2. kolo
13.08.2022 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Molineux Stadium (© AFP)

Šachová partie na Molineux Stadium vyústila v bezgólovou remízu. Mitrovič při penaltě selhal

Utkání druhého kola anglické Premier League mezi Wolves a Fulhamem skončilo nerozhodně 0:0, a oba celky tak nadále čekají na první vítězství v sezoně. K výhře byli blíže hosté, neboť v 81. minutě nařídil rozhodčí v jejich prospěch pokutový kop. Ten však nejlepší střelec nováčka soutěže Aleksandar Mitrovič trestuhodně neproměnil.

Chalupáři v úvodním kole příjemně překvapili předvedenou hrou, bojovností, a nakonec také výsledkem 2:2 proti Liverpoolu. Kromě dvougólového Mitroviče se ve velmi dobrém světle předvedla také letní posila z portugalského Sportingu Joao Palhinha. Na druhé straně Vlci v prvním kole příliš nepřesvědčili. Přestože se ve venkovním zápase s Leedsem ujali vedení, nedokázali jej udržet a na úvod si tak připsali porážku 1:2.

O něco aktivněji vstoupili do utkání domácí, kteří na svých kopačkách drželi míč o poznání častěji než jejich soupeř. Ani jeden z celků se však dlouho nedokázal dostat k ohrožení branky a po půlhodině hry bylo skóre stále nezměněné. Blízko k otevření gólového účtu měl Pedro Neto, uvnitř pokutového území ale nezamířil přesně a trestuhodně pouze minul levou tyč. Ani další ofenzivní snahy obou týmů žádný úspěch nepřinesly, a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran dirigovali tempo hry spíše domácí a v 53. minutě se dostali do obrovské příležitosti. Na centr z levé strany si výborně naběhl Morgan Gibbs-White, ale míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče soupeřovy branky. V 81. minutě se nedovoleným zákrokem ve vápně provinil Rayan Aït-Nouri a možnost otevřít skóre dostali po celý druhý poločas nevýrazní hosté. K pokutovému kopu se sebevědomě postavil Mitrovič, nedokázal však překonat připraveného José Sá, který výborně vystihl stranu.

Fulham si tedy připsal druhou remízu ze dvou utkání. Ve třetím kole 20. srpna se Chalupáři utkají doma s Brentfordem. Wolverhampton se ve stejný den představí na Tottenham Hotspur Stadium.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele