22. kolo
18.01.2014 16:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

West Ham United - Newcastle United 1:3

Newcastle konečně prolomil tragickou sérii a po dobrém výkonu v první půli si těsný náskok bez větších problémů nejen uhlídal, ale parádním přímým kopem v nastavení dokonce navýšil. West Ham naproti tomu stále vzpomíná na listopadový zisk tří bodů z domácího prostředí a padá na sestupové příčky.

Straky nastoupily s výraznější chutí po gólech a ovoce sklidily po osmnácti minutách. Gouffran potáhl míč po levé straně, před vápno nahrál Cabayemu, který se zpracováním zbavil obránce a přes dalšího propálil balón do sítě. V další moment se z asistenta mohl stát šéf, když se po kombinační akci otáčel ve vápně, aby těsně minul.

Aktivita hostů tak přinesla pojištění vedení ve 33. minutě, kdy Sisoko centroval, Taylor podskočil a Rémy po zpracování na malém vápně snadno rozvlnil síť. Od ukončení bojů o body ve 36. minutě nebyl daleko Cabaye, tentokrát ale úřadoval Adrián a reflexivním zákrokem udržel kladivářské naděje.

Ty navíc nevědomky posílil v nastaveném čase Carlton Cole, který díky štěstí udržel centr u svých nohou a po ataku Williamsona skončil míč bez jeho dalšího přičinění v síti bezmocného Krula. Vláda nad prvním dějstvím tak hostům přinesla pouze jednobrankový náskok.

O ten mohli přijít v 55. minutě, jenže Cole byl na Taylorův centr krátký a ve skluzu nezamířil ideálně. Vyrovnaný druhý poločas přinášel nepřesnosti v ofenzívě a koncentrovanou defenzívu na obou stranách, brankáři tak přes těsný rozdíl neměli příliš práce.

Když už se v 76. minutě mohl předvést Krul, pouze v leže přihlížel Andymu Carrollovi, jak v jasné příležitosti posílá vyrovnávací gól vysoko nad břevno. Ojedinělé vzrušení tak body přerozdělit nedokázalo, a tak v nastaveném času mohl povedenou krádež dokonat Cabaye parádním přímým kopem zatočeným k bližší tyči.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 chlapci treba zabrat uz naplno

Reagovat
NuFc23

x, ale dufam, ze bude 2ka :)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele