Premier League - souhrn 11. kola: Arsenal zvyšuje náskok na čele

14.10.2022, 23:02, aktualizováno 16.10.2022, 19:30
Komentáře a souhrny
Mohamed Salah (© AFP)
Arsenal vyhrál na půdě Leedsu a upevnil si první místo před Manchesterem City, jenž ve šlágru kola podlehl Liverpoolu. Chelsea veze body z Villa Parku, naopak Man Utd zapsal bezgólovou remízu s Newcastlem. Tottenham zdolal Everton a dotahuje se na druhé místo. Sobotní program Premier League odstartoval soubojem Leicesteru a Crystal Palace a utkání žádnou branku nenabídlo...

Liverpool FC - Manchester City 1:0

16.10.2022 17:30

Góly: 76. Mohamed Salah

Liverpool zvládl hlavní tahák jedenáctého kola Premier League s Manchesterem City, který vyhrál 1:0. O hubeném vítězství Reds rozhodl ze samostatného úniku Mohamed Salah, Citizens tak na první Arsenal ztrácejí čtyři body.

Už v šestnácté minutě o sobě dal vědět Erling Haaland. Ten pronikl z levé strany do pokutového území, jenže jeho prudkou ránu zablokovala domácí obrana, následně ještě pálil Ilkay Gündogan, Allison ale byl u levé tyče včas. Poté se o slovo přihlásil i Liverpool, když po rohovém kopu Jamese Milnera hlavičkoval Diogo Jota, avšak pouze do náruče Edersona. Pak trestuhodně minul Andrew Robertson, který se k balonu dostal po vyraženém centru Milnera, gólman Edersona byl stále mimo svou bránu, avšak skotský bek nezamířil přesně.

Po půlhodině hry měl další dvě slibné příležitosti norský dlouhán ve službách City. Nejprve se ocitl na levé straně pokutového území, Allisona však přehodit nedokázal. Následně Citizens zaútočili po Salahově ztrátě, nicméně Haaland hlavičkoval nad. Ještě větší šanci měl nejlepší střelec Premier League ve 40. minutě, když jej precizním milimetrovým pasem našel Kevin De Bruyne na malém vápně, ovšem Nor hlavičkoval jen do rukavic Allisona.

Do své první větší šance se dostal v 50. minutě Mohamed Salah. Dostal nádhernou přihrávku za obranu a mířil sám na Edersona, z hranice šestnáctky vypálil, jenže brankář hostí konečky prstů vytěsnil balon na rohový kop. Hodně se zlobil Diogo Jota, který by zřejmě v případě přihrávky zakončoval do prázdné branky. O pět minut později se měnilo skóre ve prospěch hostí, každopádně jen na chvíli. Haaland vypíchnul míč z rukavic Allisona a Phil Foden jej ihned na to dokázal procedit do sítě. VAR však odhalil předchozí faul norského útočníka na Fabinha.

Haalandovi nebylo souzeno ani nadále, v 64. minutě napřáhl ke střele z hranice pokutového území, jenomže Allison jeho pokus fantasticky reflexivně vykryl. Pět minut poté nejprve těsně vedle mířil Bernardo Silva, na druhé straně jej poté napodobil Salah. Ten se nakonec v 76. minutě zapsal mezi střelce. Allison vyslal dlouhý nákop, který podcenil Cancelo, a Mohamed Salah opět mířil sám na Edersona, kterého tentokrát přízemním pokusem překonal. Šanci na vyrovnání mohl mít Haaland, van Dijk na každý pád na poslední chvíli dokázal balon dostat do bezpečí. V závěru mohl potvrdit výhru Liverpoolu střídající Darwin Núñez, Edersona však přelobovat nedokázal.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Chelsea FC 0:2

16.10.2022 15:00

Góly: 6. Mason Mount, 65. Mason Mount

Chelsea si sice z Villa Parku odváží vítězství 2:0, dobrý výkon ale rozhodně nepodala. V prvním poločase byla jasně horším týmem a mohla děkovat jen a pouze brankáři Kepovi, že za svá záda nepustil ani jednu střelu. V druhé půli už svěřenci Grahama Pottera hru vyrovnali a díky laciné brance Masona Mounta z přímého kopu dotáhli zápas do vítězného konce, anglický stratég ale jistě uzná, že s podobným výkonem by londýnský celek příště už nevyhrál.

Ráz utkání dala už šestá minuta. Stoper Mings totiž vůbec nezvládl odhlavičkovat míč, špatně odhadl výskok a balón jen nalil úplně osamocenému Mountovi, který zblízka otevřel skóre.

Villans to ale nepoložilo, ba naopak - domácí převzali otěže utkání a vypracovali si řadu vyložených šancí. Nejprve přehrál Ashley Young bránícího Sterlinga, McGinn následně poslal na malé vápno nadýchaný centr, který nabíhající Bailey poslal pouze do břevna.

O pár minut později se za záda Chalobaha dostal aktivní Watkins, zpětnou přihrávkou připravil míč do výhodné palebné pozice McGinnovi, jehož střelu Kepa vyrazil. Balón se ale dostal pouze na kopačky Ramseyho, který z oblasti penaltového puntíku vyslal na hostující branku prudký přízemní projektil, jenž hostující brankář Kepa šťastně vyrazil na tyč. K dorážce se ještě dostal i útočník Ings, ani ten ale míč do branky nedostal, navíc se nacházel v jasném ofsajdu.

Po pětadvaceti minutách přetlačil McGinn bránícího Thiaga Silvu a z ničeho nic se objevil ve vyložené příležitosti, jenže nastřelil pouze brankáře Kepu. Podobně si o pár minut vedl i útočník Ings.

Dost možná největší příležitost ke skórování měli domácí po půlhodince hry, kdy si záložník Bailey pohrál s Chilwellem a do malého vápna poslal krásný centr, který se snesl na hlavu útočníka Ingse. Ten ale z nějakých pěti metrů míč do sítě nedopravil, protože jeho hlavičku fantastickým zákrokem zlikvidoval brankáře Kepa. Na konci poločasu o sobě dali taky na slovíčko vědět hosté, když po přihrávce Havertze pálil Sterling nebezpečně do břevna.

Graham Potter o poločase své řady přeskupil a do hry poslal Azpilicuetu a Koulibalyho, což bylo na defenzivním výkonu Blues okamžitě znát. Po pauze ještě hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu Watkins, po standardní situaci pálil ostře z hranice vápna aktivní McGinn, jenže ani jeho střela si cestu do sítě nenašla.

A tak udeřilo na druhé straně. K rozehrávce volného přímého kopu se dvacet pět minut před koncem hrací doby postavil Mount a prudkou ranou pod břevno zaskočil domácího brankáře Martíneze.

Ten očekával ránu za zeď, a tak nepříliš umístěnou střelu už nedokázal vytěsnit mimo tři tyče. Chelsea si tak se štěstím připsala tři body, Villa zůstává i nadále daleko za bodovým očekáváním.

Více informací k zápasu

Leeds United - Arsenal FC 0:1

16.10.2022 15:00

Góly: 35. Bukayo Saka

Leeds United padl v domácím utkání jedenáctého kola Premier League s Arsenalem 0:1. Lídr soutěže měl tentokrát namále, v první půli se trefil Saka a domácí nedokázali proměnit pokuty kop, ani žádnou z jejich šancí.

Utkání začalo poněkud netradičně, když kvůli technickým potížím při komunikaci rozhodčích musela být hra přerušena a hráči byli dokonce posléze odesláni do šaten. Nakonec se vše podařilo opravit, a tak mohly přijít dvě velké šanci ve 21. minutě.

Po rohovém kopu domácích se před bránou vytvořila skrumáž, Ramsdale musel na brankové čáře vytáhnout výtečný zákrok. O pár vteřin později zahrozili Gunners, když Ødegaard vysunul Jesuse, který sice přehodil Mesliera, ale s ním i celou bránu.

Ve 35. minutě už to londýnskému celku vyšlo. Hosté využili chyby domácího týmu v rozehrávce, Ødegaard poté parádně vysunul Saku, který se sice dostal do poměrně velkého úhlu, ale přesto napálil balon parádně pod horní tyčku.

Do druhé půle naskočil za Leeds do hry Patrick Bamford a ten hned skóroval. Bohužel pro něj tomu předcházel útočný faul, a tak VAR gól odvolal. Bamford se mohl prosadit i po zaváhání Saliby při rozehře, ale v samostatném úniku na Ramsdaleho nadvakrát neuspěl.

Bamford zřejmě ráno vstal z postele špatnou nohou, protože jinak se jeho počínání ani nedá popsat. Po hodině hry totiž Saliba zahrál v pokutovém území rukou a hlavní sudí po konzultaci s VAR odpískal penaltu. Té se ujal právě Bamford, jenže jeho prudká rána nemířila mezi tři tyče.

Tlak domácích však pokračoval, Aaronson připravil ohromnou šanci pro Sinisterru, jeho ránu skvělým zákrokem zlikvidoval Ramsdale. Ten poté při dalším úniku doslova ukradl míč z kopačky Bamforda.

V závěru se ještě děly věci. Rozhodčí Kavanagh ukázal Gabrielovi po hádce s Bamfordem červenou kartu a zároveň nařídil penaltu pro Leeds. Domácí útočník do Gabriela vrazil a ten se po něm poté ohnal nohou. Vše ale nakonec zrušil VAR, Gabriel vyfasoval pouze žluté napomenutí a penalta se nakopala.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 0:0

16.10.2022 15:00

Góly: -

V 11. kole Manchester United přivítal na Old Trafford Newcastle. Největší šanci v prvním poločase měl hostující Joelinton, jenž v dobré pozici nejdříve nastřelil hlavou břevno a z následné dorážky orazítkoval levou tyč. V druhém poločase měli více ze hry domácí, ale nabídnuté příležitosti nedokázali proměnit a ve vyložené šanci selhal v nastaveném čase Rashford. Red Devils po nepříliš povedeném výkonu gól nevstřelili, a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou 0:0.

Manchester United si od začátku zápasu vypracoval mírnou herní převahu, kterou chtěl ve 13. minutě zužitkovat Sancho, ale jeho střela ze střední vzdálenosti mířila nad. Hosté měli obrovskou šanci ve 25. minutě, když po pěkném centru zakončoval nadvakrát Joelinton, avšak jeho pokus nejdříve rozezněl břevno a následná dorážka skončila na levé tyči. Ve 38. minutě se v dobré pozici objevil Antony, nicméně jeho pěknou střelu k levé tyči pokryl připravený Pope.

Ve 41. minutě se po samostatné akci rozhodl ke střele Fernandes, ovšem jeho pokus z hranice vápna výborně zblokovala obrana Newcastlu. Ve 43. minutě tvrdě zajel do protihráče hostující Burn a za svůj zákrok právem viděl žlutou kartu. Ve zbytku prvního poločasu už se ani jeden z týmů do vyložené šance nedostal, a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Po přestávce už se hrál o něco svižnější fotbal z obou stran a první velkou šanci v úvodu druhého poločasu měli hosté. V pokutovém území obdržel pěknou přihrávku Wilson, ale jeho rána o chloupek minula pravou tyč. O minutu později vstřelil na druhé straně gól Ronaldo, jeho branka však nemohla být uznána z důvodu ofsajdového postavení. V 58. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu. Do hry nakonec musel vstoupit VAR, který nedovolený zákrok hostů vyloučil a penalta se nepískala.

Další dvacetiminutovka vyloženou šanci nepřinesla, a tak oba trenéři sáhli ke změnám v sestavě. Nevýrazného Ronalda nahradil Rashford a na straně hostů skončili v utkání Guimarães, Burn a Wilson, na jejichž místo přišli Willock, Targett a Wood.

V 82. minutě se prudkou střelou z přímého kopu prezentoval Rashford, ale jeho pokus proletěl těsně nad břevnem. V 89. minutě zase selhal v dobré příležitosti Fred, který z ideální pozice minul bránu. V nastaveném čase si ještě Manchester United vypracoval jednu vyloženou šanci, když Rashford zblízka zakončoval hlavou, nicméně nasměřoval svůj pokus vedle. Diváci se nakonec gólu na Old Trafford nedočkali, a tak oba týmy získaly bod.

Více informací k zápasu

Southampton FC - West Ham United 1:1

16.10.2022 15:00

Góly: 20. Romain Perraud - 64. Declan Rice

Southampton v utkání jedenáctého kola remizoval s West Hamem United 1:1. Za Saints otevřel skóre Romain Perraud, vyrovnání zařídil Declan Rice.

V osmnácté minutě se oba celky předvedly se solidními šancemi. Nejprve se skvěle uvolnil Che Adams, který poté mířil sám na Fabiańského, který jeho střelu po zemi vyrazil nohou. Na druhé straně si balon na střelu z 25 metrů připravil Scamacca a jen velmi těsně minul.

O chvíli později už se ale Saints ujali vedení. Kyle Walker-Peters poslal dlouhý aut do pokutového území, Tomáš Souček jej chtěl odehrát, ale nešťastně našel jen Romaina Perrauda, jehož následná rána zapadla ke vzdálenější tyči. Po chvíli mohlo být vyrovnáno, ale Scamacca po přihrávce Bowena opět mířil jen těsně vedle.

Atraktivita zápasu však trvala i nadále a šance viděli diváci na obou stranách. Fabiański podržel hosty po výtečném zakončení Adamse, z penaltového puntíku pak na druhé straně opět nad střílel Scamacca. Ten poté přesným centrem hledal Paquetá, jehož hlavička mířila k zadní tyči, ale těsně ji minula. V závěru poločasu ještě Adam Armstrong našel zpětnou přihrávkou Mohameda Elyounoussiho, jehož přízemní pokus vykryl polský gólman ve službách Hammers.

Hostům se podařilo vyrovnat v 64. minutě. Said Benrahma vytáhl balon po levé straně a poté si u pokutového území narazil s několika spoluhráči. Poté na hranici vápna našel Declana Ricea, který pravačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

V závěru byl ústřední postavou na hřišti Vladimír Coufal. Neprve VAR prověřoval, jestli nezahrál rukou před vlastní bránou, což se nakonec nepotvrdilo, poté mohl rozhodnout na zadní tyči, perfektně však zasáhl gólman Bazunu, a tak skóre zůstalo nerozhodné.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Everton FC 2:0

15.10.2022 18:30

Góly: 59. Harry Kane (pen.), 86. Pierre-Emile Højbjerg

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili v 11. kole Premier League na domácím stadionu nad Evertonem 2:0. O vítěznou branku utkání se postaral ve druhém poločase z pokutového kopu Harry Kane, který překonal svého kolegu z reprezentace Jordana Pickforda. Anglický útočník zároveň oslavil svůj jubilejní 400. zápas v barvách Spurs. Ti tak ovládli již pátý domácí duel v anglické nejvyšší soutěži a na vlastním stadionu zůstávají nadále stoprocentní.

Hráči Tottenhamu se v letošním ročníku prezentovali velmi dobrými výkony, díky kterým se nacházeli na třetím místě pouhé čtyři body od prvního Arsenalu. Právě s Gunners zaznamenali Kohouti zatím jedinou porážku od startu ligové sezony. Tentokrát se jim do cesty postavil Everton, který po sedmi zápasech bez prohry padl na domácí půdě s Manchesterem United. O nápravu se tak chtěl pokusit proti Spurs, na které však neměl příliš dobré vzpomínky, jelikož v posledním vzájemném klání prohrál vysoko 0:5.

Tottenham od prvních minut diktoval tempo hry, jako první ale zahrozil celek z Liverpoolu. Demarai Gray však svůj únik po pravé straně zakončil pouze střelou do tribun. Největší šanci úvodní půle si po sérii nepřesných zakončení domácích rovněž vytvořily Karamelky. Měl ji na svědomí Amadou Onana, jenž se dostal do samostatného úniku, nicméně z dobré pozice branku minul.

Spurs se do první velké šance dostali v 53. minutě, kdy pálil z voleje Kane, gólman Pickford ale jeho pokus vyrazil a následná dorážka Heung-Min Sona mířila nad branku. O chvíli později ale anglický reprezentační brankář podrazil Kanea ve vápně, za což sudí nařídil pokutový kop. Ten si vzal na starost sám faulovaný, který ho prudkou střelou k tyči proměnil. Domácí celek měl od vstřelené branky zápas pod kontrolou a chvíli před koncem své vedení dokázal zvýšit. O druhý gól se postaral v 86. minutě Pierre-Emile Höjbjerg, jenž si ve vápně zpracoval složitý míč, který následně poslal i s pomocí teče do sítě Evertonu.

Tottenham tak navázal na svou ligovou formu a zaznamenal další tři body. V dalším kole to však nebudou mít Kohouti vůbec jednoduché, jelikož se jim 19. října postaví do cesty Manchester United. Everton svede ve stejný den bitvu s Newcastlem.

Více informací k zápasu

Fulham FC - AFC Bournemouth 2:2

15.10.2022 16:00

Góly: 22. Issa Diop, 52. Aleksandar Mitrović (pen.) - 2. Dominic Solanke, 29. Jefferson Lerma

V 11. kole přivítal Fulham na svém hřišti Bournemouth a byli to hosté, kteří začali lépe. Ve 2. minutě se pěkně prosadil Solanke a poslal Cherries do vedení. Domácí vyrovnali ve 22. minutě po brance Diopa, ale hosté si vzali vedení zpět, když o sedm minut později skóroval Lerma. V 51. minutě zajel do protihráče Lerma a rozhodčí odpískal penaltu pro Fulham. Tu bezpečně proměnil Mitrović a vyrovnal na 2:2. Domácí měli ještě v úplném závěru velkou šanci otočit utkání, ale Mitrović v dobré příležitosti selhal.

Hosté šli již ve 2. minutě do vedení, když Billing přihrál volnému Solankemu a ten střelou doprostřed brány otevřel skóre utkání. Domácí odpověděli ve 22. minutě, po dobře rozehraném rohovém kopu se do vzduchu vyšvihl Diop a razantní hlavičkou překonal gólmana hostů. Ve 26. minutě rozhodčí pískl penaltu pro Bournemouth, do hry však ještě vstoupil VAR, který odhalil, že domácí Ream nefauloval, a tak sudí pokutový kop odvolal.

Divoká desetiminutovka vyvrcholila ve 29. minutě, kdy Solanke pěknou přihrávkou vysunul Lermu a ten přesnou střelou k pravé tyči překonal brankáře domácího týmu podruhé. Ve 31. minutě vstoupil do hry opět VAR, hráči Fulhamu se dožadovali penalty po údajné ruce Frederickse. Sudí i v tomto případě po konzultaci s videorozhodčím rozhodl, že vše proběhlo dle pravidel a pokutový kop se nekonal.

Na konci poločasu opět zahrozili hosté, kteří byli v prvním poločase jednoznačně lepším týmem. Nejdříve zakončoval hlavou Lerma, ale jeho pokus skvěle pokryl Leno. V 41. minutě se v obrovské šanci zjevil hostující Smith, nicméně Leno se vyznamenal i podruhé a svůj tým zachránil.

Po přestávce začali lépe domácí. V 51. minutě nešetrně zajel v pokutovém území do protihráče Lerma a rozhodčí odpískal penaltu. Exekuce pokutového kopu se ujal Mitrović a střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci. V 65. minutě byl velmi blízko gólu Solanke, ale jeho pokus směřující k tyči Leno perfektně zneškodnil.

Od 70. minuty se na hřišti zejména bojovalo a ani jeden z týmů se dlouhou dobu nedostal do vyložené šance. V nastaveném čase mohl Fulham zápas otočit. Po pěkné přihrávce se v malém vápně dostal k míči Mitrović, jeho pohotová střela ovšem mířila o kousek vedle. Fulham se po 90 minutách rozešel s Bournemouthem smírně 2:2.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Nottingham Forest 1:0

15.10.2022 16:00

Góly: 56. Rúben Neves (pen.)

Duel týmů z chvostu tabulky vyšel lépe domácímu Wolverhamptonu, který v 11. kole Premier League porazil Nottingham 1:0. Utkání nabídlo divákům hned dvě penalty. V 56. minutě ji na straně domácích dokázal proměnit Rúben Neves, Brennan Johnson v dresu soupeře naopak selhal. Vlci tak skórovali po dlouhých 370 minutách a prolomili sérii tří porážek. Forest se po osmém klání v řadě bez vítězství propadli na poslední místo v tabulce.

Wolves měli před utkáním nejhorší ofenzivu v lize. Z posledních tří klání navíc nezískali jediný bod, a stali se tak tabulkovými sousedy Nottinghamu na sestupových příčkách. Forest na tom nebyli o moc lépe, do karet jim ale hrála marodka Vlků. Ti před zápasem postrádali několik klíčových hráčů. Pozitivum pro domácí představoval alespoň Matheus Nunes, jenž svými výkony po přestupu navázal na formu ze Sportingu.

Vstup do duelu vyšel lépe Vlkům, kteří zatlačili soupeře na vlastní polovině, velké ohrožení brány to ale nepřineslo. Po úvodních 10 minutách aktivita domácích upadla a ze hry začali mít o trochu více hosté. Ani oni však nenašli recept na domácí obranu. Na velké příležitosti si ochozy musely počkat až do závěrečných 10 minut první půle. Nejdříve vyslal nepřesný projektil z hranice vápna Rayan Aït-Nouri, o tři minuty později hlavičkoval pouze do tyče Matheus Nunes. Nottingham ale ustál první poločas a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

I druhé dějství začalo v režii Wolverhamptonu, ale stejně jako v úvodu si diváci na šance museli počkat. Tentokrát to však netrvalo dlouho, v 53. minutě totiž zahrál rukou ve vápně Harry Toffolo a po konzultaci s VAR rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Neves a zakončil ji razantně k levé tyči. Brankář sice vystihl směr, střela ale byla precizně umístěna. Nebezpečnou standardní situaci měl o chvíli později i Nottingham. Morgan Gibbs-White však svůj přímý kop namířil těsně nad bránu. VAR hrál důležitou roli i na druhé, straně když Matheus Nunes stáhl ve vápně k zemi útočníka Nottinghamu, nařízenou penaltu však Johnson neproměnil. Zbytek zápasu dokazoval, že se spolu utkávají dva nepříliš ofenzivně laděné týmy, když jen pramálo střel mířilo mezi tři tyče.

Wolves tak konečně dokázali vstřelit gól, a navíc i zvítězili. Na tento úspěch mohou navázat hned 18. října, kdy v Londýně vyzvou Crystal Palace. Nottingham odcestuje téhož dne do Brightonu.

Více informací k zápasu

Leicester City - Crystal Palace 0:0

15.10.2022 13:30

Góly: -

Leicester City odehrál v sobotu odpoledne utkání s londýnským Crystal Palace. K vidění nebylo mnoho brankových příležitostí, branka na King Power Stadium nepadla.

První nebezpečí pro hostující branku přišlo již ve čtvrté minutě, kdy prověřil brankáře Guaitu střelou z přímého kopu James Maddison. Obrovskou šanci měli naopak domácí v 16. minutě. Harvey Barnes prošel defensivou Orlů jako nůž máslem, na konci své akce však nedokázal prostřelit vyběhnuvšího španělského brankáře. Aktivita Leicesteru postupně nabírala na obrátkách, hosty však několikrát podržel Vicente Guaita. Největší šanci hostů měl v prvním poločase, ve kterém byly k vidění jen dvě střely na branku, Eberechi Eze, jeho rána z 43. minuty však mířila mimo tři tyče.

Druhý poločas začal podobně jako skončil ten první, a to střeleckou nepřesností. Maddison se dostal do nebezpečné střelecké příležitosti, ovšem z nějakých pěti metrů vysoko přestřelil. V 64. minutě pálil zpoza vápna Odsonne Édouard, nicméně první střelu hostů mezi tři tyče dokázal zlikvidovat Danny Ward. Gólová nebyla hlavička Timothyho Castagneho, ani dalekonosná střela Kelechiho Iheanacha, a tak duel skončil bezbrankovou remízou.
Leicester se po zisku bodu posouvá na 19. místo, ještě dnes večer jej však může opět předskočit poslední Nottingham. Crystal Palace získal svůj desátý bod v sezóně a nachází se na průběžné 13. pozici.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Brighton & Hove Albion 2:0

14.10.2022 21:00

Góly: 27. Ivan Toney, 64. Ivan Toney (pen.)

Brentford po třech zápasech bez výhry konečně uspěl, a to proti Brightonu, jehož forma naopak nadále klesá. Domácí zvítězili poměrem 2:0, když obě branky vstřelil Ivan Toney.

Po dvaceti minutách se hned dvakrát mohli prosadit Seagulls. Raya si však poradil jak se skvělou Caicedovou střelou, tak i s Veltmanovou dorážkou po následném rohu. Na opačném konci napálil břevno Mbeumo, jen krátce poté se Bees dostali do vedení. Po Onyekově pasu se k míči dostal Ivan Toney, jehož patička zaskočila gólmana a skončila v bráně.

Další důležitý moment nastal po hodině hry. Dlouhý aut vedl k závaru, na jehož závěru Veltman podkopl právě Ivana Toneyho. Sám faulovaný se postavil k pokutovému kopu a s přehledem proměnil na druhou stranu, než skákal gólman. Šancí na snížení vzápětí pohrdnul March, jenž se nechal vychytat Rayou.

A jelikož si brankář Brentfordu poradil i v závěru s Dunkovou hlavičkou, mohl se jeho tým radovat z vítězství a posunu na dočasné osmé místo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC1090124:1027
2.Manchester City1072133:1023
3.Tottenham Hotspur1072122:1023
4.Chelsea FC961215:1019
5.Manchester United951313:1516
6.Newcastle United1036117:915
7.Brighton & Hove Albion942314:1114
8.Liverpool FC934221:1213
9.Brentford FC1034318:1713
10.AFC Bournemouth1034310:2213
11.Fulham FC1033416:2012
12.West Ham United103259:1111
13.Crystal Palace924310:1210
14.Everton FC102448:1110
15.Leeds United923411:139
16.Aston Villa102357:139
17.Wolverhampton Wanderers102354:129
18.Southampton FC102269:188
19.Leicester City1012715:245
20.Nottingham Forest101277:235

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (467)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele