Ohlédnutí za 3. kolem základních skupin Ligy mistrů

06.11.2020, 12:40
Názory a komentáře
Polovina základních skupin Ligy mistrů je bleskurychle za námi a některé týmy už by jen zázrak připravil o postup do další fáze. Nejblíže tomu jsou Bayern a Barcelona, které do osmifinále pošle jedno vítězství bez ohledu na další okolnosti.

Pro Manchester City je situace taková, že v dalším zápase v Pireu mu stačí dokonce jen remíza, v případě porážky však nic jistého mít nebude a ve zbývajících kolech by se musel činit. To může být i případ Liverpoolu, jenž má sice plný počet bodů, ale k tomu také náročnou skupinu.

Naopak v situaci, kdy porážka v nadcházejícím utkání bude bezpodmínečně znamenat konec postupových nadějí, jsou Marseille a Midtjylland. Co se týče nejvyrovnanějšího rozložení sil, to aktuálně najdeme ve skupinách F a H.

Nejlepší zápas kola


Real Madrid - Inter Milán

Plné zvratů bylo utkání mezi giganty Realem Madrid a Interem Milán. "Bílý balet" v jednu chvíli vedl díky Benzemovi a Ramosovi už o dvě branky, Nerazzurri se ale do hry vrátili trefami Martíneze a Perišiće. V tu chvíli to vypadalo, že by si tři body mohl odvézt Inter, namísto toho je ale domácím vystřelil Rodrygo.



Nejpohlednější góly kola


1. Alassane Pléa (Mönchengladbach)

Gólů sice v uplynulém kole padlo přes šest desítek, všechny ale zastínil svým zásahem Pléa. Ten svůj hattrick a asistenci patičkou k tomu při demolici Šachťaru okořenil také výstavní trefou, když se za vápnem dostal k míči a vymetl bližší šibenici.



2. Magomed Sulejmanov (Krasnodar)



3. Gabriel Jesus (Manchester City)



Sestava kola





Brankář - Ruslan Neshčeret (Dynamo Kyjev)

Dvakrát sice kapituloval, avšak proti penaltě i Piquého hlavičce byl bezmocný. Naopak svůj tým ve hře udržel hned dvanácti zákroky, jednoznačně nejnáročnějším byl ten proti kroucenému Messiho přímáku, jenž mířil do šibenice. Ani Dembélého střela v závěru nebyla jednoduchá.

Pravý obránce - Stefan Lainer (Mönchengladbach)

Čistě statisticky se může zdát jedna asistence při vítězství 6:0 jako málo, avšak připočteme-li k tomu čisté konto a obecně skvělý výkon, do sestavy patří. Přihrával navíc hned na první gól, který vše nastartoval, když našel v pokutovém území přízemní centrem Pléu.

Střední obránce - Jérôme Boateng (Bayern)

Dva góly od Salzburgu sice nejsou pro obranu Bayernu zrovna nejlepší vizitkou, Boatengovi je však nelze vyčítat. Německý stoper navíc vstřelil rozhodující gól svého týmu, když patnáct minut před koncem vyšplhal nejvýše po rohovém kopu a hlavou skóroval.

Střední obránce - Joe Gomez (Liverpool)

Asistence a čisté konto je pro stopera výtečný počin. Nejprve Gomez vybojoval žlutou pro Jonese, vzápětí pak vysokým balónem přenesl hru přesně na Jotu, který ze druhého dotyku skóroval. Jistě a spolehlivě si počínal i směrem dozadu.

Levý obránce - Rami Bensebaini (Mönchengladbach)

Stejně jako jeho kolega na opačném konci obrany měl na úspěchu se Šachťarem velký podíl. Lajnu piloval velmi poctivě, do toho přidal branku. Krátce před odchodem do šaten nejprve obránce zblokoval jeho hlavičku, dorážka špičkou kopačky však už slavila úspěch.

Pravý záložník - Jesús Corona (Porto)

Sám se sice do střeleckých statistik nezapsal, nicméně na všech třech trefách svého týmu měl lví podíl. Ve čtvrté minutě přihrál Maregovi před prázdnou bránu, později v první půli vybojoval na Amavim pokutový kop. Po třech čtvrtinách utkání pak připravil gólovou situaci pro Díaze.

Střední záložník - Joshua Kimmich (Bayern)

Tradičně výtečný výkon uprostřed mnichovské zálohy. Po necelé hodině hry mu ke skórování chybělo pár centimetrů, namísto toho si připravil později dvě asistence. Nejprve zahrával rohový kop před zmíněnou Boatengovou trefou, hned poté vyslal na zteč skórujícího Saného.

Levý záložník - Timo Werner (Chelsea)

Oba dva góly dal sice z penalt, což by jeho počin mohlo v očích některých devalvovat, nicméně on opravdu zahrál výborně. První pokutový kop si totiž vybojoval sám, načež jej i přes dotyk brankáře proměnil, ten druhý pak zavěsil nekompromisně pod břevno.

Útočník - Erling Håland (Dortmund)

V osmnácté minutě se do střeleckých statistik zapsal poprvé, když po neúspěšné hlavičce dorazil míč z voleje do poloodkryté branky. Nedlouho poté dostal pobídku od Meuniera, jíž využil a do prázdné brány zakončil.

Útočník - Alassane Pléa (Mönchengladbach)

Hned v osmé minutě otevřel skóre, když placírkou uklidil balón přesně po zemi ke vzdálenější tyči. V polovině prvního poločasu pak napřáhl zpoza vápna a famózním způsobem přidal svůj druhý gól. Hattrick zakončil po pěkné týmové akci, kdy se zjevil sám před brankářem. Mezitím ještě úžasnou patičkou připravil gól Stindlovi.

Útočník - Diogo Jota (Liverpool)

Nová akvizice Reds se předvádí ve velmi dobrém světle, což nyní dokázal hattrickem. Už po čtvrthodině Portugalec pláchl obraně a lobem přes brankáře otevřel skóre, ještě během prvního poločasu skóroval po zasekávačce podruhé. Po přestávce opět přesprintoval obránce, poradil si s brankářem a do prázdné brány zakončil.

Nejlepší hráči podle WhoScored


1. Alassane Pléa (Mönchengladbach) - 10.00 (3 góly, asistence, 86% úspěšnost přihrávek)

2. Diogo Jota (Liverpool) - 9.92 (3 góly, 4 střely, 2 úspěšné driblinky)

3. Jesús Manuel Corona (Porto) - 9.49 (2 asistence, 88% úspěšnost přihrávek, 5 úspěšných driblinků)

4. Erling Håland (Dortmund) - 9.28 (2 góly, 3 úspěšné driblinky, 3 vyhrané vzdušné souboje)

5. Ruslan Neshčeret (Dynamo Kyjev) - 9.05 (12 zákroků, 91% úspěšnost přihrávek)

Nejlepší hráči podle Fantasy


1.-2. Alassane Pléa (Mönchengladbach) 18 bodů - 3 góly (12 bodů), asistence (3 body), 82 odehraných minut (2 body), gól zpoza vápna (1 bod)

1.-2. Diogo Jota (Liverpool) 18 bodů - 3 góly (15 bodů), 65 odehraných minut (2 body), čisté konto (1 bod)

3. Rami Bensebaini (Mönchengladbach) 14 bodů - gól (6 bodů), čisté konto (4 body), 8 získaných míčů (2 body), 90 odehraných minut (2 body)

4. Lars Stindl (Mönchengladbach) 13 bodů - gól (5 bodů), asistence (3 body), 69 odehraných minut (2 body), 6 získaných míčů (2 body), čisté konto (1 bod)

VAR v akci


Až zásah videa umožnil Lokomotivu kopat proti Atléticu Madrid pokutový kop za hru rukou. Anton Mirančuk jej proměnil a srovnal na konečných 1:1.



Gól na 3:1 byl odepřen v Herningu Ajaxu, skórující Antony si totiž nabíhal z ofsajdového postavení.



Dvě penalty kopali hráči Chelsea proti Krasnodaru. Zatímco první nařídil rozhodčí okamžitě, tu druhou až po poradě s VAR.



Video pomohlo i Krasnodaru, který z penalty navýšil své vedení. Nakonec však tento náskok ztratil a prohrál.



Zatímco PSG svou okamžitě nařízenou penaltu zahodilo, Lipsko si na ni muselo chvíli počkat, nakonec však i díky ní zvítězilo.



Vývoj v tabulkách


Ve skupině A se do velmi komfortní situace dostal Bayern, který po obratu se Salzburgem vede už o pět bodů. Postup by mu už neměl uniknout, navíc si hned v dalším kole může zajistit i první místo. Druhé Atlético je stále hlavním kandidátem na postup, bude o něj ale muset ještě zabojovat.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov (GER)330012:39
2.Atlético Madrid (ESP)31114:74
3.Lokomotiv Moskva (RUS)30214:52
4.Red Bull Salzburg (AUT)30126:111

Další zamotání situace nastalo ve skupině B. Zatímco příjemné překvapení Šachťar schytal výprask, trápící se Real poprvé zvítězil. Na čele skupiny je tak Mönchengladbach o bod před zmíněným duem, i poslední Inter je ale na jednozápasový dostřel prvnímu místu.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach (GER)312010:45
2.Real Madrid (ESP)31117:74
3.Šachtar Doněck (UKR)31113:84
4.Inter Milán (ITA)30214:52

V "céčku" to na první pohled vypadá, že rozložení sil je jasné. Jenže los nahrává tomu, že se ve druhé půlce může vše otočit. Budeme-li počítat s dosud stoprocentními Citizens jako jasným postupujícím, tak ten zbytek čekají lité boje. Zatím druhé Porto sehraje s konkurenty dva venkovní duely, poslední Marseille přivítá oba soupeře doma.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City (ENG)33009:19
2.FC Porto (POR)32016:36
3.Olympiakos Pireus (GRE)31021:53
4.Olympique Marseille (FRA)30030:70

Ve skupině D se jeví býti jasné dvě věci. Midtjylland skončí poslední, Liverpool postoupí. O druhou postupovou příčku ale můžeme čekat tuhou bitvu, neboť Ajax i Atalanta mají shodný počet bodů. Výhodu domácího vzájemného zápasu bude mít nizozemský celek.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC (ENG)33008:09
2.AFC Ajax (NED)31114:44
3.Atalanta Bergamo (ITA)31116:74
4.FC Midtjylland (DEN)30031:80

Nejjasněji se co do složení osmifinalistů jeví situace v další skupině E. Po remízách v prvním kole jsou od té doby stoprocentní Chelsea a Sevilla, kteří se tak už výrazně odtrhly Krasnodaru a Rennes.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC (ENG)32107:07
2.Sevilla FC (ESP)32104:27
3.Stade Rennes (FRA)30121:51
4.FK Krasnodar (RUS)30123:81

Zajímavá je situace i v "efku". Na první dvě příčky se stále chce a může dostat i poslední Zenit, který si připsal první bod. Nad očekávání rozehranou skupinu mají i čtyřbodové Bruggy, nejlépe na tom jsou ale favorité Lazio a Dortmund s pěti, respektive šesti body.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund (GER)32016:36
2.SS Lazio (ITA)31205:35
3.Club Bruggy (BEL)31113:54
4.Zenit Petrohrad (RUS)30122:51

Nejtěžší bitvu dosavadního průběhu Ligy mistrů za sebou má Barcelona, která proti Kyjevu horko těžko ubránila stoprocentní bilanci. Na paty jí šlape druhý z favoritů Juventus, Dynamo a Ferencvárosi se zřejmě poperou jen o Evropskou ligu.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona (ESP)33009:29
2.Juventus FC (ITA)32016:36
3.Dynamo Kyjev (UKR)30123:61
4.Ferencvárosi TC (HUN)30124:111

K obrovskému dramatu se schyluje ve skupině smrti H. Manchester United poprvé ztratil při porážce s premiérově bodujícím Başakşehirem, a tak se o první místo dělí s Lipskem. PSG a Istanbul jsou ale jen o tři body pozadu.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)32018:36
2.RB Lipsko (GER)32014:66
3.Paris Saint-Germain (FRA)31024:43
4.Istanbul Başakşehir (TUR)31022:53

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (18)

Přidat komentář
Shottack

Corona na pravém křídle. Jó, ten má formu...

Reagovat
eder

Forma jako hrom, slyšíme oněm na každém kroku ze všech médií!

Reagovat
Zark

kde se na něj hrabou ostatní

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle týden ho zastínil ten Volby, ale drží se pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

4 prvni mista tymy z PL !!!!!!

Nadvlada je zpet

Barcelona je uplny omyl,Real je marny a Sevilla ma pech,ze ve skuoine ma nas

Takze { dival jsem se opet do koule} semifinale CHELSEA - City a MU - LFC

Reagovat
svkmd

MU

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim....ti nam to kazi

Reagovat
Rišan

Nechceš se přestěhovat "na zdravý vzduch" do Anglie magore? Na fotbal by ses zatím nedostal ale pokud jsi jinak zdráv a nepotřeboval bys služby britského zdravotnictví mohl bys přežít i tu koronakrizi. Nevím ale jestli by tě tam přijali na přistěhovalce (pokud to nejsou miliardáři) si tam moc nepotěší.

Reagovat
Rišan

Oprava posledního slova: nepotrpí (blbý nebo navedený "chytrý " mobil mi svévolně mění slova jež se mu nelíbí)

Reagovat
F.Torres

A co bayern? A ty mista jsou jen o skore. Trochu bych mirnil optimismus.

Reagovat
eder

Takové semifinále bych docela bral, škoda, že je to nereálné...

Reagovat
smazaný uživatel

Neralne je,ale jen v pripade MU !!!!

Reagovat
Pharrell

Takové kecy

To si řekneme po sezóně

Reagovat
smazaný uživatel

ze se ozve zrovna fanda nejtragictejsiho tymu

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Zajíci se počítají až po honu, takže:

Poslední finále LM: Německo - Francie

Poslední finále EL: Španělsko - Itálie

Ale ano, nadvláda PL je zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Neščeret je to a ne ten váš anglicko-český paskvil

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo spíš Něščeret

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele