základní část, 2. kolo
14.08.2011 14:30 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - SC Heerenveen 5:1

Ajax v domácím souboji proti Heerenveenu žádné zaváhání nepřipustil. Svého soupeře, podobně jako před týdnem De Graafschap, podle očekávání jasně přehrál a nakonec se mohl radovat z další vysoké výhry, která jej udržela ve vedení celé soutěže.

Už od začátku byli sice domácí hráči viditelně lepší, na první přesný zásah si ale stejně museli počkat až na závěrečné minuty úvodního dějství. Do té doby dal o sobě vědět především středopolař Theo Janssen, který zaměstnal Vandenbusscheho pěknou ranou z přímého kopu.

Gól ovšem zaznamenal až v 37. minutě mladý islandský útočník Sigthórsson. Ten využil chytré přihrávky od Boerrigtera a z malé vzdálenosti poslal míč neomylně do brány. Jenže radost z vedení Ajaxu příliš dlouhou nevydržela. Hned vzápětí totiž Heerenveen opět srovnal krok. Na pravé straně odvedl výbornou práci Viktor Elm, následně se dostal k balónu Bas Dost, který přesným zakončením opět potvrdil pověst kanonýra.

Gólová přestřelka ovšem neskončila ani po tomto momentu. Ajax totiž okamžitě zareagoval a vsítil druhou branku. Tentokrát z dálky napřáhl stoper Toby Alderweireld a jeho rána prosvištěla až za záda Vandenbusscheho.

Druhé dějství už Ajax jednoznačně opanoval a na své konto si připsal ještě další tři přesné zásahy. Na 3:1 zvyšoval v 51. minutě pozemní ranou útočník Derk Boerrigter. Ani dvougólovým vedením se ale domácí nenechali ukolébat a zanedlouho měl výbornou příležitost van der Wiel, jenž však nakonec orazítkoval pouze břevno.

Čtvrthodinu před koncem přidal čtvrtý gól Miralem Sulejmani a o vítězi už téměř nikdo nepochyboval. Závěr duelu si Ajax užil a fanoušky potěšil ještě pátou brankou. Tu si na své konto připsal pravý obránce Gregory van der Wiel, jemuž vytvořili palebnou pozici Ebecilio se Serenem.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele