Previews

Preview středečních zápasů evropské kvalifikace MS 2010

Evropská kvalifikace MS má dnes na programu sedm zápasů, poslední v končící sezóně. Blízko postupu na šampionát jsou Anglie a Srbsko, které navíc hrají proti outsiderům Andoře a Faerským ostrovům. Proti Maltě, dalšímu otloukánkovi, bude chtít zabrat trápící se Švédsko. Týmy "české" skupiny mají volno.

Preview sobotních zápasů kvalifikace o postup na MS 2010

Čtrnácti zápasy dnes pokračuje evropská část kvalifikace na MS 2010. Švédsko hostí ve skandinávském derby Dánsko a musí bodovat. Až do konce asi bude mimo jiné dramatická situace v sedmé skupině, kde dnes Litva hraje s Rumunskem a Srbsko přivítá Rakousko. V "české" skupině hraje pouze Slovensko se San Marinem.

Příprava proti Maltě může upozornit na nové reprezentační adepty

Výjimečná reprezentační jedenáctka se představí v pátek v podvečer na jabloneckém trávníku v přípravném utkání proti Maltě. Podle všeho se stejný tým, který tvoří z velké části úplní nováčci, již nikdy nesejde. A není ani vyloučeno, že mužstvo v budoucnu nepovede ani současný trenér František Straka.

Hrvatska nogometna liga - preview 33. kolo

Poslední kolo dnes uzavře také chorvatskou ligu, naposledy se dvanácti kluby. Mistrem a vítězem poháru se stalo Dinamo, na druhém místě skončí Hajduk a jde do Evropské ligy, Rijeka a Slaven Belupo si zahrají předkola této soutěže.

31.05.2009 Previews 15 komentářů
Zaujalo nás

Primera División - preview 38. kola

Sevilla dnes ještě může předskočit Atlético Madrid na třetí pozici, pokud bude bodovat v již sestupující Numancii. Souboj se strhne také o záchranu. Osasuna hostí Real Madrid a Gijón Huelvu. Betis bude chtít před vlastními fanoušky udržet soutěž v zápase proti Valladolidu, Getafe přijede do Santanderu.

Serie A - preview 38. kola

V posledním kole italské nejvyšší soutěže se stále hraje o záchranu, k níž mají stejně daleko jak Bologna, která hostí Catanii, tak i Turín, který jede na AS Řím. Mistr z Interu hraje doma s Bergamem, na dálku se o druhé místo střetnou Juventus a AC Milán. Stará dáma přivítá Lazio, Rossoneri přijedou do Fiorentiny.

Kazaň a CSKA soupeří o další trofej

Možnost potvrdit pověst veleúspěšného trenéra bude mít ve finále Kubok Rossiji brazilský kormidelník Zico, který je blízko další trofeje se svým novým klubem CSKA Moskva. A opět se o ní porve s Rubinem Kazaň. Mužstvo z hlavního města Tatarstánu plánuje odvetu za březnovou porážku v ruském Superpoháru.

Nürnberg chce udělat poslední krok k návratu

V neděli kolem půl šesté odpolední se v Nürnbergu chystá velkolepá oslava, místní 1. FC se po roce chce vrátit do nejvyšší soutěže. Má k tomu blízko, ve čtvrtek totiž zvítězil na hřišti Energie Cottbus 3:0 a v domácí odvětě by ho o postup mohl připravit snad už jen zázrak...

Chelsea útočí na první trofej pod Hiddinkem

Guus Hiddink od svého nástupu do pozice kouče Chelsea prohrál pouze jednou, zatím to ale nevedlo k žádné trofeji. To by chtěl nizozemský kormidelník změnit dnes, ve 128. finále prestižního FA Cupu, kde ho čeká liverpoolský Everton.

Ligue 1 - preview 38. kola

Ligue 1 finišuje, dnes večer budeme znát jméno klubu, který ukončí nadvládu Lyonu. Velmi blízko je Bordeaux, kterému na hřišti Caen stačí remíza, která by ze hry definitivně vyřadila Marseille. Vedle titulu se hraje i o Evropskou ligu a záchranu...

Ruská Premier Liga - preview 11. kola

O víkendu se nepředstaví dva vedoucí týmy tabulky, šanci na to dostat se na první příčku tak dostanou jiné dva kluby. Podařit se to ovšem může jenom jednomu, jelikož třetí FK Moskva cestuje na půdu čtvrté Samary. Lokomotiv hostí v moskevském derby Spartak...

Gambrinus liga - preview 30. kola

Až poslední kolo dá definitivní odpověď na tři velmi důležité otázky. Sparta jede do Mladé Boleslavi a bude hájit druhé místo před Libercem, který čeká duel na půdě Slavie. Hned čtyři kluby se ucházejí o konečné čtvrté místo zajišťující Evropskou ligu, tři pak bojují o zachování prvoligové příslušnosti...

Leverkusen a Brémy si zahrají o pohárovou Evropu

Bayer Leverkusen má šanci ukončit šestnáctileté čekání a konečně získat nějakou trofej. Werder Brémy by si zase rád v národním poháru spravil reputaci po nepovedeném bundesligovém roku a také odčinil porážku z istanbulského finále Poháru UEFA.

Hajduk a Dinamo čeká odveta finále domácího poháru

V euforii finále Ligy mistrů by nám zapadlo odvetné utkání Chorvatského poháru mezi Hajdukem a Dinamem, které odstartuje první bitvu o Poljud. (V neděli se na stejném stadionu stejným zápasem uzavírá liga).

28.05.2009 Previews 17 komentářů
Zaujalo nás

Cottbus a Nürnberg v souboji o bundesligu

Po osmnáctileté pauze se na německou fotbalovou scénu vrací baráž, o 1. Bundesligu se ve dvou zápasech utká Energie Cottbus se třetím celkem uplynulé sezóny ve druhé lize, 1. FC Nürnberg. Začíná se ve čtvrtek v 18:00 na Stadionu přátelství...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele