základní část, 12. kolo
31.10.2010 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - SBV Vitesse 0:0

Premiéra trenéra Ferrera na lavičce Vitesse dopadla vcelku dobře. Arnhemský klub si totiž veze bezbrankovou remízu z Nijmegenu, což lze v jeho případě určitě považovat za poměrně velký úspěch, zvlášť po posledních nevydařených výsledcích.

Hosté začali velmi dobře. Jejich šance ze šesté minuty měla určitě gólové parametry. Záložník Ismail Aissati ale nakonec poslal svou střelu těsně okolo tyčky Cillessena. Následně si vedl obdobně také Nemanja Matič, ten pro změnu pálil nad břevno.

Nijmegen ale dokázal poměrně brzy odpovědět. Niki Zimling chytrou přihrávkou poslal míč ke kopačkám Davidse, jemuž ale při zakončení chyběla přesnost. Zamling to o malou chvíli vyzkoušel sám. Gól však z akce nevytěžil, jelikož Room předvedl perfektní zákrok.

Vitesse hrozilo v prvním poločase o poznání častěji než jeho soupeř. Před gólmanem Cillessenem bylo častokrát pořádně horko. Například v momentě, kdy z hranice šestnáctky nebezpečně vypálil Propper, jeho rána nakonec letěla jen těsně vedle. Ještě před poločasovou přestávkou naopak musela domácí brankářská jednička zlikvidovat nepříjemnou ránu z kopaček Stevanoviče.

Druhý poločas už tak zajímavý nebyl. Nijmegen sice víceméně přebral otěže zápasu, ale tato skutečnost mu nijak výrazně nepomohla. Sice tentokrát byly brankové příležitosti především na jeho straně, vytoužený gól vsítit nedokázal. Blízko byl například v 51. minutě. S Vleminckxovou volejí si ale dokázal poradit Room.

Belgický kanonýr následně pro změnu připravil palebnou pozici pro Zomera, ten si ale opět vylámal zuby na dobře chytajícím Roomovi. A když pálil Erton Fejzullahu těsně nad, zápas dospěl do bezbrankového konce, který pochopitelně udělal mnohem větší radost hostům.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele