Premier League - souhrn 1. kola

17.08.2013, 15:39, aktualizováno 19.08.2013, 22:57
Komentáře a souhrny
Manchester City smetl Newcastle, úspěšní byli i mistrovští United ve Swansea. Mourinho se vrátil do Anglie výhrou nad Hullem, po letech zvládly své první zápasy v sezóně Liverpool a Tottenham. Neuspěl naopak Arsenal doma s Aston Villou, venku zvítězily také Fulham a Southampton...

Manchester City - Newcastle United 4:0

19.08.2013 21:00

Góly: 6. David Silva, 22. Sergio Agüero, 50. Yaya Touré, 75. Samir Nasri

Jasná dominance. Manchester City vstoupil do sezony fantasticky, nebohý Newcastle suverénně přejel 4:0 a míří na špičku tabulky. Skvěle se uvedli oba útočníci, Džeko asistoval u dvou (a třetí nepřímo) branek, uzdravený Agüero zase krom skvělého výkonu i skóroval. O zbylé branky City se postarali Silva, Touré a Nasri.

Manchester City na svého soupeře vletěl jako uragán a už ve třetí minutě se mohli zapříčinit o změnu skóre. Zabaletův střílený centr způsobil velké nebezpečí a Sergio Agüero byl blízko otevření skóre. Krul však pohotově zasáhl. Kapituloval nicméně už o tři minuty později. Silva oslovil pasem do vápna Džeka, ten si poradil s Debuchym, jeho centr zblokoval Taylor pouze opět k Davidu Silvovi a jeho hlavička snadno zaplulo do poloodkryté branky - 1:0.

Odpověď Newcastlu přišla záhy, Ben Arfa krásně prošel skruží obránců City a vyslal gólovou přihrávku Gouffranovi, ten však vběhl do ofsajdové pasti o zlomek vteřiny dříve, než bylo záhodno. Ojedinělá akce však byla jen kapkou v bleděmodrém moři. Ve dvacáté minutě byl po báječném Fernandinhově skluzu blízko brance Džeko, prosadil se však až Agüero o dvě minuty později. Na začátku byl opět skvělý obranný zákrok, Kompany následně posunul míč na Džeko, jehož patička vybídla Agüera do úniku na bránu. S Taylorem si nedělal starosti a křížnou ranou o tyč zvýšil na 2:0.

Do poločasu měli svěřenci Manuela Pellegriniho ještě několik gólových šancí, svoji značnou převahu ovšem ve třetí branku nepřetavili. Navasův přímý kop prosvištěl těsně okolo tyče, Edin Džeko pak po Fernandinhově přihrávce v gólové příležitosti podklouzl. Bosňan pak zahrozil ještě jednou hlavičkou, ale netrefil branku. Gólovou střelu Agüera pak v nastaveném čase zblokoval rukou Taylor, píšťalka sudího Marrinera přesto zůstala němá. Ne tak vzápětí, když konfrontace obou aktérů skončila hloupým úderem Taylora paží do Agüerovy hlavy. Stoper United tak zamířil do kabin o pár minut dříve než ostatní.

Vstup do druhé půle byl od City stejně ďábelský jako ten první. A totožně také proběhla první změna stavu. Na Džekovu hlavičku po slaďoučkém centru Agüera stačil zázračně zareagovat Krul, jenže už za několik desítek vteřin vykouzlil z přímého kopu kousek za vápnem překrásný gól Yaya Touré - 3:0. Válec Manchesteru šlapal dále, geniální Agüero po báječném zpracování ztroskotal na Krulovi, Clichyho gólovka pak bylo zblokována.

Manchester City neměl dost a chtěl další a další branky. Džekova rána po hodině hry ještě skončila kořistí skvělého Krula, o patnáct minut později ale kapituloval počtvrté. Zabaleta adresoval pas Džekovi, ten chytře pustil Nasrimu, jenž vyhrál osobní souboj a ve vápně si počínal jako zkušený kanonýr - 4:0. Útočník, který se podílel na třech brankách, měl další šanci na svoji trefu, hlavičkou zamířil těsně nad.

Svůj skvělý výkon korunoval Džeko další povedenou střelou hlavou, kterou ale opět nechal vyniknout skvostného Krula. Dorážkou regulérně zvýšil vedení Citizens střídající Negredo, jenže čárový sudí nepochopitelně odmával ofsajd. Přáno mu nebylo ani na sklonku utkání, když střílel z vápna pravačkou jen slabě.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Hull City 2:0

18.08.2013 17:00

Góly: 13. Oscar, 25. Frank Lampard

Pohoda, klídek. Chelsea v letním nedělním tempu porazila na domácí půdě Hull City 2:0, o což se zasloužila čistě v první půlhodině hry. Zbytek utkání už prakticky jen dohrávala, druhá půle nabídla prakticky vyrovnanou podívanou. Nakonec však góly Oscara a Lamparda na tři body stačily, to navíc ještě kanonýr s číslem 8 na zádech neproměnil pokutový kop.

Po krásném přivítání Josého Mourinha se jako první pustil do Tigers Kevin De Bruyne, jehož rána však mířila nad. A už v páté minutě měli fanoušci velký důvod k radosti. Krásná akce Chelsea před vápnem nakonec vyústila ve vysoký míč na Torrese do vápna, kde jej naprosto nesmyslně sestřelil pěstí brankář Hullu McGregor. Jindy neomylný exekutor Frank Lampard, který předtím celou akci skvělým tacklem založil, ovšem na skotského gólmana nevyzrál.

Chelsea měla jasně navrch, ale dlouho ji něco chybělo. Hazard ani nadvakrát nedokázal vystřelit v dobré pozici na bránu, Oscar chvíli nato pálil těsně vedle. Výbuch radosti vypukl na Stamford Bridge až ve třinácté minutě. Akci Hazarda vyšperkoval perfektním pasem na Oscara Kevin De Bruyne a mladičký Brazilec se sám před brankářem nemýlil - 1:0. Už za dvě minuty to po další okulahodící "ťukačce" mohlo být 2:0, ale Lampard po Hazardově příhře znovu ztroskotal na McGregorovi.

Po klidnější pasáži, následované střelou De Bruyneho nad, přišla konečně chvíle Franka Lamparda. Do třetice již McGregora pokořil a bylo to nádhera. Torres vybojoval na Chesterovi přímý kop zhruba 25 metrů před brankou a nejlepší střelec historie Chelsea stojící míč fantasticky napálil pod břevno - 2:0.

Blues se pak snad dvougólovým vedením uspokojili a nechali Hull dostat se do hry. Ta se vyrovnala, v závěru poločasu pak dokonce Tigers soupeře zavřeli před vápnem. Z mírného tlaku však nic nevytěžili a mohli děkovat Alanu McGregorovi, že jdou do kabin za stavu 2:0. Skot v nastaveném čase nejprve znovu vychytal Lamparda, a pak si nadvakrát skvěle poradil i s hlavičkou Ivanoviće. Při druhé akci poprvé zaúřadovalo jestřábí oko, když balón překročil brankovou čáru jen svojí polovinou.

Druhá půle nenavázala na divoký závěr té první, nýbrž na střední pasivnější pasáž. Rozčeřil ji až po deseti minutách De Bruyne, který ovšem svou střelou bránu netrefil. Podobně si vedl o minutu později Oscar. Taky Hull se osmělil k první střele, po hodině hry zkusil štěstí Koren. Větší závar přišel vzápětí, kdy dost možná gólovou ránu zblokoval na poslední chvíli Lampard. To se událo krátce poté, co Brady rukama evidentně zpracovával Ivanoviće ve vápně, sudí si však druhou penaltu odpískat neodhodlal.

Hull byl na koni, hlavičkou nebezpečně zahrozil Curtis Davies, naštěstí pro Chelsea mířil doprostřed brány. Měřidla neměl seřízená ani střídající André Schürrle, jenž zboku postupoval sám na McGregora, ale při pokusu o přehození přestřelil branku. Do hry se na pět minut plus nastavení podívala i další letní posila Marko van Ginkel, stejně jako obě akvizice z Tottenhamu na druhé straně. Závěrečná část zápasu Hullu vyšla s Livermorem a Huddlestonem o mnoho lépe, na body, ba ani gól ti ovšem nestačilo.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Tottenham Hotspur 0:1

18.08.2013 14:30

Góly: 50. Roberto Soldado (pen.)

Tottenham nenapodobil svého souseda ze severní části Londýna a otevírací utkání Premier Leaague s odřenýma ušima zvládl. Stačil na to jediný gól z kopačky rekordní posily Roberta Soldada a perfektní výkon brankáře Huga Llorise.

Nováček z Crystal Palace vstoupil do utkání velmi sympaticky, v mezihře si počínal obstojně a zručně hatil pokusy Tottenhamu o průniky do šestnáctky. Snad proto to Spurs zkusili střelami z dálky. Dembele dělovkou mířil těsně nad a chvíli poté Sigurdsson z otočky nádherně vypálil a jeho ránu zpoza vápna skvěle vyrazil Speroni.

Obrovskou příležitost nevyřešil ideálně Lennon. Postupoval z boku na bránu, jenže místo přihrávky Chadlimu na penaltě či zcela volnému Rosovi na kraji šestnáctky si zvolil kostrbatou variantu s pasem na obsazeného Soldada, který si s míčem neporadil. V samotném závěru poločasu si ještě na zadní tyči naskakoval do gólovky Chadli, ale branku netrefil.

Tottenhamu však stačilo pět minut druhé půle a rozhodl o svých třech bodech. Lennon nastřelil ruku Moxeyho v pokutovém území a Roberto Soldado se z penaltového puntíku nemýlil - 0:1. Španělský forvard se pak div nezasloužil o dvougólové vedení, když po jeho akci střílel těsně vedle Sigurdsson.

Těsně mimo pálil čtvrt hodiny před koncem dnes velmi aktivní Chadli. Poslední minuty vložili domácí většinu sil do ofenzivy, vznikaly tak mezery v obraně a jedné z nich málem využil Defoe, jenž pálil těsně mimo. Minutu před koncem pak zachránil naopak Spurs Lloris, když nadvakrát zpacifikoval akci Dikgacoie.

Více informací k zápasu

Swansea City - Manchester United 1:4

17.08.2013 18:30

Góly: 82. Wilfried Bony - 34. Robin van Persie, 36. Danny Welbeck, 72. Robin van Persie, 90. Danny Welbeck

Manchester United začal éru bez sira Alexe Fergusona ve velkém stylu, domácímu celku na Liberty Stadium nadělil čtyři branky. Swansea sice dokázala upravit nepříznivý stav, ale ani branka Bonyho nestačila na body. Ty se díky dvěma dvougólovým střelcům stěhují do Manchesteru.

Robin van Persie spolu s Dannym Welbeckem zařídili výhru 'Rudých ďáblů', premiéra manažera Moyese je tak velmi úspěšná. Manchester dal jasně najevo, že hodlá znovu bojovat o celkové prvenství a že se s ním i po odchodu jedné z největších trenérských legend musí počítat.

Hned od úvodních minut si ani jeden z týmů nic nedaroval, mohli jsme vidět ostrou hru a sudí Phil Dowd musel hodně krotit temperamenty obou soupeřů. O první fotbalovou akci zápasu se postarali hosté, Phil Jones z hranice velkého vápna napřáhl a brankář Michel Vorm se musel hodně otáčet, aby jeho ránu zneškodnil! O deset minut později se do akce řítil velšský rychlík Ryan Giggs, který ale místo střely před brankářem lehce zmatkoval a nahrával do volného prostoru. Tam si obrana s jeho pokusem poradila.

Giggs opravdu neměl svůj den, po Welbeckově ráně a Vormově vyražení se dostal k dorážce, ale opět zklamal. První zasloužená odměna přišla po půlhodině hry, kdy se do šance dostal Robin van Persie a nechytatelnou ranou prostřelil brankáře Vorma!

Sotva se Swansea stačila vzpamatovat, United ji pohřbili druhým zásahem. Chválu za gól sklidil především Antonio Valencia, který nesobecky nahrával do lepší pozice Welbeckovi. Mladý útočník si s nabídnutou šancí nedělal hlavu a míč uklidil za Vormova záda - 2:0.

Z rychlého šoku se Swansea do konce poločasu nevzpamatovala a krátké zastavení v šatnách pro ni bylo určitě vítanou změnou. Hned po ní se dostal do zakončení kanonýr Michu, který ale narazil na připraveného Davida de Geu. Po hodině hry se do další šance dostal nizozemský střelec Robin van Persie, jehož snaha tentokrát vyšla naprázdno. Ferguson moc dobře věděl, proč van Persieho kupuje - je to rozdílový hráč a brilantní technik, což ukázal v další šanci. Po skvělé zasekávačce a tvrdé ráně z hranice pokutového území mohli hosté slavit potřetí!

David de Gea přesto neudržel čisté konto. A radoval se nám známý Bony Wilfried, který do Swansea přestoupil teprve toto léto. Na počátku byla školácká chyba Dannyho Welbecka, který zbytečně kličkoval před vlastním vápnem, čehož využil Pablo Hernández, nahrál Bonymu a bývalý hráč Sparty se dočkal svého premiérového gólu v Premier League!

Danny Welbeck však brzy odčinil svůj přehmat, když využil přesného pasu střídajícího Rooneyho mezi obránce a přeloboval vyběhnuvšího Michela Vorma. Tím uzavřel atraktivní a na góly bohaté utkání. 'Rudí ďáblové' pokořili Swansea na jejím hřišti a vítězí jasným poměrem...

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Aston Villa 1:3

17.08.2013 16:00

Góly: 6. Olivier Giroud - 22. Christian Benteke (pen.), 61. Christian Benteke (pen.), 85. Antonio Luna

Otřesněji asi do nového ročníku Arsenal vstoupit nemohl. Sporná penalta a žlutá karta, která položila základy Koscielného vyloučení, byly těmi rozhodujícími okamžiky, přesto si fanoušci Gunners najdou i další kaňky na sezónním debutu. Například zranění trojlístku Gibbs-Chamberlain-Sagna a pokračující střeleckou mizérii Tomáše Rosického...

Přitom to pro domácí začalo tak krásně. Arsenal jistě do duelu vstoupil s cílem co nejdříve skórovat, a to se mu vskutku povedlo. Parádní přímočarou akci po levé straně rozjel Rosický, Oxlade-Chamberlain nakopnul svou motorku a záhy vzhledem k nedokonalému rozesetí obránců Aston Villy jen hladce vyzval ke skórování Girouda. A Arsenal vůbec působil notně sebevědomě, celých prvních 15 minut hru totálně kontroloval.

O to větším překvapením potom bylo, nakolik se nechal rozhodit vyrovnávací brankou Bentekeho. Agbonlahor po 20 minutách našlápl k parádnímu sólu, které skončilo až na ležícím Szczesnym, který ještě mohl být rád, že neviděl červenou kartu. Poté Benteke sice zahodil penaltu, sám ale ještě hlavou dorazil balon za brankovou čáru - a mohlo se začít odznova, doslova.

Na tuto změnu skóre totiž navázal zcela jiný Arsenal. Szczesny se "blýskl" dalším nervózním okamžikem, přičemž jeho kolegové ze zálohy a útoku hráli vesměs všechno na náhodu, ohromně zbrkle. To platilo i po změně stran, když Rosický ve stoprocentní šanci ukvapeně přestřelil, aby na opačném konci hřiště Delph po Mertesackerově zmateném ústupku nastřelil tyč.

Tragédie Kanonýrů začala dosahovat svého vrcholu s odbitím jedné hodiny hry - právě tehdy se Benteke chystal ke druhému pokutovému kopu. A zatímco o první penaltě nemohlo být pochyb, tentokrát šel Taylor přinejmenším na hranu. Koscielny patrně jako první zasáhl balon, přesto ve výsledku Aston Villa zase jednou mohla těžit z Agbonlahorovy smrtící rychlosti. Benteke zacílil do stejného místa, v tomto případě bez debat.

A Gunners brzy bylo ještě hůř. Koscielny jen pár minut po inkasování sporné žluté karty vystartoval proti nezastavitelnému Agbonlahorovi, zepředu nakopl jeho nárt a musel předčasně pod sprchy. Vzápětí se Gunners vzepjali už jen k jednomu "posmrtnému šoku": Rosického krásný sprint středem hřiště s narážečkou o Girouda ovšem skončil na Guzanově klíně a americký golman byl zanedlouho perfektně postaven také proti Cazorlově ráně.

Proto jakmile záhy Benteke odmítl hattrick po jednom skvostném pasu Weimanna, ten další už přeci jen proměnil zapomenutý levý bek Luna a favorita definitivně popravil. Luna přitom neuvěřitelně chladnokrevným "angličákem" zaskočil možná i sám sebe, aby perfektně korunoval svůj i týmový debut v tomto ročníku Premier League.

Více informací k zápasu

West Ham United - Cardiff City 2:0

17.08.2013 16:00

Góly: 13. Joe Cole, 76. Kevin Nolan

Poněkud ustrašený debut v Premier League (a návrat mezi elitu po více než 50 letech) mají za sebou v Cardiffu. Velšané na Upton Parku při sobotním odpoledni nenapáchali žádnou škodu a vezou si odtamtud prohru 0:2.

Pro Bluebirds, kteří pro dnešek nastoupili s netradičními žlutými pruhy na dresech, jde přitom o alarmující zjištění. Cardiff si jediné šance vytvořil ke konci, když se o korekci výsledku pokoušeli Maynard s Whittinghamem - a to přitom mají napříště cestovat k utkání na půdě Manchesteru City. Před nováčkem je tak podle všeho mimořádně nepříjemný vstup do sezony, který přitom pro nováčky bývá tolik klíčový.

Dnes to byl Joe Cole, kdo poměrně brzy rozhodl, že Cardiff nebude brát žádné body. Ve 13. minutě si ve vápně parádně našel dostatek volného prostoru a šel slavit. Později se klidně mohl radovat i podruhé, to už ale v dobré pozici zvolil nedobrou variantu zakončení. A nadějné příležitosti měli i další. Diamého gólový projektil odklonil do bezpečí Connolly, přičemž své možnosti zahazovali rovněž Jarvis s Maïgou. Stvrzenku tedy přinesl až Nolan v 76. minutě se svou střelou zpoza šestnáctky.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Southampton FC 0:1

17.08.2013 16:00

Góly: 90. Rickie Lambert (pen.)

Krutým způsobem bylo dnes WBA připraveno o bod, aby se Premier League ročníku 2013/14 na úvod nedočkala žádné bezbrankové remízy. Tu v samotném závěru odmítl chladnokrevný Rickie Lambert ve spolupráci s rozhodčím Kevinem Friendem, jenž odpískal relativně jasnou penaltu.

Na druhou stranu není úplně jednoduché polemizovat s korektností výsledku, neboť Saints opravdu po celou dobu byli vedení blíže. Zejména dva mladíčci Ward-Prowse a Luke Shaw excelovali, přičemž perfektně zapadla také drahá posila z Lyonu, stoper Lovren. Jinak nicméně utkání prvoligové parametry zrovna nesplňovalo. Prowseho rána po 20 minutách sice Fostera poděsila, byla však zároveň také tím nadlouho jediným, co mohlo publikum jakkoliv zabavit.

Po 33. minutách se dále z ofsajdu prosadil Lallana a jen chvíli po změně stran nastřelil brankovou konstrukci Rodriguez. S ohledem na West Bromwich od začátku do konce pusto prázdno; pomineme-li tedy příspěvek Mulumbua, který v poslední minutě zaklesnul svou nohu mezi ty Shawovy a nabídl Lambertovi perfektní příležitost ke skórování, lépe řečeno přímo rozhodnutí.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Fulham FC 0:1

17.08.2013 16:00

Góly: 52. Pajtim Kasami

Svým prvním zásahem v dresu Fulhamu Pajtim Kasami na úvod sezony připravil všem cestujícím příznivcům dokonalé odpoledne. Tedy, alespoň výsledkově. Sunderland totiž na vlastní půdě jinak dominoval, svou nadvládu ale na výsledkovou tabuli vůbec nijak promítnout nedokázal. Navíc Cottagers nemůže těšit ani zranění beka Richardsona či nové jedničky Maartena Stekelenburga.

Nizozemský brankář si v závěru utkání pošramotil rameno, shodou okolností zrovna v souboji s jedním z pěti debutantů v dresu Black Cats. A to tím nejvíce aktivním. Jozy Altidore si po mnoha letech s chutí připomněl, jaké je to působit v Premier League, a ihned v zahajovacích pasážích registroval jednu ztečovanou ránu. Následovaly také pokusy Giaccheriniho a Cabrala, dalších akvizic, prvně jmenovaný ovšem minul a jeho kolega nepochodil ani nadvakrát.

Představení Sunderlandu se s přibývajícími minutami zlepšovalo, když se zajímavou dalekonosnou ranou novému publiku předvedl také Ondřej Čelůstka - Stekelenburg nicméně neváhal a štiplavou střelu pohotově vytěsnil. Po změně stran se potom v nastaveném rytmu docela dobře pokračovalo, když brzy pálil Johnson, zároveň ale diváci spatřili jednu malou odluku. Malou a přitom osudovou.

Kasami se totiž po Duffově rohu v 52. minutě odpoutal od svého strážce a hlavičkou, jež symbolizovala první střelecký pokus Cottagers mířící na bránu, otevřel (i uzavřel) skóre. Mackems záhy sice nepolevovali ve své aktivitě, jenže Cabral, Johnson ani Altidore své příležitosti za pačesy nechňapli a ničemu nepomohl ani střídající Ji Dong-Won, jenž ke konci zahodil možná tu největší šanci zápasu.

Více informací k zápasu

Norwich City - Everton FC 2:2

17.08.2013 16:00

Góly: 51. Steven Whittaker, 71. Ricky van Wolfswinkel - 61. Ross Barkley, 65. Séamus Coleman

Nejdražší posila v historii Norwiche se okamžitě začíná vyplácet. Ricky Van Wolfswinkel skvostnou hlavičkou 20 minut před koncem strhujícího střetnutí s Evertonem přeci jen pro svůj nový tým zařídil alespoň bod za remízu 2:2.

Pro domácí Kanárky je to celkem zadostiučinění, neboť to byl povětšinou Everton, kdo tahal za delší konec pomyslného provazu. Velkou inspirací byl přitom pro Toffees teprve 19letý, Moyesem ignorovaný záložník Ross Barkley, jenž si brzy připsal jednu nepřesnou ránu. Tu následovala hlavička Fellainiho a dvě solidní příležitosti Mirallase. Norwich se do přestávky dostal k jedinému výstražnému znamení, které ještě poněkud znehodnotil špatný timing Wolfswinkelova švihu.

Přesto to byli právě domácí, kdo se po změně stran ujal vedení. Whittaker v 51. minutě šokujícím způsobem, v takřka nulovém úhlu, ideálně navázal na vlastní střelu odraženou od levé tyče evertonské klece. Everton se každopádně zaskočit nenechal, spíš naopak odpověděl s mimořádnou vervou. Sympaticky hrající Barkley ranou z necelých 25 metrů okamžitě vyrovnal a za dalších pět minut Colemanova pohotová dorážka Jelavićovy střely znamenala bleskurychlou obrátku skóre.

Ne však permanentní, pořád tu totiž byl Van Wolfswinkel. Nizozemský forvard si v 71. minutě majestátně došplhal pro Whittakerův nepovedený centr a založil pořádnou explozi emocí, která se ještě strhla v závěrečné dvacetiminutovce. Během ní vyniklo duo Ruddy-Martin, které společně zablokovalo takřka tutové pokusy Naismithe a Jelaviće.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Stoke City 1:0

17.08.2013 13:45

Góly: 37. Daniel Sturridge

Ani ne padesátiprocentní vstup do nového angažmá vystřídal více než stoprocentní finiš úvodního představení a Simon Mignolet je hned od počátku veleben coby hrdina liverpoolského FC. Reds si dnes sice připravili až 25 střeleckých pokusů, přesto musejí belgickému brankáři děkovat za chycenou penaltu a uchování nepohodlného stavu 1:0.

Dva loni intenzivně chválení brankáři proti sobě - a oba se v úvodu debutového zápasu tohoto ročníku PL synchronizovaně chvěli s břevny vlastních branek. Mignolet dokonce po svém zaváhání, když se jej snažil využít Huth; Begović měl štěstí při Tourého hlavičce po rohovém kopu a pak i při složité dorážce Sturridge. Obecně ale brankář hostí vyzařoval mnohem víc jistoty; Mignolet si neustále přidělával starosti s rozehrávkou a alespoň zpočátku neomylně stavěl základy dosti nervózní premiéře.

V akci nicméně pořád musel být hlavně Begović. Toho prve po lahodné narážečce s Aspasem neprostřelil Enrique, přičemž zanedlouho Henderson obdržel další parádní pas za obranu a o brankovou radost se připravil akorát vlastním zpracováním na slabší levačku. LFC každopádně nejen tehdy podalo přesný příklad toho, jak se chce letos prezentovat - vířivým, nesobeckým fotbalem především.

V jeho středu pak obvykle stojí Coutinho a okamžitě aklimatizovaný Iago Aspas, který se neustále táže po balonu. A stejně tak činil i před Sturridgeovou gólovou trefou z 36. minuty. Někdejší útočník španělské Celty rychle předal míč na hraně šestnáctky, právě ve Sturridgeově oblíbeném rajónu, a bylo hotovo. Hotovo v pravém slova smyslu - neboť se skóre i navzdory okolnostem dále neměnilo.

Liverpool se totiž po obrátce jen marně pokoušel o podání tolik potřebné stvrzenky vedení. Coutinho takhle prokázal, že jeho síla neleží v zakončování jako spíš vytváření šancí, a již slavícího Hendersona odmítla pravá tyčka Begovićovi klece. Právě Bosňan byl dnes bezpochyby nejlepším hráčem Potters. V 79. minutě byl opět v pozoru proti vyvedenému přímému kopu Gerrarda, zatímco liverpoolští pomalu dohrávali.

Dosti ledabyle; a po hloupé ruce Daniela Aggera také měli v samotném závěru pykat. Jenže ani penalta nebyla odevzdanému Stoku dostatečně dobrá. Mizerný exekutor Walters mičudu ani pořádně netrefil a Mignolet rázem naruby otočil svůj vlastní první dojem. Z rozpačitého debutanta se hlavně díky pohotově vychytané Jonesově dorážce okamžitě stal obyčejný hrdina s čistým trikem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester City11004:03
2.Manchester United11004:13
3.Aston Villa11003:13
4.Chelsea FC11002:03
 West Ham United11002:03
6.Southampton FC11001:03
 Tottenham Hotspur11001:03
 Liverpool FC11001:03
 Fulham FC11001:03
10.Everton FC10102:21
 Norwich City10102:21
12.West Bromwich Albion10010:10
 Sunderland AFC10010:10
 Stoke City10010:10
 Crystal Palace10010:10
16.Arsenal FC10011:30
17.Hull City10010:20
 Cardiff City10010:20
19.Swansea City10011:40
20.Newcastle United10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1618)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele