2. kolo
14.08.2022 17:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Kalidou Koulibaly (© AFP)

Divoké londýnské derby mezi Chelsea a Tottenhamem nenašlo vítěze

Chelsea remizovala ve druhém kole Premier League s Tottenhamem Hotspur 2:2. Za domácí otevřel skóre Koulibaly, o vyrovnání se postaral Højbjerg. Vedení vrátil Blues James, v posledních vteřinách duelu pak zařídil remízu po sporném momentu Kane.

V devatenácté minutě domácí poprvé zahrozili. Raheem Sterling dostal přihrávku do pokutového území, kde balon přiklepl pro Havertze. Ten z úhlu pálil na zadní tyčku. Hugo Lloris musel míč vytáhnout špičkou kopačky na rohový kop. Ten už byl gólový. Hostující obrana úplně zapomněla na Kalidoua Koulibalyho, který byl úplně sám, Cucurella jej našel naprosto přesně a nová posila Chelsea se z voleje trefila krásně k tyči. Vzápětí však mohlo být vyrovnáno. Domácí obrana nechala trestuhodně uniknout po levé straně Ryna Sessegnona, který však z úhlu nepropálil vybíhajícího Mendyho.

Další příležitost si Spurs schovali na kraj druhého poločasu. To totiž založili rychlý protiútok, Kane poté skvělou točenou přihrávkou hledal Son Heung-mina, který však střílel z úhlu a dobře postaveného Mendyho nepřekvapil. Po hodině hry se mohla na druhé straně prosadit hvězdná posila Blues Sterling, jenže z otočky vyslal tvrdou ránu těsně nad horní tyčku. Z následné protiakce však zahrozil Kane, který unikal svým strážcům, ale nezakončil úplně ideálně.

V 68. minutě se podařilo Tottenhamu vyrovnat. Chelsea snadno přišla o balon, čehož využil Son a předal balon Daviesovi. Po jeho nenápadné přihrávce z první vypálil z hranice pokutového území Højbjerg, jehož rána po zemi nakonec zapadla k zadní tyčce, Mendy se po ní natahoval marně. Blues se však s vyrovnaným stavem nechtěli smířit a vydali se ihned dobývat obranu soupeře. V 75. minutě se do stříleného centru od Jamese vrhnul kai Havertz, jenže z malého vápna v těžké pozici těsně minul.

Domácí příznivce to však nemuselo dlouho mrzet, protože Tuchelovi svěřenci dvě minuty poté skórovali. Kanté vybojoval na levé straně míč, který poté přesměroval na Sterlinga. Ten v pokutovém území našel úplně volného Jamese, který už měl snadnou práci dopravit balon do sítě. Spurs se v nastaveném čase však začali tlačit za vyrovnáním a v 94. minutě Dier hlavičkoval po rohovém kopu zády k bráně. Mendy musel předvést další parádní reflexivní zákrok.

Hosté se ale nakonec přeci jen dočkali. Rohovému kopu však přecházel sporný moment, kdy Romero stáhl Cucurellu za vlasy k zemi. Zákrok však zůstal bez povšimnutí a Spurs se ujali rohu, konkrétně Perisić. Kane byl v těžké pozici, přesto však dokázal míč hlavou nasměrovat přesně tak, aby mezi obránci prošel až mezi tři tyče. Po závěrečném hvizdu se ještě strhla strkanice mezi střídačkami, po které vyfasovali červenou kartu jak domácí manažer Thomas Tuchel, tak hostující Antonio Conte.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
BACARY 13

Kurnik je žumpa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele