základní část, 2. kolo
13.08.2011 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 2:0

Twente potvrdilo roli menšího favorita a v důležitém utkání proti AZ Alkmaar dokázalo vstřelit dvě branky a vybojovat si všechny tři body za vítězství 2:0.

Utkání začalo pro domácí velmi dobře. Z první vážnější situace totiž Twente dokázalo vstřelit branku. Po volném přímém kopu Dwighta Tiendalliho ze třetí minuty se v pokutovém území nejlépe zorientoval Marc Janko a lehkou tečí rozvlnil síť Alvaradovy branky.

Netrvalo však dlouho a hosté mohli srovnat. O jedenáct minut později se totiž díky perfektní individuální práci uvolnil Charlison Benschop. Ten si pohrál s bránícím hráčem a tvrdou ranou vyzkoušel pozornost brankáře Nikolaye Mihaylova. Ten byl však připraven a stav zůstal nezměněn. Mihaylov zasahoval opět o pár minut později. Tentokrát se blýskl skvělou akcí Brett Holman. Tomu však k úspěchu chybělo více síly a tak si domácí brankář s jeho pokusem hravě poradil.

První poločas skončil s jednobrankovým vedením a do druhého poločasu muselo AZ zabrat. Proti ovšem byli domácí hráči. Hned zpočátku totiž Ola John našel svým centrem osamoceného Luuka de Jonga, který svou hlavičkou nepříjemně vystrašil hostujícího brankáře.

Po hodině hry se zdálo, že jsou oba celky již s tímto stavem spokojeni, ovšem střídající Ruiz byl proti. V 66. minutě totiž domácí rychlík utekl všem svým pronásledovatelům, šikovným lobem přehodil vyběhnuvšího Alvarada a poslal svůj celek již do dvoubrankového vedení.

Blížil se konec samotného duelu a hosté usilovali alespoň o čestný zásah. O ten se pokusil pár minut před koncem Rasmus Elm. Když svůj projektil z volného přímého kopu napálil pouze nad břevno, bylo rozhodnuto o tom, že konečný stav zůstane stále 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
twl

výhru Alkmaaru bych nějak nepředceňoval.....Ano vyhrály nad PSV ale to je asi tak vše.......PSV má sice zvučné jméno,ale to jim tituly nezajistí....Kádr není co býval....Za To Twente to bude Jiný kalibr očekávam přestřelkua Twente v ní nakonec bude štastnější tip 3:2

Reagovat
forma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele