Nizozemská Eredivisie - souhrn 2. kola

13.08.2011, 20:41, aktualizováno 15.08.2011, 21:56
Komentáře a souhrny
Nijmegen ve druhém poločase rozhodl v pondělní dohrávce druhého kola o výhře nad Excelsiorem a připsal si první výhru v nové sezoně. Naopak Excelsior zůstává po dvou gólech Platjeho bez bodu poslední...

NEC Nijmegen - SBV Excelsior 2:0

15.08.2011 20:00

Góly: 70. Melvin Platje, 79. Melvin Platje

Nijmegen potvrdil roli favorita a na domácí půdě nedovolil Excelsioru takřka nic a po konečném výsledku 2:0 se mohl radovat z prvního vítězství v letošní sezoně.

Začátek utkání začal velmi opatrně. Oba celky se spíše oťukávaly a ani jeden nechtěl udělat chybu. Do první šance se dostali domácí, když se Leroy George uvolnil a svým perfektním centrem našel osamoceného Ramona Zomera. Zomerovo zakončení však postrádalo přesnost, a tak se výsledek neměnil.

George byl v další domácí akci režisérem i ve 25. minutě, když svou přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Platjeho. Ten však skončil stejně jako jeho spoluhráč Zomer a branku minul.

Ke konci prvního poločasu přišla největší dosavadní šance. Lasse Schone se díky své skvělé technice probil až do pokutového území a v bezprostřední blízkosti měl jedinečnou šanci skórovat. Naneštěstí pro něj však mířil hodně vedle, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhý poločas začal rovněž opatrně. Netrvalo však dlouho a Nijmegen opět převzal kontrolu nad zápasem a bylo jen otázkou času, kdy si vypracuje další příležitosti. Ta první velká přišla v 70. minutě, když se aktivní Platje dokázal probojovat až do pokutového území a šikovným lobem poslal NEC do vedení.

Blížil se závěr utkání a v 79. minutě přišla druhá smrtící rána pro Excelsior a byl u toho opět Platje. Ten opět prokázal svou individuální kreativitu a v pokutovém území obešel bránící hráče a chytrým lobem stanovil konečný výsledek 2:0.

Více informací k zápasu

FC Groningen - ADO Den Haag 4:2

14.08.2011 16:30

Góly: 16. Tim Matavž, 21. Tim Matavž, 37. Tim Matavž, 48. Leandro Bacuna - 51. Lex Immers, 59. Mike van Duinen

Fotbalisté Groningenu napravili zaváhání z úvodního kola a dokázali v domácím prostředí na stánku Euroborg rozjet ofenzivní koncert. V druhé polovině zápasu si sice situaci mírně zkomplikovali, avšak nakonec s přehledem velký náskok udrželi a připsali si tak do tabulky první body. To naopak Den Haag, který letos hrál v pohárové Evropě, získal doposud jen jeden bod proti Arnhemu a zatím to vypadá, že ho čeká o něco horší sezóna.

Groningen vedl i na půdě Rody, nakonec však i přes početní výhodu odjel s prázdnou. Hosty z Den Haagu zničil během prvního poločasu jediný muž - Tim Matavz. Ten totiž vsítil hattrick během jednadvaceti minut v prvním poločase a ani zlepšený výkon hostů v druhém dějství už utkání nezdramatizoval. Domácí totiž hned po přestávce přidali další trefu. Den Haag ještě do hodiny hry snížil na rozdíl dvou branek, to ale bylo všechno.

Matavz se tak dostal společně se Sulejmanim z Ajaxu do čela tabulky střelců a určitě může svůj celek pozdvihnout ještě výše, než v loňském roce. Slovinský fotbalista se poprvé prosadil už po čtvrthodině hry. Krásný průnik na pravé straně předvedl Dušan Tadič, následně poslal centr do středu vápna a domácí forvard uklidil prudce hlavou přímo za bezmocného gólmana Gina Coutinha. A za dalších pět minut se předvedl Matavz znovu.

Opět u toto byla dvojice z Balkánského poloostrova. Tadič poslal dlouhý centr do středu vápna, kde ho převzal dvaadvacetiletý Slovinec ten se otočil a pravačkou zamířil přímo do horního levého rohu. Domácí zabiják zkompletoval svůj hattrick osm minut před poločasovou přestávkou. Danny Holla totiž nejprve napálil hlavou břevno, Matavz využil skvělého pozičního postavení a hlavou dorazil do odkryté sítě - 3:0.

Následně tři minuty po pauze uvolnil Kees Kwakman svým pasem aktivního Matavze, který naprosto geniálně přeloboval všechny a posadil balón na nohu Leandru Bacunovi, který pravačkou pokořil Coutinha počtvrté. Za další tři minuty snižoval na druhé straně po pasu zleva od Filipa Luksika nabíhající Lex Immers, těsně před odehranou hodinou snižoval na konečných 4:2 ve prospěch domácích Mike van Duinen.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - BV De Graafschap 2:2

14.08.2011 14:30

Góly: 77. Jacob Mulenga, 83. Jacob Mulenga - 14. Rydell Poepon, 59. Sofiane El Hassnaoui

Fotbalisté Utrechtu nedokázali ani ve svém druhém utkání v Eredivisii zvítězit nad relativně slabším protivníkem a pokud budou jejich výkony takto pokračovat, jen těžko se dostanou do kvalifikace o Evropskou Ligu. Na úvod totiž jen remizovali ve Venlu, v domácím duelu s De Graafschapem mohli být též rádi alespoň za bod. Ještě necelou čtvrthodinu před koncem totiž prohrávali 0:2, pak ovšem přišel spasitel se jménem Jacob Mulenga.

Utrecht se tak prozatím nachází ve středu tabulky a určitě se musí jeho výkony zlepšit. Naopak De Graafschap po úvodním domácím debaklu 1:4 výrazně přidal a jen závěrečná nekoncentrovanost ho připravila o všechny tři korálky. Hosté šli do vedení po necelé čtvrthodině hry a druhou trefu přidali krátce před uplynutou hodinou, jenže v závěru duelu inkasovali dvakrát během šesti minut a plný počet bodů se proto rozplynul.

Hosté skórovali hned ze své první šance zápasu ve 14. minutě. Z dobrých pětadvaceti metrů vystřelil Michael De Leeuw, jeho střela byla sražena přímo na kopačku Rydella Poepona a ten pokořil gólmana ranou k tyči. Domácí obránci se sice dožadovali odpískání ofsajdu, bohužel však marně. Až do konce úvodního dějství se De Graafschap bránil a fanoušci se rozhodně žádným pohledným fotbalem bavit nemohli.

Ve stejném tempu pokračovali také v druhém dějství, v něm navíc využili protiútoku a zdálo se být rozhodnuto. V 59. minutě předvedl krásnou individuální akci Soufian El Hassnaoui. Ten se sám prodral přes levou stranu až na levý kraj vápna a vyslal na gólmana Roba Van Dijka z jeho pravačky kroucenou ránu, která po zemi zapadla přímo k tyči. Defenzíva předloňského nováčka fungovala až do 77. minuty, pak dvakrát pohořela.

Po centru zprava od Enzia Boldewijna unikl všem na Mulenga a nekompromisní ranou nad gólmana Joosta Terola vykřesal plamínek naděje. V 83. minutě k tomu přidal svou druhou, velmi důležitou trefu. Po kombinaci se stoperem Marcusem Nilssonem opět tvrdě vypálil. Brankář Terol sice balón svým zákrokem hodně zbrzdil, ten se ale nakonec i tak dokutálel do sítě. Domácí tlačili i nadále, jenže na otočení duelu se již nezmohli.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SC Heerenveen 5:1

14.08.2011 14:30

Góly: 37. Kolbeinn Sigthórsson, 42. Toby Alderweireld, 51. Derk Boerrigter, 75. Miralem Sulejmani, 90. Gregory van der Wiel - 39. Bas Dost

Ajax v domácím souboji proti Heerenveenu žádné zaváhání nepřipustil. Svého soupeře, podobně jako před týdnem De Graafschap, podle očekávání jasně přehrál a nakonec se mohl radovat z další vysoké výhry, která jej udržela ve vedení celé soutěže.

Už od začátku byli sice domácí hráči viditelně lepší, na první přesný zásah si ale stejně museli počkat až na závěrečné minuty úvodního dějství. Do té doby dal o sobě vědět především středopolař Theo Janssen, který zaměstnal Vandenbusscheho pěknou ranou z přímého kopu.

Gól ovšem zaznamenal až v 37. minutě mladý islandský útočník Sigthórsson. Ten využil chytré přihrávky od Boerrigtera a z malé vzdálenosti poslal míč neomylně do brány. Jenže radost z vedení Ajaxu příliš dlouhou nevydržela. Hned vzápětí totiž Heerenveen opět srovnal krok. Na pravé straně odvedl výbornou práci Viktor Elm, následně se dostal k balónu Bas Dost, který přesným zakončením opět potvrdil pověst kanonýra.

Gólová přestřelka ovšem neskončila ani po tomto momentu. Ajax totiž okamžitě zareagoval a vsítil druhou branku. Tentokrát z dálky napřáhl stoper Toby Alderweireld a jeho rána prosvištěla až za záda Vandenbusscheho.

Druhé dějství už Ajax jednoznačně opanoval a na své konto si připsal ještě další tři přesné zásahy. Na 3:1 zvyšoval v 51. minutě pozemní ranou útočník Derk Boerrigter. Ani dvougólovým vedením se ale domácí nenechali ukolébat a zanedlouho měl výbornou příležitost van der Wiel, jenž však nakonec orazítkoval pouze břevno.

Čtvrthodinu před koncem přidal čtvrtý gól Miralem Sulejmani a o vítězi už téměř nikdo nepochyboval. Závěr duelu si Ajax užil a fanoušky potěšil ještě pátou brankou. Tu si na své konto připsal pravý obránce Gregory van der Wiel, jemuž vytvořili palebnou pozici Ebecilio se Serenem.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - NAC Breda 2:1

14.08.2011 12:30

Góly: 66. Willie Overtoom (pen.), 77. Everton - 32. Matthew Amoah

Heracles se dnes proti Bredě dlouhou dobu střelecky trápil, v závěrečné třetině utkání ale opět nalezl přesnou mušku a otočil nepříznivý stav na konečných 2:1. Mezi střelce se na domácí straně zapsali Overtooom a Everton, za hosty mířil do černého útočník Amoah.

První poločas byl na skutečné gólové šance doopravdy skoupý. Diváci se po většinu času nudili, z letargie je vytrhla až 31. minuta. To přišla první branka duelu. Jordy Buijs zahrával standardní situaci, ve středu pokutového území se mu povedlo najít kanonýra Matthewa Amoaha, který hlavou nedal gólmanovi Pasveerovi žádnou šanci.

Heracles pochopitelně chtěl na nepříznivě se vyvíjející průběh utkání okamžitě odpovědět, jenže do konce poločasu už nic pořádného vymyslet nedokázal.

Po změně stran nastoupili domácí hráči jako vyměnění. Rázem byli o poznání aktivnější a začali svého soupeře výrazně přehrávat. Jejich první šance se ale s úspěchem nesetkaly. Střelecké pokusy Quansaha i Douglase totiž neměly gólové parametry. Navíc nechybělo mnoho a v 61. minutě mohla Breda z ničeho nic své vedení pojistit. Nebezpečného Amoaha ale vychytal Pasveer.

O pět minut později hostům pěkně zavařil Buijs. Ten totiž v pokutovém území stáhl k zemi Pleta, a tak pochopitelně následovala penalta. Tu s jistotou proměnil záložník Willy Overtoom. Bylo ovšem jisté, že pouze s remízou se Heracles nesmíří a bude i nadále útočit. Jeho snaha nakonec přinesla druhý kýžený efekt v 77. minutě. Centru Vejinoviče dokázal využít útočník Everton a svým gólem rozhodl o vítězi tohoto střetnutí.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Roda JC 3:0

13.08.2011 20:45

Góly: 12. Jerson Cabral, 48. Leroy Fer, 54. Jerson Cabral

Feyenoord k úspěchu z prvního kola přidal úspěch číslo dvě. Tentokrát si na domácí půdě vyšlápl proti Rodě JC, kterou porazil rozdílem třídy v poměru 3:0.

Začátek utkání jednoznačně naznačil, kdo bude v utkání tahat za delší konec. Feyenoord se do svého soupeře zakousl a nepustil jej. První velká šance přišla již ve 12. minutě, když dobrou kombinací ze středu hry vytěžil míč Cabral. Ten se proháčkoval mezi bránícími obránci a tvrdou ranou poslal rotterdamský celek do vedení.

Dvacetiletý mladíček Cabral však vypadal v dobré formě a rozhodně se nechtěl spokojit pouze s jedním zásahem. S blížícím se koncem prvního poločasu se totiž dostal do dobré pozice. Ke střele mu nezabránil ani o kousek dále stojící obránce Vukovič, který jen přihlížel Naštěstí pro něj však hostující brankář předvedl skvělý zákrok a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Druhý poločas začal jako přes kopírák. Hned od úvodních minut se domácí pouštěli do útočení a ve 48. minutě to přineslo ovoce. Byl u toho znovu Cabral, který tentokrát utekl po křídle všem pronásledovatelům a přesnou přihrávkou našel volného Fera, který technickou ranou poslal Feyenoord již do dvoubrankového vedení.

Aktivní Cabral byl však všude. Neuběhlo ani deset minut a v 54. minutě se tento mladík utrhl z řetězu a svévolnou akcí se odhodlal ke střele. Jeho rána nepostrádala zkrátka nic a brankář Rody Tyton lovil míč již potřetí ze sítě.

Ke konci utkání se mohla Roda skoro radovat z čestné branky. Ke střele se dostal Sanharib Malki, avšak domácí brankář Mulder míč konečky prstů vyrazil mimo a stanovil tak konečný výsledek 3:0.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - VVV Venlo 4:0

13.08.2011 19:45

Góly: 5. Marco van Ginkel, 14. Marcel Meeuwis (vl.), 51. Wilfried Bony, 89. Giorgi Čanturia

Fotbalisté Arnhemu vstoupili do nového ročníku Eredivisie velice dobře a po úvodní bezbrankové remíze se silnějším protivníkem z Den Haagu dokázali naprosto hladce zvítězit ve svém druhém domácím utkání. Venlo sice také začalo vcelku slušně a na úvod získalo bod na půdě vcelku ambiciózního Utrechtu, druhý duel s papírově slabším soupeřem mu ovšem nevyšel. Arnhem rozhodl už v úvodní čtvrthodině, poté přidal ještě dvě branky.

V dresu domácích odehrál téměř celé utkání Bonny Wilfried, bývalý hráč Sparty Praha. Střídal až v 90. minutě, odehrál vcelku slušné vystoupení a k tomu šest minut po přestávce zvyšoval už na 3:0. Arnhem měl tlak od úvodního hvizdu a po třech minutách hry předvedl krásnou akci právě Wilfried. Rozběhl se ze své poloviny hřiště a poté vyslal dalekonosný pokus, který ale naprosto famózně zachytil gólman Venla Dennis Gentenaar.

O dvě minuty později po krásné kombinaci domácích dostal sice dlouhou přihrávku Bony a vypadalo to, že přijde o balón, avšak ještě udržel koordinaci a špičkou kopl do balónu. Jeho padáček poslal do brejku Marca van Ginkela, který tvrdou ranou trefil vzdálenější šibenici. Druhou trefu si hosté vsítili sami, když po obléhání vápna se dostal balón nalevo k Julianu Jennerovi, po jehož centru si srazil balón hlavou do sítě Marcel Meeuwis.

Venlo tlačilo i dál a až do konce úvodního poločasu bylo lepším týmem, i po obrátce i vytvořilo víc gólových příležitostí než soupeř. A v 51. minutě vsítil uklidňující trefu právě Bony. Ten bojoval o míč na hranici vápna, a i když ho ztratil, tak se balón dostal do vápna k Nickymu Hofsovi. Jeho kolmice pak opět vedla k Bonymu, který nejprve ještě obelstil jednoho protivníka kličkou a následně zblízka mířil přesně k tyči - 3:0.

Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem spálil největší šanci hostů střídající Michael Uchebo, jehož hlavičku vyrazil gólman Marko Meerits nad branku. Konečnou podobu výsledku stanovil v 89. minutě Giorgi Chanturia, který po přihrávce Bonyho na pravou stranu se prokousal na kraj vápna a kroucenou ranou pěkně trefil vzdálenější tyč. V příštím kole Venlo přivítá silný Ajax, Arnhem bude bojovat doma s Utrechtem.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - RKC Waalwijk 1:0

13.08.2011 19:45

Góly: 24. Dries Mertens

Eindhoven také dnes potvrdil, že svou ideální formu zatím stále hledá. Proti Waalwijku to měla být jasná záležitost, svěřenci trenéra Freda Ruttena ale nakonec vydřeli pouze jednobrankovou výhru. O tu se gólově postaral záložník Dries Mertens.

Domácí fotbalisté rozhodně nějak aktivně nezačali, a tak gólman Jeroen Zoet, který je ve Waalwijku na hostování právě z Eindhovenu, příliš práce neměl.

Hned z první vážnější příležitosti ale nakonec dokázalo PSV ve 24. minutě vstřelit jedinou branku utkání. Mertens si zpracoval za hranici vápna přihrávku od Toivonena, následně přešel přes bránícího hráče a z úhlu po zemi přesně zakončil.

Vedení mohl navýšit Kevin Strootman, avšak svou příležitost nevyužil, jelikož míč poslal nad. Ještě blíže brance se ocitl těsně před přestávkou opět Dries Mertens, který ale z přímého kopu pouze lehce otřel míč o břevno hostující brány.

Po změně stran měli domácí fotbalisté hned dvě solidní gólové možnosti, jenže ani jednu nedokázali proměnit. Nejprve v zakončení zklamal útočník Jeremain Lens, jemuž chyběla větší dávka přesnosti, o malou chvíli později si téměř na chlup stejně vedl i Strootman.

Tyto nevyužité příležitosti mohly Eindhoven začít pořádně mrzet v 82. minutě, kdy si hosté vypracovali největší šanci celého zápasu. Ke střele se přes špatně bránícího Marcela dostal Rick ten Voorde, výborný zákrok ale předvedl gólman Isaksson a míč vyrazil.

Tím však snaha Waalwijku o vyrovnání neskončila. Krátce na to vyzkoušel své štěstí také Meijers, jenže míč poslal vedle. V nastaveném čase dalo o sobě konečně vědět opět PSV. Ovšem střelu Labyada si pohlídal Zoet, Toivonen pro změnu hlavičkou orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Tři body i přes to ale zůstaly v Eindhovenu.

Více informací k zápasu

FC Twente - AZ Alkmaar 2:0

13.08.2011 18:45

Góly: 3. Marc Janko, 66. Bryan Ruiz

Twente potvrdilo roli menšího favorita a v důležitém utkání proti AZ Alkmaar dokázalo vstřelit dvě branky a vybojovat si všechny tři body za vítězství 2:0.

Utkání začalo pro domácí velmi dobře. Z první vážnější situace totiž Twente dokázalo vstřelit branku. Po volném přímém kopu Dwighta Tiendalliho ze třetí minuty se v pokutovém území nejlépe zorientoval Marc Janko a lehkou tečí rozvlnil síť Alvaradovy branky.

Netrvalo však dlouho a hosté mohli srovnat. O jedenáct minut později se totiž díky perfektní individuální práci uvolnil Charlison Benschop. Ten si pohrál s bránícím hráčem a tvrdou ranou vyzkoušel pozornost brankáře Nikolaye Mihaylova. Ten byl však připraven a stav zůstal nezměněn. Mihaylov zasahoval opět o pár minut později. Tentokrát se blýskl skvělou akcí Brett Holman. Tomu však k úspěchu chybělo více síly a tak si domácí brankář s jeho pokusem hravě poradil.

První poločas skončil s jednobrankovým vedením a do druhého poločasu muselo AZ zabrat. Proti ovšem byli domácí hráči. Hned zpočátku totiž Ola John našel svým centrem osamoceného Luuka de Jonga, který svou hlavičkou nepříjemně vystrašil hostujícího brankáře.

Po hodině hry se zdálo, že jsou oba celky již s tímto stavem spokojeni, ovšem střídající Ruiz byl proti. V 66. minutě totiž domácí rychlík utekl všem svým pronásledovatelům, šikovným lobem přehodil vyběhnuvšího Alvarada a poslal svůj celek již do dvoubrankového vedení.

Blížil se konec samotného duelu a hosté usilovali alespoň o čestný zásah. O ten se pokusil pár minut před koncem Rasmus Elm. Když svůj projektil z volného přímého kopu napálil pouze nad břevno, bylo rozhodnuto o tom, že konečný stav zůstane stále 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax22009:26
2.Feyenoord Rotterdam22005:06
3.FC Twente22003:06
4.SBV Vitesse21104:04
5.NEC Nijmegen21104:24
6.Heracles Almelo21104:34
7.FC Groningen21015:43
8.AZ Alkmaar21013:33
9.PSV Eindhoven21012:33
10.Roda JC21012:43
11.FC Utrecht20202:22
12.RKC Waalwijk20112:31
13.ADO Den Haag20112:41
14.BV De Graafschap20113:61
15.SC Heerenveen20113:71
16.VVV Venlo20110:41
17.NAC Breda20021:30
18.SBV Excelsior20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To PSV byla slušná bída......s takovou to nevidím ani na EL příští rok

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl si to ?

Reagovat
Stiksxx

Neviděl. Bohužel..nebo snad bohudík? ty linky co bězně používám mi nešli.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda..normalne som sa bal,ze aj gola dostaneme..ale mertens je slusna posila a aj ono sa chyta ..len ten stred obrany hory a hory

Reagovat
smazaný uživatel

horiii a horiii,boooze ja debil

Reagovat
smazaný uživatel

uz som chcel napisat ...toľko hôr

Reagovat
smazaný uživatel

Hm..ke všemu Pieters na 4 roky do Newcastlu...akt paráda...

Reagovat
Stiksxx

tj.ale ani Pieters nás nespasí..bohužel..aspon že to nebude mín jak 7 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

to ne ale Tamata je tragický...jak s AZ tak dneska...jasně aspoň bude na pořádného útočníka

Reagovat
Stiksxx

A přitom mi přišel Tamata minulou sezonu docela v pohodě. To doufám, že přijde pořádný kanonýr a ne jak minule Berga..(naštěstí hostovačka) Taky bych raději viděl v útoku Zeefuika než Oja..Hele Reis už u nás není jo??

Reagovat
smazaný uživatel

O Reisovi moc nevím, ale četl jsem něco, že už nechci být v PSV asi, nebo že dokonce PSV neví jestli ho chce, protože není jisté jestli budu vůbec někdy úplně fit na vrcholový fotbal...škoda ho! :( Já taky...dneska jak tam naběhnul na posledních 10 min, tak byl oživením...Mertens, Lens dneska ok běhali, ale zbytek hodně slabé...hodně..

Reagovat
Stiksxx

hm. tjn..s tím zraněním je to fak škoda..zrovna když šel strmě nahoru. ale šanci bych mu dal..Toivonenovi taky ten podhrot moc nesedí proto nepodává takové výkony si myslim.no a o té obraně se radši bavit nebudem. heled když tak jsem zkusil založit fanouškovskou stránku PSV na fb..tak jestli máš, tak se můžeš připojit.

http://www.facebook.com/pages/PSV-Eindhoven/146638288746272

Reagovat
zelda

Bony

Reagovat
smazaný uživatel

běž do....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dnes (teda včera) hral parádne. Jednoznačne MOTM.

Reagovat
rufus

Reagovat
m0rientes9

Feyenoord.... tusim sa vracaju spat medzi elitu... ved bolo uz nacase

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord. Doufám, že jim bude dařit celou sezonu.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Stiksxx

Taky jsem rád za Feyenoord hoši i když patří pořád mezi rivaly.

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenoord vedie tabuľku Nostalgické spomienky fans s vedomím, že to bude na dlhú predlhú dobu naposledy

Reagovat
afc ajax

už nevedie

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax válec

Reagovat
smazaný uživatel

Teď sem to chtěl napsat...

Sulejmani zase supr výkon

Reagovat
smazaný uživatel

krásná práce! krásnej zápas! fanoušci pecka! Jen tak dál...

Reagovat
zelda

Matavz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Matavž.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to furt chcípáček. Se ukopl na rok dopredu

Reagovat
fantomas

Přesně no. To je ten jeden z max. pěti zápasů v sezoně, který mu kompletně vyjdou.

Reagovat
smazaný uživatel

NEC

Reagovat
smazaný uživatel

AZ nebude moc kousat

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám Čmovš zase v základu, tak že by nám rostl další dobrý stoper a Lensky taky ale ten se prosazoval i dřív...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele