Názory a komentáře

Bournemouth, Fulham a Villa v euforii: 16. kolo Premier League v kostce

V tabulce anglické nejvyšší soutěže z posledních pěti utkání drží první místo a vezou se na vlně úspěchů. Naposledy odehráli fotbalisté Bournemouthu tříbrankovou ódu v Divadle snů, kde zostudili slavný Manchester United. Daří se i Fulhamu, který podruhé v řadě nasázel soupeři pět gólů, a famózní týden má za sebou také Aston Villa. Svěřenci Unaie Emeryho totiž po Manchesteru City udolali doma i Arsenal. Novým lídrem je proto Liverpool.

Čtyřgólový Havlík skočil do čela střelců aneb Události 18. kola FORTUNA:LIGY

V rámci 18. kola FORTUNA:LIGY diváci viděli hned několik velmi gólově bohatých zápasů. Střet Slovácka s Bohemians vyšperkoval čtyřmi góly záložník Marek Havlík, domácí nakonec zvítězili 5:2. Ještě o jednu branku víc padlo v Liberci, kde domácí Slovan přestřílel Zlín v poměru 5:3.

Ozvěny z Bundesligy: Den D je tady. Dostanou investoři přece jen šanci?

Německá fotbalová veřejnost je po čase opět rozpolcená. Zástupci bundesligových klubů totiž řeší, jakým způsobem zatraktivnit německé nejvyšší soutěže. Už mají na stole řešení, které spočívá v přilákání investorů. To se ovšem vůbec nelíbí fanouškům.

Rice Rice Baby a kandidát na titul z Birminghamu: 15. kolo Premier League v kostce

Na Kenilworth Road se hraje těžce. V listopadu to pocítili fotbalisté Liverpoolu a po úterním thrilleru také úřadující vicemistři z Arsenalu, kteří srdnatě vzdorujícího nováčka z Lutonu skolili gólem Declana Rice v sedmé minutě nastaveného času. Gunners proto udrželi první příčku. Kromě druhého Liverpoolu je nicméně stíhá i třetí Aston Villa, jež po dominantním výkonu zdolala obhájce titulu z Manchesteru City 1:0.

Zmrtvýchvstání Liverpoolu a Haaland v ráži: 14. kolo Premier League v kostce

Ještě v 86. minutě prohrávali 2:3, přesto se radovali z vítězství. Fotbalisté Liverpoolu totiž povstali z popela, zdolali Fulham 4:3 a udrželi stoprocentní bilanci na domácím stadionu. Obhájci titulu z Manchesteru City naopak remizovali 3:3 s Tottenhamem, což velmi těžce kousal nejlepší střelec soutěže Erling Haaland, který po závěrečném hvizdu nemohl přijít na jméno hlavnímu rozhodčímu Simonu Hooperovi.

Ozvěny z Bundesligy: Jestli Lilie nebudou reagovat, tak uvadnou

Už šest bundesligových zápasů čeká Darmstadt na vítězství. Zákonitě se tak nováček nejvyšší německé soutěže propadá tabulkou. Svůj pád nezastavil ani v posledním důležitém střetnutí. V něm přitom neukázal v podstatě nic zajímavého. Jestli to tak půjde dál, stanou se "Lilie” až příliš snadno žhavým kandidátem na sestup.

Fantasy Boost: Náhradník Kudus rozjásal Šestáka, skolí Gordon dalšího giganta?

Zástupce kapitána může čas od času proměnit průměrné Fantasy kolo v perfektní. Přednášet by o tomto scénáři mohl nejlepší manažer uplynulého víkendu v minilize na našem webu Martin Šesták. Zraněného Kaora Mitomu totiž více než zdatně zastoupil Mohammed Kudus, díky kterému nechal fanoušek Liverpoolu 750 konkurentů za sebou a ovládl 13. kolo ziskem 78 bodů.

Garnacho nechal vzpomenout na Rooneyho: 13. kolo Premier League v kostce

Šlágr mezi Manchesterem City a Liverpoolem sice příznivce nejen na Etihad Stadium bavil, ale po víkendu se ve všech pádech skloňovalo jméno Alejandra Garnacha. Devatenáctiletý talent Manchesteru United totiž ohromil svět exkluzivním gólem "nůžkami", kterým nechal vzpomenout na legendární trefu Waynea Rooneyho. A aby toho nebylo málo, rozsáhlou diskusi napříč fotbalovým spektrem vzbudila i jeho oslava ve stylu Cristiana Ronalda.

Sníh dělal paseku aneb Události 16. kola FORTUNA:LIGY

V 16. kole FORTUNA:LIGY dokázala zvítězit obě pražská "S". Slavia už v sobotu hostila Dynamo České Budějovice, které ji trochu překvapivě potrápilo. Sešívaní" nakonec vyhráli těsně 2:1. Pohodové výroční utkání má za sebou Sparta, oslavu 130 let si zpříjemnila výhrou 2:0 se Zlínem.

Ozvěny z Bundesligy: Ztrápený talent se snaží. Ale furt to dělá špatně

Vypadá na odstřel. Karim Adeyemi už na hřišti dlouho nepředvedl nic úžasného a v Porúří s ním pomalu ztrácí trpělivost. Sám hráč se nechce vzdát, avšak jeho osobní snaha zatím vedla jen k dalšímu rozhořčení. Zlobil se přitom muž, jehož působení v Borussii se možná taktéž chýli ke konci.

Fantasy Boost: Řehák nasadil k trháku, v laufu je opomíjený Silva

Ve Fantasy Premier League minilize dominuje na našem webu Jaroslav Řehák. A nejen tam. Fanoušek Evertonu je totiž aktuálně nejlepším FPL manažerem v rámci celého Česka. Před reprezentační přestávkou navíc precizně zvolil WildCard, nechal za sebou 750 konkurentů a opanoval 12. kolo ziskem 103 bodů.

Ozvěny z Bundesligy: Do ciziny můžete. Ale ne moc daleko

Během letních měsíců lze německé kluby pozorovat na cestách. Většina z nich se ovšem nevydává moc daleko. Objevování nových světů sice otevírá nové možnosti, zároveň však představuje risk. A zatím se nezdá, že by jej bundesligoví účastníci hodlali podstupovat.

Osmigólový thriller na Stamford Bridge zastínil vše: 12. kolo Premier League v kostce

Reklama na Premier League. I takto lze popsat dechberoucí šlágr mezi Chelsea a Manchesterem City, který nadchl fotbalové příznivce napříč Evropou. Remíza 4:4 se v anglické nejvyšší soutěži zrodila poprvé od února 2011, kdy tímto výsledkem skončil legendární zápas Newcastlu s Arsenalem, v němž Gunners ztratili poločasové vedení 4:0. A zastínila mimo jiné kolaps Tottenhamu v nastaveném čase na stadionu Wolverhamptonu.

Ozvěny z Bundesligy: Nejen Kane. Německo touží po Zlatém míči

Když Matthias Sammer převzal v roce 1996 cenu pro nejlepšího hráče Evropy, asi nečekal, že se na dlouho stane posledním Němcem i hráčem Bundesligy, jenž si Zlatý míč vysloužil. Na Sammera ovšem v tomto směru dosud skutečně nikdo nenavázal. Nastane brzy konec čekání? To zjistíme nejdříve za rok. Momentálně ovšem německá soutěž žhaví v ohni hned dvě horká želízka. Jedno z nich přitom zůstává trochu skryté. Neprávem?

Plzeňská studená sprcha aneb Události 15. kola FORTUNA:LIGY

V 15. kole FORTUNA:LIGY schytala na domácím stadionu debakl Viktoria Plzeň. Ta hostila Slovácko, se kterým prohrála 1:4. Těžký zápas má za sebou i Sparta Praha, která se vydala do Ostravy na vyostřený střet s Baníkem. Ten toho sice předvedl více, sparťané ale přesto vyhráli 1:0.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele