Nizozemská Eredivisie - preview 2. kola

13.08.2011, 08:42, aktualizováno 15.08.2011, 09:11
Previews
Druhé kolo nizozemské nejvyšší soutěže uzavře souboj Nijmegenu s Excelsiorem. Domácí začal sezonu remízou, Excelsior dokonce prohrou, a tak budou obě mužstva hladová po třech bodech...
NEC Nijmegen - SBV Excelsior  (pondělí 20:00)
Zachráněný Excelsior nezvládl vstup do nového ročníku a je po prvním kole bez bodu. Napravit to bude chtít ve druhém kole, ve kterém cestuje SBV na půdu ambiciózního Nijmegenu.

Domácí celek z Nijmegenu začal tak, jak bylo pro NEC v minulé sezoně zvykem - remízou. Nijmegen v prvním kole zajížděl na půdu srdíček z Heerenveenu. Domácí v tomto utkání vedli už 2:0, avšak Nijmegen nesložil zbraně a díky dobrému závěru nakonec vybojoval cennou remízu 2:2.

"Utkání s Heerenveenem se nevyvíjelo vůbec dobře. Naštěstí se nám povedl konec a díky dvěma slepeným gólům jsme uhráli cennou remízu. Nyní nás čeká domácí zápas s Excelsiorem, který prohrál. Věřím, že prohraje i nyní," prohlásil bývalí trenér Excelsioru a nyní trenér NEC Pastoor.

Excelsioru se povedl závěr minulé sezony, kdy se dokázal alespoň zachránit. Vstup do té nové mu však nevyšel. Na domácí půdě totiž přivítal Feyenoord Rotterdam, který díky dvěma brankám dokázal vyhrát 2:0. Excelsior tak na své body stále čeká a svěřenci trenéra Johna Lammerse by velmi rádi získali body právě proti celku, který vede jejich minulý trenér Pastoor.

"Jedeme do Nijmegenu, kde na nás čeká velmi zajímavé utkání. Chceme minimálně bodovat, ovšem chlapi jsou motivovaní díky trenérovi Paastorovi a budeme usilovat o vítězství. Bude to však velmi těžké," nechal se slyšet John Lammers.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Heracles Almelo - NAC Breda  (neděle 12:30)
Breda v loňském roce nepředváděla nijak pohledný fotbal a i výsledkově to nestálo za moc. Nicméně úvodní duel proti jednomu z největších kandidátů na zisk titulu ukázal, že letos by to na souboj o kvalifikaci Evropské ligy mohlo vskutku velice reálně stačit. Breda totiž na úvod doma proti Twente držela krok a po celý průběh hrála s protivníkem vyrovnanou partii, ke konci navíc měla výraznější šance. Prohrála pouze kvůli soupeřově proměněné penaltě.

Proto se jí na půdě Heraclesu na dřívější poměry i věří. Ten se totiž trápí kvůli rozsáhlé marodce a určitě není ve zcela ideálním rozpoložení. O tomtéž svědčí první vystoupení na půdě nováčka Waalwijku. Ten se v předminulé sezóně nezmohl téměř na nic, ovšem proti favorizovanému Hearclesu, který podruhé v řadě hrál v kvalifikaci Evropské Ligy a umístil se tak v horní polovině tabulky, předvedl slušný výkon a uhrál nerozhodný výsledek 2:2.

I když by Breda mohla být mírným favoritem, tak poslední výsledky ze stánku Hearclesu mluví jinak. Domácí totiž zvítězili v posledních pěti duelech ze šesti, jen jednou prohráli. V minulých třech střetnutích navíc slavili po jasných výsledcích 4:1, 3:0 a 4:0, Breda tak má určitě hodně co napravovat. Kouč Bredy John Karelse se bude muset obejít bez dvojice útočníků Anthonyho Lurlinga (poraněná záda) a Alexe Schalka (problémy se stehnem).

Umělé trávy v Almelu se nebojí a chce zapomenout na vzájemné statistiky. "Oproti minulým rokům máme zkušené hráče, kteří měli dostatek příležitostí se s umělým povrchem seznámit," vysvětluje. Jeho cíl je jasný - získat tři body. "Hearcles má mírné problémy a my toho chceme využít. Pokusíme se předvést útočný fotbal a já doufám, že to dokážeme. Sice nám nebude vyhovovat čas výkopu ve 12:30, ale musíme se s tím vypořádat."

Kouč Heraclesu Peter Bosz nebude moci v prvním domácím duelu nasadit zraněného Birgera Maertense (poraněné koleno) a vykartovaného Antoine van der Lindena. "V neděli se budeme snažit hrát jako obvykle. Doufáme, že náš herní styl zapůsobí na naše fanoušky a ti budou spokojeni s útočnou hrou, stejně jako v minulém ročníku. Breda má opravdu skvělý kádr, v rovnováze je hra mladých dravců s těmi staršími, kteří vynikají brilantní technikou," vyzdvihuje protivníkovu sílu Bosz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.90 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Utrecht - BV De Graafschap  (neděle 14:30)
Utrecht loni nakonec na kvalifikaci o Evropskou Ligu nedosáhl a skončil těsně o dva body na deváté pozici, nicméně letos to může zkusit znovu. Poháry jsou cílem tohoto týmu, kterému ovšem nevyšlo první kolo.

Tentokráte se po odchodu zabijáka Rickyho van Wolfswinkela trápil v útoku a v dalším průběhu to může být pro svěřence Erwina Koemana velký problém. Hlavní eso totiž odešlo před sezónou do portugalského Sportingu a Utrecht tak na úvod pouze bezbrankově remizoval na půdě Venla, jednoho z hlavních kandidátů na pád do druhé ligy. Tím druhým by mohl být právě jeho nedělní soupeř, loňský nováček De Graafschap.

Ten se sice loni vcelku v pohodě zachránil a skončil se slušným náskokem na čtrnáctém místě, nyní by však mohl mít o něco větší potíže. Na úvod jasně podlehl v domácím prostředí favorizovanému Ajaxu 1:4, přitom po odehrané čtvrthodině vedl. Utrecht v minulé sezóně se svým sokem remizoval v poměru 2:2, předtím si ale hravě poradil po výsledku 3:0. Nyní je mírným favoritem, musí se ale prosadit proti dobře organizované defenzívě soupeře.

Koemana a celý Utrecht postihla tento týden velice špatná zpráva. Ve čtvrtek na tréninku si totiž poranil meniskus Edouard Duplan a bude tak mimo hru pět až šest týdnů. "Je to velká škoda, v tréninku se zdál být jedním z nejlepších hráčů." Otazník visí nad startem zraněného Jakoba Mulengy, po MS "20" už ovšem bude připraven Tommy Oar. "V neděli chceme určitě vyhrát. De Graafschap je velice dobrý doma, což předváděl i proti Ajaxu, avšak pak už byl vidět rozdíl v kvalitě kádru. Naším jasným je získat tři body," uvádí s nadhledem Koeman.

Kouč hostů Andrew Ulderink se chystá oproti prvnímu kolu udělat jen jednu změnu. Místo Sjoerda Overgoora nastoupí De Leeuw. Mírné zdravotní problémy má Muslu Nalbantoglu, jehož start je ohrožen, všichni ostatní jsou stoprocentně připraveni. "Utrecht se pokusí tlačit od úvodního výkopu a bude chtít udeřit co nejrychleji. My musíme hrát jako první půlhodinu s Ajaxem, pak máme šanci uspět," myslí si Ulderink.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Fotbalisté Ajaxu se sice v duelu o nizozemský Superpohár prezentovali nevýrazným výkonem, na ten ale dali minulý týden v zápase proti De Graafschapu zapomenout. Nyní se chtějí dostat na vítěznou vlnu, los jim však do cesty připravil překážku v podobě těžko čitelného Heerenveenu.

Jak už to tak bývá zvykem, také letos má Ajax jen ty nejvyšší cíle, mezi které patří pochopitelně obhajoba titulu. I proto fanoušci s napětím sledovali, jak jejich oblíbenci nový ročník zahájí. Nakonec mohli být plně spokojeni.

Mladý výběr kouče Franka De Boera totiž v De Graafschapu naplno ukázal svůj potenciál a došel si pro vítězství 4:1. Zisk tří bodů byl o to cennější, že Ajax poměrně brzy inkasoval a nepříznivý stav tak musel otáčet. To se mu ale povedlo ještě do poločasového hvizdu a druhé dějství si už bez problémů užil.

Ve výborném světle se předvedl především křídelník Miralem Sulejmani, jenž konečně naplno ukazuje svůj potenciál, kvůli kterého jej vedení klubu před více jak třemi roky za obrovské peníze kupovalo. Na své konto si proti De Graafschapu připsal dvě branky a hlavně ukázal, že se letos klidně může stát klíčovou součástí základní sestavy.

Svou vynikající formu tedy pochopitelně bude chtít potvrdit i nyní proti svému bývalému zaměstnavateli. Ten opět přijede s nálepkou nepředvídatelného protivníka. Když totiž mají hráči Heerenveenu svůj den, umí být hodně nebezpeční. V posledních dvou sezónách ale mnohem častěji ukazovali svou druhou tvář. I proto v tabulce vždy paběrkovali až v její druhé polovině.

Něco podobného už ale do třetice nechtějí dopustit, a tak se jím bude hodit každý bod, zvlášť když hned v prvním kole ztratili nadějně rozehraný zápas s Nijmegenem, proti němuž vedli už o dvě branky. Je ovšem pochopitelné, že do Amsterdamu cestují v roli jasného outsidera, který může jedině překvapit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - ADO Den Haag  (neděle 16:30)
Fotbalisté Groningenu loni první polovinu sezóny bojovali o titul a vypadalo to, že o přímý postup do evropských pohárů nemohou přijít. Nicméně druhá polovina byla hodně špatná a Groningen až díky zlepšeným posledním kolům vybojoval alespoň páté místo zaručují nejlepší výchozí pozici v baráži o Evropskou ligu. V té neuspěl, stejně jako v prvním kole nové sezony.

Na půdě Rody vedl 1:0 od 13. minuty a navíc hrál 78 minut v početní výhodě. Vše vypadalo dobře a naznačovalo, že Groningen si zajistí pohodlné vítězství. Ovšem závěr zápasu nezvládl a nakonec prohrál 1:2, když rozhodující trefu inkasoval dvě minuty před závěrečným hvizdem. První domácí duel na stánku Euroborg bude pikantní, svěřenci kouče Pietera Huistry se totiž na úvod střetnou s Den Haagem, s největším rivalem loňské sezóny.

Den Haag by opět rád vstoupil do pohárové Evropy, letos v ní totiž končí už ve 3. předkole. Na půdě kyperské Omónie Nikósie prohrál 0:3 a ani domácí vítězství 1:0 už vyřazení z Evropské Ligy neodvrátilo. Den Haagu se nepovedlo ani úvodní vystoupení v lize, když doma pouze bezbrankově remizoval s podceňovaným Vitesse. V Groningenu se hostům příliš nedaří, z pěti případů čtyřikrát prohráli a jednou remizovali.

Naposledy prohráli 1:5, avšak díky prvnímu vítěznému duelu ve stejném poměru rozhodl o jejich postupu do pohárové Evropy úspěšný penaltový rozstřel. Groningen může mít menší problémy s obranou. Z defenzívy totiž před sezónou odešel kapitán Andreas Granqvist do italského Janova a už tak nepříliš stabilní defenzíva může mít velké trhliny. Což se také ukázalo v duelu s Rodou.

Místo Granqvista sice přišel z Molde Emil Johansson, ten ale nemá prozatím takové kvality a hlavně si bude muset zvyknout na holandské tempo hry. Avšak útočná fáze by měla být silnou zbraní domácích, v kádru totiž zůstal Tim Matavž, jeden z nejlepších střelců celé soutěže. Den Haag sice před sezónou pustil do skotského Kilmarnocku hvězdného Dannyho Buijse, nicméně podařilo se mu zatím udržet jinou ještě větší hvězdu - Wesleyho Verhoeka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 4.10 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - AZ Alkmaar  (sobota 18:45)
Alkmaar v prvním kole dostal díky losu těžkého soupeře. S PSV Eindhoven si však hráči AZ poradili, avšak těžký los je nyní posílá do Enschede, kde si to svěřenci trenéra Verbeeka rozdají s domácím Twente.

Twente v utkání rozhodně bude menším favoritem, a to díky domácímu prostředí a také velké vůli vítězit. Svěřenci Michela Preud'hommeho v minulém kole dokázali zvítězit, když zajížděli na půdu nevyzpytatelné Bredy. Utkání moc fotbalové krásy nenabídlo, avšak díky penaltovému pokusu Marca Janka si Twente odvezlo z Bredy všechny tři body za těsné vítězství 1:0.

"AZ bude velmi těžký tým. V Evropské lize má skvěle nakročeno a na domácí scéně dokázalo hned v prvním kole zdolat jednoho z adeptů na titul PSV. Navíc dokázali hráči Alkmaaru vstřelit hned tři branky, to znamená, že jejich útočná síla je na velmi vysoké úrovni. Věřím však, že moji hráči odehrají skvělé utkání. Na AZ jsme připraveni a věřím ve vítězství," nechal se slyšet trenér Michel Preud'homme.

AZ přijíždí s velmi dobrou náladou. Na evropské scéně se totiž svěřencům trenéra Verbeeka daří a na té domácí zaznamenali minulý týden velký úspěch. Na domácí půdě totiž přivítali silné PSV, které zpočátku kladlo odpor, avšak v konečném zúčtování se mohl radovat domácí Alkmaar, který zvítězil přesvědčivě 3:1.

"Evropa a Eredivisie. Dvě fronty a na obou se dobře daří. Je brzy na to dělat závěry, ale mám pocit, že tato sezona může být velmi příjemná. Těšíme se na utkání s Enschede. Bude to těžké, rozhodně chtějí vyhrát. Máme těžký los, ale je lepší si tím projít nyní než později," prohlásil k utkání s Twente trenér AZ Verbeek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Vitesse - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Vitesse se loňský ročník ani v nejmenším nezdařil a něco podobného rozhodně letos nechce opakovat. I proto touží co nejrychleji nastřádat dostatečný počet bodů a pohybovat se nejhůře v klidném středu tabulky. Není tedy divu, že nyní půjde do souboje proti Venlu s velkou touhou po vítězství.

V Arnhemu se během letní přestávky rozhodně ve velkém neposilovalo, i přesto se ale většina odborníků shoduje, že tým okolo kanonýra Bonyho Wilfrieda by letos rozhodně neměl mít sestupové starosti. Ke klidnějším dnům, než tomu bylo loni, by měl dopomoci především talentovaný trenér John van den Brom, který v minulém ročníku vedl Den Haag, s nímž se nečekaně dostal až do Evropské ligy.

A právě proti svému bývalému zaměstnavateli vedl Vitesse van den Brom hned v úvodním kole. Nutno dodat, že si nevedl vůbec špatně. Arnhemský celek si domů odvezl cennou remízu 0:0, na které může nyní bezesporu stavět. Proti Venlu ale chce už za každou cenu vyhrát.

Cíl Vitesse určitě nikoho nepřekvapuje, jelikož VVV je také letos považováno za jednoho z největších outsiderů a očekává se, že bude od začátku ročníku okupovat pozice na těch nejspodnějších příčkách tabulky. Malou vzpouru těmto prognózám ale Venlo předvedlo hned v prvním kole, kdy dalo všechny síly do duelu s Utrechtem a na konto si připsalo nečekanou bezgólovou remízu. Nyní ale musí na tento výsledek navázat.

Jenže proti Vitesse se Venlu během posledního roku příliš nedařilo. Loňské oba dva zápasy jednoznačně prohrálo, doma dokonce vysoko 1:5, a proto není divu, že tato statistika mu na sebevědomí určitě příliš nepřidá. K tomu všemu je známo, že se Venlu na venkovních hřištích dlouhodobě příliš nedaří.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - RKC Waalwijk  (sobota 19:45)
Vstup do nového ročníku fotbalistům PSV vůbec nevyšel. Na půdě Alkmaaru dostali tvrdou lekci a mohli se utvrdit ve skutečnosti, že je nebude ani letos čekat nic snadného. Nyní ale před nimi stojí mnohem přijatelnější protivník - nováček z Waalwijku.

To pro Eindhoven znamená perfektní příležitost, jak si alespoň částečně napravit svou pošramocenou reputaci. Je tedy jasné, že tentokrát už nějaké zaváhání nepřichází v úvahu. Před vlastními fanoušky berou svěřenci trenéra Ruttena jedině tříbodový zisk.

Budou se ale muset pochopitelně hodně zlepšit, jelikož proti Alkmaaru se jim nedařilo téměř nic. Ve velmi špatné světle se představila jak defenzíva, tak i ofenzíva. Fred Rutten tedy určitě měl během týdne svým ovečkám co vytýkat a zároveň se zaměřit na nápravu chyb. Práci mu ale stěžoval fakt, že někteří jeho hráči odjeli na reprezentační srazy.

"Chceme pochopitelně nyní vydolovat tři body, každopádně ale respektujeme sílu našeho soupeře," prohlásil Rutten, který se bude muset obejít bez záložníka Atiby Hutchinsona. Ten se totiž stále dává dohromady po vážném zranění kolene. Dobrou zprávou pro fanoušky naopak je, že hrát by měl útočník Ola Toivonen i záložník Zakaria Labyad.

Na rozdíl od Eindhovenu si hráči Waalwijku prožili mnohem klidnější týden. Úvod nynější sezóny jim totiž vyšel o poznání lépe. V utkání s nevyzpytatelným Heraclesem ukázali obrovskou bojovnost a během posledních pěti minut zápasu dokázali vstřelit dvě branky a vyrovnat na konečných 2:2, čímž dozajista své fanoušky potěšili.

Jenže tentokrát na ně čeká úplně jiný duel. Podle předpokladů budou hned od úvodních minut pod obrovským tlakem, a tak jejich cestou k úspěchu by měly být především rychlé brejky, případně standardní situace. Ovšem ani tato taktika většinou Waalwijku v minulých letech proti Eindhovenu nevycházela, a proto se mu příliš šancí nedává.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 7.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - Roda JC  (sobota 20:45)
Zajímavý duel bude k vidění v Rotterdamu, kde se setkají dva vítězové z prvního kola. Domácí Feyenoord na svém stadionu přivítá Rodu JC.

Domácí celek z Rotterdamu by velmi rád zapomněl na minulou sezonu. Díky prvnímu kolu se mu to zatím daří. V tom totiž svěřenci Ronalda Koemana zavítali na stadion SBV Excelsior. Po devadesáti minutách se Feyenoord mohl radovat, protože při pohledu na výsledek 0:2 měli hosté cestu domů zpříjemněnou všemi třemi body.

"První utkání nám vyšlo lépe, než jsem čekal. Vítězství o dvě branky a navíc neinkasovat se vždy počítá. Nyní však na domácí půdě přivítáme Rodu, která taktéž vyhrála a rozhodně bude chtít brát body i nyní. My o ně však stojíme také a věřím, že minimálně jeden si vezmeme. Chceme ovšem všechny tři," prohlásil rázným tónem Koeman.

Roda rozhodně bude chtít Koemanovi zkazit den. V minulém kole si JC vyšláplo na ambiciózní Groningen. První poločas vyšel hostujícímu favoritovi, avšak poločas číslo dvě přinesl zvrat. Roda dvěma góly otočila utkání a proti Groningenu mohla slavit cenné vítězství 2:1.

"Minulá sezona se povedla. Začátek nové také. Proti Groningenu jsme chtěli bodovat a zvítězili jsme. Bylo to zasloužené vítězství. Nyní nás však čeká Feyenoord, který v domácím prostředí rozhodně bude chtít vyhrát. My ovšem chceme body, minimálně ten jeden," prohlásil trenér van Veldhoven.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.80 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AFC Ajax11004:13
2.AZ Alkmaar11003:13
3.Feyenoord Rotterdam11002:03
4.Roda JC11002:13
5.FC Twente11001:03
6.Heracles Almelo10102:21
 NEC Nijmegen10102:21
 RKC Waalwijk10102:21
 SC Heerenveen10102:21
10.ADO Den Haag10100:01
 SBV Vitesse10100:01
 VVV Venlo10100:01
 FC Utrecht10100:01
14.FC Groningen10011:20
15.NAC Breda10010:10
16.PSV Eindhoven10011:30
17.SBV Excelsior10010:20
18.BV De Graafschap10011:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Stiksxx

Pro redakci: Zakaria Labyad opravdu není obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, moje chyba. Už je to ale napraveno....

Reagovat
Stiksxx

nějak jsem si nevšiml.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to v tomto shrnujícím článku neopravilo, ale když si otevřeš preview přímo k tomu zápasu, tam už by to mělo být správně... http://www.eurofotbal.cz/eredivisie/2011-2012/preview/psv-eindhoven-rkc-waalwijk-271370/

Reagovat
Stiksxx

jo pohoda..to máš jedno.

Reagovat
Stiksxx

Doufám v naší výhru alespoň 4:0..základem je ale rychlý gol a doufám, že ty troubové budou hrát AŽ DO KONCE!

Jinak jsou dost vyrovnané zápasy

Twente - Alkmaar 0

Groningen - Den Haag 0

Feyenoord - Roda 0

Vitesse vyhraje.Bony dá gol, Utrecht vyhraje a Heracles plichta

Reagovat
smazaný uživatel

Groningen 1, Den Haag sa oslabil a este sa oslabuje, Derijck prestupuje do PSV ... a aj Twente bude 1, mozno to bude tesne ale vyhraju ...Utrecht tiez dost oslabili, nove posily zo severu sa musia este zohrat a s Graaschapom to moze skoncit aj remizou X ... Heraclesu by som veril proti Brede, na umelej trave hraju aktivne, Breda tiez oslabila, odchod trenera a hracov bude citit ...a samozrejme Ajax vyhra aj o dva goly proti Heerenveenu

Reagovat
Stiksxx

Derijck přestupu k nám, ale od nás zas odchází zřejmě Erik Pieters do Newcastlu jako náhrada za Josého Enriqueho, který přestoupi do Live. Měl by odejít za 7 až 8 mil eur.

Reagovat
Virtuos

dnes Twente - AZ zaujímaví zápas, Alkmaar by mohli vyhrať tak ako v predchádzajúcom kole s PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Twente už Preud'homme netrénuje

Reagovat
smazaný uživatel

AZ má brutální los. Ale zase vyhrát v Twente je lehčí na začátku ligy, než se týmy sehrajou. Pak už nejspíš pojedou jako namazaný stroj.

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězdný Buijs v Haagu, kde celou sezonu střídal?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je u Preview Eredivisie fotka belgického Mouscronu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele