11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mason Mount (© AFP)

Chelsea se štěstím zdolala Aston Villu

Chelsea si sice z Villa Parku odváží vítězství 2:0, dobrý výkon ale rozhodně nepodala. V prvním poločase byla jasně horším týmem a mohla děkovat jen a pouze brankáři Kepovi, že za svá záda nepustil ani jednu střelu. V druhé půli už svěřenci Grahama Pottera hru vyrovnali a díky laciné brance Masona Mounta z přímého kopu dotáhli zápas do vítězného konce, anglický stratég ale jistě uzná, že s podobným výkonem by londýnský celek příště už nevyhrál.

Ráz utkání dala už šestá minuta. Stoper Mings totiž vůbec nezvládl odhlavičkovat míč, špatně odhadl výskok a balón jen nalil úplně osamocenému Mountovi, který zblízka otevřel skóre.

Villans to ale nepoložilo, ba naopak - domácí převzali otěže utkání a vypracovali si řadu vyložených šancí. Nejprve přehrál Ashley Young bránícího Sterlinga, McGinn následně poslal na malé vápno nadýchaný centr, který nabíhající Bailey poslal pouze do břevna.

O pár minut později se za záda Chalobaha dostal aktivní Watkins, zpětnou přihrávkou připravil míč do výhodné palebné pozice McGinnovi, jehož střelu Kepa vyrazil. Balón se ale dostal pouze na kopačky Ramseyho, který z oblasti penaltového puntíku vyslal na hostující branku prudký přízemní projektil, jenž hostující brankář Kepa šťastně vyrazil na tyč. K dorážce se ještě dostal i útočník Ings, ani ten ale míč do branky nedostal, navíc se nacházel v jasném ofsajdu.

Po pětadvaceti minutách přetlačil McGinn bránícího Thiaga Silvu a z ničeho nic se objevil ve vyložené příležitosti, jenže nastřelil pouze brankáře Kepu. Podobně si o pár minut vedl i útočník Ings.

Dost možná největší příležitost ke skórování měli domácí po půlhodince hry, kdy si záložník Bailey pohrál s Chilwellem a do malého vápna poslal krásný centr, který se snesl na hlavu útočníka Ingse. Ten ale z nějakých pěti metrů míč do sítě nedopravil, protože jeho hlavičku fantastickým zákrokem zlikvidoval brankáře Kepa. Na konci poločasu o sobě dali taky na slovíčko vědět hosté, když po přihrávce Havertze pálil Sterling nebezpečně do břevna.

Graham Potter o poločase své řady přeskupil a do hry poslal Azpilicuetu a Koulibalyho, což bylo na defenzivním výkonu Blues okamžitě znát. Po pauze ještě hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu Watkins, po standardní situaci pálil ostře z hranice vápna aktivní McGinn, jenže ani jeho střela si cestu do sítě nenašla.

A tak udeřilo na druhé straně. K rozehrávce volného přímého kopu se dvacet pět minut před koncem hrací doby postavil Mount a prudkou ranou pod břevno zaskočil domácího brankáře Martíneze.

Ten očekával ránu za zeď, a tak nepříliš umístěnou střelu už nedokázal vytěsnit mimo tři tyče. Chelsea si tak se štěstím připsala tři body, Villa zůstává i nadále daleko za bodovým očekáváním.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smetos

Bude chytat Kepa?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele