základní část, 12. kolo
31.10.2010 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 2:1

Fotbalisté Feyenoordu ukázali, že minulá výhra proti Venlu nebyla jen náhodou a na hřišti Alkmaaru předvedli velmi slušný výkon. Nicméně nakonec to nestačilo ani na jeden bod, i když hosté mohli doufat v bodový zisk až do samého závěru. Utkání hodně ovlivnila branka z nastaveného času první půle, od té doby musel rotterdamský celek překopat svojí hru. Navíc inkasoval po hodině hry podruhé a stála před ním skoro neřešitelná situace.

Alkmaar tak poskočil s jedenadvaceti body na šestou příčku v tabulce před Utrecht a dostal se do závěsu za Rodu a Groningen. Feyenoord zůstává na patnácté pozici, ovšem před ním je to hodně našlapané a se ziskem jedenácti bodů klidně může pohodlně myslet na umístění v horní polovině tabulky. Domácí mohli jít do vedení mnohem dříve, jenže rozhodčí přehlédl úplně neoddiskutovatelnou penaltu.

Ve 14. minutě zabránil ve vápně brance rukou obránce Tim De Cler, avšak píšťalka sudího vskutku zůstala němá. Za další dvě minuty po krásné přihrávce Erika Falkenburga vypálil pěkně pravačkou útočník Jonathas, jenže skvěle zasáhl gólman Rob van Dijk. Za další dvě minuty zahrozili také hosté. Ricky van Haaren nádherně napřáhl z dobrých třiceti metrů a gólman Sergio Romero musel balón akrobaticky vytáhnout na rohový kop.

Přesně na konci úvodního dějství se domácí dočkali. Po přímém volném kopu nechala obrana Feyenoordu úplně osamoceného Bretta Holmana a ten hlavou pokořil gólmana Van Dijka. Po hodině hry se domácí mohli uklidnit ještě více. Na pravé straně se prodral Holman a přihrávkou do vápna vyzval ke skórování Pelleho, který snadno zvýšil na 2:0. Jenže rotterdamská srdce se vzdát nechtěla a za necelých deset minut ještě zápas zdramatizovala.

Luigi Bruins utekl po pravé straně a naservíroval před branku Lucu Castaignosovi, jenž neměl sebemenší problém rozvlnit síť. Feyenoord mohl následně vyrovnat, ovšem proti byl Romero a v závěru si už zkušený AZ výsledek pohlídal. V příštím kole přivítá Feyenoord doma Rodu Kerkrade, Alkmaar se pojede poprat o důležité tři body na půdu Arnhemu, kde rozhodně bude favoritem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele