Představení účastníků Eura 2020 - Česko

07.06.2021, 20:16
Profily, historie
Alex Král (© AFP)
Před čtvrtstoletím se parta ze střední Evropy vydala na Britské ostrovy coby jasný outsider, domů však po spanilé jízdě zcela nečekaně přivezla stříbrné medaile. Po 25 letech se česká reprezentace do Spojeného království vrací v podobné roli a v koutku duše jistě touží po stejném úspěchu, na který v roce 1996 dosáhla generace pod vedením trenéra Dušana Uhrina staršího.

V konkurenci dvou domácích mužstev a vicemistrů světa působí Češi ve skupině D tak trochu jako nechtěný parťák, avšak právě takový status dodává následovníkům Pavla Nedvěda, Karla Poborského a dalších stříbrných hochů o to větší touhu dokázat, jak velkým fotbalovým umem disponují.

Většina jiných výběrů účastnících se letošního Eura přitom má Čechům co závidět. Vskutku jen málo dalších reprezentací se může pyšnit takovou stabilitou v podobě účastí na evropských šampionátech jako ta česká. Pravidelnou návštěvou srazů kontinentální smetánky si pak středoevropská země kompenzuje nezdary z kvalifikací na mistrovství světa, které se jí až na jednu výjimku z roku 2006 pravidelně vyhýbá.

Druhým dechem je však třeba dodat, že k poctivému sběru zážitků už hráči se lvem na prsou dlouho nepřidali nadstavbu, jež by pobláznila celou republiku. Na obrázky z posledního legendárního Eura v Portugalsku, kdy rozjetou mašinu zastavil až nešťastný stříbrný gól, se již značně práší. Od té doby museli fanoušci zkousnout dvě hořké pilulky turecké výroby, na čtvrtfinále z roku 2012 se zase v hospodách až tak nevzpomíná, neboť tehdejší nároďák se velké přízni netěšil. Navíc je třeba si přiznat, že mezi nejlepší osmičku se mužstvo Michala Bílka dostalo i díky značné porci štěstí, což kredit čtvrtfinále snižuje.

I proto Češi už dlouhodobě nepatří mezi favority, na Euro si každopádně cestu vždy najdou. A to častým výměnám trenérů navzdory. Družina současného kouče Jaroslava Šilhavého však působí kompaktně a bude se spoléhat právě na pověstného týmového ducha, soudržnost a bojovnost. Pokud všechny náležité atributy předvede hned v prvním klíčovém zápase proti Skotsku, může snít o zopakování britského zázraku.

Fotbal v zemi


Kdyby si Češi sami mohli vybrat termín konání Eura, zřejmě by v kalendáři vyhledali příznivější datum. Růst fanouškovské horečky totiž zastínil světový šampionát v hokeji, který s kopanou léta svádí boj o pozici nejpopulárnějšího sportu v krajině. Hokejový turnaj už je ale minulostí a 10 milionů expertů mezi Aší a Jablunkovem tak může svou energii plnohodnotně investovat do fotbalového ME. Uvidíme, kolik šťávy jim zbylo.

Samotné fotbalové prostředí pak rovněž řešilo snad ještě důležitější záležitost než blížící se mistrovství. Zkraje června totiž proběhla volba nového předsedy fotbalové asociace, v níž na sebe původně měli narazit dva hrdinové z již zmíněného šampionátu roku 1996. Jeden z nich, Vladimír Šmicer, se stal tváří hnutí F-evoluce, které se chopilo iniciativy poté, co policie na podzim loňského roku zatkla místopředsedu asociace Romana Berbra. "Šmicerova” F-evoluce od té doby proklamuje snahu o očištění českého fotbalu od zkorumpovaného prostředí, což se jí více či méně dařilo prostřednictvím skrze volby do okresních a krajských svazů.

Na duel se Šmicerem se těšil Karel Poborský, autor ikonického dloubáku ze čtvrtfinále Eura 1996. Očekávaný střet někdejších reprezentantů šlo mediální zkratkou vyložit jako souboj dobra a zla, neboť Poborský se na rozdíl od Šmicera delší dobu angažoval ve strukturách asociace, jež F-evoluce hodlá očistit. Nutno dodat, že Poborský si za nálepku zlého uchazeče mohl dost sám, jelikož od začátku kandidatury odmítal vysvětlit různé kontroverze — především to, kdo jej v kandidatuře podporoval. K bitvě slavných fotbalistů však nedošlo, jelikož Šmicer se kandidatury vzdal ve prospěch funkcionáře Petra Fouska, jenž se nakonec předsedou asociace skutečně stal.

Samotná potřeba volání po (r)evoluci každopádně poukazuje na nedostatek důvěry, se kterým se český fotbal dlouhodobě potýká. Milovníci fotbalu sice zůstávají, i oni si však často kladou otázku, zda kmotrovské prostředí nadále podporovat. Zatčení Berbra a konec jeho chráněnce Marka Malíka, jenž před Fouskem působil v čele asociace, nicméně vyvolává alespoň nějaký paprsek naděje.

Zase ale není třeba z českého fotbalu dělat jen neprostupnou a zaostalou Sicílii. I přes skandály se například po období dekadence vcelku zvedla kvalita nejvyšší soutěže, jejíž jméno reprezentuje především pražská Slavia. Ta se v posledních sezonách vyprofilovala v neochvějného hegemona, zároveň se sešívaní proslavili i na mezinárodním poli. Právě někdejší i současní hráči Slavie ostatně tvoří páteř národního mužstva. Za sešívanými se po novém laku už pár let poohlíží Sparta, vedle níž se mezi užší špičkou drží i Plzeň, ta má nicméně za sebou nejhorší ročník z jinak úspěšné desetiletky.

Úbytek fotbalistů působících v elitních soutěžích byl rovněž zastaven. V Anglii zažívají Češi renesanci díky dvojici (a brzy možná trojici) z West Hamu, v Itálii se zase slušně uchytili Jakub Jankto s Antonínem Barákem. Početně silná zůstává kolonie v Německu a zdánlivě neprostupná hranice do Španělska byla díky Tomáši Vaclíkovi rovněž prolomena. Evropský šampionát navíc může otevřít dveře dalším plejerům z domácí soutěže.

Infograficky



autor: Marek Ustohal

Turnajová historie


Překvapivé stříbro z roku 1996 zůstává největším úspěchem od rozdělení federace se Slováky, dva spojené národy nicméně dokázaly o dvacet let dřív vystoupat na samotný vrchol. Na zlatu z jugoslávského "final four” přitom měli alespoň početně větší podíl fotbalisté zpod Tater, do myslí pamětníků se však zapsali především dva individuální výkony českých legend. Fantom mezi třemi tyčemi Ivo Viktor rozesmutnil v semifinále Nizozemce a v penaltovém rozstřelu proti Západnímu Německu měl víc štěstí než Sepp Maier. Antonín Panenka pak zlatou trefou naučil celý svět dnes kultovní vršovický dloubák.

Díru do kontinentu udělali Čechoslováci již na prvním mistrovství Evropy v roce 1960, kdy v semifinále sice nestačili na pozdější vítěze ze Sovětského svazu, bitvu o třetí místo proti Francii již ale parta okolo Josefa Masopusta, Ladislava Nováka či Jána Popluhára zvládla. Další sukces už ale vicemistři světa z roku 1962 na evropské půdě nepřidali a po třech nezdarech v kvalifikacích přišel pořádný průlom až v Bělehradě v roce 1976. Čekání ale stálo za to.

Panenka a spol. doplnili jugoslávské zlato také bronzem z roku 1980, když po dalším penaltovém dramatu přemohli domácí Italy. To však bylo od Československa na evropských šampionátech vše. Samostatná Česká republika pak ale rokem 1996 zahájila dodnes trvající šňůru účastí na finálovém turnaji, které konkuruje jen několik málo vytrvalců (Němci mají 13 zářezů na Euru v řadě, Francouzi 8, Italové, Španělé a Portugalci pak stejně jako Češi 7).

Po zklamání z Beneluxu na konci 20. století se Češi poslední medaile dočkali v roce 2004, dodnes však tehdejší bronz představuje slabou útěchou, neboť mužstvo okolo držitele Zlatého míče Pavla Nedvěda mířilo po skvělých výkonech za zlatem. Poté již postupně následovaly vypadnutí ve skupině, čtvrtfinále a opět nezdar již ve skupinové fázi. Vydrží-li tedy Češi v dodržování tradic z posledních tří účastí, měli by se po devíti letech znovu dočkat play-off.

Cesta na šampionát


Navzdory tradičně zbabrané snaze o postup na MS měl mužstvo i dalším kvalifikačním cyklem provést Karel Jarolím. Ten však v září roku 2018 neustál debakl 1:5 z přátelského klání v Rusku a předal žezlo Šilhavému, jenž nervózní fanoušky uklidnil vcelku povedeným účinkováním v podzimní fázi premiérového ročníku Ligy národů.

Hned po prvním kvalifikačním zápase se ale vrátilo rozladění. Další pětigólový nášup z Anglie působil dojmem, že Šilhavého družina jela do Wembley především na prohlídku, čemuž pomohli i sami hráči s trenérem podivnými výmluvami pro média. Reputaci si repre napravila domácími výhrami nad Bulharskem i Černou Horou, září ovšem nabídlo další rozčarování v podobě porážky na horkém kosovském poli.

Nečekanou vzpruhu však přinesla výhra v Praze nad Anglií, kterou vystřelil debutant Zdeněk Ondrášek. O druhém postupujícím za "Albionem” ze skupiny A tak rozhodla plzeňská partie s Kosovem. Tu gólově načali Balkánci, avšak Alex Král s Ondřejem Čelůstkou nakonec poslali český tým na šampionát. Závěrečná porážka v Bulharsku už druhé místo nemohla Šilhavého partě sebrat.

I přes debakl z Londýna dokázala česká reprezentace zvrátit poměr skóre ve svůj prospěch (13:11), byť rozdíl +2 byl nejtěsnější ze všech přímo postupujících. Z týmů, které cestu na Euro nehledaly skrz baráž, rozvlnil síť v méně případech už pouze Wales. Čtyři z třinácti gólů vsítil nejlepší střelec mužstva Patrik Schick, obě čistá konta proti Černohorcům pak udržel Tomáš Vaclík.

Trenér — Jaroslav Šilhavý



zdroj: AFP

Angažmá u reprezentace znamená pro devětapadesátiletého rodáka z Plzně pomyslný vrchol trenérské kariéry. Šilhavý nejprve sbíral zkušenosti jako asistent, poté zachraňoval kluby v první lize a později už vyhrával tituly. U národního týmu, který vede téměř tři roky, pak své renomé víceméně udržuje na konstantní hladině.

Šilhavý rozhodně není žádným trenérským samoukem, jenž se jako hráč vrcholové kopané obloukem vyhnul. Vždyť drží dodnes platný rekord v počtu zápasů odehraných v první československé či české lize (465). Řízný obránce se nebál na hřišti přitvrdit, vavříny jej však během hráčské kariéry míjely. Velkou díru do světa neudělal ani v reprezentačním dresu, který oblékl pouze ve čtyřech přípravných zápasech.

Krátce po konci kariéry se však Šilhavý v nároďáku na delší čas usadil jako asistent slavného Karla Brücknera. Mezitím někdejší zadák nastartoval i kariéru hlavního kouče. Jméno si udělal v provinčním Kladnu, které svého času držel mezi českou elitou. Přes Plzeň a České Budějovice se Šilhavý dostal do Liberce, s nímž v roce 2012 dost nečekaně oslavil zisk trofeje pro mistra ligy. Po menším ústupu ze slávy se zpět na vrchol vrátil se Slavií, v níž dříve působil jako hráč. Pro sešívané vybojoval v roce 2017 první titul po osmi letech, půlrok po úspěchu byl ale odvolán, neboť na jeho místo se tlačil progresivní Jindřich Trpišovský.

Postupem času si Šilhavý vysloužil nálepku konzervativního (avšak rozhodně ne přehnaně autoritativního, jak si velšská televizní produkce zřejmě myslí) stratéga, jenž vychází z pevné obrany. Zejména při libereckém putování Evropou mu k přívětivému výsledku často stačily jedna či dvě šance za celých 90 minut (italské Udinese jistě dodnes při vzpomínce na duel z roku 2013 trne hrůzou). Spíš opatrný přístup vyznává i při koučování národního mužstva, když mu ale teče do bot, je schopen přes dynamickou zálohu rozhýbat ofenzivní šiky. Zároveň se Šilhavý velkou měrou zasloužil o to, že do reprezentace po divoké periodě vrátil stabilitu a důvěru fanoušků. Na rozdíl od Eura 2016 se navíc nezdá, že by měl lodivod reprezentace nutkání vést válku s médii.

Tahoun týmu — Patrik Schick



zdroj: AFP

Pořád se tak nějak čeká, až na evropské úrovni skutečně prorazí. Jsou tomu totiž již čtyři roky, co se Schick po průlomové sezoně v Sampdorii stěhoval do římského AS s nadějí, že Česko bude mít po chudých letech zase bombarďáka světového kalibru. Jenže ve věčném městě se odchovanec pražské Sparty nikdy natrvalo neprosadil do základní sestavy. Po dvou letech přešlapování se Schickovi povedl restart v Lipsku, jehož vedení však zároveň nepřesvědčil k tomu, aby vysokého útočníka po konci hostování za tučný obnos koupilo. A tak se Schick před rokem znovu stěhoval, tentokrát "jen” v rámci Německa do Leverkusenu.

Za "Werkself” nasázel v sezoně 13 branek, což je lepší statistika, než jakou měl v Lipsku, avšak na nejlepší bundesligové kanonýry se pořád nechytá. Nakonec Schick nebyl ani nejlepším střelcem mužstva, neboť Leon Bailey a Lucas Alario dali gólů celkem 15. A právě s Alariem bojuje český reprezentant o pozici útočníka číslo jedna. Vzhledem k častým zdravotním komplikacím konkurenta z Argentiny se v základní sestavě častěji objevil Schick, lepší statistikou v počtu gólů na odehrané minuty se nicméně může pyšnit Alario. Pod novým trenérem Leverkusenu Gerardem Seoanem se navíc situace zase může změnit.

V reprezentaci je však Schick mezi útočníky nezpochybnitelnou jedničkou. Šilhavému pomohl zvládnout první měsíce na lavičce, když třemi brankami táhnul cestu českého týmu za druhým místem v jedné ze skupin Ligy národů B. V kvalifikaci na Euro pak po debaklu z Anglie nastartoval celé mužstvo góly proti Bulharsku a Černé hoře, prosadil se i v Kosovu.

Svých 186 centimetrů výšky dokáže Schick uplatnit ve vzduchu, zároveň je ale levonohý fotbalista velmi šikovný i s míčem u kopačky, umí se přes obránce prosadit v souboji jeden na jednoho. Jakmile jej soupeř nezdvojí či jej nechá s odstupem rozběhnout, zadělává si na problém.

Jestliže Češi doufají v postup ze skupiny, musí se opřít o potenci svého střelce. Schick, o jehož nominaci uvažoval už před pěti lety Pavel Vrba, si umí palebnou pozici vytvořit i sám, bez podpory spoluhráčů se ale samozřejmě neobejde. Zároveň se snad vyvaruje nějakého kolapsu mimo rámec slušného chování. V březnovém utkání kvalifikace na MS proti Walesu totiž mužstvo oslabil zcela zbytečnou červenou kartou. Doufejme, že šlo o ojedinělý zkrat.

Osobnost týmu — Tomáš Souček



zdroj: AFP

Zatímco Schick se mohl podívat i na Euro 2016, o necelý rok starší Souček v té době teprve hledal své místo na slunci. I přes gólově plodné začátky se totiž nezabydlel v základní sestavě tehdy sílící Slavie, proto vzal na jaře roku 2017 zavděk hostování v Liberci, byť kvůli němu přišel o mistrovskou jízdu Pražanů. Po výborných výkonech na Euru jednadvacítek se však již v hlavním městě usadil a stal se nepostradatelným mužem. Nejprve jen sešívaných, nyní ale i repere a po přestupu také West Hamu.

Zprvu byl Souček ceněn zejména pro vlastnosti, které charakterizují každého kvalitního defenzivního záložníka, postupem času se ale rozstřílel tak, že na něj útočníci Slavie jen závistivě hleděli. V sezoně 2018/19 nasázel napříč všemi soutěžemi fantastických 18 gólů, během následujícího půlroku přidal dalších 12. Mezitím se Slavií oslavil vítězství v české lize, zažil jízdu do čtvrtfinále Evropské ligy i účast ve skupině Ligy mistrů.

Součkovy výkony nemohly dále unikat pozornosti klubů ze západní Evropy. Nakonec vytáhlý záložník putoval jako nejdražší hráč v historii české ligy do West Hamu, kde až nečekaně hladce navázal na své výsledky ze Slavie. Dříve vysmívaný kolohnát teď bez přehánění patří mezi nejlepší středopolaře Premier League, což dokazuje například nejvyšším počtem vyhraných vzdušných soubojů ze všech hráčů soutěže. Že se ve své první kompletní sezoně na ostrovech stal zároveň nejlepším střelcem šestého týmu PL taky vyráží dech.

Brilantní poziční hru, pavoučí nohy, sílu v hlavičkových soubojích a podporu ofenzivy aplikuje Souček i v reprezentaci, za kterou už odehrál více než 30 utkání. Zde zdatně kooperuje s kolegy ze zálohy, s nimiž ve středu pole vytváří operační centrum celé hry. Bez Součka by si Šilhavý jen těžko poradil.

Na prahu slávy — Adam Hložek



zdroj: AFP

Červený či bílý dres se lvem na prsou doposud propotil jen na nějakých 100 minut, avšak málokdo pochybuje o tom, že do nominace patří. V 18 letech je suverénně nejmladším členem výběru, přesto má poměrně solidní šanci na to, že bude zařazen do základní sestavy. Pokud jej teda nezradí bolavá dolní končetina.

Rodák z moravských Ivančic se do pražské Sparty dostal díky svému bratrovi Danielovi, který měl rovněž nakročeno k slibné kariéře. Staršího ze sourozenců ale v rozletu zastavily zdravotní potíže, proto se známý agent Pavel Paska začal soustředit na rozvoj mladšího Adama. Ten již ve školním věku podobně jako brácha kvalitativně převyšoval své vrstevníky a po skvělých výsledcích ve sparťanské mládeži bylo jen otázkou času, kdy se objeví mezi dospělými.

Důvěru dostal Hložek prvně v sezoně 2018/19, během níž se postupně vypracoval na stálého člena základní jedenáctky Letenských a kdy se v 16 letech rovněž stal nejmladším autorem branky v historii české ligy. Nakonec za celý ročník skóroval třikrát, v další již kompletní sezoně nasázel v nejvyšší soutěži sedm branek, zpravidla přitom z pozice křídelníka. To už samozřejmě také reprezentoval Česko v mládežnických kategoriích. Zejména jednadvacítce pomohl třemi góly v kvalifikaci na evropský šampionát.

V září loňského roku se pak stal nejmladším hráčem, který kdy oblékl dres reprezentačního áčka, přičemž nebyl daleko od toho, aby se zároveň stal nejmladším střelcem. Za další dva měsíce ale fanouškům Sparty zatrnulo po zprávě, že Hložek bude kvůli únavové zlomenině zánártní kůstky absentovat čtyři měsíce. Veškeré obavy z toho, v jaké formě se talent vrátí, však byly liché. Po zimní rekonvalescenci začal klenot Letenských na trávnících řádit jako nikdy předtím a navzdory dlouhé pauze se s 15 brankami stal nejlepším kanonýrem ligy. Obzvlášť čtyřgólový koncert v posledním kole proti brněnské Zbrojovce stál za to.

Už po 16. narozeninách udivoval pohled na jeho vypracované nohy, k tělesné stránce navíc za další dva roky přidal množství nasbíraných zkušeností. Zároveň jej však začínají limitovat zranění, což platí i aktuálně, kdy zůstává v klidovém režimu kvůli bolavé kyčli. Těsně před přípravou na Euro podepsal se Spartou nový kontrakt, zájem ze zahraničí tím ale rozhodně neustane. V případě vyvedeného šampionátu si naopak Hložek může pootevřít dveře k lukrativnímu angažmá.

Pravděpodobná sestava a taktický profil týmu




Na posledním šampionátu ve Francii se český tým potýkal s neustálenou základní jedenáctkou. Tehdejší kouč Vrba po přípravných duelech poměrně zásadně pozměnil sestavu, jež se na úvod mistrovství postavila Španělům, a v šachách pokračoval i později. Hráči samotní pak s odstupem času přiznali, že je vlastní nevyjasněná role překvapila. U Šilhavého by divoké změny byly za normálních okolností nepravděpodobné, zdravotní komplikace především v obranných řadách však mohou spustit nečekané rotace.

Jeden z otazníků představuje už brankářský post. Tomáš Vaclík v Seville přišel o místo jedničky, Jiří Pavlenka naopak v Brémách během sezony nevynechal ani minutu. Doposud Šilhavý věřil v těžkých utkáních zpravidla Vaclíkovi, kdežto Pavlenka odchytal spíš zápasy "druhého řádu”. Dle informací, jež přinesl redaktor magazínu Football Club Karel Häring, je však možné, že na Euru dostane větší prostor druhý jmenovaný. Konkurenci mezi třemi tyčemi ještě mohl zvýšit slávista Ondřej Kolář, ten se ale po náročné sezoně rozhodl pro odpočinek. Místo Koláře se tak do nominace dostal Aleš Mandous ze Sigmy Olomouc, který by dle očekávání měl především nasávat atmosféru fotbalového svátku.

Kraje obrany obsadí někdejší parťáci se Slavie. Vladimír Coufal už se z Prahy přestěhoval do Londýna, kde se nečekaně rychle stal oblíbencem příznivců West Hamu. V reprezentaci pak Coufal postupně ze sestavy vytlačil Pavla Kadeřábka, jemuž tak šest let zkušeností z německé nejvyšší soutěže stačí pouze k lavici náhradníků. Věrnému slávistovi Janu Bořilovi zase do karet nahrává absence zraněného Filipa Nováka, který by však podobně jako Kadeřábek spíš hlídal záda svému kolegovi. Takto Novákovu roli převezme Aleš Matějů z druholigové italské Brescie.

Situace ohledně stoperů je mnohem šťavnatější. Zřejmě aktuálně nejlepší český střední obránce Ondřej Kúdela bude na mistrovství absentovat, neboť mu UEFA za rasistické chování vůči Glenu Kamarovi ze čtvrtfinále Evropské ligy napařila stopku na 10 zápasů. Dalšího stopera Slavie Davida Zimu nominace neminula, avšak kvůli trestu pro Kúdelu, s nímž se v klubu sehrál, se s dvacetiletým fotbalistou počítalo spíš mezi náhradníky. O základ se tak měli porvat sparťan Ondřej Čelůstka, Tomáš Kalas z druholigového anglického Bristolu a plzeňský Jakub Brabec. Poslední jmenovaný neprožil moc vydařenou sezonu, v repre se ale dokáže vybičovat k solidním výkonům. Čelůstka zase patří k objevům Šilhavého, byť i on se během ročníku nevyvaroval slabších momentů. Nezpochybnitelnou záruku kvality nenabízí ani Kalas, pořád to ale stačí k tomu, aby byl upřednostněn před Brabcem. Šilhavému však hlavu motají drobná zranění Kalase i Čelůstky, kvůli nimž se spekulovalo o pozvání náhradníků Lukáše Hejdy či Patrizia Stronatiho. Výkony jakékoli zvolené dvojice nicméně budou fanoušky enormně zajímat.

Zatímco pohled na nabídku stoperů vyvolává obavy, střed zálohy je alespoň na papíře srdcem a plícemi celé formace. Trojice středopolařů není rigidně ukotvena na svých postech a často se různě mění a doplňuje podle vývoje hry na hřišti. Za nejdefenzivněji laděného je každopádně brán Tomáš Souček, byť i on umí adekvátně podpořit útok, jak ostatně pravidelně ukazuje v Premier League. Alex Král dokonce začínal kariéru v obraně, postupem času se nicméně hráč Spartaku Moskva vyprofiloval v solidního box-to-box záložníka. Vladimír Darida, maratonec z berlínské Herthy, zalepí jakoukoli díru ve středu pole a vše vždy poctivě odmaká, zároveň však v repre snad nikdy nepředvedl takový výkon, z něhož by spadla brada. Třeba si ale kapitán výběru schovává svůj moment slávy právě pro letošní Euro.

Pokud by však Šilhavý přece jen chtěl zálohu oživit, může místo Daridy (a Krále) nasadit Antonína Baráka, kterému se daří v Hellasu Verona, nebo slávistu Petra Ševčíka. Doma naopak zůstal Bořek Dočkal, předchůdce Daridy v roli kapitána a nejlepší nahrávač české ligy. Dočkal se sice dostává pod palbu kritiky za své pomalé tempo, je však otázkou, zda repre nebude scházet jeho kopací technika, například při rozehrávce standardních situací. Za Součkem je naopak připraven Ševčíkův spoluhráč Tomáš Holeš, jenž se do reprezentace dostal po životní sezoně ve Slavii, kde dal slušnými šesti góly vzpomenout na svého předchůdce, či mladý Michal Sadílek, který může případně naskočit také na levém kraji obrany.

Šilhavého sice dlouhodobě trápí nouze křídelníků, na levé straně s ní ale nemá velký problém, neboť Jakub Jankto se u postranní čáry slušně uchytil. Navíc je schopen v průběhu zápasu alternovat také napravo, kde je jinak situace horší. Než díky svým kvalitám je totiž Lukáš Masopust hlavní volbou spíš z důvodu absence pořádné konkurence. Uvidíme, zda do boje na křídlech promluví nečekaně povolaný Jakub Pešek, případně mohou Masopusta vytlačit útočníci Matěj Vydra a Adam Hložek. Především druhý jmenovaný si na pravé křídlo údajně dělá zálusk, aktuálně však není zcela jasné, jak na tom bude zdravotně.

V útoku se bez pochyb bude rvát Patrik Schick, za nímž na šanci číhají Michal Krmenčík, Tomáš Pekhart i již zmínění Vydra s Hložkem. Sám Šilhavý s rozestavením 4-2-3-1 sotva hne, fanoušci však fantazírují nad možnostmi, jak vedle Schicka využít mladého Hložka. Jednu z takových alternativ představuje diamant ve středu pole, díky němuž by zároveň zmizela bolest v podobě křídel, místo nichž by vznikl prostor právě pro druhého útočníka. Podobný scénář nabízí formace 3-5-2 (či cokoliv podobného se třemi zadáky). Pořád ale jde spíš o sny mimo uvažování realizačního týmu.

Tip na umístění: čtvrtfinále


Program zápasů - skupina D

14.06.2021
15:00
Skotsko
0:2
Česko
Glasgow
18.06.2021
18:00
Chorvatsko
1:1
Česko
Glasgow
22.06.2021
21:00
Česko
0:1
Anglie
Londýn

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
Tomáš Koubek
26.08.1992
FC Augsburg
Aleš Mandous
21.04.1992
Sigma Olomouc
Tomáš Vaclík
29.03.1989
Sevilla FC
Obránci
Datum nar.
Klub
Jan Bořil
11.01.1991
Slavia Praha
Jakub Brabec
06.08.1992
Viktoria Plzeň
Vladimír Coufal
22.08.1992
West Ham United
Ondřej Čelůstka
18.06.1989
Sparta Praha
Tomáš Holeš
31.03.1993
Slavia Praha
Pavel Kadeřábek
25.04.1992
TSG Hoffenheim
Tomáš Kalas
15.05.1993
Bristol City
Aleš Matějů
03.06.1996
Brescia Calcio
David Zima
08.11.2000
Slavia Praha
Záložníci
Datum nar.
Klub
Antonín Barák
03.12.1994
Hellas Verona
Vladimír Darida
08.08.1990
Hertha BSC
Jakub Jankto
19.01.1996
UC Sampdoria
Alex Král
19.05.1998
Spartak Moskva
Lukáš Masopust
12.02.1993
Slavia Praha
Jakub Pešek
24.06.1993
Slovan Liberec
Michal Sadílek
31.05.1999
Slovan Liberec
Tomáš Souček
27.02.1995
West Ham United
Petr Ševčík
04.05.1994
Slavia Praha
Útočníci
Datum nar.
Klub
Adam Hložek
25.07.2002
Sparta Praha
Michael Krmenčík
15.03.1993
PAOK Soluň
Tomáš Pekhart
26.05.1989
Legia Varšava
Patrik Schick
24.01.1996
Bayer Leverkusen
Matěj Vydra
01.05.1992
Burnley FC

Autor: Ondřej Vaculík

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Představení účastníků Eura 2020 - Portugalsko
12.06.2021, 13:58
Představení účastníků Eura 2020 - Maďarsko
11.06.2021, 16:31
Představení účastníků Eura 2020 - Francie
11.06.2021, 11:38
Představení účastníků Eura 2020 - Německo
10.06.2021, 20:00
Představení účastníků Eura 2020 - Švédsko
10.06.2021, 15:50
Představení účastníků Eura 2020 - Polsko
10.06.2021, 04:32
Představení účastníků Eura 2020 - Španělsko
09.06.2021, 20:06
Představení účastníků Eura 2020 - Slovensko
09.06.2021, 13:27
Představení účastníků Eura 2020 - Chorvatsko
09.06.2021, 02:40
Představení účastníků Eura 2020 - Anglie
08.06.2021, 17:27
Představení účastníků Eura 2020 - Skotsko
08.06.2021, 05:37
Představení účastníků Eura 2020 - Rakousko
07.06.2021, 13:30
Představení účastníků Eura 2020 - Ukrajina
07.06.2021, 03:12
Představení účastníků Eura 2020 - Nizozemsko
06.06.2021, 22:31
Představení účastníků Eura 2020 - Severní Makedonie
06.06.2021, 13:00
Představení účastníků Eura 2020 - Dánsko
06.06.2021, 04:21
Představení účastníků Eura 2020 - Finsko
05.06.2021, 18:48
Představení účastníků Eura 2020 - Belgie
05.06.2021, 14:39
Představení účastníků Eura 2020 - Rusko
05.06.2021, 06:03
Představení účastníků Eura 2020 - Wales
04.06.2021, 21:30
Představení účastníků Eura 2020 - Itálie
04.06.2021, 10:59
Představení účastníků Eura 2020 - Švýcarsko
04.06.2021, 02:49
Představení účastníků Eura 2020 - Turecko
03.06.2021, 17:50

Komentáře (325)

Přidat komentář
meno

Menův tip na umístění: Konec ve čtvrtfinále, vypadneme s Francií (!spoiler alert! budoucím mistrem)

Reagovat
KingMaster13

Mám to stejně ale to osmifinále se Švédskem bude vyrovnané jak kráva. Tam čekám možná i penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Mně taky vyšlo čtvrtfinále s Francií, ale v osmifinále očekávám Polsko.

Reagovat
KingMaster13

Může být Tam je to fakt 50 na 50 ale to Polsko nevím proč má tucha že zakopne se Slovenskem a udělá s nima jen remízu a to je bude mrzet

Reagovat
pobody's nerfect

Mám to úplně stejně

Reagovat
meno

Reagovat
mayday

Ty pozice v osmifinále z třetích míst jsou daný, jakože třeba třetí z A hraje s prvním z C apod.? Nebo podle čeho je pavouk, když není jasný, z kterých skupin postoupí i třetí tým?

Reagovat
mayday

Reagovat
meno

Já tam mám Poláky a s nima to bude dávačka. Zima úplně rozebere Lewu

Reagovat
KingMaster13

Jako pokud by tam byli Poláci tak cítím šanci, se Švédy by to byla taktická bitva

Reagovat
PaYaB

Kéž by. To by byl docela velký úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

taky mi to tak vyšlo, konkrétně na Fortuně v tom pavouku...u finále Francie jsem dal alibisticky remízu po 90 minutách

Reagovat
meno

Já už mám vsazený finále Francie Portugalsko. A že bude Souček náš nejlepší střelec

Reagovat
Coutinho10

me tam vyslo Francie - Nemecko Soucek byl super kolik je kurz na nej ?

Reagovat
smazaný uživatel

na fortune bylo myslím 6,5

Reagovat
smazaný uživatel

Na ty střelce jsou tam dobré kurzy bych řekl. Na Yilmaze 2,5. Depay 3,00. Já zkusím ještě Grieze 4,5 a Hazarda 7,00.

Reagovat
smazaný uživatel

+ možná Torrese za 5,00. Morata mi nepřijde jako nějaký kanonýr za nároďák. Ale uvidíme no

Reagovat
smazaný uživatel

+ na Ilkaye je 9,00. Myslím že i v národáku mu to tam teď dost padalo. Ale nevím jestli za repre kope penalty no

Reagovat
Coutinho10

j jako dalo by se neco vybrat, ale jak rikas..chce to prozkoumat ty pencle, ty muzou hrat zasadni roli

Reagovat
smazaný uživatel

Mě vyšel konec Česka se Španělskem v osmifinále. Slováci konec již ve skupině.

Semifinalisté: Itálie - Portugalsko, Francie - Dánsko. Ve finále zvítězí Itálie nad Francií.

Reagovat
nenavidimManUTD

1 bodík bude zázrak

Reagovat
Shevchenko

souhlasím, protože jsem si celkem jistý, že budeme mít víc než bod

Reagovat
smazaný uživatel

Hlozek misto Masoplsta a cajk

Reagovat
db18

(a někdo za Kalase)

Reagovat
KingMaster13

Tip: Čtvrtfinále, bude to takové rozporuplné, protože po nehezkém výkonu očekávám výhru o gol nad Skotskem, kde to urveme spíš silou než nějakýma pěknýma kombinacema. Proti Chorvatsku naopak očekávám že předvedeme zápas turnaje a po super fotbale je uběháme a porazíme 3:1 a pak půjdeme namlsaní na Anglii kde dostaneme 4:0 Opět se nám nebude věřit a v osmifinále po bitvě na krev udoláme Švédy abychom pak dostali od Galského kohouta čekám tak 3/4:1. Spusta lidí tam uvidí 2 debakly a bude prskat ale český tým zanechá celkem dobrý dojem a věřím že se ukážou především hráči pro které je teď tohle EURO zlomové pro jejich přestup (Vaclík, Král, Hložek, Barák).

Reagovat
cubinho

celkem reálný scénář, typicky český

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Mám to stejně i o ten gól proti Skotsku i ta Anglie 0:4...i to 3:1 s Chorvatskem... Ale bohužel pro ně, né pro nás.

Reagovat
KingMaster13

Jako ti stopeři mě straší ale Chorvaty si myslím že uběháme, však té jejich záloze je v průměru tak 36 let

Reagovat
Pablos

Aby jsme nečuměli na to jak jsou technický úplně jinde a třeba takovej Vlašič si z nás nedělal dobrej den.

Reagovat
KingMaster13

Když je budou furt dostupovat a budou je presovat jak šílený tak věřím že to bude v pohodě

Reagovat
Pablos

Já si to samozřejmě přát taky budu

Reagovat
Salfovic

A co nějakej fotbal ?

Reagovat
KingMaster13

Hlavní je proti nim bořit hru a z brejků tam něco padne

Reagovat
Coutinho10

to skoro vypadá jako tutovka taky mi to takto vychází včetně těch playoff soupeřů na Fortuně

Reagovat
JeséRodriguez

to by celkem šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Ten problém je jak některé posty máme fakt super, tak zároven prostě v základu takovej Masopust... to je maso

Ale třeba překvapí

Reagovat
KingMaster13

I ty křídla už nemáme tak nejhorší, ten Masopust by hrát nemusel ale stopeři ty nás ještě tak 2 roky budou trápit

Reagovat
JeséRodriguez

Už na MS v Kataru by mohl hrát Zima s Krejčím.

Reagovat
fabec1222

Skotsko - ČR 1:2 Schick, Král

Chorvatsko - ČR 1:1Jankto

ČR - Anglie 1:2 Krmenčík

ČR - Španělsko 1:2p Jankto

Reagovat
Pablos

Skotsko-ČR 1:2

Chorvatsko-ČR 3:1

ČR-Anglie 0:4

Konec ve skupině kvůli špatnému skóre

Reagovat
Mr.Mike

Sco - Cr 1:2

Cro - Cr 2:2

Cr - Eng 1:2

Cr - Swe 2:0

Cr - Por 0:2

Reagovat
mimi_united

Máte o dosť jednoduchšiu skupinu ako Slovenkso

Španielsko > Anglicko

Poľsko = Chorvátsko

Švédsko > Škótsko

Reagovat
KingMaster13

To si teda nemyslím. Švédsko jo ale Anglie má generaci že klidně může celé EURO vyhrát, to Španělsko na mě moc dobře nepůsobí. Nicméně Anglie není pohárové mužstvo a pokud půjdou z 1. místa tak je čeká fakt sakra těžká cesta kde jim nevěřím

Reagovat
T..oo..M

Nemyslím si, že by současný výběr Španělska byl silnější než výběr Anglie, právě naopak.

Reagovat
meno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

To snad ne

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Y.N.W.A

naopak, jsou to prakticky stejný soupeři

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně ne, jak Polsko tak Švédsko jsou někde jinde než Skotsko

Reagovat
Front hell

Reagovat
Selänne

Reagovat
icka

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rezan

musíš to brát tak, že v každý skupině je to vyrovnaný

Španělsko - Anglie

Polsko - Chorvatsko

Švédsko - Česko

Slovensko - Skotsko

vůbec nevím, kde vidíš nesouměrnost v těch skupinách

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To si teda nemyslim.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, nemáme, mimi

Reagovat
smazaný uživatel

Krmenčík se stane nejlepším střelcem turnaje a po Euru půjde za miliardu do Juventusu.

Reagovat
John Obi Mikel

Krmenčík nedá ani gól a po Euru půjde za sto milionů do Sparty.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Zark

ani zadarmo doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Podle mně budeme rádi, když postoupíme do osmifinále. Byl bych s vyhlašováním nějakých velkých cílů opatrný. Minule jsme v podobně těžké skupině skončili s jedním bodem poslední.

Reagovat
JeséRodriguez

To bych teda řekl, že na posledním EURU byla ta skupina těžší. Ale jinak souhlas, postup do osmifinále bude úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to stejně, postup ze 3. místa do osmifinále bude úspěch.

Reagovat
papanegra

Jen né toho Masopusta, když už ne hráči jako Hložek, Barák nebo Pešek, tak v nejhorším tam může být i ten Kadeřábek... jen ne ten běžec, plašan a zazdívač..

Reagovat
mistr129

A v čem má být Pešek konkrétně lepší Masopusta? A narvat tam tři hráče který tam nehrajou, když má Maso na jaře dobrou formu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Viděls ho proti Itálii? Však byl trapný! (ano, ostatní taky, Masopustova neschopnost byla do očí bijící!)

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Spalovač šancí

Sice je to lempl, ale tou svojí snahou si nějaké ty góly a přihrávky zajistí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro soupere..

Reagovat
Reggie

V čem tam bude lepší Kadeřábek? Ten nám dopředu (což budeme hodně potřebovat) pomůže asi tak jako Masopust - málo.

Reagovat
PaYaB

Však Kadeřábek je spíš křídlo než bek, Masopust to má naopak.

Reagovat
Reggie

Na kridlo rozhodne nema kreativitu a fotbalovy mysleni, produktivitu nebo techniku taky samozrejme ne. Ale jak rikam, Masopust rozhodne neni reseni, to je to samy v blede modrym.

Reagovat
Selänne

Řekni mi jedinou věc, ve které Masopust větší přednost než Kadeř.

Reagovat
mistr129

Je gólovější, má větší fyzický fond a je sehraný s Coufalem

Reagovat
Selänne

V repre dal všehovšudy zatím jeden gól. Běhat umí, to je pravda. Ale že je sehraný s Coufalem? Ta souhra nebyla v repre vidět snad ani jednou. On na tuhle úroveň opravdu nemá.

Reagovat
Reggie

Souhlas, vybavim si zapas, pred kterym se porad resilo, jak jsou spolu sehrani. V zapase to rozhodne vide nebylo. Presne nevim, proti komu jsme hrali...

Reagovat
Reggie

A ja nekde pisu, ze je Masopust v necem lepsi??? Obe varianty jsou spatny

Reagovat
smazaný uživatel

Maopust nemuze bejt v zakladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Štvrťfinale? To by ste museli byť D2 a to bude sakra ťažké

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v podstate je lepšie byť D2 lebo D1 dostane v osemfinále ťažšie ho súpera

Reagovat
Modroočko

Angličania ešte vypečú s Čechmi a nechajú ich vyhrať skupinu. S Chorvátmi nepočítam, tí budú prepadák.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by Chorvati byli propadák.

Reagovat
Greny

OT : liga bude v 18.. nás sportovní ředitel bude Šádek

Reagovat
ZB 07

Ten Šádek je dobrej bizár

Reagovat
Greny

Hele nám to může jen pomoci

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Pablos

Jj sebere Vám Růska a Pachlopníka

Reagovat
Didier Drogba

výhoda toho kádru je, že nejde oslabit

Reagovat
ZB 07

Hele dokud bude majitelem Bartoněk, tak nám nepomůže, ani kdybychom měli v týmu Součka a trénoval nás Guardiola.

Reagovat
fabec1222

Co to je za sračku? To bude Brno farma Plzně?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele a nebylo to tak i ve Spartě? Že Pelta vlastnil Jablonec a řediteloval Spartě?

Reagovat
Salfovic

Oficiálně majitelem nebyl.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Salfovic

A Bartoněk bude ředitelem Viktorky

Reagovat
Salfovic

Proti Skotům očekávám přesně tuhle sestavu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Teda moc nám nevěřím ani proti Skotům , prostě je nemůžeme porazit

Reagovat
PaYaB

Skoti se porazí sami, nezvládnou ten tlak na ně, potom porazí Chorvaty a stejně skončí poslední.

Reagovat
fabec1222

OT.https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/news/0269-1266a0c55a8b-5c82944a95dd-1000--say-the-players-names-properly/

Neuer – Noy-ah.... Tady mi něco uniklo? "Nojeh"?

Insigne – In-sin-yuh..... Insíňju?

Fernandes – Fur-nandsh.... "Fjurnendš"?

Heorhii Sudakov – Georgie... wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Schöpf – Sherpf

Meunier – Muh-nee-ay

Promes – Pro-mess

Reagovat
Spalovač šancí

na ja, Nojah

Reagovat
Pablos

Kanté - kontey

Reagovat
smazaný uživatel

prepsano do anglicky vyslovnosti. Do cestiny by to bylo neco jako Noje, Insíňe atd

Reagovat
pobody's nerfect

Pavel Kadeřábek – Kadder-jah-beck

Aleš Matějů – Alesh Mattay-oo

Jiří Pavlenka – Yeer-zhee

Reagovat
smazaný uživatel

Ondjay Chell-oost-ka

Reagovat
Counter

Základní problém je, že nevíš, jak se tyhle nápovědy vyslovují anglicky.

Reagovat
Venny

Reagovat
Freedo

Reagovat
Venny

Reagovat
Acquanni

Rozhodně. Já těch českých se třeba člověk pozastaví, když mu podle téhle výslovnosti nezní dobře, ale zase jako dobrý angličtinář nevím, jak jinak to v takové ukázce ukázat podrobněji.

Reagovat
Nebelung

She-male Ver-sal-ee-ko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dufan

Reagovat
smazaný uživatel

Manuel Nójr, Matthew Veeder, Žerá Piké

Reagovat
Bakary3

Kdyz se pokusím na tu nasi nominaci kouknout nezaujatyma očima, tak je to celkem bida si rikam

Soucek, král, schick... Hložek- pro evropu zajimavy hraci.

Coufal, darida, jankto, vaclik - zavedeni hráči, co si udelali jmeno.

Zbytek vicemene sedej prumer.

Kdyz vidím soupisky ostatních účastníku, tak mi to trosku otevira oči

Doufam, ze to nejak umlatime a ze skupiny postoulime, ikdyz to zadna pastva prp oci asi nebude.

Reagovat
kattos

", zároveň však v repre snad nikdy nepředvedl takový výkon, z něhož by spadla brada"

Nevím tohle jste si mohli odpustit.

Jinak

Reagovat
fantomas

Vždyť je to naprostá pravda, krom nákých Estonsek atd. Pro mě je jeho repre kariéra docela silný zklámání.

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je stabilnější než Souček, u kterého si spíš vzpomenu na špatné zápasy, než na nějaký super výkon..

Reagovat
Bakary3

No stabilní celkem je, tak je mu taky už 30, je to kapitán, má dost odkopáno, něco už ale od něj tedy očekáváš.

Já ho mám rád, je to poctivej hráč, kopat umí, má dobrou střelu, ale prostě jako tahouna ho moc nevidím. Čekal bych o něco víc, ale vlastně už úplně nečekám, že se toho dočkáme.

Až se bude na jeho repre kariéru vzpomínat, když bude pokračovat v podobným trendu, na co si vzpomenem? Gol Německu.. poctivost...

Reagovat
andrew96

Stabilitu taky nikdo nepopírá.

Reagovat
smazaný uživatel

Darida je super, ale tahoun neni a nebyl a má smůlu, že prostě neměl dobré spoluhráče, on je spíše ten "squad player" a jako takový by nedělal potíže a určitě rád reprezentoval, ale takhle vlastně "musí" hrát

Reagovat
Losinho

Reagovat
ACSMan

https://www.youtube.com/watch?v=kiYIecrml0s&ab_channel=TheWideWorldofStadiumsTheWideWorldofStadiums

Rumunsko i Maďarsko mají takový chrámy a my takový sračičky malý v čem je problém?

Reagovat
pobody's nerfect

podle mě se velikost přeceňuje

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSMan

Je pravda, že když se podíváme na situace v Suezu ukázalo se že rvát vždycky do průplavu to největší není nejlepší cítím se hned o trošku líp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

fotbal tam je jasny sport cislo 1 a je podporovan vladou, nebo ruznymi mecenasi.. to plati pro obe zem,e

Reagovat
smazaný uživatel

v tom že u nás na fotbal stejně tolik lidí nechodí

Reagovat
Frick

Rumunská i Maďarská liga maj výrazně nižší návštěvy. Prostě tam nejsou žádní srá.či, co by mleli něco o korupci a postaví se to tam.

Reagovat
ACSeRw!n

jak souvisi repre stadion s navstevnosti ligy ?

Reagovat
Kucka

To video u Šilhavého

Reagovat
RealC.F.

Masopust místo hlozka jo, tak debilní snad Šilhavý fakt není

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatický tým, těm asi budu fandit nejvíc

Reagovat
Rudy

Vysvetli mi nekdo, proc se porad lpi na 4-2-3-1? Neni ani jedno slusne kridlo a hrajeme na 2. Zkousel se nekdy stromecek? Schick nahore a pod nim Jankto-Hlozek nebo je to uplna blbost? S nasi obranou je to stejne nejspis jedno ale Kral-Suk-Darida by snad stred uhlidali a nepousteli by stopery pod takovy tlak.

Reagovat
mesyas

s tragédem šilhavým skončíme ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to někdy konečně rozšíří na 32+přijmou DLR,LLR,PDMR,Jižní Osetii a Abcházii

Reagovat
Modi6

Co to Česko? Byl jste tam někdy někdo? Vím jenom, že tam mají moře

A rodí se tam kvalitní chmel a stopeři. Prý tedy? Tak ať se jim proti všem očekáváním daří

Reagovat
smazaný uživatel

tragická obrana a motor týmu, hrající čelem k vlastní bráně, to je vizitka českého týmu. Spasit nás mají špílmachr týmu na hraně sestupu z Bundesligy a obránci co nehráli v top formě , na začátku, v průběhu a ani na konci sezony.

Reagovat
RadekVonCZE

Já se fakt bojím toho Skotska a toho jejich fotbalu

Reagovat
Hokaido

Já se bojím akorát toho, že na to budu muset 90 minut koukat.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

s tím Skotskem to bude hodně na sílu... nejvíc mám fedry teda z té jejich pevné obrany, že tam si vylámeme zuby. Prostě Češi do betonu neumí hrát. Očekávám, že Skotové budou chtít "překvapit" aktivním napadáním a chozením do brejků, tam je musíme vyšachovat.

+ tu je ještě faktor Kamara-Kúdela. Možná si teď nelze ani představit, ale aby se tam kvůli tomuto povědomí na hřišti nestrhla mela, červený karty, bordel od fandů. Asi toho se nejvíc obávám. Si vzpomeňte na zápas s Chorvatskem na minulém EURU, vždyť chorvatští fanoušci nám de facto zařídili remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas s Chorvatama byl skvělý, rád na něj vzpomínám. Není moc gólů, které jsem slavil víc, než Necidovu penalta

Reagovat
RadekVonCZE

A Wales ten samej případ s betonem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mě přijde, že dneska už skoro žádný tým ani top tým nebo reprezentace nebo hrát do betonu, všichni jsou mistry brejků

Reagovat
Witcher

0 bodů se skore 1:6

Reagovat
Beči

Pavlenka - Coufal, Čelůstka, Zima, Bořil - Král, Souček - Hložek, Darida, Jankto - Schick

Reagovat
oli9

Reagovat
lampas

Máme určitě dobré rozlosování skupiny, když vyhrajeme nad Skotskem, věřím že postup dáme a pak ať se děje vůle boží. Bohužel toho zápasu se hodně děsím...

Reagovat
S-C-O-T-T

Z toho Masopusta si mi chce zvracet

Reagovat
icka

ten Masopust

Reagovat
oli9

Jako největší optimista bych čekal 4 body... Reálně ovšem plichta že skotskem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reálně 3 body. Optimisticky 4...

Reagovat
božský John

S temahle stoperama, silenym masopustem a daridou v zakladu kompfasujem

Reagovat
Acrocephalus

Jako já budu spokojený už jen z postupu ze skupiny. Ta skupina je papírově fakt nepříjemná. Anglie = celkový favorit na vítězství, byť realita je vždy trochu jiná. Chorvatsko = dle toho jak se vyspí. Pokud začnou váhat, jejich hra se rozsype, dokázali to už několikrát, že jsou dosti citliví na okolnosti. Chorvati jsou všechno, jen ne houževnatí, hrají dobře jen když jim vše vychází. Pokud ne, začnou o sobě pochybovat, kazit, zmatkovat. Skotsko = papírově bychom je měli dát, ale to bude boj na život a na smrt. Možná nám budou chtít vrátit křivdu za Rezka.

Jak postoupíme, tak slavím. Samozřejmě, čím víc mužstvo prochází tím pavoukem, tím je fanoušek rozmlsanější a chce víc. Ale je prve důležité se plně soustředit na postup ze skupiny, neřešit, koho dostaneme v OF, ČF, SF, když tam ještě ani nejsme.

Reagovat
Freedo

"Chorvati jsou všechno, jen ne houževnatí, hrají dobře jen když jim vše vychází. Pokud ne, začnou o sobě pochybovat, kazit, zmatkovat."

To sedí spíš na Anglii, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No prave Anglani si o sobe celych 90 minut mysli, ze jsou nejaci evropsti Brazilci a to co si myslis, ze jim treba z nervozity pri zpracovani balonu uskoci mic z nervozity, to je jejich prirozena drevackost

Reagovat
cetto

No tipuju, že Rezka si z toho kádru už nikdo nepamatuje.

Na předchozím EURu jsme měli mnohem jednodušší skupinu. Slabí řekové, slabí rusové a one man show poláci. Ted máme favorita na vítězství, tým ze širší světové špičky a neskutečně houževnaté a fyzicky silné skoty. Ani bych popravdě neřekl, že jsme papírově silnější než Skotsko. Když se kouknu na jejich soupisku, tak obrana je o míli dál než ta naše. Záloha postrádá špetku kreativity, ale je to taková grupa o chlup horších Součků. V útoku mají kluka hrajícího základ v PL, my máme Schicka hrajícího na pomezí základu/lavičky BL - prašť jak uhoď. Když to vemu kolem a kolem, tak máme lepšího pravýho beka, golmana a Součka. Oni mají lepšího levýho beka, stopery. Zbytek je +- nastejno. Líbí se mi u nich ještě McGinn, takový lepší Barák, kreativnější Darida nebo všestrannější Dočkal.

Reagovat
andrew96

Fanoušci si ale Rezka pamatují dobře.

Reagovat
Acrocephalus

Nooo, pokud je teda pravda, co se s obdivem šušká o Hložkovi, pak by Hložek, co by neokoukaná tajná zbraň mohla docela pevnou obranu soupeřů prohnat. Potřebujeme tam hráče, co si věří 1 na 1. Takových máme pár: Schick, Král, Souček, teď mě z fleku nikdo další nenapadá. Hložek to může oživit. Ale je pravda, že nesmíme mít vysoká očekávání, protože pak to zklamání... u Schicka to bylo obdobné, ale ten si drží vysoký nadstandard. Je to asi nejtechničtější útočník, co jsme měli za dlouhá léta. A především, moc toho v reprezentaci nespálil, góly dává, tak proč se obávat o náš útok.

Záloha je to nesilnější co za poslední roky vidíme. Na některých msítech máme přetlak, což už se taky dlouho nestalo. Že si musí na lavičce posedět třeba takovej Barák, je dle mě celkem luxus. Obrana je ovšem s otazníkem. Já Čelůstkovi věřím, i v té Itálii na svém postu nehořel. Nedominoval, ale nedělal trestuhodné hrubky, není zbrklej, zbytečně nefauluje... ale potřebuje mít spolehlivého parťáka. A toho Brabec rozhodně nepředstavuje. Ten se s Itálií vyloženě trápil, byl na ručník. Takže jsem nesmírně zvědavej, jak to bude fungovat Čelůstka-Kalas proti Albánii. Hlavně pane Bože, ať se zase někdo nezraní, to jsou vždycky nervy na těch přátelacích.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoti skupinou ještě hodně zamíchaj a budou mít velký podíl na postupu jiných a případně i sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana vypadá zle no. Na Skotsko to snad stačit bude, ale co pak

Reagovat
ACSeRw!n

Masopust v zakladu pred Hlozkem a Vydrou

Reagovat
cetto

Očekávám remízu se Skotskem (1:1), jasnou prohru s Anglií (1:4) a Chorvati...babo raď. Chorvati jsou pro mne na tomto turnaji velká neznámá, ta top generace je za zenitem, ale budeme předpokládat, že stále ještě Modrič a spol. jsou lepší hráči než máme my. Navíc nám budou chtít oplatit tu potupu z minulého turnaje. Takže těsná výhra Chorvatů (1:0 nebo 2:1)

Reagovat
Miguel19

Proč hrajeme formaci na křídla, když tam nemáme ani jednoho pořádného hráče?

Reagovat
Pesojen

Reagovat
Edis

Ty stopeři, to je zlej sen. Nemohl by tam hrát Král a místo něho do hálohy Barák?

Jestli nastoupíme s duem Kalas-Čelůstka, tak hrajem s hendikepem 0:2

Reagovat
Bakary3

Já nevím, Král hrál stopera chvíli v Teplicích, když hráli na 3 vzadu, on vlevo a pořád útočil.

Tak mě napadlo na to konto

Vaclík - Holeš, Kalas, Král - Coufal (Kadeřábek), Souček, Darida, Jankto - Barák - Hložek, Schick

Myslím si, že by to bylo 1000x fotbalovější, než to, co hrajeme teď, už od obránců, a dopředu bysme nebyli trapný.

Reagovat
Edis

Ha, no já to beru, ale ti kluci tak v životě nehráli a Šilhavka je starej konzervativní kozel

Teda jen místo Kalase bych tam prdnul Zimu

Reagovat
Bakary3

Hráli a nehráli.. Pro střeďáky podle mě v pohodě, mají za sebou o stopera víc... Král je fotbalovej a chytrej, ten by to zvládnul, na druhý straně by to podle mě sedlo i Holešovi.

Kalas bych řekl, že tam musí být jasně místo Zimy jako jakž takž vyspělej a vůdčí hráč.

Coufal ten post ve WHU hrál taky, jen u Jankta by to byl nezvyk.

Reagovat
Edis

Kalase bych určitě neoznačil za vyspělýho a vůdčího hráče, spíš jako věčnýho zelenáče, naopak mladej Zima už jednou Vardyho vymazal

Reagovat
smazaný uživatel

To dává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

Když jsem si dělal predikci, kdo s kým vyhraje atd., vyšlo mi, že v OF bychom měli narazit na Švédy, přes ně projít a pak stopka s Francouzi v ČF. Na SF mi vyšla Belgie-Francie a Portugalsko-Dánsko, na finále pak Belgie-Portugalsko, event. Francie-Protugalsko (už zase ty voe ). Zápas Francie-Belgie je podle mě fakt 1:1, obě mužstva strašně silná. Ale je otázka, jestli absence Edena Hazarda Belgii nesrazí. Francie nic takového řešit nemusí, navíc se jim vrátil Benzema, takže by letos měli být ještě suverénnější než na EURU 2016.

Reagovat
Acrocephalus

ještě jsem chtěl doplnit, že jestli Kevin de Bruyne půjde po zranění s formou do háje, tak to mažu Belgii jako vítěze proti Itálii, která by teda prošla do SF, kde teda Francie-Itálie je taky docela oříšek. Podle mě jsou Francouzi na tak vysoké úrovni, že s nějakými pokusy o vysoký presink jak předvedli proti nám, mohou jít k šípku. Tam vidím Itálii jako outsidera, který Francii přehraje jen perfektní kombinační a přesnou hrou, jinak bez šance.

Reagovat
Pesojen

skončíme ve skupině

Reagovat
El Fáňos

čekám, že skončíme ve skupině. Hrozně se mi nelíbí Darida na SOZ a bez Provoda bohužel naše střední záloha hrozně ztratila překvapivost, skoro bych s tímhle týmem hrál takový West Ham 5-3-2, kde by Coufal hral PSO a PKO Kadeřábek a v útoku by se posunuli na LO a LZ a střed zálohy by byl defenzivní Král, Darida by lítal všude a Souček taky s tím, že by chodil do vápna do zakončení, na hrotu určitě Schick plus Barák/Hložan/Vydra, kdo by se chytnul a spíše hrát na brejky se zajištěné obrany, kde bychom měli hodně lidí. Hlavně doufám, že nebude hrát Masopust s Brabcem, první je tak rok bez formy a druhý mi vždy přišel hrozný a moc nevěřím, že by překvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

my a čtvrtfinále? to budou spíše výsledky 1:4 0:5 a 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nebyl šilhavý vlastizrádce dá do základu Sadílka a Krále dá na stopera ale on je hovno a loutka

Reagovat
smazaný uživatel

výběr v pořádku https://youtu.be/3glTwA5Kd4Y

Reagovat
smazaný uživatel

> "A" SESTAVA

Pavlenka

Bořil, Zima, Kalas, Coufal

Souček, Král

Hložek, Barák, Jankto

Schick

> "B" SESTAVA

Vaclík

Matějů, Brabec, Čelůstka, Kadeřábek

Darida, Holeš

Masopust, Vydra, Ševčík

Krmenčík

> NÁHRADNÍCI

Mandous, Sadílek, Pešek, Pekhart

Reagovat
El Cid z City

Klidně, jenom bych vyndal Brabce a Masopusta a hrál klidně bez nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu, kdyby mohl hrát Kúdela nebo Hovorka, tak Brabec nestojí ani za zmínku

Reagovat
smazaný uživatel

Střed obrany je asi nejzásadnější pozice. Se stopery jako jsou ti naši, je čtvrtfinále dost fanatický tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík

Coufal - Čelůstka - Holeš - Bořil

Souček - Král

Hložek - Barák - Jankto

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Daridu nikdy nevyndá, pokud bude zdravý

Reagovat
smazaný uživatel

je to malo pravdepodobny no

Reagovat
smazaný uživatel

A po dnešku ani Masíčko

Reagovat
Zofka

Já si troufám tvrdit, že Silhavy naváže na své výkony v klubech. Nejdříve konsoliduje tým, předvede slušnou hru a výkony. Pak ale mužstva pod ním stagnuji a naprosto nedokážou reagovat na vývoj utkání nebo změnu hry. Můj tip je porážka Skotska a pak dvě prohry. Kéž bych se pletl. Ale jednu věc, která se mi nelíbí, musím napsat. Hráči se musí sehrát a pouze dvě přípravná utkáni jsou málo. Za Bruknera jich bylo vždy víc. Vzhledem k tomu, že snažíme na taktiku a sehranost mi to přijde hrozně málo.

Reagovat
andrew96

Bezprostředně před Eurem 2004 i 2008 jsme rovněž odehráli 2 přípraváky.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Zofka

Jestli se dobře pamatuji, tak ve 2004 byly ještě dva zápasy s Mladou Boleslavi. Ale hádat se nechci, tahám to z paměti a jsem líný to hledat.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana je fakt průser, kromě Coufala všichni totálně mimo formu a Zima očividně pro Šilhavýho není stoper do základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Coufal byl uplne stejne mimo jako zbytek. Akorat doufam, ze to bylo jen nejakou unavou z cestovani.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukám jen na zápas s Itálií, Bořilovi došla šťáva už na konci ligy, Čelůstka, Brabec nepředváděli dobrý výkony celou sezonu a Kalas to taky nevytrhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí místo bude úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt maji Masopust a Boril jisty misto v zakladu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

Jo, to je druhý extrem proti Pešánovi, místo deseti změn za dva zápasy si jede Franco pořád to svoje Bořil možná v pořádku, ale Maspls jen zabírá místo v základu Hložkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbec má tam hodit Hložka, kterého do Skotského betonu potřebujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Hokaido

To bude kurva jako fakt hrát Masopust?

Reagovat
Salfovic

Si piš.

Reagovat
Puskas

Prostě je to trenérův kůň, co naděláme.

Reagovat
Salfovic

Já jsem o tom, že bude minimálně proti Skotům v základu vůbec nepochyboval.

Reagovat
jenage

To je v prdeli ten Masopust.

Reagovat
smazaný uživatel

Se zranil?

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Puskas

Něco horšího - je zase v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

Až ve finále nedá penaltu, tak bude za kreténa.

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
20DollarsInMyPocket

On fakt jako opravdu bude hrát ten MASOPUST?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to je překlep, má tam být Hložek

Reagovat
oli9

Já si myslím že dnes to bude super.. Masopust dnes 2 góly za ten hate co je všude na něj

Reagovat
Puskas

Tak hlavně, jestli bude hrát i na ME, dával góly tam a zahrál dobře. Pak budu velmi rád brát svá slova zpět a nebudu dozajista sám. Zatím však hrával spíše bídně.

Reagovat
PISTOLERO

MasoPls

Reagovat
smazaný uživatel

Já když teď vidím toho Haška (Martina), tak nechápu jak může mít respekt u hráčů. On mluví, jak kdyby byl šikanovaný vedle něj kdyby seděl Straka, tak ho prevalcuje ve studiu

Reagovat
PISTOLERO

A xicht jak alkoholik

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nevím, zda si dělás srandu... Ale já souhlasím.. Fakt N mě nepůsobí celkově vůbec dobře.

Reagovat
PISTOLERO

Nedělám.. Červený je jak kdyby denně stáhnul půllitra vodky

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust je ostuda i pro Masopusta z eurofotbalu.

Reagovat
didosh

Ty vole otevřu diskuzi a jenom Masopust, Masopust....

Reagovat
didosh

Už i Vlášek...ten to tu se Zelickem čte

Reagovat
smazaný uživatel

Na O2 mám pocit že to občas četli víckrát tam bylo moudro které se objevovalo v diskuzích.

Reagovat
mayday

Čtou to tady stoprocentně.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

ale jako proč ne, je to tu dobrý zdroj na rozumy a agregaci tweetů novinek a statistik.

Reagovat
mayday

Však jo, jednak články a samozřejmě i v diskuzích se objevují zajímavé informace.

Reagovat
didosh

jj vím

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust is the new Týce.

Reagovat
didosh

Reagovat
DieryVonry

Paťas ještě dva tam hoď!

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust, to je borec!

Reagovat
mayday

No, a Masíčko zase áčko

Reagovat
didosh

Reagovat
andrew96

Tahoun Schick ✔

Reagovat
smazaný uživatel

Masíčko

Reagovat
Cumel

Tomu Eminemovi to celkem jde dneska.

Reagovat
DieryVonry

Ewa ewa SlimJanktoShady!

Reagovat
Cumel

Jen teda White Flag bych moc nevytahoval

Reagovat
smazaný uživatel

Hele dobrý, zakřiknul jsi to během dvou minut jenom 2x mohlo to být i 3x

Reagovat
Cumel

Rikal jsem si vterinu po tom, co jsem to napsal

Reagovat
mistr129

Jankto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jako to je v repre za poslední rok regulérně největší spalovač.. Asibto nebude náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou volovééééé

Reagovat
smazaný uživatel

btw líbí se mi jak hrají Albánci, evidentně na to fotbalově nemají, ale bojovnost a týmovost moc fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Špinavej jugoš vletí třetí do souboje s loktem napřed a komentář "jen se Masopustovi postavil".

Reagovat
didosh

Špinavý albanec

Reagovat
smazaný uživatel

*Albánec

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhernej gol ty jo

Reagovat
didosh

Nádherný gol siptar zkurveny

Reagovat
jenage

DDG by to měl.

Reagovat
DieryVonry

Jo přesně tohle je schopnej dvakrát za sezónu chytit navíc, ale pak nechytí to co by měl průměrňák z Eredivisie.

Reagovat
Andis

Hodně objektivní tip na umístění no, jak ta remíza s Itálií

Reagovat
smazaný uživatel

Snad už bude klid od Krále a v repre ho neuvidíme. Ten je zralej na Teplice, ale jen když sestoupí.

Reagovat
JeséRodriguez

Na Teplice ne, to bych zase nepřeháněl. Ale je totálně z formy, měl by začít Barák.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou obranou a vseho okolo vcetne absence Kudely nema Cesko absolutni sanci, takze se na Euro ani netesim.

Tam to vidim maximalne na 3. misto za predpokladu, ze Chorvatsko bude totalne vycpely. Domaci prostredi bude pro Anglii a hlavne pro Skotsko hrat klicovou roli. Jeste kdyz budou litat z Prahy, coz je jak v nejake kvalifikaci

A jak dopadly zapasy na pude Anglie a Skotska v kvalifikaci/LN? 2x prohra, v Anglii navic debakl 0:5.

Reagovat
mistr129

https://twitter.com/quelhar/status/1402343439954546695

Jo nebo ne? Mně třeba přišel podobně moc zalezlý Ederson při tom gólu ve finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclik tam stejne jako Kral a Silhavy nema co delat.

Reagovat
smazaný uživatel

Špíny jugošský.

Reagovat
mistr129

KDE STE HEJTŘI??

Reagovat
monty25

Už si je maže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Masíčkoooooo

Reagovat
HorajzmAmmann

Takže Masopust základ No ale Pekhart taky slušně

Reagovat
Dru Zeree

Masíčko

Reagovat
smazaný uživatel

jmenovec!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

TRASHi?

Reagovat
jenage

Já to tušil.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu jede na EURO tragéd vaclík a nejlepší gólman, Ondra Kolář, nikoliv?

Reagovat
John Obi Mikel

Však Kolář EURO sám odmítl.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože by nebyl jednička... Což je opravdu ubohost, přo pohledu na ty šašky v bráně.

Reagovat
Mass

Kolář potřeboval doléčit tu rozbitou lebku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl jednička, tak jede...

Reagovat
mistr129

Čelůstka

Reagovat
vilp

Ten Barák je co za dřeváka? To bylo hrozný od začátku do konce.

Reagovat
mayday

Potvrdila se špatná rozehrávka stoperů, tak Kůdela strašlivě chybí, v podstatě furt musí až k nim sestupovat Darida nebo Souček, aby jim to na 5 metrů nahráli a ti rozehrávali dál.

Co se týče hry dopředu, nevím, nejvýš asi bude hrát a nejblíž k pozici desítky nebo špílmachra má Darida, ale není to zdaleka ono, uvidíme v těžkým zápase na ME.

Jak hraje Král ve Spartaku není, ale v té repre... Nemastnej neslanej, dostane balon, odehraje ho, nadstavba žádná, dopředu přihrál tak třikrát.

Masíčko základ zajištěn.

Reagovat
montaigne33

Hrozná hra- výsledek neodpovídá... Pokud neskončíme ve skupině poslední, bude to VELKÝ úspěch...MASOPUST PŘEKVAPIL

Reagovat
vinetou

Reagovat
HorajzmAmmann

Hašek

Reagovat
hodjohn

analfabet

Reagovat
shitcool

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

snad nebude někoho žalovat

Reagovat
smazaný uživatel

K rozboru se mu tam místo fotbalu pustil hokej Finsko :-D

Reagovat
montaigne33

Reagovat
HorajzmAmmann

mohl aspoň udělat rozbor toho hokeje...

Reagovat
Alan_Shearer

Co rikal?

Reagovat
Mass

Hehe, asi se toho Masopusta nezbavíte.

Reagovat
madridcan

Růst fanouškovské horečky totiž zastínil světový šampionát v hokeji, který s kopanou léta svádí boj o pozici nejpopulárnějšího sportu v krajině.

Ne přiteli, ne o kopaní... a přestaň už kurva pisat kopana

Reagovat
smazaný uživatel

kto je vaculik?

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně mne rozcupujte, ale s takhle dobrým kádrem nepamataju za 25 let co sleduju fotbal tak špatný výkon 2 zápasy.

Reagovat
PaYaB

Další dva zápasy budou nejdůležitější za posledních 5 let, tak uvidíme, s Anglií body neočekávám.

Reagovat
Csaplárova past

Jen blázen věří ve čtvrtfinále a jen magor na to vsadí

Reagovat
Keeper117

Zaujímavé že my máme 10 hráčov z top 5 líg a vy len 9

Reagovat
ACSeRw!n

jeste si to prepocitej

Reagovat
Keeper117

Oookej sorry som slepý 10:10 to je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele