základní část, 12. kolo
30.10.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 0:1

Fotbalisté Twente se poprvé v sezóně dokázali propracovat do čela tabulky a minimálně do začátku příštího kola na něm setrvají. V jednom z nejsledovanějších utkání celé sezóny totiž dokázali po skvělém úvodu druhé půle a bezchybné obraně vykrást Philips Staduim. Jediným gólem po hodině hry uštědřil favorizovanému PSV první porážku v ročníku, celkově první prohru po osmnácti zápasech v řadě za sebou.

PSV se udrželo se sedmadvaceti body alespoň na druhé pozici o skóre před Ajaxem. Twente má o bodík navíc a cesta za překvapivou obhajobou se začíná rýsovat do reálných podob. Přitom v první půli měli domácí herní převahu a hosty téměř do ničeho nepustili. Ovšem po pauze Twente vlétlo na soupeře jak utržené ze řetězu a bylo aktivnější. Poté sokovi ukázalo, jak má vypadat nepropustná obrana a v samém závěru mu navíc pomohlo zbytečné vyloučení střídajícího Jagoše Vukoviče.

V úvodní čtvrthodině diváci viděli spíše náznaky šancí. Za zmínku stojí pouze nebezpečný průnik Afellaye, který skončil v náručí gólmana Mihaylova, na druhé straně hlavičkoval nad Marc Janko. První nebezpečnější střelu vyslal z hranice vápna Balázs Dzsudzsák, tyčku minul asi o půl metrů. Hned na to hlavičkoval nebezpečně Jonathan Reis, nejlepší střelec domácích však branku také netrefil.

Největší šanci první půle si paradoxně vypracovalo Twente. Po necelé půlhodině přiletěl centr do vápna a byl hlavou prodloužen až k Jankovi, který se ocitl sám před Isakssonem. Jenže švédský gólman perfektně vykryl úhel a tváří v tvář útočníkovi Enschede uspěl. V dalším průběhu přiletělo do vápna mnoho nebezpečných centrů a bylo k vidění nespočet závarů, žádná gólová příležitost z toho ale nebyla.

V konci prvního poločasu lízl balón po přímém volném kopu Lense horní síťku, na druhé straně zakončoval sám Ruiz a dokonce by překonal i Isakssona, jenže jeden z hlavičkujících obránců ještě odvrátil na roh. V druhé půli jakoby PSV bylo hodně frustrováno a ztratilo i herní převahu. Po dvou odehraných minutách uvolnil Ruiz patičkou zpětně Janssena a ten dělovkou z dobrých dvaceti metrů napálil břevno.

Hosté se dočkali přesně po hodině hry. Po obléhání domácího vápna se ocitl ve vápně Belgičan Nacer Chadli, přetlačil v souboji obránce Atibu Hutchinsona a levačkou obhodil Isakssona, zamířil přímo na vzdálenější tyč - 0:1. S přibývajícím časem byli domácí stále více frustrováni a nemohli najít recept na obranu Enschede. Dít věci se začaly až v závěrečné desetiminutovce, do té doby snad stojí za zmínku jen hlavička Reise do náruče Mihaylova.

Deset minut před koncem musel odstoupit kvůli zranění Erik Pieters a nahradil ho Jagoš Vukovič. Ten strávil na trávníku čtyři minuty a naprosto nedisciplinovaně zepředu chtěl zlikvidovat Ruize. Rozhodčí správně vytáhl červenou kartu. V samém závěru se musel ještě Mihaylov vytáhnout proti tečované střele střídajícího Nordina Amrabata. Kuriózně při tom utrpěl zranění a na poslední minuty ho musel nahradit mezi třemi tyčemi veterán Sander Boschker. Hosté i tak už výsledek udrželi a mohou se radovat z velmi důležitých tří bodů.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už se na ten zápas moc těším, PSV má formu, proto věřím, že vyhrají, můjv odhad je 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tiez si myslim, ze to bude o dva..3:1, alebo 2 :0

Reagovat
smazaný uživatel

na toto som cakal po10-0 s feynordom, nasi predkovia asi neboli az taki hlupaci - po hodoch byva bolenie brucha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele