základní část, 2. kolo
13.08.2011 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - RKC Waalwijk 1:0

Eindhoven také dnes potvrdil, že svou ideální formu zatím stále hledá. Proti Waalwijku to měla být jasná záležitost, svěřenci trenéra Freda Ruttena ale nakonec vydřeli pouze jednobrankovou výhru. O tu se gólově postaral záložník Dries Mertens.

Domácí fotbalisté rozhodně nějak aktivně nezačali, a tak gólman Jeroen Zoet, který je ve Waalwijku na hostování právě z Eindhovenu, příliš práce neměl.

Hned z první vážnější příležitosti ale nakonec dokázalo PSV ve 24. minutě vstřelit jedinou branku utkání. Mertens si zpracoval za hranici vápna přihrávku od Toivonena, následně přešel přes bránícího hráče a z úhlu po zemi přesně zakončil.

Vedení mohl navýšit Kevin Strootman, avšak svou příležitost nevyužil, jelikož míč poslal nad. Ještě blíže brance se ocitl těsně před přestávkou opět Dries Mertens, který ale z přímého kopu pouze lehce otřel míč o břevno hostující brány.

Po změně stran měli domácí fotbalisté hned dvě solidní gólové možnosti, jenže ani jednu nedokázali proměnit. Nejprve v zakončení zklamal útočník Jeremain Lens, jemuž chyběla větší dávka přesnosti, o malou chvíli později si téměř na chlup stejně vedl i Strootman.

Tyto nevyužité příležitosti mohly Eindhoven začít pořádně mrzet v 82. minutě, kdy si hosté vypracovali největší šanci celého zápasu. Ke střele se přes špatně bránícího Marcela dostal Rick ten Voorde, výborný zákrok ale předvedl gólman Isaksson a míč vyrazil.

Tím však snaha Waalwijku o vyrovnání neskončila. Krátce na to vyzkoušel své štěstí také Meijers, jenže míč poslal vedle. V nastaveném čase dalo o sobě konečně vědět opět PSV. Ovšem střelu Labyada si pohlídal Zoet, Toivonen pro změnu hlavičkou orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Tři body i přes to ale zůstaly v Eindhovenu.

Autor: Tomáš Honajzer / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele