základní část, 2. kolo
14.08.2011 16:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

FC Groningen - ADO Den Haag 4:2

Fotbalisté Groningenu napravili zaváhání z úvodního kola a dokázali v domácím prostředí na stánku Euroborg rozjet ofenzivní koncert. V druhé polovině zápasu si sice situaci mírně zkomplikovali, avšak nakonec s přehledem velký náskok udrželi a připsali si tak do tabulky první body. To naopak Den Haag, který letos hrál v pohárové Evropě, získal doposud jen jeden bod proti Arnhemu a zatím to vypadá, že ho čeká o něco horší sezóna.

Groningen vedl i na půdě Rody, nakonec však i přes početní výhodu odjel s prázdnou. Hosty z Den Haagu zničil během prvního poločasu jediný muž - Tim Matavz. Ten totiž vsítil hattrick během jednadvaceti minut v prvním poločase a ani zlepšený výkon hostů v druhém dějství už utkání nezdramatizoval. Domácí totiž hned po přestávce přidali další trefu. Den Haag ještě do hodiny hry snížil na rozdíl dvou branek, to ale bylo všechno.

Matavz se tak dostal společně se Sulejmanim z Ajaxu do čela tabulky střelců a určitě může svůj celek pozdvihnout ještě výše, než v loňském roce. Slovinský fotbalista se poprvé prosadil už po čtvrthodině hry. Krásný průnik na pravé straně předvedl Dušan Tadič, následně poslal centr do středu vápna a domácí forvard uklidil prudce hlavou přímo za bezmocného gólmana Gina Coutinha. A za dalších pět minut se předvedl Matavz znovu.

Opět u toto byla dvojice z Balkánského poloostrova. Tadič poslal dlouhý centr do středu vápna, kde ho převzal dvaadvacetiletý Slovinec ten se otočil a pravačkou zamířil přímo do horního levého rohu. Domácí zabiják zkompletoval svůj hattrick osm minut před poločasovou přestávkou. Danny Holla totiž nejprve napálil hlavou břevno, Matavz využil skvělého pozičního postavení a hlavou dorazil do odkryté sítě - 3:0.

Následně tři minuty po pauze uvolnil Kees Kwakman svým pasem aktivního Matavze, který naprosto geniálně přeloboval všechny a posadil balón na nohu Leandru Bacunovi, který pravačkou pokořil Coutinha počtvrté. Za další tři minuty snižoval na druhé straně po pasu zleva od Filipa Luksika nabíhající Lex Immers, těsně před odehranou hodinou snižoval na konečných 4:2 ve prospěch domácích Mike van Duinen.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele