Premier League - souhrn 22. kola

18.01.2014, 15:43, aktualizováno 20.01.2014, 22:53
Komentáře a souhrny
Šlágr mezi Chelsea a Manchesterem United vyzněl jasně lépe pro domácí. Blues jsou v tabulce stále třetí, protože své zápasy zvládly vítězně i Arsenal a Manchester City. Liverpool jen remizoval s Aston Villou a nechal se bodově dotáhnout Tottenhamem, o bod méně má po remíze s WBA Everton...

West Bromwich Albion - Everton FC 1:1

20.01.2014 21:00

Góly: 75. Diego Lugano - 41. Kevin Mirallas

Everton prošvihl příležitost vyhoupnout se mezi elitní čtyřku, když na The Hawthorns nedokázal udržet nejtěsnější možný náskok daný brankou Kevina Mirallase. Pepe Mel tak v rámci debutu na lavičce WBA vyválčil alespoň bod; premiérovým střelcem se stal Uruguayec Lugano, jenž před Španělovým příchodem na Ostrovy ani nepatřil do základní sestavy Albionu...

To se mimochodem dalo říct i o českém útočníkovi Matěji Vydrovi, jenž dnes nastoupil od samého počátku vedle Nicolase Anelky, který navzdory probíhajícímu vyšetřování FA prozatím může normálně hrát. Dnes nicméně na hrací ploše tolik vidět nebyl; to vloni úspěšný střelec West Bromwiche Romelu Lukaku zaujal hned zkraje svým náběhem na dalekonosný pas Distina a nezvládnutým pokusem o lišácký lob.

Everton vzápětí stupňoval tlak; zprvu prostřednictvím dvou nepřesných pokusů Ovieda, posléze skrze zablokovanou střelu Colemana. Naproti tomu WBA v potenciálně žhavých chvilkách váhalo a překvapovalo svou neochotou jakkoliv pokoušet střelecké štěstí. Což se domácím vymstilo krátce před přestávkou, když Lukaku vyhrál důležitý hlavičkový souboj a Mirallas po odtlačení Lugana hladce skóroval.

Pepe Mel o přestávce vysvlékl Victora Anichebeho, jenž se ihned na Vydrově místě dravě hnal za centrem Anelky. Howard byl v tu chvíli pozorný, přesto se Everton příliš nepoučil a dál WBA pouštěl víc a víc do hry. Poměrně zasloužené vyrovnání se potom dostavilo čtvrthodinu před koncem, když ovoce snesl Luganův perfektně načasovaný sběh na přední tyč pro Morrisonův centr.

Domácí se potom ve zbytku zápasu ubránili - ať už počínání debutanta McGeadyho, nebo Distinově usměrnění Barryho střele, které se dostavilo z evidentního ofsajdu.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Manchester United 3:1

19.01.2014 17:00

Góly: 17. Samuel Eto'o, 45. Samuel Eto'o, 49. Samuel Eto'o - 78. Javier Hernández

Big Sam. Šlágr mezi Chelsea a Manchesterem United rozhodl jediný muž, navíc ten, od něhož se to čekalo možná nejméně. Kritizovaný Samuel Eto’o však znovu ukázal, že je hráčem velkých zápasů a hattrickem sám získal pro svůj klub tři body. Blues se díky tomu vrátili do kontaktu se špičkou, zatímco Moyesova parta ztrácí na titul už fatálních čtrnáct bodů. Na Ligu mistrů pak šest.

Žádné překvapení na Stamford Bridge. José Mourinho se dočkal jubilejní sté výhry v Premier League už ve 142. utkání, zatímco David Moyes protáhl sérii bez vítězství na půdě Chelsea na šestnáct. Pro Bleus to je již šestá výhra ve všech soutěžích v řadě, naopak Man United prohráli čtvrté utkání z posledních pěti.

Duel přitom od první minuty ovládali překvapivě hráči Manchesteru United. Deset minut nepustili Chelsea vůbec do hry, kontrolovali ji a to především díky až hnidopišskému dostupování hráčů, s čímž měl problémy i klíčový hráč Blues Eden Hazard. Už ve druhé minutě měl velkou šanci Ashley Young, který mohlo po narážečce s Welbeckem střílet uvnitř šestnáctky - Čecha však neprostřelil.

Od tohoto momentu nicméně držela otěže utkání Chelsea. Pokusy Ramirese a Williana sice De Geu spíše rozehřály, ale v sedmnácté minutě už musel mladý Španěl lovit první štulec ze své sítě. Samuel Eto’o na hranici vápna až příliš snadno ošálil Jonese a i díky teči Carricka skončila jeho technická rána v síti.

Klid z kopaček Blues v průběhu první půle zmizel málokdy, v jednom případě to měl na svědomí Oscar, po jehož ztrátě utíkal Evra bráně na steč a svou ranou vyděsil diváky - síť ale rozvlnil jen zboku. Stoprocentní gólovku si United připravili až sedm minut před koncem, kdy Januzajova přihrávka překvapivě prošla až před malé vápno, kde byl úplně sám Welbeck. Zásluhou důrazného zákroku Azpilicuety nicméně anglický forvard nebyl schopen zacílit přesně a Čech jeho ránu kryl.

Závěrečná pětiminutovka úvodního dějství patřila už čistě Chelsea. Akrobatickou kombinaci Hazarda s Eto’em zakončil Oscar nůžkami nad, v poslední minutě už ale Blues vedení navýšili. Po rohovém kopu se k míči ve vápně dostal Gary Cahill, přesným pasem našel před bránou kamerunského útočníka, jenž sice mířil do míst, kde stál De Gea, ale dostatečná razance přenesla míč i přes brankářovu kopačku.

Hojně kritizovaný forvard se s tím nicméně nespokojil a hned po změně stran udeřil potřetí. Opět se tak stalo po rohovém kopu a opět po asistenci Garyho Cahilla, jehož hlavičku ještě De Gea šťastně kryl. Samuel Eto’o byl ovšem vzápětí pohotovější než jeho strážce Valencia a snadno tak zkompletoval hattrick. První v dresu Chelsea a první klubový proti Man Utd od sezony 1954/55.

Situace na Stamford Bridge byla zkrátka idylická. Vedení 3:0 nad jedním z největších soupeřů o titul z posledních let a to ještě díky explozi dalšího z "neschopných" útočníků. Dvacet minut před koncem nicméně málem přivodil infarkt fanouškům i svému trenérovi Petr Čech, který div nepředložil Chicharitovi míč ke snížení. Nakonec ale ze situace vyšel jako mazák a odklidil míč do bezpečí.

Přesto se United ještě drápkem zachytili, necelou čtvrthodinu před koncem totiž snížil náskok Chelsea právě střídající Javier Hernandéz, který potvrdil svoji specializaci na londýnského soupeře. Po průniku Welbecka a zpětném pasu na Jonese stál na ideálně na zadní tyči a mohl nepovedenou střelu spoluhráče doklepnout do sítě.

Závěr zápasu tak nemohli domácí odehrát v úplném klidu, nervozita se čas od času vplížila na kopačky Blues a United se své miniaturní jiskřičky naděje drželi zuby nehty. Přesto nakonec Chelsea dohrála šlágr poměrně bez potíží, skvělý večer na západě Londýna byl navíc korunován, kdy se na hřiště k obnovenému debutu dostal pět minut před koncem i Nemanja Matić.

V nastaveném čase byl navíc za ostrý zákrok na Hazarda vyloučen Vidić, jenž naopak korunoval zmar Red Devils. Snadno jej navíc za pár minut mohl následovat zuřivým skokem (naštěstí do míče) i Rafael.

Více informací k zápasu

Swansea City - Tottenham Hotspur 1:3

19.01.2014 14:30

Góly: 78. Wilfried Bony - 35. Emmanuel Adebayor, 53. Chico (vl.), 71. Emmanuel Adebayor

Tottenham pod Timem Sherwoodem dál pokračuje ve zlepšených výkonech a dál si vydržuje nálepku nejlepšího výletníka soutěže. Skvělou formu zároveň potvrdil Emmanuel Adebayor, jenž na jihu Walesu sahal po hattricku. Nakonec k výhře 3:1 přispěl "pouze" dvěma zásahy.

Labutě do těžkého domácího utkání vstoupily celkem nebojácně a Tottenham zprvu sem tam zastrašily, postupem času si to však samy dobrovolně začaly hrozivě komplikovat. Na své poměry až nezvykle často odevzdávaly balony a měly přitom jediné štěstí, že se Spurs delší dobu omezovali akorát na soustavně packaná přečíslení po soupeřových odevzdávkách, a na finální fázi v jejich podání prakticky vůbec nedocházelo. Vždy to kazily ležérní přihrávky již z fází předešlých; ať už to byl zrovna Adebayor nebo Walker.

Naopak Swansea stačilo k zajímavějším příležitostem docela málo. Bony nejprve z osy hřiště minul cíl, aby pak ve 25. minutě prakticky ze stejné pozice senzačně napálil břevno. Následně se zřetelným gestem jal burcovat poněkud mdlé publikum, tomu ale jen za pár chvil příliš do zpěvu nebylo.

Zhruba čtyřiatřicátá minuta zápasu totiž přinesla zlom, neboť se tehdy o slovo hlasitě přihlásil dánský šikula Christian Eriksen. Ten nejprve akrobaticky posunul míč na křídlo Lennonovi, a jakmile jej dostal zpátky na vlastní kopačky, vykouzlil brilantní centr, s nímž si na malém vápně hravě poradil Adebayor. Ten se tak prosadil již popáté pod manažerem Sherwoodem, a ihned vzápětí spolu s Eriksenem nastartoval další pěknou akci, kterou tentokrát nepřesně zakončil Chadli.

Jenom krátce po změně stran potom bylo Swans ještě hůře. Ti nejenže inkasovali, oni přitom měli sami máslo na hlavě - respektive konkrétně stoper Chico. Walkerův centr totiž směřoval tak maximálně ke dvěma protivníkům, z nichž hned ten první si balon bez hlasové podpory spoluhráče prostě a jednoduše srazil do vlastní sítě.

V příštích minutách mohl divák pozorovat čím dál sebevědomější kohouty, respektive čím dál sebevědomějšího Adebayora, jenž rozehrál svůj velký koncert. Zase jednou rozdával radost, když zdárně kloubil dohromady pracovitost s technickou vyspělostí.

Po 70 minutách pak klidně mohl přidat zaslouženou druhou branku, to by jej však nesměl v situaci "dva na nikoho" sprostě ignorovat Dembélé, jenž nakonec ani netrefil vymezený prostor. Adebayor si tudíž musel počkat dalších pár vteřin na Roseovu pobídku - pak už rozjetý Tožan akorát zmátl Tremmela s obdivuhodně chladnou hlavou definitivně rozhodl.

Menší jiskřičku naděje pro domácí vykřesala až v 78. minutě Bonym senzačně kontrolovaný finiš, žádné drama se již ale nekonalo. Naopak se ještě Adebayor ve snaze docílit hattricku natahoval po překvapivě propadnuvší dalekonosné kolmici od Chiricheșe.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Aston Villa 2:2

18.01.2014 18:30

Góly: 45+2. Daniel Sturridge, 52. Steven Gerrard (pen.) - 25. Andreas Weimann, 37. Christian Benteke

Liverpool se vzdaluje užší špičce. Dnes večer nezvládl roli jasného favorita a na Anfield Road jen remizoval 2:2 s Aston Villou. Zradil je nepovedený první poločas, kdy hosté zužitkovali svoji svěží hru a vyhráli jej 2:1. Ve druhé půli se pak domácí zmohli už jen na vyrovnání - na čelo tabulky tak ztrácí už osm bodů. Villa naopak poskočila do první poloviny.

Úvodní gól Villans padl po jejich velmi tradiční akci. Reds přišli o míč u vápna hostí a ti rozjeli bleskový brejk po ose Delph - Benteke - Agbonlahor. Na jeho konci ošálil anglický expres Tourého a před prázdnou bránu předložil Weimannovi nabídku, která nešla odmítnout. I u druhé branky zápasu byl rychlík Gabriel Agbonlahor. Tentokrát nacentroval míč do vápna na Bentekeho, Mignolet fatálně prosvištěl vzduchem a dovolil svému krajanovi pohodlně skórovat.

Za stavu 0:2 se Liverpoolu nedýchalo příliš volně. Svěřenci Brendana Rodgerse museli s výsledkem udělat něco už do poločasu, aby vůbec mohli pomýšlet na bodový zisk. A podařilo se doslova za minutu dvanáct - akci vedl Luis Suárez, po jehož přihrávce posunul patou Henderson míč na Sturridge, jenž chladnokrevně přes Guzana přehodil míč do sítě.

Ve druhé půli i díky příchodu Lucase získal Liverpool větší kontrolu nad hrou a odměnou bylo vyrovnání. Pět minut po obrátce narýsoval Gerrard krásný pas na Suáreze, toho lehce atakoval vyběhnuvší Guzan a po hvizdu sudího následovalo jediné. Penalty se chopil Steven Gerrard a srovnáním na 2:2 zavelel k obratu.

Čtvrt hodiny před koncem měli fanoušci Liverpoolu už už ruce nad hlavami, když se k přímému kopu z nějakých pětadvaceti metrů postavil mistr oboru Luis Suárez. Uruguayec klasicky kroutil míč do šibenice, minul ji jen o pár desítek centimetrů. Že by ale Reds v závěru vyvinuli nějaký velký tlak, to se říct nedá.

Naopak hosté měli v posledních minutách hru pod kontrolou a sic se sami do náročných akcí nepouštěli, drželi soupeře na pevně utažené uzdě. Až v nastaveném čase se ve vápně uvolnil Suárez, který se z takřka nulového úhlu pokoušel snad o střelu, snad o centr, ale Guzan paží míč z jeho nohy vychýlil do bezpečí. Villans tak z Anfield Road odváží cenný bod.

Více informací k zápasu

Manchester City - Cardiff City 4:2

18.01.2014 16:00

Góly: 14. Edin Džeko, 33. Jesús Navas, 76. Yaya Touré, 79. Sergio Agüero - 29. Craig Noone, 90. Fraizer Campbell

Ač se celý zápas nesl v duchu konečného výsledku, vše musela rozhodnout dvojice Agüero - Yaya Touré až v poslední čtvrthodince. Další vysoké vítězství tak drží Manchester City na druhé příčce, Ole Gunnar Solskjaer se po druhé porážce musí smířit s pádem na poslední místo.

Uběhlo pouhých třicet vteřin a Džeko se už ocitl sám před brankářem. McNaughton ho však zezadu atakoval a během marné snahy vykřičet si penaltu nedokázali jeho spoluhráči dopravit míč do sítě rozhozené obrany.

V deváté minutě už bývalý teplický hráč hrozil přímo, tvrdou ránu k tyči ale brankář dokázal vyrazit. Ve dvanácté minutě se musel Marshall natahovat u druhé strany, když přízemní centr Navase perfektně tečoval obránce Turner.

Ohromná převaha nakonec v rychlý gól přeci jen vygradovala. Silva dostal balón k brakové čáře, pod sebe nahrál na Džeka, a ten v obložení několika hráčů dokázal poslat balón těsně za brankovou čáru, kde pozdě zasahoval McNaughton. Ještě hůře mohlo být hostům ve 21. minutě, kdy poslal pas do vápna opět Silva a Negredův pokus o lob vytěsnil brankář mimo.

Stejný hráč neuspěl ani tři minuty poté, kdy se mu ve vápně zjevil široký bulvár pro střelu, jenže nemířil přesně. Těžko by se hledal člověk, který by prorokoval vyrovnání, přesto se tak opravdu stalo. Stačily dvě přihrávky a balón se z poloviny hřiště dostal do vápna k Noonovi, který překvapil Harta střelou k bližší tyči.

Do starých kolejí se vše vrátilo v mžiku, když Yaya Touré vyslal Džeka, jenž přišel o míč tak šikovně, že se Navas mohl z patnácti metrů opřít do rány, kterou Marshall přes veškeré úsilí nevytlačil. Obraz hry se samozřejmě nezměnil, Cardiff ale další šance na pojištění před přestávkou nepovolil.

Pět minut po změně stran pak mohl Mutch opět vyrovnat, dalekonosnou ránu ovšem Hart solidním zákrokem vyrazil. Po hodině hry se po krásné rychlé akci Negreda, Kolarova a Džeka dostal do palebné pozice Silva, rána ke vzdálenější tyči však nebyla přesná.

V 65. minutě se tak opět musel ukázat Hart, Noone se parádním způsobem dostal až před vápno a přízemní umístěnou ranou vyvolal strach v duších fanoušků Citizens. Hosté žili v nadějích do 76. minuty, to sebral na své polovině míč Yaya Touré, na vápně si narazil s Agüerem a k levé tyči namířil pojištění.

Po třech minutách přišel další lahůdkový gól, tentokrát z dílny argentinského útočníka. Milimetrový pas od Tourého táhnoucí se desítky metrů odvezl až do vápna, kde si dvakrát balón zasekl, aby zblízka málem roztrhl síť. Když si s tečí Džeka Marshall poradil a Milner zblízka rozvlnil síť pouze z vnějšku, otevřel se prostor na zkorigování Cardiffu. S pokusem zpoza vápna od Noona si Hart ještě poradil, po následném rohu se ale jen bezradně díval na skórujícího Campbella.

Více informací k zápasu

West Ham United - Newcastle United 1:3

18.01.2014 16:00

Góly: 45. Mike Williamson (vl.) - 16. Yohan Cabaye, 33. Loïc Rémy, 90. Yohan Cabaye

Newcastle konečně prolomil tragickou sérii a po dobrém výkonu v první půli si těsný náskok bez větších problémů nejen uhlídal, ale parádním přímým kopem v nastavení dokonce navýšil. West Ham naproti tomu stále vzpomíná na listopadový zisk tří bodů z domácího prostředí a padá na sestupové příčky.

Straky nastoupily s výraznější chutí po gólech a ovoce sklidily po osmnácti minutách. Gouffran potáhl míč po levé straně, před vápno nahrál Cabayemu, který se zpracováním zbavil obránce a přes dalšího propálil balón do sítě. V další moment se z asistenta mohl stát šéf, když se po kombinační akci otáčel ve vápně, aby těsně minul.

Aktivita hostů tak přinesla pojištění vedení ve 33. minutě, kdy Sisoko centroval, Taylor podskočil a Rémy po zpracování na malém vápně snadno rozvlnil síť. Od ukončení bojů o body ve 36. minutě nebyl daleko Cabaye, tentokrát ale úřadoval Adrián a reflexivním zákrokem udržel kladivářské naděje.

Ty navíc nevědomky posílil v nastaveném čase Carlton Cole, který díky štěstí udržel centr u svých nohou a po ataku Williamsona skončil míč bez jeho dalšího přičinění v síti bezmocného Krula. Vláda nad prvním dějstvím tak hostům přinesla pouze jednobrankový náskok.

O ten mohli přijít v 55. minutě, jenže Cole byl na Taylorův centr krátký a ve skluzu nezamířil ideálně. Vyrovnaný druhý poločas přinášel nepřesnosti v ofenzívě a koncentrovanou defenzívu na obou stranách, brankáři tak přes těsný rozdíl neměli příliš práce.

Když už se v 76. minutě mohl předvést Krul, pouze v leže přihlížel Andymu Carrollovi, jak v jasné příležitosti posílá vyrovnávací gól vysoko nad břevno. Ojedinělé vzrušení tak body přerozdělit nedokázalo, a tak v nastaveném času mohl povedenou krádež dokonat Cabaye parádním přímým kopem zatočeným k bližší tyči.

Více informací k zápasu

Norwich City - Hull City 1:0

18.01.2014 16:00

Góly: 88. Ryan Bennett

Chris Hughton si alespoň na chvíli může oddechnout, jeho svěřenci totiž dokázali nejtěsnějším možným rozdílem udolat Hull City a znovu se tak posouvají do klidnějších vod.

Pouhopouhých pět bodíků, tak přesně taková je doposud bilance Tigers na venkovních hřištích, ovšem na Carrow Road začali hosté odvážně a jen tak navázali na dobrý výkon ze zápasu proti CFC (0:2). Skvělý debut mohl již po dvou minutách zažívat Jelavić, ovšem jeho rána zacílila pouze do vnější tyče Ruddyho svatyně! Z voleje pro změnu neuspěl Rosenior.

Norwich se však postupem času čím dál více dostával do hry a nováčkovské sebevědomí rázem bylo ta tam. Odměnu za aktivitu mohl pro domácí přinést van Wolfswinkel, jeho pokus z otočky se ale mezi tři tyče nevešel. Ranami z dálky to zkoušeli Snodgrass a Bradley, ani jeden z nich ovšem úspěch neslavil. Kanárci měli po většinu druhé půle více ze hry, ovšem nebezpečné šance nepřicházely, zasloužená odměna na sebe nechala čekat až do 88. minuty, kdy Snodgrass od rohového praporku našel hlavu Bennetta, který nekompromisní hlavičkou zavěsil - 1:0.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Stoke City 1:0

18.01.2014 16:00

Góly: 51. Jason Puncheon

Crystal Palace dokázal po jednozápasové odmlce znovu bodovat a po výhře nad Stoke se londýnský celek dostává mimo bezprostřední ohrožení! Manažer Tony Pulis tak svého bývalého chlebodárce dostává opět pod tlak.

Prvních čtyřicet pět minut mnoho zajímavých příležitostí před oběma brankami nenabídlo, nejvíce vzruchu tak přišlo hned na úvod, když fanoušci Potters vítali svého bývalého úspěšného manažera Tonyho Pulise, který na lavičce Stoke vládl úctyhodných deset roků!

Jako první zahrozil po Bolasieho nabídce Ward, jeho pokus však do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nezamířil. Na opačné straně rozehrál Adam standardku, jež se spojila s hlavou Wilsona, ovšem balón mířil těsně vedle tyče! Úspěch potom neslavil ani Pieters.

Po obrátce byl k vidění hodně aktivní nástup Hrnčířů, které mohl poslat do vedení netradiční hlavičkář Adam, jeho pokus se však do prostoru branky nevešel! Nedáš - dostaneš. Otřepané přísloví na sebe nenechalo dlouho čekat: Puncheon dostal ve vápně dostatek prostoru, načež usměrnil balón nekompromisně k tyči - 1:0. Assaidi a Adam poté nemířili přesně.

Další neúspěšný střelecký pokus měl na kontě Crouch, přičemž posílit ofenzivní snažení Stoke dorazila také čerstvá posila John Guidetti, který stále zůstává kmenovým hráčem ManCity. Ani jeho přítomnost však hostům nepomohla, naopak Butland musel svůj tým podržet při šancích Warda, Puncheona a O'Keefeho. Marku Hughesovi poté nevyšel ani překvapivý tah s vysunutím Shawcrosse.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Fulham FC 2:0

18.01.2014 16:00

Góly: 57. Santi Cazorla, 62. Santi Cazorla

Malé londýnské derby podle předpokladů ovládl Arsenal, který se sice dlouho nemohl prosadit, ale po obrátce si zásluhou Santiho Cazorly kýžené vítězství zapsal a nadále tak zůstává o bod na čele Premier League.

Kanonýři začali aktivněji a po chvíli se mohli ujmout brzkého vedení, avšak Özil nedokázal propasírovat mičudu za brankovou čáru! Hosté ovšem nechtěli hrát "druhé housle" a záhy se tak připomněli, Kačaniklić ale nasměroval balón pouze do jednoho z obránců, aby se o chvíli později do odraženého míče opřel Sidwell, Szszesny však byl na místě!

Nadějně vyhlížející možnost měl před sebou také unikající Dejagah, ovšem jako první byl před ním u míče pohotový strážce domácí branky. Po standardce Cazorly se potom dostal k míči Sagna, Stekelenburg ale jeho pokus vytěsnil a následná dorážka Girouda byla z ofsajdového postavení (francouzský kanonýr tak jako tak balón do sítě nenasměroval). Trestat mohl aktivní Kačaniklić, těsně před vápnem si ale dal míč daleko od nohy, čehož Szczesny využil.

Také na úvod druhého dějství byla k vidění převaha Arsenalu. Ten mohl ale paradoxně z rychlého protiútoku inkasovat, ovšem rána Berbatova byla zablokovaná a uspět posléze nedokázal ani Burn, jehož hlavička rovněž zamířila pouze do jednoho z obránců. Odpověď si za domácí stranu nachystal Gnabry, ovšem jeho dělovku Stekelenburg za svá záda nepustil! Ten samý hráč měl i další možnost, ale podobně jako Sagna a Giroud, nedokázal však prostřelit hradbu těl před sebou a nadále se tak pokračovalo za bezbrankového stavu.

Gunners se ale přeci jen po zásluze dočkali: Wilshere ukázkově našel Cazorlu, který nezaváhal a pohotově zavěsil - 1:0! A za pouhých pět minut už to bylo o dvě branky. Opět u toho byl španělský reprezentant, který se s odraženým balónem zbytečně nepáral a přízemní střelou podruhé překonal Stekelenburga - 2:0. O osudu utkání se tak zdálo být rozhodnuto.

Závěrečných dvacet minut absolvoval na hřišti také Lucas Podolski (nahradil Gnabryho), který okamžitě po svém nástupu tvrdým projektilem orazítkoval tyčku! Jinak už se víceméně dohrávalo, ale těsně před koncem řádné hrací doby mohl alespoň symbolicky za FFC snížit Bent, který si dobře poradil s vybíhajícím brankářem, ale potom branku o fous minul!

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Southampton FC 2:2

18.01.2014 13:45

Góly: 32. Fabio Borini, 71. Adam Johnson - 4. Jay Rodriguez, 31. Dejan Lovren

Soton měl po většinu času na hřišti Sunderlandu znatelnou převahu, dokonce se ujal již dvoubrankového vedení, ovšem domácí ještě do pauzy snížili a po změně stran vybojovali cenný bod.

Mauricio Pochettino sice i po odchodu předsedy Nicoly Corteseho zůstal manažerem Southamptonu, ovšem před utkáním proti SAFC měl strach, aby tento nečekaný krok neměl dopad na samotné hráče. To se však nepotvrdilo a Svatí se již po čtyřech minutách ujali vedení: Rodriguez napřáhl zpoza vápna a vydařenou střelou k tyči nekompromisně otevřel skóre - 0:1!

Hostující ekipa měla od samého začátku jasně navrch. Špatným odkopem se pod to, mimo jiné, podepsal také Mannone, jehož pas si na polovině zpracoval Cork, ale jeho snaha z obrovské dálky (40 metrů) se tak jako tak mezi tři tyče nevešla. Pas z kopaček Shawa poté tečoval Johnson a mičuda zamířila do tyče domácí svatyně! Lambert následně branku nenašel a po jeho uvolnění nedokázal na Mannoneho vyzrát pro změnu Rodriguez! Po půl hodině hry pak přišlo nevyhnutelné, když Davis posadil míč od rohového praporku na hlavu Lovrena a bylo to 0:2.

Radost však Sotonu dlouho nevydržela. Hned vzápětí totiž Johnson oslovil Boriniho, který sice netrefil kulatý nesmysl vůbec ideálně, ovšem na snížení to přesto stačilo - 1:2. Výraznou převahu jihoanglického mužstva jen dokládalo procento držení míče (téměř 70 %!).

Po obrátce domácí strana viditelně přidala, ovšem udeřit mohlo znovu na druhém konci hřiště. Byl u toho opět Rodriguez, jenž ale po kombinaci s Lallanou nedokázal obnovit pro své barvy dvoubrankový rozdíl! Ten samý hráč neuspěl znovu ani za pár chvil a stejným resultátem dopadla také možnost Josého Fonteho. Krátce nato přišel trest, ovšem Borinimu nebyl správně uznán gól pro ofsajd a nadále se tak pokračovalo za mírného vedení Saints. Varování však hostům nestačilo a Johnson parádní ranou přeci jen vyrovnal na 2:2! Poté ještě Boruc likvidoval ránu Gardnera a střelu Fletchera!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC22163343:1951
2.Manchester City22162463:2550
3.Chelsea FC22154343:2049
4.Liverpool FC22134553:2843
5.Tottenham Hotspur22134529:2643
6.Everton FC22119235:2042
7.Manchester United22114736:2737
8.Newcastle United22113832:2836
9.Southampton FC2287729:2531
10.Aston Villa22661022:2924
11.Hull City22651122:2823
12.Norwich City22651118:3523
13.West Bromwich Albion22410824:2922
14.Stoke City22571022:3622
15.Swansea City22561127:3321
16.Crystal Palace22621414:3120
17.Fulham FC22611522:4819
18.West Ham United22461222:3318
19.Sunderland AFC22461221:3618
20.Cardiff City22461217:3818

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1475)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele