základní část, 2. kolo
14.08.2011 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - BV De Graafschap 2:2

Fotbalisté Utrechtu nedokázali ani ve svém druhém utkání v Eredivisii zvítězit nad relativně slabším protivníkem a pokud budou jejich výkony takto pokračovat, jen těžko se dostanou do kvalifikace o Evropskou Ligu. Na úvod totiž jen remizovali ve Venlu, v domácím duelu s De Graafschapem mohli být též rádi alespoň za bod. Ještě necelou čtvrthodinu před koncem totiž prohrávali 0:2, pak ovšem přišel spasitel se jménem Jacob Mulenga.

Utrecht se tak prozatím nachází ve středu tabulky a určitě se musí jeho výkony zlepšit. Naopak De Graafschap po úvodním domácím debaklu 1:4 výrazně přidal a jen závěrečná nekoncentrovanost ho připravila o všechny tři korálky. Hosté šli do vedení po necelé čtvrthodině hry a druhou trefu přidali krátce před uplynutou hodinou, jenže v závěru duelu inkasovali dvakrát během šesti minut a plný počet bodů se proto rozplynul.

Hosté skórovali hned ze své první šance zápasu ve 14. minutě. Z dobrých pětadvaceti metrů vystřelil Michael De Leeuw, jeho střela byla sražena přímo na kopačku Rydella Poepona a ten pokořil gólmana ranou k tyči. Domácí obránci se sice dožadovali odpískání ofsajdu, bohužel však marně. Až do konce úvodního dějství se De Graafschap bránil a fanoušci se rozhodně žádným pohledným fotbalem bavit nemohli.

Ve stejném tempu pokračovali také v druhém dějství, v něm navíc využili protiútoku a zdálo se být rozhodnuto. V 59. minutě předvedl krásnou individuální akci Soufian El Hassnaoui. Ten se sám prodral přes levou stranu až na levý kraj vápna a vyslal na gólmana Roba Van Dijka z jeho pravačky kroucenou ránu, která po zemi zapadla přímo k tyči. Defenzíva předloňského nováčka fungovala až do 77. minuty, pak dvakrát pohořela.

Po centru zprava od Enzia Boldewijna unikl všem na Mulenga a nekompromisní ranou nad gólmana Joosta Terola vykřesal plamínek naděje. V 83. minutě k tomu přidal svou druhou, velmi důležitou trefu. Po kombinaci se stoperem Marcusem Nilssonem opět tvrdě vypálil. Brankář Terol sice balón svým zákrokem hodně zbrzdil, ten se ale nakonec i tak dokutálel do sítě. Domácí tlačili i nadále, jenže na otočení duelu se již nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele