základní část, 12. kolo
30.10.2010 19:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 1:4

Ajax opět potvrdil roli favorita a s Heraclesem si bez problémů poradil v poměru 4:1. O svém vítězství ale rozhodnul až ve druhém poločase.

Svěřenci trenéra Jola si nějaké zaváhání dovolit nemohli a podle toho také do zápasu vstoupili. O třech bodech chtěli rozhodnout co nejdříve, úvodní branku dokázali vstřelit už v 16. minutě. Ve své první šanci sice El Hamdaoui neuspěl, když ale dostal šanci na reparát, už se nemýlil. De Jong marockého kanonýra sice svou přihrávkou dostal z ideálního střeleckého úhlu, to ovšem příliš nevadilo, jelikož El Hamdaoui poslal míč neomylně pod břevno.

Ajax měl následně další šance, jak své vedení ještě navýšit, jenže na místo toho v 38. minutě nečekaně inkasoval a zkomplikoval si tak cestu za vítězstvím. Overtoom si pohrál se stoperem Ooijerem a nádhernou ranou k tyči stav zápasu opět vyrovnal.

To však nemuselo být ani zdaleka vše. Také na začátku druhé půle mohl Heracles oslavovat branku. Quansah ale zhruba ze dvaceti metrů orazítkoval pouze břevno Stekelenburgovy brány. Nevyužití této brankové příležitosti jej začalo pořádně mrzet až v 55. minutě. Anitovu střelu zpoza šestnáctky ještě dokázal Pasveer vyrazit alespoň na roh, jenže následně pálil z obdobné pozice Lindgren, a ten nedal domácímu gólmanovi šanci.

Ajax se po druhém gólu uklidnil a do konce zápasu se prosadil ještě dvakrát. První branka patřila Andrému Ooijerovi, který si naskočil na rohový kop a hlavou v poklidu skóroval. V 81. minutě uzavřel gólový účet tohoto duelu střídající záložník Miralem Sulejmani. Ten předvedl zhruba padesátimetrový sprint a střelou po zemi překonal Pasveera. Poslední minuty zápasu se už dohrály bez nějakého velkého vzruchu a Ajax si na své konto připsal veledůležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele