Nizozemská Eredivisie - souhrn 12. kola

30.10.2010, 21:43, aktualizováno 31.10.2010, 16:31
Komentáře a souhrny
Twente zvítězilo na půdě PSV a vystřídalo svého soupeře na prvním místě tabulky. Ajax vyhrál na hřišti Heraclesu a ve své sbírce má již 27 bodů. Venku se dařilo i Heerenveenu a Groningenu. Vitesse v neděli pod novým trenérem Ferrerem uhrálo bezgólovou remízu v Nijmegenu. Totéž se nepovedlo Utrechtu, který těsně prohrál v Den Haagu. Feyenoord venku opět prohrál, tentokrát však mnohem přijatelnějším výsledkem -1:2. Roda ztratila výhru s Willemem v 90. minutě.

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 2:1

31.10.2010 14:30

Góly: 45. Brett Holman, 61. Graziano Pellè - 69. Luc Castaignos

Fotbalisté Feyenoordu ukázali, že minulá výhra proti Venlu nebyla jen náhodou a na hřišti Alkmaaru předvedli velmi slušný výkon. Nicméně nakonec to nestačilo ani na jeden bod, i když hosté mohli doufat v bodový zisk až do samého závěru. Utkání hodně ovlivnila branka z nastaveného času první půle, od té doby musel rotterdamský celek překopat svojí hru. Navíc inkasoval po hodině hry podruhé a stála před ním skoro neřešitelná situace.

Alkmaar tak poskočil s jedenadvaceti body na šestou příčku v tabulce před Utrecht a dostal se do závěsu za Rodu a Groningen. Feyenoord zůstává na patnácté pozici, ovšem před ním je to hodně našlapané a se ziskem jedenácti bodů klidně může pohodlně myslet na umístění v horní polovině tabulky. Domácí mohli jít do vedení mnohem dříve, jenže rozhodčí přehlédl úplně neoddiskutovatelnou penaltu.

Ve 14. minutě zabránil ve vápně brance rukou obránce Tim De Cler, avšak píšťalka sudího vskutku zůstala němá. Za další dvě minuty po krásné přihrávce Erika Falkenburga vypálil pěkně pravačkou útočník Jonathas, jenže skvěle zasáhl gólman Rob van Dijk. Za další dvě minuty zahrozili také hosté. Ricky van Haaren nádherně napřáhl z dobrých třiceti metrů a gólman Sergio Romero musel balón akrobaticky vytáhnout na rohový kop.

Přesně na konci úvodního dějství se domácí dočkali. Po přímém volném kopu nechala obrana Feyenoordu úplně osamoceného Bretta Holmana a ten hlavou pokořil gólmana Van Dijka. Po hodině hry se domácí mohli uklidnit ještě více. Na pravé straně se prodral Holman a přihrávkou do vápna vyzval ke skórování Pelleho, který snadno zvýšil na 2:0. Jenže rotterdamská srdce se vzdát nechtěla a za necelých deset minut ještě zápas zdramatizovala.

Luigi Bruins utekl po pravé straně a naservíroval před branku Lucu Castaignosovi, jenž neměl sebemenší problém rozvlnit síť. Feyenoord mohl následně vyrovnat, ovšem proti byl Romero a v závěru si už zkušený AZ výsledek pohlídal. V příštím kole přivítá Feyenoord doma Rodu Kerkrade, Alkmaar se pojede poprat o důležité tři body na půdu Arnhemu, kde rozhodně bude favoritem.

Více informací k zápasu

Roda JC - Willem II 2:2

31.10.2010 14:30

Góly: 9. Willem Janssen, 68. Willem Janssen - 21. Andreas Lasnik, 90. Gerson Sheotahul

Roda nezvládla závěr utkání s posledním Willemem II a v nastaveném čase přišla o vedení. Utkání nakonec skončilo remízou 2:2.

Perfektní začátek zažila Roda. Ta se dostala do vedení již v 9. minutě, když si místo v pokutovém území šikovně vybral Janssen. Později si ho našla i přihrávka jednoho z jeho spoluhráčů. Následná střela znamenala brzké vedení domácích 1:0.

To však trvalo jenom do 21. minuty. V té se totiž uvolnil Jan-Arie Van Der Heijden a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Lasnika. Ten si perfektně zpracoval míč, bez problémů prošel skrze bránící hráče a přesnou střelou srovnal na 1:1.

Zanedlouho na to mohli jít hosté dokonce do vedení. S míčem se na malém prostoru uvolnil Maceo Rigters. Jeho následná střela ovšem orazítkovala pouze břevno domácí branky. Tím skončila první půle a diváci se těšili na půli číslo dvě.

Do té domácí nastoupili s jasným cílem rozhodnout toto utkání. Jejich plány se začaly plnit v 68. minutě. Po ideálním přenesení hry se míče zmocnil Janssen a svou střelou strhl vedení na stranu domácích.

Domácí poté bránili svůj výsledek, ovšem Willem II začal v poslední minutovce přetrhávat rozdíl v tabulce a začal zlobit. Roda se začínala obávat o výsledek a tak se zatáhla jak jen to šlo, ovšem ani to jí nepomohlo. V nastaveném čase se totiž šikovně uvolnil Gerson Sheotahul a vystřelil tak hostům teprve druhý bod v sezoně za remízu na půdě Rody 2:2.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Utrecht 1:0

31.10.2010 12:30

Góly: 45. Lex Immers

ADO zvládlo domácí utkání proti Utrechtu a připsalo si na konto cenné tři body za vítězství 1:0.

Začátek utkání připomínal spíše okopávanou. Oba celky vyčkávali a nepouštěli se do zbytečných výpadů. První šanci si připravili domácí až ve 22. minutě. Míče se zmocnil Jens Toornstra, nasprintoval do volného prostoru a okamžitě servíroval centr na volného Immerse. Jeho pokusu však chyběla dávka potřebné razance, a tak si s ní hostující brankář poradil.

Immersova chvíle však přišla na konci prvního poločasu. Běžela 45. minuta a perfektním centrem o sobě dal vědět Van der Bergh. Ten hledal právě Immerse, který tentokrát celou situaci vyhodnotil lépe a přesnou hlavičkou poslal Den Haag do vedení.

Druhý poločas začal ještě opatrněji než ten první. Utrecht nenalézal způsob jak přelstít obradu domácích a ADO se do útoku nijak zvlášť nehrnulo. Pojistit vedení domácích mohl Verhoek, jeho střela však nenašla ten správný cíl.

Ke konci utkání se tak očekával tlak hostů. Ten ovšem nepřicházel. Za zmínku stojí akorát střelecký pokus Demougeho, který ovšem s přehledem zlikvidoval domácí brankář. ADO tak snadno zvítězilo 1:0.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - SBV Vitesse 0:0

31.10.2010 12:30

Góly: -

Premiéra trenéra Ferrera na lavičce Vitesse dopadla vcelku dobře. Arnhemský klub si totiž veze bezbrankovou remízu z Nijmegenu, což lze v jeho případě určitě považovat za poměrně velký úspěch, zvlášť po posledních nevydařených výsledcích.

Hosté začali velmi dobře. Jejich šance ze šesté minuty měla určitě gólové parametry. Záložník Ismail Aissati ale nakonec poslal svou střelu těsně okolo tyčky Cillessena. Následně si vedl obdobně také Nemanja Matič, ten pro změnu pálil nad břevno.

Nijmegen ale dokázal poměrně brzy odpovědět. Niki Zimling chytrou přihrávkou poslal míč ke kopačkám Davidse, jemuž ale při zakončení chyběla přesnost. Zamling to o malou chvíli vyzkoušel sám. Gól však z akce nevytěžil, jelikož Room předvedl perfektní zákrok.

Vitesse hrozilo v prvním poločase o poznání častěji než jeho soupeř. Před gólmanem Cillessenem bylo častokrát pořádně horko. Například v momentě, kdy z hranice šestnáctky nebezpečně vypálil Propper, jeho rána nakonec letěla jen těsně vedle. Ještě před poločasovou přestávkou naopak musela domácí brankářská jednička zlikvidovat nepříjemnou ránu z kopaček Stevanoviče.

Druhý poločas už tak zajímavý nebyl. Nijmegen sice víceméně přebral otěže zápasu, ale tato skutečnost mu nijak výrazně nepomohla. Sice tentokrát byly brankové příležitosti především na jeho straně, vytoužený gól vsítit nedokázal. Blízko byl například v 51. minutě. S Vleminckxovou volejí si ale dokázal poradit Room.

Belgický kanonýr následně pro změnu připravil palebnou pozici pro Zomera, ten si ale opět vylámal zuby na dobře chytajícím Roomovi. A když pálil Erton Fejzullahu těsně nad, zápas dospěl do bezbrankového konce, který pochopitelně udělal mnohem větší radost hostům.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - FC Twente 0:1

30.10.2010 20:45

Góly: 60. Nacer Chadli

Fotbalisté Twente se poprvé v sezóně dokázali propracovat do čela tabulky a minimálně do začátku příštího kola na něm setrvají. V jednom z nejsledovanějších utkání celé sezóny totiž dokázali po skvělém úvodu druhé půle a bezchybné obraně vykrást Philips Staduim. Jediným gólem po hodině hry uštědřil favorizovanému PSV první porážku v ročníku, celkově první prohru po osmnácti zápasech v řadě za sebou.

PSV se udrželo se sedmadvaceti body alespoň na druhé pozici o skóre před Ajaxem. Twente má o bodík navíc a cesta za překvapivou obhajobou se začíná rýsovat do reálných podob. Přitom v první půli měli domácí herní převahu a hosty téměř do ničeho nepustili. Ovšem po pauze Twente vlétlo na soupeře jak utržené ze řetězu a bylo aktivnější. Poté sokovi ukázalo, jak má vypadat nepropustná obrana a v samém závěru mu navíc pomohlo zbytečné vyloučení střídajícího Jagoše Vukoviče.

V úvodní čtvrthodině diváci viděli spíše náznaky šancí. Za zmínku stojí pouze nebezpečný průnik Afellaye, který skončil v náručí gólmana Mihaylova, na druhé straně hlavičkoval nad Marc Janko. První nebezpečnější střelu vyslal z hranice vápna Balázs Dzsudzsák, tyčku minul asi o půl metrů. Hned na to hlavičkoval nebezpečně Jonathan Reis, nejlepší střelec domácích však branku také netrefil.

Největší šanci první půle si paradoxně vypracovalo Twente. Po necelé půlhodině přiletěl centr do vápna a byl hlavou prodloužen až k Jankovi, který se ocitl sám před Isakssonem. Jenže švédský gólman perfektně vykryl úhel a tváří v tvář útočníkovi Enschede uspěl. V dalším průběhu přiletělo do vápna mnoho nebezpečných centrů a bylo k vidění nespočet závarů, žádná gólová příležitost z toho ale nebyla.

V konci prvního poločasu lízl balón po přímém volném kopu Lense horní síťku, na druhé straně zakončoval sám Ruiz a dokonce by překonal i Isakssona, jenže jeden z hlavičkujících obránců ještě odvrátil na roh. V druhé půli jakoby PSV bylo hodně frustrováno a ztratilo i herní převahu. Po dvou odehraných minutách uvolnil Ruiz patičkou zpětně Janssena a ten dělovkou z dobrých dvaceti metrů napálil břevno.

Hosté se dočkali přesně po hodině hry. Po obléhání domácího vápna se ocitl ve vápně Belgičan Nacer Chadli, přetlačil v souboji obránce Atibu Hutchinsona a levačkou obhodil Isakssona, zamířil přímo na vzdálenější tyč - 0:1. S přibývajícím časem byli domácí stále více frustrováni a nemohli najít recept na obranu Enschede. Dít věci se začaly až v závěrečné desetiminutovce, do té doby snad stojí za zmínku jen hlavička Reise do náruče Mihaylova.

Deset minut před koncem musel odstoupit kvůli zranění Erik Pieters a nahradil ho Jagoš Vukovič. Ten strávil na trávníku čtyři minuty a naprosto nedisciplinovaně zepředu chtěl zlikvidovat Ruize. Rozhodčí správně vytáhl červenou kartu. V samém závěru se musel ještě Mihaylov vytáhnout proti tečované střele střídajícího Nordina Amrabata. Kuriózně při tom utrpěl zranění a na poslední minuty ho musel nahradit mezi třemi tyčemi veterán Sander Boschker. Hosté i tak už výsledek udrželi a mohou se radovat z velmi důležitých tří bodů.

Více informací k zápasu

NAC Breda - BV De Graafschap 2:0

30.10.2010 19:45

Góly: 58. Rob Penders, 90. Donny Gorter (pen.)

Breda potvrdila roli favorita, nenechala se doma zaskočit De Graafschapem a vyhrála 2:0.

Utkání lépe začali domácí. Ti se již v brzké době tlačili do šancí, ovšem těm vždy chybělo štěstí v zakončení. V 16. minutě se dobře uvolnil Matthew Amoah a naskočil si na centrovaný míč ze strany. Ten však netrefil ideálně, a tak si s jeho pokusem Waterman hravě poradil.

Netrvalo dlouho a domácí šli opět do šance. Tentokrát si s obranou pohrál Ali Boussaboun. Prošel až do pokutového území a okamžitě pálil. Jeho pokusu však chyběla potřebná razance, a tak se opět mohl vyznamenat brankář hostujícího celku, který střelu do horního rohu vyškrábl do bezpečí.

Utkání poté značně ztratilo na náboji. První poločas skončil bez branek a všichni doufali, že je nabídne právě poločas druhý. Do toho domácí naskočili skvěle. Dalo by se říci, že po celé utkání nepustili svého soupeře do jediné šance. Přišla 58. minuta a s ní velká šance Penderse. Ten si obhodil bránícího hráče a přesnou střelou k levé tyči otevřel stav utkání. Domácí tedy vedli a hosté jakoby utkání odevzdali.

Breda po vstřelené brance své vedení bránila. De Graafschap zlobil v útoku jen sporadicky. V samotném závěru se očekával tlak hostí, ten ovšem nepřicházel. Domácí tedy zasadili smrtící ránu. Gorter se proháčkoval skrze pokutové území až k brankáři, který situaci nevyhodnotil přesně a srazil útočícího hráče k zemi. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil sám postižený a stanovil tak konečné skóre 2:0.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AFC Ajax 1:4

30.10.2010 19:45

Góly: 38. Willie Overtoom - 16. Mounir El Hamdaoui, 55. Rasmus Lindgren, 78. André Ooijer, 81. Miralem Sulejmani

Ajax opět potvrdil roli favorita a s Heraclesem si bez problémů poradil v poměru 4:1. O svém vítězství ale rozhodnul až ve druhém poločase.

Svěřenci trenéra Jola si nějaké zaváhání dovolit nemohli a podle toho také do zápasu vstoupili. O třech bodech chtěli rozhodnout co nejdříve, úvodní branku dokázali vstřelit už v 16. minutě. Ve své první šanci sice El Hamdaoui neuspěl, když ale dostal šanci na reparát, už se nemýlil. De Jong marockého kanonýra sice svou přihrávkou dostal z ideálního střeleckého úhlu, to ovšem příliš nevadilo, jelikož El Hamdaoui poslal míč neomylně pod břevno.

Ajax měl následně další šance, jak své vedení ještě navýšit, jenže na místo toho v 38. minutě nečekaně inkasoval a zkomplikoval si tak cestu za vítězstvím. Overtoom si pohrál se stoperem Ooijerem a nádhernou ranou k tyči stav zápasu opět vyrovnal.

To však nemuselo být ani zdaleka vše. Také na začátku druhé půle mohl Heracles oslavovat branku. Quansah ale zhruba ze dvaceti metrů orazítkoval pouze břevno Stekelenburgovy brány. Nevyužití této brankové příležitosti jej začalo pořádně mrzet až v 55. minutě. Anitovu střelu zpoza šestnáctky ještě dokázal Pasveer vyrazit alespoň na roh, jenže následně pálil z obdobné pozice Lindgren, a ten nedal domácímu gólmanovi šanci.

Ajax se po druhém gólu uklidnil a do konce zápasu se prosadil ještě dvakrát. První branka patřila Andrému Ooijerovi, který si naskočil na rohový kop a hlavou v poklidu skóroval. V 81. minutě uzavřel gólový účet tohoto duelu střídající záložník Miralem Sulejmani. Ten předvedl zhruba padesátimetrový sprint a střelou po zemi překonal Pasveera. Poslední minuty zápasu se už dohrály bez nějakého velkého vzruchu a Ajax si na své konto připsal veledůležité vítězství.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - SC Heerenveen 0:2

30.10.2010 19:45

Góly: 75. Bas Dost, 88. Oussama Assaidi

Nováček nezvládl své domácí utkání proti Heerenveenu a závěru dvakrát inkasoval - 0:2.

Samotný začátek moc krásy nenabídl. Do první větší šance se snažil dostat Fernandez, obránci však stáli na svých místech včas. Na první větší šanci si diváci počkali do 14. minuty. Roland Bergkamp se dokázal skvěle obtočit kolem svého strážce a tvrdou ranou vyzkoušel pozornost brankáře hostů. Ten však jeho střelu lapil.

Hosté o sobě dali vědět o devět minut později. Po dobré kombinaci si do volného prostoru naběhl osamocený Oussama Assaidi. Jeho pokusu však v cestě do sítě stála překážka v podobě obránce Nievelda.

Těsně před poločasem zazlobili opět domácí. Ryan Koolwijk si postavil míč k volnému přímému kopu a tvrdou ranou protáhl hostujícího brankáře Stuhr Ellegaarda, který s problémy odvracel na rohový kop. Tím první poločas skončil a šlo se do poločasu číslo dvě.

Ten začal opatrně a nutno dodat, že velká část fanoušků s ubývajícím časem stadion opouštěla. Na řadu tak přišla 75. minuta a s ní velká chyba domácího Tima Vinckena. Chyby využil hostující Dost a rychlým průnikem otevřel skóre utkání. Domácí značně zaskočeni jen marně hledali odpověď.

Vyrovnání definitivně zhatila 88. minuta a agresivní průnik Oussama Assaidiho, který svou tvrdou ranou překonal domácího brankáře Paauweho a stanovil tak konečné skóre na 0:2.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Groningen 3:5

30.10.2010 18:45

Góly: 12. Balázs Tóth, 50. Achmed Ahahaoui (pen.), 86. Michael Uchebo - 8. Tim Matavž, 27. Gonzalo García, 56. Ferry de Regt (vl.), 66. Tim Matavž, 75. Koen van de Laak

Úvodní duel dvanáctého kola nabídnul pořádnou přestřelku. Diváci byli svědky hned osmi vstřelených branek. Úspěšnějším celkem se nakonec stal favorizovaný Groningen, který vyhrál 5:3 a pokračuje tak v letošních výborných výkonech.

Vstup do zápasu vyšel hostům na jedničku. Vždyť už po osmi minutách hry zaslouženě vedli. Dušan Tadič nádherným pasem za obranu poslal do jasné tutovky mladého ostrostřelce Tima Matavze, který překonal Gentenaara střelou po zemi.

Jenže nadšení Gronigenu mělo poměrně krátkého trvání, protože po pouhých čtyřech minutách Venlo vyrovnalo a začínalo se tak v podstatě odznova. Tentokrát mířil do černého maďarský záložník Tóth. Ten se nerozpakoval vypálit z dobrých 25 metrů a k překvapení všech jeho rána skončila neomylně v rohu hostující branky. Brankář Luciano ani nereagoval.

Ještě do konce poločasu ale dokázal Groningen jít opět do vedení. Ve 27. minutě využil perfektního centru Kieftenbelda útočník García-García a přesnou hlavičkou rozvlnil síť v domácí bráně.

Gólové hody následně pokračovaly až po přestávce. Po hodně kontroverzním rozhodnutí rozhodčího kopal domácí Ahahaoui penaltu, kterou se štěstím proměnil. Gólman Luciano sice vystihl směr střely, ale míč vyrazit nedokázal. Jenže nerozhodný stav opět dlouho nevydržel. Znovu se o to postaralo Venlo. De Regt se totiž v souboji s Matavzem ukopl a vstřelil ukázkového vlastence.

Tento gól Groningen skutečně nabudil a svého soupeřem následně srazil do kolen dalšími úspěšnými zásahy. Spolupráce Tadiče s Matavzem zafungovala i v 66. minutě. Prvně jmenovaný opět přihrával, slovinský reprezentant bez problémů zakončoval. Tím to ale neskončilo. O devět minut později ve skluzu doklepával míč do prázdné brány van de Laak. Venlo se zmohlo alespoň na snížení. Hlavou skóroval nigerijský útočník Michael Uchebo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente1284023:828
2.PSV Eindhoven1283137:927
3.AFC Ajax1283133:1327
4.FC Groningen1273225:1624
5.Roda JC1265122:1523
6.AZ Alkmaar1263316:1221
7.FC Utrecht1261520:1719
8.ADO Den Haag1253422:2318
9.NAC Breda1252515:1717
10.SC Heerenveen1244417:1616
11.NEC Nijmegen1243520:2115
12.BV De Graafschap1234515:2513
13.Heracles Almelo1233619:2112
14.SBV Excelsior1232714:2311
15.Feyenoord Rotterdam1232716:2611
16.SBV Vitesse1223710:249
17.VVV Venlo12201010:256
18.Willem II12021011:342

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm Luisovi to posledni dobou moc nestrili .

Reagovat
afc ajax

nevadí nech sa darí v LM

Reagovat
fantomas

A já to zase neviděl.

Reagovat
zelda

Jak by pravil Tittelbach: Suaréz je z formy

Reagovat
AjaxFans

Je no.Proti srdíčkám tam měl pár tutovek a nic.Ale Mounir to zas zachraňuje.

Reagovat
zelda

to jo. To byl skvelej kauf ten El Hamdaoui

Reagovat
AjaxFans

Chadli Ještě jeden

Reagovat
Stiksxx

to bych se z nich

Reagovat
Stiksxx

to je přesně vono hlavně že daj 10 feyenoordu ale aby dali aspon jednoho posranýho gola Twente to ne!! nechápu proč nepřivedou pořádnýho stopera! kua! tam sme tak slabýýýýýýýýýýýý

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavne slaba lavicka..ale neva stiksxx ideme dalej..vsak este neni ani polka sezony..u nich vyhrame a vyhrame aj v amsterdame..

Reagovat
smazaný uživatel

a preco nehral mazza??

Reagovat
afc ajax

ALE no

Reagovat
smazaný uživatel

no jasnee,na vas vieme,na twente nie..

Reagovat
afc ajax

na jar sme videli

Reagovat
AjaxFans

Prej 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

no skoro..uz tomu chybali len 3 goly od PSV..ale neva..aj takato facka musi prist..a skorej teraz ako neskor..reba zase spadnut na zem a zacat vyhravat..twente skor ci neskor zakopne tiez..aj tak to bude nakoniec medzi nami a ajaxom..

Reagovat
AjaxFans

Jn,3 fíky U Twente jsem čekal oproti lonsku,že budou horší.Za chvílu máme těžké zápasy Az a pak hned vás.

Reagovat
smazaný uživatel

veru..ani ja si to nechcem priznat,ale v twente rastie velka konkurencia..ale zase dobre pre ligu no..a na ten ajax -psv y siel jaj a ako velmi..vysa nechystate??

Reagovat
AjaxFans

Na Jaro snad konečně vyjde už nějaký zápas.Ale co jsem se bavil s holandanama,tak na Twente,Gronigen,Psv a Feyenord nejdou sehnat lístky,prý je to za chvílu vyprodané.Radili mi zkusit mailem požádat někoho z vedení.Ale stačil by mi i zápas s Haagem,kvůli atmosféře.Utrecht by nebyl taky marný. Letenky jsou o dost dražší než do Londýna,ale z Prahy jezdí vlak do Amstru za 30 éček,což je vklidu.

Reagovat
Stiksxx

jako jo..prohra musela přijít ale vadí mi že zrovna s Twente a hlavně doma

Reagovat
Godwinson

Supr, Twente.

Reagovat
AjaxFans

Ruiz fakt schopný hráč.

To polehávání Twente ke konci bylo otřesné

Reagovat
Hafna

Twente nesmírně sympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

Krásny výsledok , o5 prvé miesto, deja vu ako sa patrí A takáto tabulka bude aj na konci sezóny. Škoda, že som ten zápas nevidel, tak sa zmôžem len na klasické brepty a provokáciu: sme momentálne najlepšie holandské mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzia,vyhrali ste zasluzene..

Reagovat
smazaný uživatel

Bol aspoň ten zápas pozerateľný? Či len klasické taktické hrátky , ako výsledok nahovára?

Reagovat
smazaný uživatel

taky bez sanci..twente hralo dobre v strede pola a nedovolilo nam hrat svoju hru,tak sme to skusali na dlhe lopty,ale nic..jedinemu hracovi,co sa darilo centrovat,tak ho dal dole..dobre hral ruiz a douglas..u nas nikto..

Reagovat
smazaný uživatel

Som rád , že Bryan ešte tú aspoň jednu sezónu ešte zostal, a čo sa týka Douglase, nebol mojim obľúbencom, minulú sezónu stváral strašné hrubky, ale musím uznať, že povyrástol oproti minulej sezóne a stáva sa skutočným pilierom obrany. Vy ste si mali šetriť tie góliky zo zápasu s Feyenoordom práve na nás.

Reagovat
smazaný uživatel

veru,nehneval by som sa,keby sme si to rozdelili na rovnu polovicu ..ale nevadiii,co nas nezabije,to nas posilnii..idem spat..ciao

Reagovat
smazaný uživatel

Na začiatku sezóny som mal obavy. Veľké obavy, že po odchodoch dôležitých pilierov a úspešného trénera pôjde Twente dole a bude ich čakať rovnaký osud ako Alkmaar. Opak je však pravdou, Preudhomma som ako trénera nezažil viem že trénoval Ruíza už v Gente a stáli tam za nim výsledky, ale musím uznať, že výber to bol fantastický. Ba dokonca v mnohých aspektoch aj lepší než McLaren. Skutočne pozdvihol hru a rekordne rýchlo zocelil mužstvo, stmelil zostanuvších ťahúňov s novými tvárami, vytiahol do popredia hráčov, ktorí hrali v minulých sezónach viacmenej druhé husle, zvláda zápasy po taktickej stránke a hlavne dokáže ťažiť na dvoch frontoch. V LM hrajú vyrovnané partie s mužstvami oveľa známejšími a s oveľa väčšími rozpočtami a dokážu ešte zaberať aj v Eredivisie. Nik nemôže tvrdiť, že Preudhomme len ťaží z práce svojho predchodcu, nakoľko tých zmien a odchodov bolo cez leto skutočne veľa a preto ma teší, že klub sa uberá naďalej tým správnym smerom.

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele