Premier League - souhrn 2. kola: Liverpool zůstává bez výhry

13.08.2022, 15:33, aktualizováno 15.08.2022, 22:57
Komentáře a souhrny
Harry Kane (© AFP)
Chelsea dvakrát neudržela vedení v londýnském derby s Tottenhamem, výsledkem je remíza 2:2. Manchester City rozstřílel Bournemouth 4:0 a po dvou kolech má plný bodový zisk, ostudu si naopak uřízli United, stejným poměrem podlehli Brentfordu. Stoprocentní bilance platí i pro Arsenal, druhou remízu zaznamenal Liverpool...

Liverpool FC - Crystal Palace 1:1

15.08.2022 21:00

Góly: 61. Luis Díaz - 32. Wilfried Zaha

Liverpool jen remizoval ve druhém kole Premier League s Crystal Palace 1:1. Hosty poslal do vedení Wilfried Zaha, za domácí vyrovnal Luis Díaz. Reds hráli o 57. minuty bez vyloučeného Darwina Núňeze.

Už v první minutě měli domácí obrovskou šanci. Núňez se dral do zakončení, balon se poté odrazil k Milnerovi, který jej z bezprostřední blízkosti napálil nad bránu gólmana Guaity. Reds však tlačili dále, zanedlouho připravili Alexander-Arnold se Salahem šanci pro Elliotta, jehož pokus dokázal hrdinně zablokovat obránce Andersen. Netrvalo to ani minutu a Liverpool se málem dostal do vedení. Akce totiž pokračovala, Alexander-Arnold poslal z pravé strany dlouhý pas ke vzdálenější tyči, odkud nedokázal na půl odkrytou bránu trefit z voleje Darwin Núňez.

Ve dvaatřicáté minutě však přišlo něco, co čekal málokdo. Hostující Crystal Palace se dostal do vedení. Eberechi Eze převzal dlouhý odkop brankáře Guaity, uvolnil se přes bránícího soupeře a poslal parádní přihrávku za obranu pro Wilfrieda Zahu. Ten sice na Allisona mířil z úhlu, zamířil však přesně na zadní tyč, navíc mu pomohla tyčka. Domácí mohli vyrovnat ve třetí nastavené minutě první půle. Po rohovém kopu sice neuspěli, Harvey Elliott však dokázal balon rychle vrátit zpět do pokutového území, kde našel Núňeze. Tomu ztížil zakončení dotírající Doucouré a Núňezova skákavá střela nakonec zamířila do tyče.

V 57. minutě musela fanoušky Liverpoolu polít studená sprcha. Joachim Andersen při hádce provokativně postrčil Darwina Núňeze, který neudržel nervy, na stopera Eagles naběhl a složil jej hlavičkou k zemi. Za tento hodně zbytečný zákrok jej rozhodčí Tierney poslal bez váhání pryč ze hřiště. Čtyři minuty na to však Kloppův výběr vyrovnal. Luis Díaz převzal balon u postranní čáry, poté parádním sólem přešel přes čtyři protihráče a vyslal zpoza vápna technický pokus, který zapadl k tyči za marně se natahujícího Guaitu.

V závěrečných dvaceti minutách oba celky pohrdaly vítězstvím. V 78. minutě Doucourého pas prošel celým pokutovým územím až k Wilfriedu Zahovi, který před poloprázdnou bránou napálil jen domácí tyčku. Na druhé straně pak těsně vedle mířil Mohamed Salah po centru Tsimikase, který vracel před bránu přetažený centr Hendersona. Liverpool tak po dvou kolech nemůže být spokojený, po úvodní remíze 2:2 s Fulhamem přidává další ztrátu.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:2

14.08.2022 17:30

Góly: 19. Kalidou Koulibaly, 77. Reece James - 68. Pierre-Emile Højbjerg, 90+6. Harry Kane

Chelsea remizovala ve druhém kole Premier League s Tottenhamem Hotspur 2:2. Za domácí otevřel skóre Koulibaly, o vyrovnání se postaral Højbjerg. Vedení vrátil Blues James, v posledních vteřinách duelu pak zařídil remízu po sporném momentu Kane.

V devatenácté minutě domácí poprvé zahrozili. Raheem Sterling dostal přihrávku do pokutového území, kde balon přiklepl pro Havertze. Ten z úhlu pálil na zadní tyčku. Hugo Lloris musel míč vytáhnout špičkou kopačky na rohový kop. Ten už byl gólový. Hostující obrana úplně zapomněla na Kalidoua Koulibalyho, který byl úplně sám, Cucurella jej našel naprosto přesně a nová posila Chelsea se z voleje trefila krásně k tyči. Vzápětí však mohlo být vyrovnáno. Domácí obrana nechala trestuhodně uniknout po levé straně Ryna Sessegnona, který však z úhlu nepropálil vybíhajícího Mendyho.

Další příležitost si Spurs schovali na kraj druhého poločasu. To totiž založili rychlý protiútok, Kane poté skvělou točenou přihrávkou hledal Son Heung-mina, který však střílel z úhlu a dobře postaveného Mendyho nepřekvapil. Po hodině hry se mohla na druhé straně prosadit hvězdná posila Blues Sterling, jenže z otočky vyslal tvrdou ránu těsně nad horní tyčku. Z následné protiakce však zahrozil Kane, který unikal svým strážcům, ale nezakončil úplně ideálně.

V 68. minutě se podařilo Tottenhamu vyrovnat. Chelsea snadno přišla o balon, čehož využil Son a předal balon Daviesovi. Po jeho nenápadné přihrávce z první vypálil z hranice pokutového území Højbjerg, jehož rána po zemi nakonec zapadla k zadní tyčce, Mendy se po ní natahoval marně. Blues se však s vyrovnaným stavem nechtěli smířit a vydali se ihned dobývat obranu soupeře. V 75. minutě se do stříleného centru od Jamese vrhnul kai Havertz, jenže z malého vápna v těžké pozici těsně minul.

Domácí příznivce to však nemuselo dlouho mrzet, protože Tuchelovi svěřenci dvě minuty poté skórovali. Kanté vybojoval na levé straně míč, který poté přesměroval na Sterlinga. Ten v pokutovém území našel úplně volného Jamese, který už měl snadnou práci dopravit balon do sítě. Spurs se v nastaveném čase však začali tlačit za vyrovnáním a v 94. minutě Dier hlavičkoval po rohovém kopu zády k bráně. Mendy musel předvést další parádní reflexivní zákrok.

Hosté se ale nakonec přeci jen dočkali. Rohovému kopu však přecházel sporný moment, kdy Romero stáhl Cucurellu za vlasy k zemi. Zákrok však zůstal bez povšimnutí a Spurs se ujali rohu, konkrétně Perisić. Kane byl v těžké pozici, přesto však dokázal míč hlavou nasměrovat přesně tak, aby mezi obránci prošel až mezi tři tyče. Po závěrečném hvizdu se ještě strhla strkanice mezi střídačkami, po které vyfasovali červenou kartu jak domácí manažer Thomas Tuchel, tak hostující Antonio Conte.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - West Ham United 1:0

14.08.2022 15:00

Góly: 45+2. Taiwo Awoniyi

Nottingham Forest porazil ve druhém kole Premier League West Ham United 1:0. O jediný gól zápasu se postaral na konci prvního poločasu Taiwo Awoniyi. "Kladiváři" tak zůstávají bez bodu.

V desáté minutě kopali domácí po faulu Ricea přímý volný kop, který mířil na zadní tyč. S tím si obrana Hammers poradila, jenže akce pokračoval a na následný pas si naskočil Moussa Niakhaté, jehož hlavičku musel Fabiański vytáhnout konečky prstů.

O pár minut později mohl jít do vedení West Ham. Said Benrahma vyslal parádní střelu ke vzdálenější tyči, pro kterou se musel gólman Henderson natáhnout. Balon vyrazil jen vedle brány, kde na poslední míči odkopl na rohový kop domácí obránce před Tomášem Součkem.

Ve 42. minutě se hosté ujali vedení, ale jen do chvíli, než zasáhl VAR. Benrahma založil rychlý protiútok, poté se sice dostal na zem, ale ještě stihl předat míč Riceovi. Ten po krátkém driblinku vrátil zpět na Benrahmu, jehož zakončení mířilo mimo dosah Hendersona. Michail Antonio však ve snaze pomoci spoluhráčům poslal k zemi dva soupeře.

Ve druhé nastavené minutě tak Nottingham potrestal útočný faul domácích z předchozí situace. Jesse Lingard dostal penaltu před bránu, jeho pokus zblokoval hostující obránce jen do Awoniyiho, od jehož nohy se balon doslova odrazil do sítě.

Po přestávce domácí přidali druhý gól, když Mangala posunul balon na nabíhajícího Brennana Johnsona. Ten sice dokázal překonat Fabiańskiho, ale byl v jasném ofsajdu. Po hodině hry pak dostal nalito na penaltový puntík Tomáš Souček, jehož ránu zastavil jeden z domácích jednoznačně rukou a West Ham dostal výhodu pokutového kopu. Toho se ujal Declan Rice, jenže selhal. Ránu po zemi Henderson zneškodnil.

Domácí si poté už těsný náskok dokázali uhlídat a připsali si tři body.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Manchester United 4:0

13.08.2022 18:30

Góly: 10. Josh Dasilva, 18. Mathias Jensen, 30. Ben Mee, 35. Bryan Mbeumo

Manchester United ostudně vybouchl na půdě Brentfordu, kde již v první půli inkasoval hned čtyři branky a ze hřiště tak po devadesáti minutách odešel s pořádnou ostudou. Svěřencům trenéra Ten Haga nefungovalo vůbec nic a v prvních dvaceti minutách navíc tým potopil dvěma chybami brankář De Gea. Rudí ďáblové se pak z rychle utrpěných direktů již nedokázali oklepat, do poločasu ještě inkasovali dvakrát a v druhé půli utkání již jen dohráli, o nějaké snaze o zvrat nemohla být ani řeč.

Že to pro Manchester United v Londýně tentokráte nedopadne dobře, to začalo být zřejmé už po deseti minutách. To totiž Jensen obral o míč Cristiana Ronalda, předložil míč DaSilvovi, který se rozhodl z hranice vápna vypálit - jeho slabou ránu ale nepochopitelným způsobem De Gea pod tělem propustil do sítě a domácí vedli 1:0. O pár minut později ztratil ve středu pole míč Eriksen, stoper Maguire zatáhl za záchranou brzdu a z volného přímého kopu pálil těsně nad záložník Jansen. Hosté se ale nepoučili, jen o pár chvil později De Gea rozehrál znovu na obsazeného Eriksena, ten o míč ve vlastním vápně přišel a tentokrát už se záložník Jansen nemýlil a zvýšil na 2:0.

Po půlhodině hry to bylo dokonce o tři branky. Přetažený rohový kop totiž vrátil před branku Toney a na malém vápně přetlačil Martineze stoper Ben Mee, který tak zaznamenal první branku ve svém novém působišti. A aby toho do poločasu nebylo málo, tak deset minut před poločasovým hvizdem předvedli domácí útok z říše snů. Dlouhý nákop Jensena si totiž našel kopačky Toneyho, který jej z prvního doteku krásně poslal za obranu na rozeběhnutého Mbeuma. Ten ve sprinterském souboji předčil Shawa a chytrou ranou po zemi zvýšil na 4:0.

Hosté se sice v druhém dějství zvedli, k většímu ohrožení domácí branky to ale nevedlo. Nejprve hlavičkoval těsně vedle Cristiano Ronaldo, tentýž hráč to o pár minut hlavou zkoušel znovu, tentokráte však míč posadil na horní síť. Na druhé straně mohl zvýšit vedení záložník Jensen, jeho střelu ale tentokráte De Gea vyrazil. A protože se do závěrečného hvizdu už diváci žádného většího vzrušení nedočkali, dopadlo utkání senzační výhrou domácích v poměru 4:0.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Leicester City 4:2

13.08.2022 16:00

Góly: 23. Gabriel Jesus, 35. Gabriel Jesus, 55. Granit Xhaka, 76. Gabriel Martinelli - 53. William Saliba (vl.), 74. James Maddison

Arsenal si ve druhém kole Premier League poradil na domácím trávníku s Leicesterem a zvítězil 4:2. Kanonýry za vítězstvím nasměrovala především letní posila z Manchesteru City Gabriel Jesus, jenž v první půli vsítil dva góly v rozmezí 12 minut a po změně stran ještě na dva přihrál. Další nováček v kádru červenobílých William Saliba se naopak neukázal v dobrém světle, když si v 53. minutě vstřelil vlastní branku.

Střetnutí dvou celků s vysokými ambicemi. To byl souboj londýnských Kanonýrů a Lišek z Leicesteru, přičemž první jmenovaní prožili výrazně lepší první kolo. Svěřenci Mikela Artety totiž odstartovali ročník na hřišti Crystal Palace a poměrně přesvědčivě si zajistili tři body. Leicester se doma proti Brentfordu sice dostal do pohodlného dvoubrankového vedení, o to však v závěrečných minutách přišel a z úvodního klání si odnesl pouze bod.

Arsenal svého soupeře tlačil od úvodního hvizdu a ve 22. minutě poprvé prověřil připravenost brankáře Dannyho Warda. Ten hlavičku Granita Xhaky z vápna jen se štěstím vyrazil na tyč. Jinak tomu bylo o minutu později, kdy se po povedené kombinaci dostal k míči Jesus, jenž velšského gólmana překonal střelou do pravé šibenice. Brazilský forvard znovu prokázal střelecký čich ve 35. minutě, kdy si po rohovém kopu naběhl na zadní tyč a hlavičkou do odkryté sítě poslal Kanonýry do dvoubrankového vedení.

Do druhého poločasu nevstoupil šťastně obránce červenobílých Saliba. Ten chtěl v 53. minutě hlavičkovat do náruče Aarona Ramsdala, místo toho ale poslal míč do vlastní sítě. Dvoubrankové vedení Arsenalu však dvě minuty nato vrátil Xhaka, jenž si ve vápně převzal pohotové přiťuknutí od Jesuse a po zemi zakončil do odkryté branky. Naději na vyrovnání vrátil Liškám James Maddison, který v 74. minutě propálill Ramsdala z ostrého úhlu. Kanonýři se ani tentokrát nepřesunuli do defenzivy a o chvíli později skóroval razantní střelou z hranice šestnáctky Gabriel Martinelli.

Arsenal tak znovu ukázal, že to letos s útokem na první čtyřku myslí vážně a v lize zůstává stoprocentní. V dalším kole 20. srpna poputuje na jižní pobřeží k zápasu proti Bournemouthu. Leicester ve stejný den přivítá Southampton.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Newcastle United 0:0

13.08.2022 16:00

Góly: -

Diváci na Amex Stadium se v sobotu odpoledne branky nedočkali. Brighton se tak s hostujícím Newcastlem rozešel smírně po výsledku 0:0, i když více ze hry měli jednoznačně domácí, kteří si také v průběhu utkání vypracovali řadu nadějných příležitostí. Jak už to však u Brightonu bývá často zvykem, ani jednu z nich se jeho fotbalistům nepodařilo proměnit, a tak se museli spokojit pouze s jedním získaným bodem.

První velkou příležitost měli na svých kopačkách domácí fotbalisté, když se po zpětné přihrávce Grosse do míče opřel March, jeho ránu konečky prstů pouze zpomalil brankář Pope a na brankové čáře musel míč odklidit do bezpečí jeden z hostujících zadáků. Chybělo skutečně jen pár milimetrů k tomu, aby se domácí dostali do vedení. Bohužel pro ně se ve zbylé části první půle už do žádné výraznější příležitosti nedostali, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Hned na startu druhé půle měl obří šanci Lallana, který hlavičkoval sám z hranice malého vápna, jeho zakončení ale bravurně zneškodnil brankář Pope. Na druhé straně měl po rohovém kopu gól na hlavě stoper Burn, ten ale branku vysoko přestřelil. Další obrovskou příležitost měl po zpětné přihrávce Welbecka aktivní Solly Murch, ten ale ani tentokrát nedokázal prostřelit výtečného Popa. Neujala se ani tečovaná střela Veltmana z hranice pokutového území, kterou musel opět na brankové čáře hasit jeden ze stoperů Newcastlu. A když se neujalo ani zakončení Grosse, který z malého vápna vůbec netrefil branku, dospělo utkání k remíze 0:0.

Více informací k zápasu

Manchester City - AFC Bournemouth 4:0

13.08.2022 16:00

Góly: 18. Ilkay Gündogan, 31. Kevin De Bruyne, 37. Phil Foden, 79. Jefferson Lerma (vl.)

Manchester City podle očekávání snadno zdolal nováčka z Bournemouthu a udržuje si stoprocentní bilanci. Favorizovaný celek o svém vítězství rozhodl ještě v prvním poločase, kdy se prosadili postupně Gündogan, De Bruyne a Foden. Po poločasové přestávce domácí zvolnili tempo a hru jen v klidu kontrolovali, čtvrtý a poslední přesný zásah pak přidal nešťastnou tečí hostující Lerma.

Svěřenci Pepa Guardioly na nic nečekali a na svého soupeře vlétli pořádně zostra. Už po pár minutách hry měl branku na hlavě stoper Aké, ten ale po rohovém kopu branku soupeře těsně minul. Po deseti minutách spálil obrovskou příležitost Foden, ten totiž se štěstím zpracoval střelu De Bruyneho a ocitl se zcela sám za hostující obranou. Místo přihrávky zcela osamocenému Haalandovi však volil zakončení, které hostující brankář Travers zlikvidoval. Domácí to ale nemuselo mrzet dlouho, po necelých dvaceti minutách si totiž krásně narazil míč Gündogan s Haalandem a prvně jmenovaný pak míč z hranice pokutového kopu uklidil přesně k tyči. Po půlhodině hry pak našlápl k rychlému protiútoku De Bruyne, nikým neatakovaný doběhl až na hranici pokutového území, odkud se rozhodl vystřelit šajtlí a balón zapadl krásně ke vzdálenější tyči. Třetí branku přidal o pár minut později Foden, kterého právě De Bruyne krásnou kolmicí vysunul a anglický ofenzivní hráč i s přispěním teče bránícího hráče procedil balón do sítě.

Na začátku druhého dějství pálil po Mahrezově přihrávce nebezpečně Gündogan, branku ale tentokráte minul. Po hodině hry pálil nebezpečně ze střední vzdálenosti i Mahrez, tentokráte mu ale stopku vystavil pozorný brankář Travers. Čtvrthodinky před koncem se po zpětné přihrávce Grealishe dostal do zakončení Haaland, přesně ale nezamířil. Definitivní podobu výsledku tak dal po stříleném centru Cancela nešťastník Lerma, který si srazil míč zblízka do vlastní sítě.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leeds United 2:2

13.08.2022 16:00

Góly: 72. Joe Aribo, 82. Kyle Walker-Peters - 46. Rodrigo, 60. Rodrigo

Se Southamptonem to v klání s Leedsem dlouho vypadalo zle nedobře. Svěřenci Ralpha Hassenhüttla se trápili a po dvou brankách Rodriga z druhého poločasu se zdálo, že jsou na nejlepší cestě za další ligovou porážkou. V posledních dvaceti minutách se ale Svatí nečekaně zvedli a ze zápasu ještě zvládli vydolovat remízu, na svou první ligovou výhru v tomto ročníku si však budou muset minimálně další týden počkat.

Už po jedenácti minutách se odehrál první sporný moment duelu. Za kolmým pasem se totiž Staurt Armstrong se stoperem Llorentem. Právě druhý jmenovaný nakonec souboj ve skluzu vyhrál, svého protějška ale pořádně přepálil, a tak celou věc zkoumal také VAR - kdyby totiž stoper hostí fauloval, obdržel byl červenou kartu, jelikož byl v roli posledního hráče. Tuto hraniční situaci nakonec VAR pustil a pokračovalo se 11 na 11. První zajímavější příležitost měl na kopačkách Bamford, branku ale minul. Na druhé straně se zase k sólu odhodlal Lavia a dalekonosnou ranou vyplašil brankáře hostí. První půli zakončil dravým průnikem střídající James, jeho zakončení ale brankář Bazunu zneškodnil.

Skóre se tak měnilo až na startu druhého dějství - to si totiž na centr Harrisona naběhl na bližší tyč Rodrigo, a protože domácí obrana hrubě zaspala, neměl problém míč uklidit za záda zkoprnělého Bazuna. Po hodině hry se navíc domácím dýchalo ještě hůře. Rohový kop totiž na přední tyči prodloužil Struijk a míč se obloučkem snesl až na hlavu Rodriga, který jej zblízka znovu dopravil do sítě.

Domácí ale nesložili zbraně a hodně jim v tom pomohl střídající Joe Aribo. Ten si dvacet minut před koncem naběhl na acentr Adama Armstronga, položil si i vyběhnuvšího Mesliera a propálil vše, co mu stálo v cestě. Deset minut před koncem pak domácí dosáhli vyrovnání, když Sekou Mara krásnou kolmicí oslovil Walkera-Peterse a ten ranou z úhlu srovnal stav na 2:2. Vedení na stranu domácích mohl strhnout Sekou Mara, jeho střelu ze střední vzdálenosti ale Meslier zlikvidoval. A když se na druhé sadě neprosadil ani Rodrigo, dospělo utkání k dělbě bodů po výsledku 2:2.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Fulham FC 0:0

13.08.2022 16:00

Góly: -

Utkání druhého kola anglické Premier League mezi Wolves a Fulhamem skončilo nerozhodně 0:0, a oba celky tak nadále čekají na první vítězství v sezoně. K výhře byli blíže hosté, neboť v 81. minutě nařídil rozhodčí v jejich prospěch pokutový kop. Ten však nejlepší střelec nováčka soutěže Aleksandar Mitrovič trestuhodně neproměnil.

Chalupáři v úvodním kole příjemně překvapili předvedenou hrou, bojovností, a nakonec také výsledkem 2:2 proti Liverpoolu. Kromě dvougólového Mitroviče se ve velmi dobrém světle předvedla také letní posila z portugalského Sportingu Joao Palhinha. Na druhé straně Vlci v prvním kole příliš nepřesvědčili. Přestože se ve venkovním zápase s Leedsem ujali vedení, nedokázali jej udržet a na úvod si tak připsali porážku 1:2.

O něco aktivněji vstoupili do utkání domácí, kteří na svých kopačkách drželi míč o poznání častěji než jejich soupeř. Ani jeden z celků se však dlouho nedokázal dostat k ohrožení branky a po půlhodině hry bylo skóre stále nezměněné. Blízko k otevření gólového účtu měl Pedro Neto, uvnitř pokutového území ale nezamířil přesně a trestuhodně pouze minul levou tyč. Ani další ofenzivní snahy obou týmů žádný úspěch nepřinesly, a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran dirigovali tempo hry spíše domácí a v 53. minutě se dostali do obrovské příležitosti. Na centr z levé strany si výborně naběhl Morgan Gibbs-White, ale míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče soupeřovy branky. V 81. minutě se nedovoleným zákrokem ve vápně provinil Rayan Aït-Nouri a možnost otevřít skóre dostali po celý druhý poločas nevýrazní hosté. K pokutovému kopu se sebevědomě postavil Mitrovič, nedokázal však překonat připraveného José Sá, který výborně vystihl stranu.

Fulham si tedy připsal druhou remízu ze dvou utkání. Ve třetím kole 20. srpna se Chalupáři utkají doma s Brentfordem. Wolverhampton se ve stejný den představí na Tottenham Hotspur Stadium.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Everton FC 2:1

13.08.2022 13:30

Góly: 31. Danny Ings, 86. Emiliano Buendía - 87. Lucas Digne (vl.)

Aston Villa dokázala ve druhém kolem nejvyšší anglické soutěže porazit na domácím hřišti Everton 2:1, a připsala si tak premiérovou výhru v novém ročníku. Ve vůbec prvním trenérském souboji bývalých spoluhráčů z reprezentace se tak musel Frank Lampard sklonit před Stevenem Gerrardem. Vítěznou branku vstřelil v 86. minutě Emiliano Buendía.

Celek z Birminghamu v úvodním kole nejvyšší anglické soutěže tvrdě narazil. Po velmi povedené přípravě totiž padl na půdě nováčka z Bournemouthu 0:2 a proti Karamelkám rozhodně měl co napravovat. Ani tým z modré části Liverpoolu nezačal nový ročník ideálně, na svém hřišti totiž nestačil na londýnskou Chelsea. Evertonians však měli proti Aston Ville zvýšenou motivaci, v ligovém utkání nad ní nezvítězili od roku 2016.

Aston Villa od začátku prokazovala svou kvalitu a udávala tempo utkání. Hosté strávili většinu času bez míče, jejich obranný blok byl ale kompaktní a držel ofenzivu Villans na uzdě. Překvapivě ale míč do sítě dostali poprvé Toffees. Po rohu dorážel z bezprostřední blízkosti Anthony Gordon, naneštěstí pro něj se ale nevyhnul těsnému ofsajdu, který musel potvrdit až VAR. Převahu svého týmu tak mohl ve 31. minutě přetavit ve vedoucí branku Danny Ings. Zkušený útočník si ve vápně dokázal míč pokrýt a umístit ho k levé tyči. Ještě před přestávkou musel ze hřiště kvůli zranění Abdoulaye Doucouré, který se stal šestým hráčem základní sestavy na marodce Evertonu.

Do druhého poločasu vstoupili hosté mnohem lépe a díky standardním situacím dokázali několikrát ohrozit Emiliana Martíneze. I díky obětavosti hráčů Aston Villy, kteří se vrhali do střel, ale k vyrovnání nedošlo. Zápas byl oproti první půli vyrovnanější, oba týmy ale zrazovalo zakončení. V 74. minutě mohl střídající Buendía akrobatickým zakončením rozhodnout utkání, evertonský Vitalij Mykolenko ale míč na brankové čáře vyhlavičkoval. Argentinský křídelník se dočkal v 86. minutě. Ve vápně si narazil s Olliem Watkinsem a do prázdné branky zvyšoval na 2:0. Jen o minutu později snížil na konečných 2:1 vlastní brankou Lucas Digne, který srazil do sítě centr Amadoua Onany.

Reparát za úvodní porážku tedy úspěšně složili domácí. Ti se znovu představí v akci 20. srpna, kdy se vydají na hřiště Crystal Palace. Everton se pokusí své první body posbírat ve stejný den doma proti Nottinghamu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22006:06
2.Arsenal FC22006:26
3.Brentford FC21106:24
4.Tottenham Hotspur21106:34
5.Newcastle United21102:04
6.Leeds United21104:34
7.Chelsea FC21103:24
8.Brighton & Hove Albion21102:14
9.Aston Villa21012:33
10.Nottingham Forest21011:23
11.AFC Bournemouth21012:43
12.Liverpool FC20203:32
13.Fulham FC20202:22
14.Wolverhampton Wanderers20111:21
15.Leicester City20114:61
16.Crystal Palace20111:31
17.Southampton FC20113:61
18.Everton FC20021:30
19.West Ham United20020:30
20.Manchester United20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1375)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele