11. kolo
15.10.2022 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Spurs pokračují v domácí krasojízdě. Penaltový souboj kolegů z reprezentace zvládl lépe Kane

Fotbalisté Tottenhamu zvítězili v 11. kole Premier League na domácím stadionu nad Evertonem 2:0. O vítěznou branku utkání se postaral ve druhém poločase z pokutového kopu Harry Kane, který překonal svého kolegu z reprezentace Jordana Pickforda. Anglický útočník zároveň oslavil svůj jubilejní 400. zápas v barvách Spurs. Ti tak ovládli již pátý domácí duel v anglické nejvyšší soutěži a na vlastním stadionu zůstávají nadále stoprocentní.

Hráči Tottenhamu se v letošním ročníku prezentovali velmi dobrými výkony, díky kterým se nacházeli na třetím místě pouhé čtyři body od prvního Arsenalu. Právě s Gunners zaznamenali Kohouti zatím jedinou porážku od startu ligové sezony. Tentokrát se jim do cesty postavil Everton, který po sedmi zápasech bez prohry padl na domácí půdě s Manchesterem United. O nápravu se tak chtěl pokusit proti Spurs, na které však neměl příliš dobré vzpomínky, jelikož v posledním vzájemném klání prohrál vysoko 0:5.

Tottenham od prvních minut diktoval tempo hry, jako první ale zahrozil celek z Liverpoolu. Demarai Gray však svůj únik po pravé straně zakončil pouze střelou do tribun. Největší šanci úvodní půle si po sérii nepřesných zakončení domácích rovněž vytvořily Karamelky. Měl ji na svědomí Amadou Onana, jenž se dostal do samostatného úniku, nicméně z dobré pozice branku minul.

Spurs se do první velké šance dostali v 53. minutě, kdy pálil z voleje Kane, gólman Pickford ale jeho pokus vyrazil a následná dorážka Heung-Min Sona mířila nad branku. O chvíli později ale anglický reprezentační brankář podrazil Kanea ve vápně, za což sudí nařídil pokutový kop. Ten si vzal na starost sám faulovaný, který ho prudkou střelou k tyči proměnil. Domácí celek měl od vstřelené branky zápas pod kontrolou a chvíli před koncem své vedení dokázal zvýšit. O druhý gól se postaral v 86. minutě Pierre-Emile Höjbjerg, jenž si ve vápně zpracoval složitý míč, který následně poslal i s pomocí teče do sítě Evertonu.

Tottenham tak navázal na svou ligovou formu a zaznamenal další tři body. V dalším kole to však nebudou mít Kohouti vůbec jednoduché, jelikož se jim 19. října postaví do cesty Manchester United. Everton svede ve stejný den bitvu s Newcastlem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele