11. kolo
16.10.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

West Ham si ze Southamptonu odvezl bod

Southampton v utkání jedenáctého kola remizoval s West Hamem United 1:1. Za Saints otevřel skóre Romain Perraud, vyrovnání zařídil Declan Rice.

V osmnácté minutě se oba celky předvedly se solidními šancemi. Nejprve se skvěle uvolnil Che Adams, který poté mířil sám na Fabiańského, který jeho střelu po zemi vyrazil nohou. Na druhé straně si balon na střelu z 25 metrů připravil Scamacca a jen velmi těsně minul.

O chvíli později už se ale Saints ujali vedení. Kyle Walker-Peters poslal dlouhý aut do pokutového území, Tomáš Souček jej chtěl odehrát, ale nešťastně našel jen Romaina Perrauda, jehož následná rána zapadla ke vzdálenější tyči. Po chvíli mohlo být vyrovnáno, ale Scamacca po přihrávce Bowena opět mířil jen těsně vedle.

Atraktivita zápasu však trvala i nadále a šance viděli diváci na obou stranách. Fabiański podržel hosty po výtečném zakončení Adamse, z penaltového puntíku pak na druhé straně opět nad střílel Scamacca. Ten poté přesným centrem hledal Paquetá, jehož hlavička mířila k zadní tyči, ale těsně ji minula. V závěru poločasu ještě Adam Armstrong našel zpětnou přihrávkou Mohameda Elyounoussiho, jehož přízemní pokus vykryl polský gólman ve službách Hammers.

Hostům se podařilo vyrovnat v 64. minutě. Said Benrahma vytáhl balon po levé straně a poté si u pokutového území narazil s několika spoluhráči. Poté na hranici vápna našel Declana Ricea, který pravačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

V závěru byl ústřední postavou na hřišti Vladimír Coufal. Neprve VAR prověřoval, jestli nezahrál rukou před vlastní bránou, což se nakonec nepotvrdilo, poté mohl rozhodnout na zadní tyči, perfektně však zasáhl gólman Bazunu, a tak skóre zůstalo nerozhodné.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
duloig

No škoda toho gólu svätých keď pred gólom bol jasný prešľap pri vhadzovaní a následne rozhodca bránil v pohybe Bowenovi a VAR je ticho Mali sme v druhom polčase tlak ale sme ho nevyužili. Ideme na The reds a treba využiť ich útlm. A preto C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Za druhou půli bychom si výhru zasloužili. To by ale museli naši střelci lepši mířit nebo mít větší kliku. Po gólu domácích, kterému předcházely dvě tragický hrubky rozhodčích, nás musel spasit skvělý Rice. Za bod můžeme poděkovat i spolehlivýmu Fabimu a nakonec i bojovníkovi Coufalovi. Škoda, ze zápasu s velmi hratelným soupeřem šlo vydolovat víc. Nepotěšil Emerson, střelecký výbuch Scamacci, nepřesnosti Paquety a nemotorný Johnson. No a stále se hledá i Suk. Strašně chyběl Antonio i konstruktivní Fornals. Proč nehráli oni i třeba Downes? Teď hurá na Liverpool!!! Překvapit umíme! COYI!!!!

Reagovat
duloig

Tak covid bol v kabíne. Tak preto oklieštená zostava.

Reagovat
OnlyWHU

Aha, přijel jsem k TV až těsně před zápasem, takže díky za info.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele