22. kolo
20.01.2014 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Everton FC 1:1

Everton prošvihl příležitost vyhoupnout se mezi elitní čtyřku, když na The Hawthorns nedokázal udržet nejtěsnější možný náskok daný brankou Kevina Mirallase. Pepe Mel tak v rámci debutu na lavičce WBA vyválčil alespoň bod; premiérovým střelcem se stal Uruguayec Lugano, jenž před Španělovým příchodem na Ostrovy ani nepatřil do základní sestavy Albionu...

To se mimochodem dalo říct i o českém útočníkovi Matěji Vydrovi, jenž dnes nastoupil od samého počátku vedle Nicolase Anelky, který navzdory probíhajícímu vyšetřování FA prozatím může normálně hrát. Dnes nicméně na hrací ploše tolik vidět nebyl; to vloni úspěšný střelec West Bromwiche Romelu Lukaku zaujal hned zkraje svým náběhem na dalekonosný pas Distina a nezvládnutým pokusem o lišácký lob.

Everton vzápětí stupňoval tlak; zprvu prostřednictvím dvou nepřesných pokusů Ovieda, posléze skrze zablokovanou střelu Colemana. Naproti tomu WBA v potenciálně žhavých chvilkách váhalo a překvapovalo svou neochotou jakkoliv pokoušet střelecké štěstí. Což se domácím vymstilo krátce před přestávkou, když Lukaku vyhrál důležitý hlavičkový souboj a Mirallas po odtlačení Lugana hladce skóroval.

Pepe Mel o přestávce vysvlékl Victora Anichebeho, jenž se ihned na Vydrově místě dravě hnal za centrem Anelky. Howard byl v tu chvíli pozorný, přesto se Everton příliš nepoučil a dál WBA pouštěl víc a víc do hry. Poměrně zasloužené vyrovnání se potom dostavilo čtvrthodinu před koncem, když ovoce snesl Luganův perfektně načasovaný sběh na přední tyč pro Morrisonův centr.

Domácí se potom ve zbytku zápasu ubránili - ať už počínání debutanta McGeadyho, nebo Distinově usměrnění Barryho střele, které se dostavilo z evidentního ofsajdu.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
M1ck0

0:0

Reagovat
FUnk

snad to uhaluzi albion

Reagovat
smazaný uživatel

Everton si nenechá utéct šanci být zase jednou před Lpoolem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (Amalfitano - 2x Mirallas, Lukaku)

Reagovat
cepinzcegamy

1:3 Anelka - 3x McCarthy

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

WBA 2:3 Everton FC

Reagovat
willdonor

v\dra hral špatně, že šel po pulce dolu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele