základní část, 12. kolo
30.10.2010 18:45 CET
3 : 5
(1:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Groningen 3:5

Úvodní duel dvanáctého kola nabídnul pořádnou přestřelku. Diváci byli svědky hned osmi vstřelených branek. Úspěšnějším celkem se nakonec stal favorizovaný Groningen, který vyhrál 5:3 a pokračuje tak v letošních výborných výkonech.

Vstup do zápasu vyšel hostům na jedničku. Vždyť už po osmi minutách hry zaslouženě vedli. Dušan Tadič nádherným pasem za obranu poslal do jasné tutovky mladého ostrostřelce Tima Matavze, který překonal Gentenaara střelou po zemi.

Jenže nadšení Gronigenu mělo poměrně krátkého trvání, protože po pouhých čtyřech minutách Venlo vyrovnalo a začínalo se tak v podstatě odznova. Tentokrát mířil do černého maďarský záložník Tóth. Ten se nerozpakoval vypálit z dobrých 25 metrů a k překvapení všech jeho rána skončila neomylně v rohu hostující branky. Brankář Luciano ani nereagoval.

Ještě do konce poločasu ale dokázal Groningen jít opět do vedení. Ve 27. minutě využil perfektního centru Kieftenbelda útočník García-García a přesnou hlavičkou rozvlnil síť v domácí bráně.

Gólové hody následně pokračovaly až po přestávce. Po hodně kontroverzním rozhodnutí rozhodčího kopal domácí Ahahaoui penaltu, kterou se štěstím proměnil. Gólman Luciano sice vystihl směr střely, ale míč vyrazit nedokázal. Jenže nerozhodný stav opět dlouho nevydržel. Znovu se o to postaralo Venlo. De Regt se totiž v souboji s Matavzem ukopl a vstřelil ukázkového vlastence.

Tento gól Groningen skutečně nabudil a svého soupeřem následně srazil do kolen dalšími úspěšnými zásahy. Spolupráce Tadiče s Matavzem zafungovala i v 66. minutě. Prvně jmenovaný opět přihrával, slovinský reprezentant bez problémů zakončoval. Tím to ale neskončilo. O devět minut později ve skluzu doklepával míč do prázdné brány van de Laak. Venlo se zmohlo alespoň na snížení. Hlavou skóroval nigerijský útočník Michael Uchebo.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele