem i proto, že v dosavadních osmi pohárových duelech na italské půdě nezvítězili. Naopak historicky druhý nejúspěšnější klub Ligy mistrů a loňský semifinalista prestižní soutěže vyhrál všech šest domácích zápasů s českými soupeři.

Plzeň v Ženevě rozehraje osmifinále Konferenční ligy. Disciplinární trest si odpyká Šulc

Plzeň ve čtvrtek nastoupí v Ženevě proti Servette k úvodnímu utkání osmifinále Evropské konferenční ligy. Západočeši budou usilovat o premiérový postup do čtvrtfinále v pohárech, dvojzápas proti švýcarským vicemistrům zahájí bez "vykartovaného" nejlepšího střelce české ligy Pavla Šulce. Duel na třicetitisícovém Stade de Genéve začne ve 21:00.

Liverpool se po 13 letech vrací na Letnou, se Spartou se utká o čtvrtfinále Evropské ligy

Sparta přivítá ve čtvrtečním úvodním osmifinálovém utkání Evropské ligy největšího favorita soutěže Liverpool. Soupeři na sebe narazí poprvé od roku 2011, kdy "Reds" přešli přes Pražany v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy. Lídra Premier League, jehož vede končící trenér Jürgen Klopp, trápí rozsáhlá marodka. Utkání na vyprodané Letné má výkop v 18:45, odveta je na programu příští čtvrtek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele