základní část, 2. kolo
14.08.2011 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - NAC Breda 2:1

Heracles se dnes proti Bredě dlouhou dobu střelecky trápil, v závěrečné třetině utkání ale opět nalezl přesnou mušku a otočil nepříznivý stav na konečných 2:1. Mezi střelce se na domácí straně zapsali Overtooom a Everton, za hosty mířil do černého útočník Amoah.

První poločas byl na skutečné gólové šance doopravdy skoupý. Diváci se po většinu času nudili, z letargie je vytrhla až 31. minuta. To přišla první branka duelu. Jordy Buijs zahrával standardní situaci, ve středu pokutového území se mu povedlo najít kanonýra Matthewa Amoaha, který hlavou nedal gólmanovi Pasveerovi žádnou šanci.

Heracles pochopitelně chtěl na nepříznivě se vyvíjející průběh utkání okamžitě odpovědět, jenže do konce poločasu už nic pořádného vymyslet nedokázal.

Po změně stran nastoupili domácí hráči jako vyměnění. Rázem byli o poznání aktivnější a začali svého soupeře výrazně přehrávat. Jejich první šance se ale s úspěchem nesetkaly. Střelecké pokusy Quansaha i Douglase totiž neměly gólové parametry. Navíc nechybělo mnoho a v 61. minutě mohla Breda z ničeho nic své vedení pojistit. Nebezpečného Amoaha ale vychytal Pasveer.

O pět minut později hostům pěkně zavařil Buijs. Ten totiž v pokutovém území stáhl k zemi Pleta, a tak pochopitelně následovala penalta. Tu s jistotou proměnil záložník Willy Overtoom. Bylo ovšem jisté, že pouze s remízou se Heracles nesmíří a bude i nadále útočit. Jeho snaha nakonec přinesla druhý kýžený efekt v 77. minutě. Centru Vejinoviče dokázal využít útočník Everton a svým gólem rozhodl o vítězi tohoto střetnutí.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele